LUOVAA TULOSTUSTA

Lapsen ensimmäinen vuosi tulosteina – ikuista lapsesi elämän tärkeät hetket Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimella

Ensimmäinen vuosi kiitää ohi nopeasti, mutta valokuva-albumi voi kestää koko eliniän. Muotokuvaaja Jemella Ukaegbu antaa vinkkejä tärkeän ajanjakson ikuistamiseen.
Ihminen kiinnittämässä tulostettuja kuvia leikekirjaan. Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimen vieressä on lisää kuvia.

Tärkeän suhteen ensimmäinen vuosi on aina täynnä unohtumattomia hetkiä. Niin lapsen ensimmäinen hymy, koiranpennun ensimmäinen kävelylenkki kuin jännityksen täyteiset tunnit ennen ensitreffejä tulevan elämänkumppanin kanssakin ovat muistamisen ja juhlistamisen arvoisia.

Mellz-nimellä tunnettu muotokuvaaja Jemella Ukaegbu taitaa erityisten tilanteiden taltioimisen. Hän ikuistaa ammatikseen häitä, ristiäisiä ja syntymäpäiväjuhlia sekä ottaa kuvia pariskunnista ja vastasyntyneistä. Mellz innostui valokuvaamisesta jo lapsena katsellessaan valokuva-albumeita ja kuvatulosteita vanhempiensa ottamista kuvista. Niistä hän näki, millaista hänen elämänsä oli aikana, jota hän ei itse muista.

”Valokuva-albumit ovat kiehtovia. Ne kertovat tarinoita sekä sanoin että sanoitta, ja kuka tahansa voi sukeltaa sivujen esittämään maailmaan”, Mellz sanoo. Katsellessaan kuvia oman tyttärensä ensimmäisen vuoden ajalta Mellz totesi haluavansa muistoksi muutakin kuin digitaalisia otoksia. Niinpä hän teki kuvista albumin Canon SELPHY CP1500 ‑tulostinta hyödyntäen. Tässä artikkelissa hän kertoo vinkkejä oman albumin luomiseen.

Valintaprosessi

Pikkutyttö katselemassa perhekuvia äitinsä kanssa.

Valokuvien valitseminen albumiin on hauskaa, ja se onnistuu vaikkapa yhdessä lasten kanssa. Canon SELPHY Photo Layout ‑sovellus voi helpottaa prosessia, sillä en avulla voit tulostaa suosikkikuvasi suoraan matkapuhelimesta.

Aikuinen luomassa neljän kuvan kollaasia Canon SELPHY Photo Layout ‑sovelluksella.

Canon SELPHY Photo Layout ‑sovelluksessa on mallipohjia, joiden avulla voit lisätä yhteen tulosteeseen useita kuvia. Tällöin perhealbumiinkin mahtuu enemmän sisältöä.

Et todennäköisesti koskaan katsele kaikkia lapsen ensimmäisen vuoden aikana otettuja digitaalisia kuvia. Kun pyrit ikuistamaan jokaisen tärkeän hetken, puhelimeen ja kameraan kertyy tuhansia kuvia. Fyysinen kuva-albumi tai leikekirja on eri asia. Kun valitset lukemattomien kuvien joukosta parhaat otokset ja tulostat ne, palaat noiden hetkien pariin huomattavasti todennäköisemmin. Myös itse valintaprosessi voi olla palkitseva.

”Minä järjestän kuvat mieluiten ajanjaksoittain”, Mellz kertoo. ”Kuukaudet ovat parempi lajitteluperuste kuin virstanpylväät, koska [älypuhelinten ja tietokoneiden] gallerioista voi etsiä kuvia kuukauden mukaan. Se helpottaa kuvien valintaa.” Valitsemalla kultakin kuulta muutaman parhaan otoksen pääsee hyvään alkuun.

Eikä hätää, vaikka sinulla olisi valinnanvaikeuksia: Canon SELPHY Photo Layout ‑sovelluksessa voi lisätä yhteen tulosteeseen jopa kahdeksan kuvaa. Vaikka tulostuspaperia olisi 50 arkkia, kuvia voi siis olla enemmänkin. Sovelluksessa voit lisätä sommitteluihin myös tekstiä, tarroja ja reunuksia. Kun olet valikoinut suosikkikuvasi omaan kansioonsa, on aika käynnistää tulostin.

SELPHY CP1500 ‑tulostimen käyttöönotto

Käsipari lisäämässä mustekasettia Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimeen.

Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimen mukana tulee vakiopaperikasetti (PCP-CP400) postikorttikokoisia tulosteita varten. Erikseen on ostettavissa PCC-CP400-paperikasetti luottokorttikokoisten ja neliön muotoisten tulosteiden sekä tarrojen ja minitarrojen tulostukseen.

Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimen käyttöönotto on helppoa. Lataa ensin SELPHY Photo Layout ‑sovellus puhelimeesi. Skannaa tulostimen QR-koodi sitten sovelluksella. Tällöin puhelimen ja tulostimen välille muodostuu langaton yhteys. Sinulle jää enää yksi tehtävä: paperin ja musteen lisääminen.

SELPHY CP1500 tukee useita paperityyppejä postikorttikokoisesta paperista (RP-108 ja KP-36IP) luottokorttikokoiseen (KC-36IP ja KC-18IF) ja neliönmuotoiseen (KC-18IS) paperiin sekä minitarroihin (KC-18IL). Jokaiseen paperipakkaukseen sisältyy mustekasetti, jossa on juuri tarvittava määrä mustetta.

Kun olet lisännyt paperin ja musteen, voit valita kuvan puhelimestasi SELPHY Photo Layout ‑sovelluksella. Jos tulostat kuvat mieluummin tietokoneelta tai Canon-kamerasta1, se onnistuu Wi-Fi-yhteyden tai USB-C-johdon avulla. Lisäksi tulostimessa on kortinlukija, joka tukee SD-, SDHC- ja SDXC-kortteja.

Yhden kuvan tulostus kestää vain 41 sekuntia. Pienellä ja kevyellä SELPHY CP1500 ‑tulostimella saat studiolaatuisia kuvia kotoa poistumatta.

”SELPHY CP1500 innostaa minua tulostamaan kuvia. Tulostin on niin kompakti, että se on meillä keittiössä, ja nähdessäni sen haluan tulostaa lisää. On kätevää, kun voin vain yhdistää puhelimeni ja hallita kaikkea sovelluksella”, Mellz sanoo.

Kuvien asettelu

Käsipari pitelemässä SELPHY CP1500 ‑tulostimella tulostettua kuvaa. Tulostimen ympärillä pöydällä on lisää tulosteita.

Kuvat kannattaa aina asetella paikoilleen ennen niiden kiinnittämistä, jotta löydät itseäsi miellyttävän sommittelun. Jos tulostat enemmän kuvia kuin tarvitset, niitä voi kehystää tai lähettää sukulaisille. Tarrapaperille tulostettuja kuvia voi myös kiinnittää kodin eri pintoihin.

Ihminen kiinnittämässä leikekirjaan kuvaa äidistä lapsi sylissään.

Kun tulostat kuvat tarrapaperille, ne saa kiinnitettyä albumiin tai leikekirjaan kätevästi ilman liimaa tai teippiä.

”Minä suosittelen lapsen ensimmäistä vuotta kuvaavan albumin kuvien sijoittamista aikajärjestykseen. Itse noudatan aikajärjestystä kaikissa kuva-albumeissani, sillä haluan muistella tilanteita niiden tapahtumisjärjestyksessä”, Mellz sanoo.

Mellz ikuisti albumiinsa koko ajanjakson: ensimmäiset kuvat ovat raskauskuvia, joiden joukossa on ultraäänikuvia syntymättömästä lapsesta. Jos noudatat Mellzin vinkkejä ja teet albumin koko ensimmäisen vuoden kuvista, kaikki kuvat kannattaa tulostaa ensin ja sijoittaa aikajärjestykseen ennen niiden kiinnittämistä albumiin.

Kokeile erilaisia sommitteluita ja heittäydy luovaksi: hyödynnä erilaisia paperityyppejä ja käytä sivuilla erilaisia asetteluita. Jos haluat albumiin mukaan myös lapsen syntymätodistuksen, syntymän johdosta lähetettyjä onnittelukortteja tai muuta materiaalia, voit ottaa niistä kuvat, jotka tulostat Canon SELPHY CP1500 ‑tulostimella. Näin saat kuvakirjaan vaihtelua ja muistat jokaisen hetken.

Seuraavien vuosien albumit

Henkilö leikkaamassa tulostettuja kuvia saksilla leikekirjaan kiinnitettäväksi.

Kun olet sijoittanut useita kuvia yhdelle tarrapaperiarkille, voit leikata arkista pienempiä tarroja. Yhdistelemällä eri paperikokoja saat albumeihin vaihtelua.

Aikuinen ohjaamassa lapsen kättä, kun tämä kiinnittää kuvia leikekirjaan.

Valokuva-albumien selailu perheen kanssa on hauskaa, mutta vielä hauskempaa on tehdä koko albumi yhdessä. Tahmaisista sormistakaan ei tarvitse kantaa huolta, sillä Canon SELPHY CP1500 ‑tulosteissa on kalvopinnoite, jonka ansiosta ne säilyvät jopa 100 vuotta 2 .

Seuraavaa albumiasi saatatkin lähestyä jo eri lailla. Kun ikuistat hetkiä, joiden tiedät tulevan albumiin, suunnittelet kuvat ehkä huolellisemmin. Voit esimerkiksi hyödyntää erilaista rekvisiittaa, kuten syntymäpäiväkakkua ja ilmapalloja. Perhepotrettien ja ensimmäisen koulupäivän kuvien valaistusta ja sommittelua kannattaa ehkä myös miettiä tarkemmin. Mellz muistuttaa, että ”valokuvaus on valolla piirtämistä. Pyri siis ikuistamaan tärkeitä hetkiä oikeaan aikaan päivästä tai hyvin valaistussa paikassa”.

Kuvia voi toki tulostaa muihinkin tarkoituksiin kuin albumeita varten. Kuvia sisältävät leikekirjat ovat vielä hitusen taiteellisempia muistoja. Postikorttikokoisilla tulosteilla voit piristää läheistesi päivää. Luottokorttikokoisia tulosteita voi säilyttää lompakossa muistona tärkeistä hetkistä. Tarratulosteilla taas voi koristella kirjeitä, huonekaluja tai kodinkoneita.

Kuvatulosteilla on mahdollista piristää arkea lukuisin tavoin, ja Canon SELPHY CP1500 tekee tulostamisesta helppoa.

Teksti: Matthew Bowen

 1. PictBridge-yhteensopivat kamerat.
 2. Albumissa säilytettyinä. Perustuu nopeutettuun testausmenetelmään, kun oletuslämpötila on 23 °C ja ilmankosteus on 50 %.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS

  Parhaat Canon-tulostimet valokuvia varten

  Halusitpa esitellä valokuvia kehyksessä, leikekirjassa tai tarrassa, etsi paras tulostin käyttötarpeisiisi.

 • PERUSTEET

  Tulostettavaksi kuvaaminen

  Seitsemän parasta vinkkiä muistojen ikuistamiseen tulostettavassa muodossa.

 • VAUVAKUVAUS

  Vinkkejä vauvakuvaukseen

  Vauvakuvaamisesta saa upeita tuloksia tekemällä siitä hauskaa.

 • VARUSTEET

  Kunnon kameran edut

  Katso, miten arvokkaat muistot saadaan talteen Canon EOS R100 -kameralla.