VARUSTEET

Neljä syytä, miksi kunnon kamera voi auttaa ottamaan parempia kuvia

Merkittävät tilaisuudet ansaitsevat tulla muistetuksi kauniin valokuvin ja videoin. Helppokäyttöinen ja kuvanlaadultaan loistava EOS R100 tekee oikeutta ainutkertaisille hetkille.
Canon EOS R100 -kamera puupöydällä valokuva-albumin päällä perhevalokuvien ympäröimänä.

Olipa kyseessä ystävien ja perheen kanssa tapaamisen jännitys, merkittävät syntymäpäivät tai oman lapsen ensiaskeleet, osa tilaisuuksista ansaitsee enemmän kuin älypuhelimella otetun näpsäytyksen.

Se, mitä ehdottomasti et halua tehdä, on murehtia sitä, miten laadukas kuva tai video otetaan. Kamera, vaikkapa Canon EOS R100, pystyy tekemään kovan työn kuvaajan puolesta. Sen automatisoidut toiminnot, luovat suotimet ja käyttökelpoinen Luovan kuvauksen aputila antavat kuvaajan keskittyä tilaisuuteen, josta kuva halutaan ottaa, ja luottaa siihen, että tulokset ovat upeita.

Kyseessä on aivan ehdoton valinta niille, jotka älypuhelimen käyttäjäystävällisyyden lisäksi haluavat laatukameran erinomaisen kuvanlaadun ja luovan monipuolisuuden. Nämä ovat tärkeimmät syyt, joiden vuoksi kannattaa päivittää kunnon kameraan ja ottaa talteen muistamisen arvoiset hetket.

1. Vakuuttava kuvanlaatu

Hahmo asettamassa Canon EOS R100 -kameraa Canonin jalustakahvaan tarkoituksena kuvata lasta syntymäpäiväkakkunsa kanssa.

Canon EOS R100 sopii kuin nakutettu tärkeiden tilanteiden vangitsemiseen, se tekee terävän tarkkaa jälkeä ja tallentaa upeat yksityiskohdat, joita tarvitaan, kun halutaan suuria ja laadukkaita tulosteita. © Gary Morrisroe

Hymyilevä perhe kokoontuneena 65-vuotissyntymäpäiväkakun ympärille, otettu Canon EOS R100 -kameralla.

Suurikokoisen kennon ansiosta hienoa jälkeä saadaan myös hämärässä. Kuva on otettu Canon EOS R100 -kameralla ja Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla (1/64 s, f/3.5 ja ISO 1600). © Gary Morrisroe

Viime kädessä ratkaisevaa on kuvien laatu. Canon EOS R100 -kameran 24,1 megapikselin APS-C-kenno on paljon suurempi kuin älypuhelimen kameran kenno, minkä ansiosta kameran kuvat ovat terävämpiä, niissä on vähemmän kohinaa ja samalla paljon yksityiskohtia, joten niitä voi rajata tai tehdä niistä suurikokoisia tulosteita.

Suuremman kennon keräämän lisävalon ansiosta saadaan laadukkaampia kuvia hämärässä. Näin myös syväterävyyden hallinta paranee (eli sen, kuinka suuri osa kohtauksesta näkyy tarkkana) ja aito bokeh (taustan pehmennys) käy mahdolliseksi.

Puhelimien kamerat pystyvät luomaan syväterävyysvaikutelman digitaalisesti, mutta taustan rinnalla laskenta kamppailee usein mutkikkaiden kohtausten, sumeiksi muuttuvien hiusten tai silmälasien reunojen kanssa. Tuloksena on mm. kömpelöitä leikkautumisia ja suttuisia yksityiskohtia. Älypuhelimien kennot eivät pystykään kilpailemaan EOS R100 -kameran ytimenä olevan suuremman kennon kanssa.

Järjestelmäkamerana EOS R100 sopii yhteen Canonin laajan RF- ja RF-S-objektiivivalikoiman kanssa mukaan lukien lähtötason muotokuvausoptiikat. Optinen zoom, joka elektronisen suurentamisen sijaan suurentaa kuvan fyysisesti objektiivin avulla, muodostaa myös laadultaan paljon paremman kuvan, kun halutaan päästä lähemmäs kohdetta mm. häiden, valmistujaisten tai urheiluottelujen tapaisissa tilaisuuksissa.

2. Hyödyllinen tekniikka ja automaattitilat

Henkilö pitelee Canon EOS R100 -kameraa kuvaten kahta takaapäin näkyvää perheenjäsentä.

Canonin Luovan kuvauksen apu -tilan avulla tausta voidaan pehmentää ja kirkkaus sekä kontrasti säätää nopeasti ja vaivattomasti siirtämällä liukusäädintä. © Gary Morrisroe

Vaikka oikea kamera tarjoaakin enemmän hallintaa, joskus on mukava antaa tekniikan hoitaa homma. Jos halutaan hypätä täysin hetken vietäväksi, automaattitilojensa ansiosta EOS R100 pystyy tekemään kovan työn kuvaajan puolesta.

Erityiskohteiden tiloja ovat muotokuva, maisema ja yökuvaus, ja niihin kuuluu myös hiljainen tila, joka on tarkoitettu nukkuvien vauvojen tai koulunäytelmien kuvaamiseen. Luovien suotimien avulla kuville voidaan antaa myös erilaisia ilmeitä, mukaan lukien mustavalko-, kalansilmä- ja miniatyyritehosteet.

EOS R100 auttaa ottamaan parempia valokuvia myös tarjoamalla täydellistä sommittelua varten ruudukkoviivat ja sähköiset vesivaa’at. Lisäksi siinä on Luovan kuvauksen apu -tila, joka on sarja tehosteita, suodattimia ja värinsäätötyökaluja, joiden avulla kuvia voidaan muokata omaan tyyliin sopivaksi. Näin saadaan upeita tuloksia ilman monimutkaisten kamera-asetusten hallintaa.

Jos haluat oppia lisää valokuvaamisesta, EOS R100 on ensimmäinen EOS R -järjestelmän kamera, jossa on valkoinen valikko eli tila- ja ominaisuusopas, joka näyttää käyttökelpoisia valittua tilaa tai toimintoa koskevaa tietoa.

3. Terävä tarkennus ja hidastettu liikkuva kuva

Hymyilevä lapsi ajaa kolmipyörällä ulkouima-altaan äärellä istuvien nauravien isovanhempiensa välissä. Otettu Canon EOS R100 -kameralla.

Canonin DIGIC 8 -suorittimen ansiosta EOS R100 pystyy tallentamaan kaiken 4K-videotallennuksesta 6,5 fps:n sarjakuvaukseen ja moneen muuhun. Kuva on otettu Canon EOS R100 -kameralla ja Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivilla (1/1300 s, f/3.5 ja ISO 400). © Gary Morrisroe

Kädet pitelevät Canon EOS R100 -kameraa, joka tarkentaa kohti kävelevään taaperoon.

Kun kasvot tunnistava Face+-seurantatila on valittuna, kamera tarkentaa automaattisesti sitä lähinnä olevaan silmään. Automaattitarkennus pystyy tunnistamaan ja seuraamaan ihmisiä niin helposti, että kuvaaja voi keskittyä täysin kuvaamiseen tietäen, että ratkaisevalla hetkellä tarkennus on aina kohdallaan. © Gary Morrisroe

Monet EOS R100:n vaikuttavista toiminnoista perustuvat Canonin DIGIC 8 -suorittimeen. Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusteknologia tarkentaa neulanterävästi, automaattinen tarkennus silmiin ja kasvot tunnistava Face+-seuranta tunnistavat älykkäästi kasvot tai lähimpänä kameraa olevan silmän sekä lukitsevat tarkennuksen alle sekunnissa. EOS R100 pystyy tähän kaikkeen vain -4 EV:n valaistuksessa, mikä käytännössä tarkoittaa kuutamoista yötä.

4K-videokuvausmahdollisuuden lisäksi EOS R100 pystyy kuvaamaan liikkuvaa Full HD -kuvaa nopeudella 60 fps (HD 120 fps). Mahdollisuus tallentaa näillä korkeammilla kuvanopeuksilla tarkoittaa, että liikkuvaa kuvaa voidaan hidastaa ja saada näin videoihin hidastuksia, jotka korostavat kyseisten hetkien erityisyyttä.

4. Älypuhelin ja pilviyhteydet

Hahmo, joka pitää Canon EOS R100 -kameraa älypuhelimen vieressä. Kameran näytössä ja puhelimen Canon Camera Connect -sovelluksessa näkyy sama kuva.

Canon Camera Connect -sovelluksella valokuvia ja videoita voidaan nopeasti ja helposti siirtää älypuhelimeen tai tablettiin jaettavaksi perheen ja ystävien kanssa.

Canon EOS R100:n kauneus on siinä, että se toimii saumattomasti yhteen älypuhelimen kanssa, mikä mahdollistaa molempien laitteiden parhaiden puolten hyödyntämisen. EOS R100 -kameralla voidaan kuvata ammattimaiselta näyttäviä kuvia ja videoita sekä ladata ne sitten ilmaisella Canon Camera Connect -sovelluksella älypuhelimeen jaettavaksi ystävien ja perheen kanssa tai sosiaalisessa mediassa.

Canon Camera Connectin avulla EOS R100 -kameraa voidaan ohjata etäältä älypuhelimen kautta, mikä on hyvä juttu, kun ihmiset halutaan saada yhteen ja ryhmäkuvaan.

Vain 356 grammaa painava Canon EOS R100 on yksi kevyimmistä järjestelmäkameroista – helppo ottaa mukaan ja tarpeeksi pieni minne vain. Yksinkertaisena ja helppokäyttöisenä se erottuu selvästi edukseen älypuhelimeen verrattuna, joten elämän tärkeät hetket saadaan talteen erinomaisella laadulla. Näin ollen kun haluat saada talteen erityisiä muistoja, ota mieluummin kunnon valokuva kuin hätäinen kännykkäotos.


Teksti: Jeff Meyer ja Sarah Bakkland

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VALOKUVAUKSEN PERUSTEET

  Valokuvauksen aloittaminen

  Haluatko siirtyä älypuhelimesta kameraan? Aloittelevien valokuvaajien oppaassamme on kaikki, mitä tarvitset aloittamiseen.

 • VALOKUVAUKSEN PERUSTEET

  Objektiivin valinta

  Kaikki tarvittavat tiedot objektiiveista sekä niiden eri tyypeistä ja ominaisuuksista.

 • VALOKUVAUKSEN PERUSTEET

  Näin saat aikaan upean bokeh-tehosteen

  Näillä vinkeillä voit luoda kauniin taustan pehmennyksen.

 • PERUSTEET

  Tulostettavaksi kuvaaminen

  Seitsemän parasta vinkkiä muistojen ikuistamiseen tulostettavassa muodossa.