LUOVAA TULOSTUSTA

Paperiaskarteluhaaste 1 – kevätkoristeet

Tutustu ensimmäiseen paperiaskarteluideoiden sarjaamme ja siihen, kuinka muotoilija Hannah Bullivant perheineen loi keväiset teekutsut ja niihin koristeet Canon PIXMA -tulostimen ja Creative Parkin avulla.
Askartelija Hannah Bullivant istuu kahden lapsen välissä pöydän ääressä, jolla on keväisiä, paperisia kukkia, pääsiäismunia, pupuja, tulppaanimaljakoita ja pääsiäisleivoksia.

Tule mukaan ensimmäiseen sesongin paperiaskarteluhaasteeseemme ja seuraa kuinka askartelijat ja perheet tekevät luovia paperikoristeita vuoden juhlahetkiin.

Ensimmäisessä haasteessa muotoilija ja askarteluharrastaja Hannah Bullivant sekä hänen lapsensa Frankie ja Auden käyttivät Canonin Creative Parkin mallipohjia kevään alkua juhlistaviin paperikoristeisiin.

Haaste 1 – kevätkoristeet

Vaaleanpunaisen Canon PIXMA -tulostimen päällä on Creative Parkin mallipohjista tehtyjä paperipupuja, -pääsiäismunia ja -kori.

Paperisten koristeiden tulostaminen edullisempi vaihtoehto tehdä juhlakoristeita, koska sinun ei tarvitse ostaa kertakäyttöisiä muovikoristeita.

Kaikki ottavat kevään avosylin vastaan, oli kyse sitten kukkaan puhkeavasta luonnosta, laitumella loikkivista lampaista tai suklaapupuilla herkuttelusta. Keväisten koristeiden tekeminen itse on edullinen tapa piristää kotia, ja lisäksi ne voi myös kierrättää myöhempää käyttöä varten.

Hannahin piti valita keväisen teeman tueksi paperiaskartelu projekti, joka kutsuu puoleensa jokaista perheenjäsentä. "Päätin luoda lapsilleni keväiset teekutsut, jossa yhdistyy aktiviteetit, joista me kaikki nautimme", hän sanoo.

Lue, miten Hannah ja hänen perheensä suoriutuivat haasteesta, ja tutustu hänen vinkkeihinsä, joiden avulla voit tehdä omat keväiset paperikoristeesi.

Muotoilija Hannah Bullivant leikkaa Canon Creative Parkin mallipohjaa.

Tutustu askartelijaan

Kuka:Hannah Bullivant

Mitä: Sisustussuunnittelija, muotoilija ja paperiaskarteluharrastaja

Muut osallistujat: Frankie ja Auden
Lapsen kädet leikkaavat Creative Parkin pääsiäismunamallipohjaa pöydällä, jolla on Canon-valokuvapaperia, mallipohjia ja askarteluvälineitä.

Hannah halusi saada lapsensa Frankien ja Auden mukaan projektiin, joten hän valitsi erilaisia ja eri vaikeustasojen kevätaiheisia mallipohjia.

Mallipohjien valitseminen ja tulostaminen

Canon PIXMA -tulostin, jonka luovutustasossa on Creative Parkin pupumallipohja.

Canonin PIXMA-tulostimet sopivat erinomaisesti askarteluprojekteihin, ja ovat yhteensopivia erilaisten paperityyppien ja sovellusten kanssa.

Henkilön käsissä on älypuhelin, jossa näkyy Creative Parkin pupumallipohja Canon Creative Park -sovelluksessa.

Hannah yhdisti älypuhelimensa Creative Park -sovellukseen ja huomasi miten helppo sitä on helppo käyttää mallipohjien tulostamiseen. "Ladattaviin materiaaleihin oli helppo päästä käsiksi, ja yhdistäminen Canon PIXMA -tulostimeen oli ilahduttavan yksinkertaista. Kaikki meni aivan nappiin", hän sanoo.

Creative Parkin laajassa mallipohjavalikoimassa löytyy helppoja pohjia lapsille, ja moniputkaisempia pohjia aikuisille. Kaikki voivat siis osallistua. "Projekteissa riittää valinnanvaraa niin moneen eri tapahtumaan ja juhlaan", Hannah sanoo. "Pidän siitä, että jotkut ovat aika yksinkertaisia ja toiset taas monimutkaisempia. Askarella voisi päiväkausia, jos haluaa, mutta saatavilla on myös helppoja mallipohjia, kuten köynnöksiä, joita on todella helppo työstää."

Hannah päätti tehdä 3D-kukkia, suurempia kukkia narukoristeesta, mehiläisiä ja pääsiäiskoristekokonaisuuden, jossa on esimerkiksi kori ja pääsiäismunia. Hän valitsi myös sesongin teemaan sopivan pupumallipohjan.

Paperikukat piristävät kotiasi vuodenajasta ja sesongista riippumatta. Luonnosta poimittu kukka tuo iloa vain muutaman päivän, mutta itse askartelemasi paperikukka ei lakastu. Creative Parkin Kasvit-osiossa on yksinkertainen ja kirkkaanvärinen gerbera-askartelupohja sekä monia muita kukkavaihtoehtoja, kuten tulppaani, lilja ja auringonkukka. Mikset siis kokeilisi vaikka keväisen paperikukkakimpun askartelua.

Voit myös mukauttaa mallipohjia vaikka lisäämällä pääsiäismuniin pisteitä maalilla tai jopa muuttamalla pupun korvien asentoa ennen kuin liimaat ne kiinni, jolloin saat koko rivin yksilöllisiä pupukoristeita. Käytä mallipohjia alkuun pääsemiseen ja sitten anna mielikuvituksesi laukata.

Kun olet valinnut mallipohjasi, voit tulostaa sen suoraan Creative Park -sovelluksesta älypuhelimellasi.

Keväisten koristeiden luominen

Nuori poika leikkaa Creative Park -kukkamallipohjan saksilla.

"Frankie ja Auden auttoivat mallipohjien valinnassa sekä leikkaamisessa ja liimaamisessa. Ja sen jälkeen tietysti nautimme teejuhlistamme", Hannah sanoo.

Henkilön käsissä on Canonin Creative Park -mallipohjasta valmistettu paperipupu.

Aluksi ei välttämättä ole ilmiselvää, miten mallipohjasta taitellaan koriste, mutta vaiheittaiset ohjeet ovat helpot seurata. Hannahin suosikkimallipohja on pieni pupu. "Tämä pieni pupu on niin söpö", hän sanoo. "Taitokset käyvät nopeasti järkeen, ja sitten niistä syntyy suloinen pikku pupu."

Kun olet tulostanut ja leikannut kaikki mallipohjat, taitosviiva on hyvä uurtaa viivaimella ennen sen taittamista ja liimaamista. Näin mallipohjaan tulee siistimpi lopputulos.

Kun kaikki on leikattu ja taitettu, on liimaamisen vuoro. Enemmän näpertelyä vaativiin koristeisiin voi käyttää liimapistoolia, mutta myös liimatäplät tai liimapuikko toimivat myös hyvin. Liimaan kastettu hammastikku voi olla kätevä tapa pienimmissä osissa. Varmista, että liima on kuivunut, ennen kuin kokoat koristekokonaisuuden.

"Askartelu vie aikaa, mutta se on meditatiivista, kunhan pääsee vauhtiin", Hannah sanoo. "Nauti prosessista. Tämä ei ole nopea askartelusprintti, vaan projekti, joka vaatii hieman enemmän aikaa. Valitse vaikka jokin äänikirja tai podcast kuunneltavaksi ja nauti rauhassa tekemisestä."

Jokaisessa Creative Parkin mallipohjassa on tähtiluokitus, joka ilmaisee mallipohjan vaikeustason. Jos olet aloitteleva askartelija tai sinulla on aikaa vain pieneen projektiin, voit valita siihen sopivan mallin.

Paperikoristeiden esillepano

Pöydällä on Creative Park -paperikoristeitakoristeita kukkamaljakoiden ja herkkulautasten muodossa.

Ainutlaatuinen kukkien paperikattaus astioiden ohessa antaa juhlatunnelmaan persoonallisen vivahteen.

Nuori tyttö on polvistunut ja pitelee yhdessä kädessä paperikoreja, jotka on täytetty paperipääsiäismunilla ja yhtä paperipääsiäismunaa toisessa kädessä.

Creative Parkin askarteluideat ovat muutakin kuin vain näyttävä pöytäkattaus. Näistä riittää ajanvietettä perheen pienimmille. Hannahin lapset käyttivät paperikoria ja paperipääsiäismunia pääsiäismunien etsintään puutarhassa. Mainio tapa kannustaa lapset ulkoilmaan sisällä vietetyn ajan jälkeen.

Hannah päätti koristaa keväisen pöytäkattauksensa paperiaskartelumallien yhdistelmällä, johon sisältyi narsissi- ja tulppaanimaljakoita sekä pääsiäisleivoksia ja suklaamunia. Sinä voit kuitenkin luoda omasta koristekokonaisuudestasi aivan sellaisen, kuin haluat. Kokeile kiinnittää kukkia tai perhosia keittiön ikkunaan sinitarralla, tai tee koristeisiin reiät ja pujota niihin narua, niin saat keväisen köynnöksen. Voit myös askarrella omia perhosaiheisia koristeita kotiasi kaunistamaan.

Teekutsujen jälkeen Hannah ja hänen lapsensa päättivät säilyttää jotkut mallipohjista, kuten pienet puput, mutta kierrättivät loput. "Pyrin aina minimoimaan syntymäpäivien ja muiden tapahtumien muovijätteen määrän, joten voisin kyllä käyttää Creative Parkin mallipohjia toistekin", hän sanoo.

Nuori poika hymyilee pidellessään Creative Parkin mallipohjasta valmistettua paperimehiläistä, vieressä näkyy tulppaanimaljakko.

Kevätaiheinen paperiaskartelu ei ole vain hauskaa perhepuuhaa, vaan sen avulla voi myös saada lapset kiinnostumaan luonnosta ja eläimistä. "Auden tykkäsi leikkiä paperimehiläisillä. Hän leikki että ne lentelevät ympäriinsä ja pölyttivät pöydällä olevia paperikukkia", Hannah sanoo.

Nuori tyttö laittaa violetin paperikukan kierrätyslaatikkoon.

Canonin mattapintaisen valokuvapaperin voi kierrättää tavallisen paperin/pahvin mukana (tarkista aina paikalliset kierrätysohjeet).

Hannah sanoo pitävänsä silmällä seuraavaa paperiaskarteluhaastetta, jonka teema on kesäpiknik, sillä hän etsii aina askarteluvinkkejä ja luovia projekteja, joiden avulla lapsilla riittää tekemistä koulujen loma-aikoina.

Lisää inspiraatioita löytyy Pinterest-sivultamme, jossa voit myös jakaa upeimmat luomuksesi tunnisteella #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS JA ASKARTELU

  Parhaat vinkit mietittyihin paperilahjoihin

  Tutustu tapoihin, joilla Canonin Creative Parkin ja PIXMA-tulostimen avulla voidaan tehdä merkityksellisiä lahjoja.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Hauskaa puuhaa kesäpäiviksi

  Creative Park tarjoaa paljon mukavaa puuhaa kesäpäivän ratoksi. Tarvitset vain paperia ja PIXMA-tulostimen.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Syksy on aika, jolloin iloa tuodaan sisätiloihin

  Katso, kuinka designer ja tekijä Pippa Hiscock loi paperista hauskan ja persoonallisen syntymäpäiväkoristeen.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Taidepaperitöitä

  Taiteilija Zack McLaughlin innostui Canonin Creative Parkin kuningaskalastaja-mallipohjasta.