LUOVAA TULOSTUSTA

Askarteluhaaste 2: kesäinen eväskori

Paperiaskartelusarjamme toisessa jaksossa pääset tutustumaan perheen pienimmille suunnattuihin peleihin ja opit loihtimaan kesäisen eväskorin Creative Park -mallipohjasta Canon PIXMA -tulostimella.
Kaksi naista pitää kiinni paperista valmistettua valokuvauskoppia piknikhuovalla istuvan lapsen päällä. Huovalla on värikkäitä Creative Park -paperiluomuksia.

Osana PIXMA-askarteluhaastetta olemme pyytäneet perheitä ja paperitaiteilijoita loihtimaan eri vuodenaikoihin ja juhlapäiviin sopivia askartelutöitä.

Tällä kertaa vuorossa ovat kuvittaja Emma Howcutt-Kelly, hänen kumppaninsa Clare ja heidän pieni poikansa. Mikä on perheen tehtävä? Käyttää PIXMA-tulostinta ja Canonin Creative Park -palvelun mallipohjia erilaisten pelien ja koristeiden sekä kesäisen eväskorin luomiseen.

Haaste 2: kesäinen eväskori

Värikkäällä huovalla on eväskori, joka on täynnä Creative Park -mallipohjista valmistettuja paperiluomuksia. Ympärillä on muita askartelutöitä, kuten jäätelötuutteja, lentokoneita ja bingopeli.

Eväskorin askarteleminen paperista on hauskaa lomapuuhaa. Paperiaskartelu on hauskaa ajanvietettä, ja lopputulosta voi esitellä ystäville eväsretkellä.

Eväsretki lähipuistoon tai vaikka vain omalle pihalle on loistava tapa nauttia kauniista kesäpäivästä. Canonin Creative Park -palvelusta löydät kaiken tarvittavan, hauskoista menukorteista värikkäisiin coctailtikkuihin – ja satoja muita kesäisiä mallipohjia.

Paperikoristeilla eväshetkestä saa helposti viihtyisämmän, ja mukaan kannattaa ottaa myös jotain pientä puuhaa perheen pienimmille. Lasten juhliin tarkoitetut koristeet ja suuri osa leluista on valmistettu muovista eivätkä ne ole kovin ympäristövastuullisia. Paperikoristeet ja -lelut on helppo kierrättää ellei niitä halua säilyttää tulevaa käyttöä varten.

Emma ja Clare aloittivat suunnittelun miettimällä miltä kesäisen eväsretken pitäisi näyttää perheen nuorimmille. Emma on kuvittaja, joka on äskettäin perustanut oman luovan alan yrityksensä. Hänen poikansa on vielä liian pieni leikkaamaan monimutkaisimpia Creative Park -mallipohjia, joten aluksi piti löytää kaikenikäisille sopivia vaihtoehtoja.

"Päätimme tehdä pienen kameralaatikon, johon voi myös kätkeä makeisia", kertoo Emma. "Creative Park -palvelussa on mallipohjia eri taitotasoille, joten sieltä kannattaa valita vaihtoehto, joka takaa onnistumisen tunteen."

Katso vinkit eväskorin, koristeiden ja lelujen valmistamiseen.

Emma Howcutt-Kelly kokoaa Canon Creative Park -mallipohjasta leikattua jäätelötuuttia.

Tutustu tekijään

Kuka: Emma Howcutt-Kelly

Mitä: äiti ja kuvittaja

Mukana myös: Clare Howcutt-Kelly ja heidän poikansa

Kesäaiheisen mallipohjan valitseminen

Pöydällä on Creative Park -mallipohjia ja keskeneräisiä paperiteoksia.

Emma ja Clare tekivät pienelle pojalleen eväskorin, koristeita, pelejä ja leluja.

Henkilö pitää käsissään älypuhelinta, jonka Creative Park -sovelluksessa näkyy jäätelötuutin mallipohja.

Creative Parkin laajassa valikoimassa on helppoja mallipohjia lapsille, ja monimutkaisempia mallipohjia aikuisille – jotain jokaiselle perheenjäsenelle ja isommallekin kaveriporukalle.

Clare pitää paljon Creative Park -palvelun valikoimasta, koska se on monipuolinen ja hyvin järjestetty, joten sopivan mallipohjan löytäminen on helppoa. "Innostuin niin paljon, että selasin valikoimaa ainakin parin tuntia”, iloitsee Clare.

Emma ja Clare selasivat Creative Park -palvelun satojen mallipohjien valikoimaa ja valitsivat haasteeseenkameralaatikon, kruunun, jäätelötuutteja ja paperilennokin. Ovatko perheen pienimmät kiinnostuneita dinosauruksista tai leikkivät mielellään fidget-leluilla? Löytyisikö niistä teema eväsretkelle?

Creative Park -mallipohjissa on mukana myös arvio siitä, kuinka kauan niiden tekemiseen kuluu aikaa. Se auttaa askarteluhetken suunnittelussa, ja voit varmistaa, että perheen pienimmät eivät ehdi kyllästymään.

”Valitsimme mallipohjia, jotka näyttävät kauniilta ja sopivat piknik-teemaan”, kertoo Clare.

Mallipohjien tulostaminen ja leikkaaminen

Canonin Creative Park -palvelusta ladattu jäätelötuutin mallipohja tulee ulos Canon PIXMA -tulostimesta.

Emma ja Clare yhdistivät älypuhelimen PIXMA-tulostimeensa ja tulostivat mallipohjia suoraan Creative Park -sovelluksesta. Käytettävissä on myös Creative Park -verkkoversio. "Se oli todella kätevää. Mallipohjista oli helppo askarrella ja tulostaa upeita luomuksia”, kertoo Emma.

Henkilö leikkaa saksilla jäätelötuuttia Creative Park -mallipohjasta.

Emman mielestä paperiaskartelu on hauskaa ja rauhoittavaa puuhaa. ”Mallipohjien leikkaaminen vaatii keskittymistä, joten se on hyvä tapa rauhoittaa mieli arjen kiireiden keskellä”, hän sanoo.

Voit tulostaa valitsemasi mallipohjat Creative Park -sivustosta tai älypuhelimen sovelluksesta käyttämällä Canon-tulostinta, kuten PIXMA TS5350a.

Seuraavaksi on vuorossa tulostettujen mallipohjien leikkaaminen. Leikkaaminen onnistuu useimmiten pelkillä saksilla, mutta monimutkaisissa mallipohjissa kannattaa kokeilla myös leikkuualustaa ja askarteluveistä.

Paperikoristeiden rakentaminen

Pieni lapsi istuu kahden naisen välissä ja liimaa yhteen jäätelötuutin osia.

Liimapistooli on todella kätevä apuväline, mutta pienten lasten on helpompi käyttää liimapuikkoa.

Nainen istuu sinisen pöydän ääressä ja liimaa yhteen mallipohjasta leikatun jäätelötuutin osia.

Clare kehottaa keskittymään mallipohjan leikkaamiseen. ”Paperiaskartelu voi olla todella terapeuttista”, naurahtaa Emma.

Tasaa taitosviivat viivaimella ennen taittamista ja liimaamista, jotta lopputulos on siistimpi. Emma sanoo, että tämä oli vaikein vaihe koristeiden tekemisessä. "Taittaminen kannattaa tehdä huolellisesti, koska suositeltu paperi on melko paksua", hän neuvoo. "Sen jälkeen ne on helpompi kiinnittää yhteen."

Askartelutyöt kannattaa myös tehdä valmiiksi päivää ennen eväsretkeä, jotta liima ehtii kuivua kunnolla.

Kesäinen eväsretki

Kahden naisen välissä istuva lapsi pitää kädessään värikästä paperikameraa.

Emma ja Clare askartelivat pienelle pojalleen erilaisia pelejä ja leluja, kuten kameralaatikon, jonka kanssa on hauska leikkiä ja jossa on kätevä säilyttää makeisia.

Pienen huoneen työpöydällä olevan Canon PIXMA -tulostimen päällä on neljä piknik-aiheista paperiteosta.

Perheenjäsenet innostuivat paperiaskartelusta niin, etteivät kaikki luomukset enää mahtuneet eväskoriin. Mallipohjista syntyy kätevästi koristeita synttärijuhliin ja hauskoja pelejä perheen pikkuväen iloksi.

Kesäiset koristeet ovat valmiina, joten voit valmistella eväskorin ja valita mukaan parhaiten sopivan piknikhuovan. Jos sattuukin sadepäivä, etkä pääse pihalle tai lähipuistoon, voit helposti mennä piknikille vaikka olohuoneeseen. Levitä huopa lattialle, avaa eväskori ja laita kesäinen musiikki soimaan.

Emma ja Clare löysivät Creative Park -palvelusta myös hauskaa rekvisiittaa piknik-aiheiseen valokuvauskoppiin. Valikoimassa on myös muita valokuvauskoppiteemoja, kuten synttärijuhlat, urheilu, halloween ja joulu.

Perhe askarteli eväsretkelle mukaan myös hauskan bingopelin. Kun pääset vauhtiin, kannattaa kokeilla monimutkaisempia mallipohjia, tai askarrella jotain ilman mallia, vaikkapa paperilennokkeja.

Haasteen jälkeen Clare kertoo, että aikoo ehdottomasti kokeilla paperiaskartelua uudelleenkin. "Tarjolla on monia eri vuodenaikoihin sopivia mallipohjia. Jouluaiheisia vaihtoehtoja on todella paljon, ja haluan kokeilla myös monimutkaisempia mallipohjia, kuten minikokoinen leipomo ja monikulmaisia eläimiä."

Paperiaskartelu on hauskaa puuhaa, mutta paperilelut ja -koristeet ovat myös ympäristövastuullisempia kuin vastaavat muovituotteet. Paperiaskartelun materiaalit ovat myös suhteellisen halpoja, ja askartelutyöt on myös helppo hävittää, kun lapset kyllästyvät niihin. Canonin mattapintainen valokuvapaperi voidaan kierrättää tavallisen paperijätteen mukana, jos niissä ei ole paljon maalia tai liimaa (noudata aina paikallisia kierrätysohjeita).

"Muovia on kaikkialla”, Clare jatkaa, "ja varsinkin lapsille tarkoitetuissa tuotteissa. Käytän mieluummin jotain, minkä voi kierrättää."

Seuraavan haasteemme teema on syksyinen synttärijuhla. Sitä odotellessa suosittelemme tutustumaan Creative Park -palvelun valikoimaan ja jakamaan uusimmat luomukset #MadeWithPixma-tunnisteella. Lisää inspiraatiota löydät Canonin Pinterest-sivulta. Onnea matkaan!

Canon-kamera Canon PIXMA -tulostimen päällä. Taustalla näkyy valokuvia.

CANON CLUB

Ainutlaatuinen yhteisö sisällöntuottajille. Inspiraatiota, jäsenetuja, tukipalveluita ja paljon muuta. Liittyminen on helppoa. Hanki Canon-tuote. Rekisteröidy. Liity Canon Clubiin.
Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit