LUOVAA TULOSTUSTA

Itse tehdyt pöytäkoristeet: vinkkejä ja ideoita paperiaskarteluun

Tee paperiset koristeet, lautasliinarenkaat ja paikkakortit PIXMA-tulostimen ja Creative Parkin avulla.
Lähikuva ruokapöydästä, jolla on pellavapöytäliina ja koristeina männynkäpyjä, lehtiä ja paperiaskartelutöitä.

Olipa kyseessä syntymäpäivän juhlinta, juhla-ateria tai sukukokous, kattauksella halutaan aina tehdä vaikutus. Kun teet pöytäkoristeet itse, voit järjestää juhlat sekä edullisesti että ympäristöystävällisesti, sillä voit kierrättää paperimallit juhlien jälkeen – tai säilyttää ne tulevaa merkkipäivää varten.

Canon haastoi ammattistylisti Dani Tuckerin The Social Kitchenistä luomaan kattauksen hänelle uudesta materiaalista eli paperista. ”Kattauksella saadaan pöytä näyttämään todella kauniilta”, Dani sanoo. ”Kattauksen ei kuitenkaan tarvitse olla kallis. Minusta tärkeintä on olla luova ja lisätä kattaukseen hiukan luonnetta.”

Katso, miten Dani suoritti tehtävän, ja löydä parhaat vinkit omien paperisten pöytäkoristeiden tekemiseen.

1. Teeman valitseminen

Nainen, jolla on pitkät ruskeat hiukset, asettelee männynkäpyjä kauniisti koristellulle ruokapöydälle.

Pöydän inspiraationa voi käyttää mitä tahansa – voit esimerkiksi luoda kukkaloistoa kesäisiin illallisjuhliin tai ystävän syntymäpäivien juhlapöytään hänen suosikkivärinsä tai harrastuksensa perusteella. Tässä Dani lisää männynkäpyjä talviaiheiseen kattaukseensa.

Lähikuva pöydästä, joka on koristeltu männynkävyillä, kynttilöillä ja paperisilla lumihiutaleilla, tähdillä, pöllöillä ja piparkakkutaloilla, jotka on tehty käyttämällä Creative Park -sovellusta.

Juhlien jälkeen voit antaa vieraillesi paperiaskartelumalleja läksiäislahjaksi, kierrättää ne paperiroskien mukana tai säilyttää ne tulevaa merkkipäivää varten.

Valitse ensin kattauksellesi teema, ja sen jälkeen tarvitset vain paperia, tulostimen ja erilaisia malleja. Creative Parkissa on maksuttomia mallipohjia paperisista rakennuksista ja eläimistäkoristeisiin ja jopa lautasliinarenkaisiin ja paikkakortteihin, jotta pääset nopeasti alkuun. Kukkakoristeisella pöydällä voi olla esimerkiksi yhteen liimattuja kukka- ja perhosmalleja, joista saadaan värikäs kaitaliina tai köynnös, sekä koristellut paikkakortit, jotka lisäävät persoonallista ilmettä.

Tässä tapauksessa teemana oli talvi. Dani sanoo prosessinsa alkavan väripaletista. ”Valitsin väreiksi kullan, keltaisen ja ruskean, koska halusin mukaan luonnollisia sävyjä. Sitten keräsin elementtejä ilmeen luomiseen väripaletin mukaisesti. Halusin kattaukseen talvista tunnelmaa, joten otin mukaan eukalyptusta [jota käytetään usein talviköynnöksissä], ja lisäsin kynttilöitä korostamaan tunnelmaa.

Pöytäkoristeiden tekemiseen ei tarvitse kuluttaa paljoa rahaa, ja Dani käyttää aina arkisia esineitä tyylin luonnissa. ”Kaikki käyttämäni materiaalit ovat helppoja löytää”, hän sanoo. ”Olen käyttänyt vanhoja hillopurkkeja kynttiläastioina, tai muulla rekvisiitalla täytettyjä maljakoita.”

Dani käytti kattauksen perustana kultaisten tähtien mallipohjia ja keltaisia lumihiutaleita, joihin hän yhdisti minikokoisia pöllöjä. Sen jälkeen hän lisäsi tulostetut ruokalistat ja paikkakortit sekä männynkäpyjä ja lehtiä, joita hän oli kerännyt luomaan kullan ja vihreän sävyjen kontrastia.

2. Mallipohjien tulostaminen

Nainen, jolla on pitkät ruskeat hiukset, poistaa tulostetun tähden mallipohjan Canon-tulostimesta.

”Tulostin mallipohjat puhelimestani Creative Park -sovelluksella. Kun tulostin on määritetty, sitä on todella helppo käyttää”, sanoo Dani.

Ennen kuin tulostat valitsemasi mallit, varmista, että sinulla on oikeanlaista tulostusmateriaalia. Kullekin Creative Parkin mallipohjalle ilmoitetaan tietty paperityyppi, useimmiten Canonin mattapintainen valokuvapaperi. Tällä voi olla suuri merkitys lopputulokselle, sillä käyttämällä mattapintaista valokuvapaperia voit varmistaa, että rakenne on vankempi kuin tavallista tulostuspaperia käytettäessä.

Voit tulostaa suoraan älypuhelimestasi käyttämällä Creative Park -sivustoa tai -sovellusta.

Kun olet tulostanut kaikki mallipohjat, on aika aloittaa kokoaminen – mallien määrästä riippuen voit jakaa kokoamistyön muutamalle illalle, jotta varmistat parhaan lopputuloksen.

3. Mallipohjien kokoaminen

Ylhäältä alaspäin otetussa kuvassa henkilö istuu työpöydän ääressä ja katsoo älypuhelimellaan kuvaa askarreltavasta paperitähdestä Canonin Creative Park -sivustolla. Työpöydällä on myös tuloste samasta tähdestä.

Creative Parkissa on mallipohjia kaikentasoisille osaajille yksinkertaisista malleista haastavampiin töihin.

Nainen nojautuu puisen pöydän ylle ja taittelee ja leikkaa paperiaskartelumalleja pienellä leikkuualustalla.

”Kiinnitin mallipohjat liimatäplillä,” sanoo Dani. ”Leikkasin täplät kahtia, koska jotkin mallipohjista olivat melko pieniä, ja kiinnitin mallin tällä tavoin.”

Noudata ohjeita tarkasti, koska joissakin malleissa mallipohja on taiteltava ennen leikkaamista. Leikkaa sitten mallipohjat ja taita kaistaleet, jotka on liimattava. Voit kiinnittää mallipohjat liimalla ja jättää ne kovettumaan ja kuivumaan.

Voit myös mukauttaa malleja ja tehdä kattauksesta ainutlaatuisen juhlaa varten. "Voit muokata mallipohjia kirjoittamalla nimet tähtimalleihin tai taloihin”, Dani ehdottaa. ”Jos kyseessä on syntymäpäivä, voit kirjoittaa päivänsankarin iän tai syntymäpäiväonnittelut. Hyvällä kynällä käsin kirjoitettu teksti voi olla todella tyylikäs ja tehokas koriste.” Voit myös lisätä malleja sovelluksen avulla.

Dani mukautti alkuperäisiä malleja pöytänsä teemaa varten, esimerkiksi käyttämällä kahtia leikattuja tähtiä, jotka hän asetti vaakatasoon pöydälle, ja liimaamalla piparkakkutalot, jotta niistä tuli tukevampia. Hän myös kiinnitti pienet ruokalistakortit isommille värillisille pahveille, joista muodostui niille reunus, ja käytti lumihiutalemallien kääntöpuolta, jotta värit toimivat teeman kanssa.

4. Pöydän kattaminen

Kauniisti koristeltu ruokapöytä, jolla on pellavapöytäliina ja koristeina männynkäpyjä, lehtiä ja paperiaskartelutöitä.

Kun teet koristelut itse, voit vaihtaa teemaa aina halutessasi ja tulostaa lisää mallipohjia, mikä on edullinen keino muuttaa kattauksia eri tilanteisiin. Voit tehdä paperikoristeita neljää vuodenaikaa varten sekä vauvakutsuille, uudenvuodenjuhliin tai vaikkapa läksiäisiin käyttämällä teemana kohdemaata ja valitsemalla Creative Parkista tunnettujen maamerkkien arkkitehtonisia mallipohjia.

Nyt kun kaikki mallipohjasi ovat valmiita, on aika asetella ne pöydälle. Varmista, että kaikki lautaset, aterimet ja lasit ovat valmiina, jotta voit lisätä koristeet niiden ympärille.

Dani suosittelee asettamaan isommat koristeet ensin ja jatkamaan sitten isoimmasta pienimpään. ”Aloitan levittämällä pöytäliinan pöydälle”, hän sanoo. ”Sitten lisään isommat esineet, kuten maljakoissa olevat tai pöydälle aseteltavat kukat, ja jatkan lisäämällä pienemmät koristeet kokojärjestyksessä.”

Lisää kattauksen tärkeimmät osat ensin pöydän keskelle. Niitä voivat olla kukat, ajopuun palat, männynkävyt tai jopa tuoreet hedelmät, kuten kokonaiset appelsiinit tai kurpitsat, teemastasi riippuen. Lisää sitten pienemmät osat, kuten ruokalistat ja nimikortit, koska ne on helppo asettaa kunkin lautasen luo.

Dani kehottaa ryhmittelemään koristeet parittomina määrinä. Hän itse lisää ne aina kolmen ryhmissä, jotta tulos miellyttää silmää.

Kun nämä kattauksen osat on aseteltu, on aika lisätä pienemmät paperista askarrellut koristeet niiden ympärille eri puolille pöytää. Saako kukin vieras minipöllön juomalasinsa viereen? Lisää vielä loppusilaus, kuten lautasliinarenkaat ja muut pienet koristeet.

Creative Parkin maksuttomien mallipohjien valikoima teki Daniin vaikutuksen, ja hän nautti mahdollisuudesta inspiroitua. ”Minusta haaste oli loistava. Se antoi minulle mahdollisuuden käyttää paperia luovasti ja saada se näyttämään todella kauniilta. En ollut tehnyt aiemmin mitään vastaavaa, joten sain kokeilla luovuuteni rajoja”; hän sanoo.

Jos innostuit kokeilemaan, avainsanalla #MadeWithPixma voit löytää lisää luovia ideoita ja jakaa sitten paperista askartelemasi kattauksen – muista myös merkitä siihen @canonemea.

Juhla kuin juhla – kata pöytä paperikoristeilla

Teksti: Tamzin Wilks

Vastaavia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit