ASKARTELE JA TULOSTA

Valokuvien muuttaminen juhlakoristeiksi Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella

Canonin SELPHY-askartelukerhon artikkelisarjan toisessa osassa askartelija Duygu Turgut Gokpinar antaa vaiheittaiset joulukoristeiden tekemisohjeet.
Suoraan ylhäältä otettu kuva, jossa on joulun valokuvakoristeita, Canon SELPHY Square QX10 tulostin, paljetteja ja muita koristelutarvikkeita.

Joulukoristeiden tekeminen itse voi olla hauska tapa päästä juhlatunnelmaan, loistava idea henkilökohtaiselle lahjalle, tietoinen tapa pitää taukoa joulunajan hektisestä aikataulusta ja edullinen keino piristää kotia juhlapyhiä varten. ”Askarteleminen joulunaikaan on kuin sirottelisi kotiin hiukan taikaa”, sanoo lontoolainen askartelija, sisällöntuottaja ja kirjailija Duygu Turgut Gokpinar. ”Onpa kyseessä kuusenkoristeiden tekeminen, huoneen täyttäminen paperilumihiutaleilla, piparkakkutalon rakentaminen tai lahjojen tekeminen rakkaille, askarteleminen on keino päästä tunnelmaan.”

Alun perin Turkista kotoisin oleva Duygu aloitti askartelun lapsena, minkä jälkeen intohimosta on kehittynyt ura. ”Äidin ansiosta opin neulomaan ja virkkaamaan hyvin varhain, minkä jälkeen kiinnostuin makramésta, korinpunonnasta, vesiväreistä ja vaikka mistä”, hän selittää. ”Minulle askartelu toimii luovana kanavana, jonka avulla voin ratkaista ongelmia, jättää vanhat kaavat ja löytää iloa tekemisestä, jossa yksinkertaisista materiaaleista saadaan jotain kaunista. Itse tekeminen antaa mahdollisuuden irtautua arjen stressistä, mikä tukee tietoisuutta ja antaa tunteen luovuudesta.”

Työskenneltyään kahdeksan vuotta opettajana ja sisällöntuottajana Duygu päätti lähteä toteuttamaan unelmiaan ja perusti oman luovan studion, jossa hän on sittemmin vetänyt yli 200 askartelutyöpajaa toisille harrastajille. Syyskuussa 2023 hän julkaisi toisen kirjansa, joka käsittelee pistokirjontaa ja johon sisältyy myös jouluaiheinen teema.

Canonin SELPHY-askartelukerhon juttusarjan ensimmäisessä artikkelissa tutustuttiin siihen, miten tehdään yllätyslaatikko. Tässä Duygu selostaa, kuinka kuvista voidaan tehdä joulukuusenkoristeita Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen avulla.

Vaiheittaiset ohjeet – valokuvien muuttaminen joulukoristeiksi

Kaksi jouluista valokuvakoristetta, jotka on koristeltu paljeteilla ja tulostettu Canon SELPHY Square QX10:llä, riippuvat joulukuusen oksilla.

Niitä, jotka haluavat tehdä omia persoonallisia joulukoristeitaan, Duygu neuvoo lähtemään liikkeelle yksinkertaisesti: ”Näin voidaan rakentaa itseluottamusta ja päästään kokeilemaan erilaisilla malleilla.”

Duygu esittelee 10 helppoa vaihetta, joilla teet itse persoonallisia joulukoristeita:

 1. Valitse käytettävät valokuvat.
 2. Muokkaa niitä SELPHY Photo Layout -sovelluksella – tässä vaiheessa kuviin voidaan lisätä tekstiä, suodattimia, tarroja ja muuta.
 3. Paina älypuhelimen tai muun yhteensopivan laitteen tulostuspainiketta ja tulosta kuvat Wi-Fi-yhteyden kautta Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.
 4. Tee kehys leikkaamalla kaksi kirkasta asetaattiarkkia haluttuun kokoon (hieman valokuvia suuremmiksi).
 5. Aseta tulostetut valokuvat kalvopalojen väliin.
 6. Liitä kalvot yhteen silittämällä ne valokuvan ympäriltä kolmelta reunalta niin, että reunat kiinnittyvät toisiinsa.
 7. Anna kehyksen jäähtyä odottamalla 30 sekuntia.
 8. Kiiltoa ja kimallusta voi lisätä laittamalla sisään glitteriä tai paljetteja.
 9. Silitä seuraavaksi jäljellä oleva reuna ja tee reikä yläosaan.
 10. Pujota reiän läpi jotain juhlavaa lankaa, josta koristeen saa ripustettua.

Jos haluat välttää muovin käyttöä, voit tehdä koristeet myös ilman kehystä tulostamalla kuvat niin, että ylös jää reunus reikää varten ja kiinnittämällä glitteriä, kultalehtiä tai paljetteja suoraan kuvan pintaan.

”Siinä kaikki,” sanoo Duygu, ”kauniita henkilökohtaisia valokuvakoristeita, jotka voi ripustaa kuuseen saman tien!”

Duygu aloitti askarteluideoidensa jakamisen verkossa 10 vuotta sitten ja teki tätä projektia varten videon, jonka avulla pystyy seuraamaan vaiheita. ”Eniten seuraajien kanssa tekemisissä olosta tykkään yhteisöllisyydestä. On ihan uskomattoman palkitsevaa jakaa ideoita, innostaa muita ja päästä todistamaan yhteistä innostusta askartelutaiteeseen”, hän sanoo.

Työskenteleminen Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella

Suoraan ylhäältä otettu kuva, jossa on jouluisia valokuvatulosteita, Canon SELPHY Square QX10 -tulostin ja juhlakoristeita.

Canon SELPHY Square QX10 on intuitiivinen käyttää ja helppo yhdistää Wi-Fin kautta älylaitteisiin. Tämä tarkoittaa, että valokuvia voidaan muokata ja tulostaa minuuteissa, luoda yksilöllisiä koristeita ja ripustaa ne puuhun ennen kuin joulun soittolista on soitettu loppuun!

”Työskentely SELPHY-tulostimen kanssa on käänteentekevä muutos”, Duygu sanoo. "Henkilökohtaisesti on uskomattoman tyydyttävää nähdä valokuvien heräävän henkiin niin selkeinä ja eloisin värein. Canon SELPHY Square QX10:n laatu ylitti odotuksen, sillä sen avulla askarteluprojektit muuttuivat niin laadukkaiksi, että niitä kehtasi näyttää toisillekin.”

SELPHY Square QX10 on helppokäyttöinen – se vain ladataan ja liitetään ilmaiseen SELPHY Photo Layout -sovellukseen, minkä jälkeen älypuhelimesta voidaan tulostaa suoraan ja langattomasti. ”Sovelluksen käyttäminen on tosi intuitiivista”, Duygu selittää. ”Asensin sen puhelimen sovelluskaupasta ja valitsin sitten asettelun, joka sopi juttuun parhaiten. Sovellus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, kuten kollaasiasetteluja tai mallipohjia, jotka on tehty erityisesti koristeita varten. Seuraavaksi toin valokuvat puhelimen galleriasta säätämällä valitsemieni kuvien kokoa, asentoa ja suuntaa. Sovelluksella voi myös lisätä kuviin tekstiä, tarroja tai muita koriste-elementtejä. Kun sain asettelun kuntoon, tulostin valokuvat SELPHY Square QX10:llä.”

SELPHY Square Qx10:llä tehdyt tulosteet voivat kestää jopa 100 vuotta,1 minkä ansiosta kyseessä on aivan ehdoton laite sellaisten lahjaksi annettavien koristeiden tekemiseen, joista voi nauttia monina tulevina jouluina. ”Käyttämällä XS-20L-valokuvapaperia saadaan eloisia, tasaisia ja täyteläisiä tulosteita”, Duygu sanoo. Erikoispinnoitteen ansiosta ne kestävät vettä, pölyä, öljyä ja sormenjälkiä, joten koristeina ne ovat vahvoja ja kestäviä ilman kirkasta kalvokehystäkin.

Lopputulos

Suoraan ylhäältä otettu kuva, jossa on joulun valokuvakoristeita, Canon SELPHY Square QX10 tulostin, paljetteja ja muita koristelutarvikkeita.

”Mieti, miten saat mukaan elementtejä, joilla on merkitystä itselle tai koristeen vastaanottajalle”, Duygu neuvoo. ”Näitä voivat olla suosikkiväri, rakas muisto tai symboli, jolla on merkitystä.”

Kolme paljetein koristeltua joulun valokuvakoristetta riippuu joulukuusen oksista, rinnalla on juhlava pienoismallitalo. Kuvat on tulostettu Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.

”Kutsun itseäni ’askarteluseikkailijaksi’”, Duygu sanoo. ”Nautin mahdollisuudesta hankkiutua askartelemalla entuudestaan tuntemattomiin, mutta jännittäviin uusiin kokemuksiin.” Duygu rohkaisee muitakin suhtautumaan askarteluun samalla intohimolla, pitämään siinä sivussa hauskaa ja nauttimaan itse tekemisestä yhtä paljon kuin sen tuloksesta. ”Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella töille saa lisättyä vielä sen todella tärkeän henkilökohtaisen loppusilauksen”, hän lisää.

”Henkilökohtaisen loppusilauksen antaminen on yksi parhaista tavoista nostaa juhlakoristeiden tasoa – eikä mikään ole henkilökohtaisempaa kuin iloiset hetket”, Duygu sanoo. "Tämä on aivan fantastinen tapa juhlistaa parhaita joulumuistoja tai virstanpylväitä, kuten oma esikoinen suloisena taaperona tai kuva tilanteesta, jossa sinua kosittiin. Joulu on myös aikaa, jolloin hellitään rakkaita muistoja ja henkilöitä. Se on yksi tapa kunnioittaa rakkaita, jotka eivät ehkä ole kanssamme juhlapyhien aikaan, tai muistella perheen ja ystävien kanssa jaettuja erityisiä hetkiä.”

Duygun mielestä koristeet olivat ”nopeita ja helppoja tehdä”, ja hänestä tämä on hieno tapa kokoontua yhteen ja virittäytyä juhlatunnelmaan. ”Joulu on aikaa, jona perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle”, hän miettii. ”Valokuvien ottamisesta mukaan koristeisiin voi tulla itsestään perinne, mikä luo jatkuvuuden tunnetta ja muodostaa visuaalisen esityksen perheen historiasta.

”Itse tehdyillä koristeilla on erityinen merkitys ja tunnearvoa”, hän jatkaa. "Kun niihin lisätään nimiä, kuvia tai viestejä, syntyy ainutkertainen lahja. Tällainen henkilökohtainen silaus antaa viestin huomaavaisuudesta ja huolenpidosta, mikä tekee lahjasta entistäkin merkityksellisemmän.”

Lisää juhlavia paperikoristeideoita

Duygu on tosi iloissaan tähän aikaan vuodesta vallitsevasta juhlahengestä. "Lämpö, ystävällisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne saavat minussa aikaan liikahduksen”, hän sanoo. ”Uuden vuoden lähestyessä olen täynnä jännitystä, otan vastaan mahdollisuuden uusiin avauksiin ja mietin juhlakauteen kuuluvia positiivisia hetkiä.”

Duygu tekee jonkinlaisia koristeita vuosittain – erityisesti kirjailtuja puukoristeita, kultaseppeleitä ja uuteen muotoon kierrätettyjä esineitä juhlakautta varten. ”Canon SELPHY-tulostin avaa mahdollisuuksia luoda ainutkertaisia ja henkilökohtaisia joulukoristeita”, hän miettii. Tulevaisuudessa hän aikoo käyttää tulostinta aivan mukautettujen lahjalipukkeiden tekemiseen – sellaisten, joihin voidaan lisätä nimiä, hienoja kuvioita ja kuvia – ja tähän laite soveltuu aivan erinomaisesti. Toinen idea, jonka hän uskoo toimivan hyvin, on joulukalenteri, etenkin, koska kuvien selkäpuolen kalvon voi irrottaa, mikä muuttaa tulostetut kuvat tarroiksi: ”Sillä voi tulostaa pieniä valokuvia tai numeroita kutakin joulua edeltävää päivää varten ja kiinnittää ne nyöriin tai alustaan.”

Duygu rohkaisee kaikkia ensimmäistä kertaa joulukoristeita tekeviä heittäytymään luovaan toimintaan ja pitämään samalla hauskaa. ”Koristeiden tekeminen tarjoaa hienon tavan tuoda esiin henkilökohtaista tyyliä ja antaa joulukoristeille henkilökohtainen silaus”, hän sanoo. ”Kannattaa pitää mielessä, että koristeiden tekemisen ilo piilee myös itse tekemisessä, ei vain lopputuloksessa. Hyväksy mitä puutteita niissä saattaakin ilmetä ja iloitse siitä, että olet tekemässä jotain ainutkertaista.”

Teksti: Kat Halstead

 1. Albumissa säilytettyinä. Perustuu nopeutettuun testausmenetelmään, kun oletuslämpötila on 23 °C ja ilmankosteus on 50 %.

Vastaavat tuotteet

 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY CP1500

  Tällä helppokäyttöisellä ja pienikokoisella valokuvatulostimella luot värikkäitä ja erittäin kestäviä tulosteita muutamassa sekunnissa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  Canon Zoemini 2

  Taskukokoisella akkukäyttöisellä Zoemini 2 -tulostimella tulostat nopeasti älypuhelimesta missä ja milloin tahansa.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Paperista askarrellut pöytäkoristeet

  Tee kauniit koristeet kaikkiin kattauksiin Creative Parkin avulla.

 • TULOSTUS JA ASKARTELU

  Joulukorttien tulostus

  Kuvaa itse jouluisia valokuvia ja tulosta omia joulukortteja.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Canonin parhaat kannettavat tulostimet

  Tutustu Canonin pienikokoisten tulostimien valikoimaan ja ota selvää, mikä niistä sopii itsellesi.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Yllätyslaatikon tekeminen

  Lini Trinh kertoo, miten yllätyslaatikko tehdään käyttämällä Canon SELPHY CP1500 -tulostinta.