LUOVAA TULOSTUSTA

Luonnonläheisiä koristeita: anna luonnon herättää kotisi eloon

Katso, miten voit luoda kotiisi rauhoittavia tiloja yhdistämällä luonnon ja suunnittelun Canon-tulostimilla ja -sovelluksilla.
Seinäkoriste, joka on tehty trooppisista lehdistä, jotka on leikattu värikkäistä vaaleanpunaisen ja vihreän sävyisistä papereista ja tropiikkiaiheisista tulosteista.

Ei ole mikään salaisuus, että luonnossa vietetty aika lisää hyvinvointia, ja luonnon tuominen sisälle käyttämällä luonnonvaloa, luonnollisia värejä, aistihuoneita ja huonekasveja voi tuoda syvällistä rauhan tunnetta. Et kuitenkaan tarvitse metsämaisemia tai puuverhoilua tämän trendin hyödyntämiseen. Kun seiniä käytetään luovasti, biofiilisessä eli luonnonläheisessä suunnittelussa – jossa painotetaan yhteyttä luonnonympäristöön – voi käyttää monenlaisia elementtejä seinäkoristeista valokuvakehyksiin, ja se voi olla mielenkiintoinen tapa luoda kotiin rentouttava tila.

Sisustussuunnittelija Jasmin Robertson asuu edvardiaanisessa talossa Englannin Hovessa ja jakaa remontteihin ja sisustukseen liittyviä sisältöjä TikTokissa ja Instagramissa. ”Pidän luonnonläheisestä suunnittelusta, ja olemme käyttäneet monia sen periaatteita kodissamme”, hän sanoo. ”Koska olemme luoneet monia mahdollisuuksia olla yhteydessä luontoon, koti tuntuu rauhalliselta ja virkistävältä. Täällä asuessani olen onnellisempi kuin koskaan.”

Monipuolinen taiteilija Emma Jewell, Instagramissa @EmmaJewellCrafts, harrastaa myös paperiaskartelua kodin tilojen piristämiseksi.

Juuri nyt on oikea aika aloittaa omien luomuksien suunnittelu, ja tarvitset vain Canon-tulostimen ja muutamia luonnon inspiroimia malleja. Pyysimme sekä Jasminilta että Emmalta heidän parhaat vinkkinsä helppojen luonnonläheisten koristeiden tekemiseen.

1. Etsi inspiraatiota kaikkialta ympäriltäsi

Flat lay -kuva, jossa on Canon SELPHY Square QX10 -tulostin, jonka ympärillä on kukkia, juuttinarua, pieniä pyykkipoikia, koukkuja ja pieniä tulostettuja valokuvia kasveista.

”On hienoa, että pystyn helposti tulostamaan valokuvia puhelimestani, jotta voin laittaa ne esille kotonamme”; sanoo sisustussuunnittelija Jasmin Robertson. ”Kamerani albumi on aivan liian täynnä, joten suosikkikuvani jäivät piiloon ja vaille huomiota.” © Jasmin Robertson

Oksa riippuu poikittain seinällä mustan takan yläpuolella. Siinä riippuu useita juuttinaruja, joihin on kiinnitetty pyykkipojilla pieniä tulostettuja valokuvia.

”Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, ja näen, että siitä tulee pysyvä lisä tyttäreni huoneeseen”, sanoo Jasmin tästä näyttävästä luontoaiheisesta seinäkoristeesta. ”Se on myös todella helppo päivittää uusilla valokuvilla, jotta voimme muuttaa sitä vuodenaikojen mukaan.” © Jasmin Robertson

Pinterest tarjoaa loputtoman virran luonnonläheisiä suunnitteluideoita kaikenlaisiin koteihin, huoneisiin ja tiloihin – rakennusten sisällä olevista puista reheviin viherseiniin. Voit myös yhdistää luomuksissasi tulosteita ja kasveja, kuten Jasmin teki tyttärensä huoneessa.

”Käytin Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta ja kokosin takan yläpuolelle seinäkoristeen, jossa on valokuvia keväisistä maisemista”, hän kertoo. ”Valokuvat on ripustettu juuttinarulla oksaan. Tyyli on selkeä, mutta vaikuttava. Koriste oli helppo tehdä, eikä se maksanut juuri mitään.”

Jasmin löysi inspiraation läheisestä puistosta. ”Olin myrskyn jälkeen ulkoiluttamassa koiraa yhdessä lähialueen suosikkipuistoistamme ja etsin samalla oksaa, joka olisi sopivan kokoinen ripustettavaksi. Valinnanvaraa oli paljon, joten siihen ei mennyt kauaa. Siellä ollessani otin muutamia kuvia kevätkukista ja raikkaan vihreistä lehdistä. Onnistuin jopa saamaan kuvan koirastani haistelemassa narsissia.”

2. Hyödynnä Creative Parkin kaltaisia suunnittelutyökaluja

Canon-tulostin tulostaa paperiarkkia, jossa on lehtikuvio. Tulostimen vieressä on toinen värikäs tuloste sekä useita käsin leikattuja paperilehtiä.

”Pidä hauskaa luomalla abstraktia taidetta, ja aloita tulostamalla erilaisia kuvioituja papereita”, sanoo monipuolinen taiteilija Emma Jewell, joka käytti Canonin Creative Parkia – maksutonta ja inspiroivaa verkkoresurssia – lehdistä koostuvan seinäteoksen luomiseen. ”Valitse erilaisia kuvioita ja värejä, ja leikkaa papereista saksilla luonnollisia muotoja.” © Emma Jewell

Seinäkoriste, joka on tehty trooppisista lehdistä, jotka on leikattu värikkäistä vaaleanpunaisen ja vihreän sävyisistä papereista ja tropiikkiaiheisista tulosteista.

”Kun olet saanut asettelun valmiiksi, ala liimata osia naruun”, sanoo Emma. ”Ripusta sitten kaunis taideteoksesi kaikkien nähtäville.” © Emma Jewell

Askarrellessa voi hyvin viettää laatuaikaa ystävien ja perheen kanssa. Jos tarvitset ohjeita, Canonin Creative Park on täynnä paperiaskartelumalleja, kuten koristeellisia amppelikasveja, mehikasveja ruukuissaan, seinälle ripustettavia luonnonkukkakimppuja ja kauniita kransseja. Olitpa askartelun asiantuntija, joka haluaa tehdä tyylikkäitä kukkakoristeita pöydille, hyllyille tai ikkunalaudoille, tai vasta-alkaja, joka haluaa kokeilla helppoa luontoaiheista mallia, verkkosivustolla ja Canon Creative Park -sovelluksessa on sadoittain vaihtoehtoja.

Värejä rakastava Emma, joka suhtautuu intohimoisesti askarteluun, toteaa näin: ”Minusta on upeaa etsiä Creative Parkista kuvioituja papereita ja elementtejä tulostettaviksi ja projekteissa käytettäviksi. On helppo löytää upeita kuvioituja papereita, jotka toimivat loistavasti, ja koota vuodenaikaan sopiva sisustus käyttämättä rahaa uusiin tarvikkeisiin.”

Kun olet valinnut haluamasi mallipohjat – Emma valitsi kaksi trooppista mallia, joista yhdessä on vihreäsiipinen papukaija ja toisessa peikonlehti – tarvitset hyvän tulostimen. Emma käyttää langatonta ja monipuolista Canon PIXMA TS6350a -sarjan tulostinta, joka sopii kaikkeen työhön liittyvistä asiakirjoista perheen projekteihin.

”On helppo luoda näyttävä tausta valokuvista. Tulosta erilaisia tropiikkiaiheisia kuvioituja papereita ja leikkaa papereista sitten trooppisten lehtien muotoja. Yhdistele trooppisia lehtiä yksivärisiin pahvilehtiin. Liimaa sitten lehdet naruun käyttämällä liimapistoolia. Kun olet tyytyväinen, luo tausta ripustamalla naru.

"Canon PIXMA TS6350a -sarjan tulostimella saan helposti laadukkaita tulosteita askarteluprojekteihin”, Emma jatkaa. ”Lisäksi Canonin mattapintainen valokuvapaperi on monikäyttöistä, ja sitä on helppo käyttää askartelussa.”

3. Lisää työn vaikuttavuutta koristelulla

Keltaiseen pukuun pukeutunut nainen nojautuu pöydän ylle ja sitoo juuttinaruja oksan ympärille.

”Askartelu on hyväksi mielelle, ja me kaikki voisimme käyttää enemmän aikaa luovaan toimintaan”, sanoo Jasmin. ”On niin palkitsevaa luoda jotakin, joka näyttää hyvältä ja jonka voi laittaa esille. Se tuo persoonallisuutta ja yksilöllisyyttä, ja toimii keskustelun herättäjänä kodissasi.” © Jasmin Robertson

Nainen kiinnittää tulostettuja kasviaiheisia valokuvia oksaan sidottuihin juuttinaruihin pyykkipojilla Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen vieressä.

”Nautin väreillä sisustamisesta ja olen yhdistellyt kodissani eri tyylejä”, sanoo Jasmin. ”Vihreä on ehdottomasti lempivärini ja sitä on useimmissa huoneissa jonkin sävyisenä.” © Jasmin Robertson

Jasmin tulosti kannettavalla Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella eloisia neliönmuotoisia kuvia suoraan älypuhelimestaan. ”Otin mukaan puistossa ottamani kuvat, muutamia kuvia tyttärestäni tutkimassa luontoa ja joitakin otoksia isoäitini puutarhan kauniista kukista. Koska kuvat kuivuivat saman tien, saatoin kiinnittää ne pienillä puisilla pyykkipojilla neljään juuttinaruun, jotka oli sidottu tasaisin välimatkoin oksaan”, hän kertoo.

Seuraavaksi lisäsin loistetta ja luonnollista tekstuuria tähän käsintehtyyn luontoaiheiseen koristeeseen. ”Kiedoin oksan ympärille led-koristevalosarjan ja teippasin sen pariston oksan toiseen päähän, ja peitin sen juuttinarulla sidotulla tuuhealla eukalyptuksenoksalla”, sanoo Jasmin. "Ripustin oksan katosta tyttäreni huoneen takan yläpuolelle käyttämällä messinkikoukkuja ja väritöntä siimaa. Se toi kauniin lisän hänen huoneeseensa, ja hän on ihastunut siihen.”

4. Mieti töiden sijoittelu tarkkaan

Oksa, josta riippuu pieniä tulostettuja valokuvia, on sijoitettu työpöydän yläpuolelle. Työpöydällä on tietokone, muistikirja, kynttilä ja maljakollinen narsisseja.

”Ripustin koristeen myös kotitoimistomme työpöydän takana olevalle seinälle”, sanoo Jasmin. ”Huone on pohjoisen suuntaan, joten se tuntuu talvella melko pimeältä, mutta keväiset valokuvat ovat todella piristäneet tyhjää seinää ja tuoneet väriä tilaan. Kirkkaiden värien katsominen herättää minussa optimismia ja saa minut odottamaan pidempiä ja valoisampia päiviä.” © Jasmin Robertson

Lähikuva useista valkoista seinää vasten olevista juuttinaruista, joihin on kiinnitetty pyykkipojilla pieniä tulostettuja valokuvia.

”Tulostetuissa valokuvissa on jotakin nostalgista”, sanoo Jasmin. ”Pidän niistä kovasti.” © Jasmin Robertson

”Tiloilla, joissa vietämme aikaa, on valtavan suuri vaikutus mielialaan ja hyvinvointiin, ja minusta on tärkeää suunnitella tiloja, jotka tukevat ja hoivaavat meitä”, Jasmin sanoo. ”Pidän siitä, miten sisustussuunnittelulla voi herättää tunteita. Joistakin se saattaa vaikuttaa turhalta, mutta kun mietitään, miten paljon aikaa vietämme sisällä, suunnittelun vaikutusta ei pidä aliarvioida.”

Siksi on hyvä harkita, minne sijoitat koristeen, sillä siitä tulee mielenkiintoinen taide-esine huoneeseesi. Jasminilla on tähän neuvo. ”Voit ripustaa tällaisen koristeen paikkaan, josta haluat tehdä huomion keskipisteen tai johon haluat lisätä jotakin kiinnostavaa. Se sopii erinomaisesti suoraan huonekalun yläpuolelle, ja sillä voi myös koristaa tyhjän seinän. Koristeen voi ripustaa koukuilla kattoon tai kiinnittää taulukiskoon. Jos ripustat sen kattoon, kiinnitä koukut noin viiden senttimetrin päähän seinästä.”

Jasminin mukaan luontoaiheen voi ottaa mukaan myös rohkeammilla sisustusvalinnoilla. Hänen mielestään lehti- ja kasvikuvioiset kylpyhuoneen kaakelit ja makuuhuoneiden seinämaalaukset lisäävät näyttävyyttä.

5. Tyyni koti, tyyni mieli

Lähikuva työpöydästä, jolla on tietokoneen näyttö, näppäimistö, maljakollinen narsisseja ja Canon SELPHY Square QX10 -tulostin.

Luontoaiheiset taideteokset voivat todella parantaa mielialaa. Voit edistää hyvinvointia lisäämällä paljon kasveja ja kukkia – sekä aitoja että tekokukkia – teoksesi lähelle ja käyttämällä pehmeää valaistusta. ”Minusta ei ole hienompaa tunnetta kuin se, että voi tehdä tilasta kauniin”, sanoo Jasmin. © Jasmin Robertson

Pastellisävyinen abstrakti taideteos riippuu valkoisella seinällä. Sen alapuolella on ruukkukasvi ja harmaa tyyny.

Emman teoksiin kuuluu tämä pastellisävyinen abstrakti taideteos, jonka tekemiseen hän tarvitsi ison valkoisen kartonkiarkin, Canonin mattapintaista valokuvapaperia, liimaa ja sakset. © Emma Jewell

Jos sinulle on tärkeää, että tila on rauhallinen, pidä valaistus pehmeänä ja etsi inspiraatiota luonnosta. ”Jos haluat kotiisi tyynen tunnelman, käytä sisustuksessa hillittyjä maanläheisiä sävyjä, luonnonmateriaaleja ja paljon kasveja”, ehdottaa Jasmin. ”Käytän mielelläni kasveja kotini sisustuksessa. Ne sekä näyttävät hyviltä että edistävät hyvinvointia tarjoamalla yhteyden luontoon ja auttamalla pitämään sisäilman puhtaana.

”Tutkimuksissa on havaittu, että pelkkä luontokuvan katsominen rauhoittaa ihmistä”, Jasmin jatkaa. ”Tekokasvitkin voivat edistää hyvinvointia, mikä on hyvä uutinen niille, jotka eivät ole viherpeukaloita.

”Luo valaistukseen tasoja käyttämällä pöytä- ja jalkalamppuja sekä seinä- ja kattovalaisimia, ja tee kaikista himmennettäviä”, hän sanoo. ”Jos remontoit, harkitse isompia ikkunoita ja kattoikkunoita, jotta saat mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja tuuletusta. Sytytä tuoksuva öljykynttilä ja soita rentouttavaa musiikkia. Mieti kaikkia aistejasi, äläkä vain sitä, minkä voit nähdä.”


Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit