LUOVAA TULOSTUSTA

Anna vekottimille omintakeinen ilme tulostetuilla tarroilla

Canonin kannettavien tulostimien avulla tuot esiin oman luovuuden ja teet älypuhelimesta, kannettavasta tietokoneesta ja vaikka mistä helposti tunnistettavan.
Canon SELPHY Square QX10, Canon Zoemini 2 ja Canon Zoemini S2 valkoisen kankaan päällä. Laitteiden ympärillä on mm. puhelimia, kuulokkeita ja kannettava tietokone, joista kaikki on koristeltu valokuvatarroilla.

Nykyihmiset eivät ole koskaan kaukana tekniikastaan. Kyseessä voi älypuhelimen selaaminen bussimatkalla, kannettavalla työskentely kahvilassa tai laiska aamu katsoen suosikkisarjaasi tablet-laitteella. Vekottimista on tullut osa meitä, joten on ideaa saada ne myös näyttämään omilta.

Voit olla aloittamassa opinnot ja haluat pitää kotiin jäävien ystävien kuvat näkyvillä, tai haluat koristella kannettavan tietokoneen kannustavilla viesteillä, joita on kiva lueskella koneen käynnistyessä. Sen sijaan, että kantaisit mukana tylsän harmaata konetta tai joukkoon hukkuvaa tablettia tai laittaisit rahaa älypuhelimen kuoriin, jotka eivät tunnu niin kovin omilta, oman leiman antaminen tekniikalle on tosi hyvä tapa ilmaista oma yksilöllisyyttä. Käytä omia suosikkivärejä, matkamuistoja, ryhmäselfieitä tai innostavia lainauksia. Näin omat laitteet muuttuvat myös helposti tunnistettaviksi, mikä voi toimia myös keskustelun käynnistäjänä.

Canonin pienikokoisten tulostimien valikoiman ansiosta tulostaminen on nopeaa ja helppoa suoraan älypuhelimesta, ja käyttämällä erilaisia tarrataustaisia papereita saadaan aikaan suoraan laitteisiin kiinnitettäviä tarroja ja yksilöllisiä merkintälappuja sekunneissa.

Violettiin neulepuseroon pukeutunut nainen pitää kädessään älypuhelinta ottaakseen selfien. Hänen vieressään hymyilee tummansiniseen puseroon pukeutunut nainen.

Inspiraatio voi iskeä milloin tahansa, ja Canonin kannettavien tulostimien avulla omaa tekniikkaa voidaan hioa ottamalla selfie oltaessa liikkeellä, muokkaamalla sitä Canonin tulostussovelluksessa ja tulostamalla se muutamassa minuutissa tarrapaperille.

1. Valitse haluamasi kuva

Pöydällä oleva Canon SELPHY Square QX10 tulostaa lomakuvaa. Sen vieressä käsipari asettaa tarraa kannettavaan tietokoneeseen, ja toisella puolella älypuhelimessa näkyy SELPHY Print Layout -sovellus.

Eikö löydy omannäköistä älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen kuoria? Suunnittele sen ulkoasu itse ja tulosta saman tien Canonin kannettavalla tulostimella – tyylistä ei tarvitse tinkiä, ei myöskään odottaa toimituksen saapumista.

Ideat suunnitelmiksi voivat vaihdella sen mukaan, minkä laitteen ulkoasua ollaan muuttamassa. Kannettavassa tietokoneessa on enemmän tilaa kuin älypuhelimessa, joten mieti, haluatko valita yksilöllisen kuvan – ryhmäkuvan festareilta, söpön koirakuvan tai erityisen hyvän selfien – vai joukon kuvia, joista saa tehtyä kollaasin. Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen tulosteet ovat neliömäisiä, niissä on reunus, johon saa kuvatekstin, ja ne istuvat täydellisesti kookkaampaan tekniikkaan, kuten kannettavaan tietokoneeseen tai tablettiin. Canon Zoemini -sarjassa on kahden tyyppistä tarrapaperia, yksi on suorakaiteen muotoinen ja toinen on pienempi pyöreä, joka sopii loistavasti kuulokkeiden ja älypuhelimien ulkoasun muuttamiseen.

2. Kuvien muokkaaminen

Violettiin puseroon pukeutunut nainen muokkaa valokuviaan Canonin tulostussovelluksella. Älypuhelimen vieressä pöydällä on Canon Zoemini S2.

Molempien kannettavien tulostimien mukana tulee sovellus, joka tarjoaa monia vaihtoehtoja luovaan suunnitteluun, olipa kyseessä kollaasi tai julisteiden koostaminen pienistä kuvista, piirtely tai suotimien ja kehysten lisääminen. Ehdoton tapa antaa viimeiset henkilökohtaiset silaukset ennen tulostamista ja liimaamista.

Kun suunnittelun lähtökohtana käytetään omaa työtä, on useita tapoja muokata sitä edelleen. Canonin valokuva- ja tulostussovellusten avulla eri vaihtoehtoja voidaan kokeilla puhelimella ennen niiden tulostamista.

Canon SELPHY Square QX10 ja SELPHY CP1500 tukevat Canon SELPHY Photo Layout -sovellusta, jonka avulla voidaan kokeilla eri asetteluja ja loppusilauksia. Sovelluksesta löytyvien monen kuvan asettelumallien avulla yhteen tarraan voidaan sijoittaa useita kuvia, minkä jälkeen ne voidaan leikata, jolloin saadaan pienempiä töitä.

Canon Zoemini -sarjan laitteet tukevat Canon Mini Print -sovellusta, jolla voidaan kokeilla suodattimien, kehysten, tarrojen ja piirrosten käyttöä sekä kollaasien sekä pienistä kuvista koostuvien julisteiden tekemistä.

Canon Zoemini S2 on kameran ja pikatulostimen yhdistelmä. Valokuvat näyttävät täydellisiltä pelkästään sen sisäänrakennetun selfie-peilin ja rengasvalon ansiosta, mutta niillä voi silti leikkiä Canon Mini Print -sovelluksessa.

3. Valitse Canonin tarrakuvapaperit ja tulosta

Käsipari pitelee ylhäällä pientä arkkia, jossa on kaksi pyöreää tarraa, joista toista irrotetaan. Näiden takana pöydällä on muiden valokuvatulosteiden ympäröimänä Canon Zoemini S2.

Canon Zoemini -sarjan tulostin voidaan yhdistää älypuhelimeen Bluetoothin avulla, minkä jälkeen töitä voidaan tulostaa saman tien, myös oltaessa liikkeellä.

Käsipari pitelee älypuhelinta, jonka näytöllä on valkoreunuksinen valokuva. Taustalla pöydällä näkyy Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 muodostaa yhteyden puhelimeen Wi-Fin kautta, ja kuvan tulostaminen voi kestää vain 43 sekuntia, joten kuvat voidaan siirtää hetkessä sosiaalisen median tililtä kannettavan tietokoneen kansiin.

Seuraavaksi on päätettävä, mitä paperia tai tarroja halutaan käyttää, ja lisätä niitä kannettavaan tulostimeen. Canon Zoemini -sarja käyttää Canon ZINK™ -valokuvapaperia, jolla saadaan reunattomia, tarrapintaisia tulosteita, jotka kestävät kastumista, eivät repeydy ja voidaan leikata mihin tahansa muotoon tai kokoon. Tai mikset kokeilisi valmiiksi leikattuja ympyrätarroja? Kyseessä on vaivaton tapa tulostaa minitarroja, joten voit selfien ottaa parhaan ystävän kanssa ja saada muiston älypuhelimen koteloon sekunneissa.

Canon SELPHY Square QX10 käyttää kehystettyä tarrapaperia, jossa on leveä tekstireuna, johon voidaan lisätä päivämääriä, nimiä tai hauskoja lainauksia. Tätäkin enemmän valinnanvaraa tarjoaa kookkaampi Canon SELPHY CP1500 -tulostin, joka pystyy tulostamaan eri kokoisia, mm. mini- ja luottokorttikokoisia tarroja. SELPHY CP1500 -voidaan liittää myös USB:n kautta, kun halutaan tulostaa toisesta laitteesta. Lisäät vain paperia, ja tuloste on edessäsi muutamassa sekunnissa.

Lisäksi ZINK™-valokuvapaperi ja SELPHY-tarrapaperit voidaan irrottaa jättämättä jälkiä, joten jos jokin työ alkaa kyllästyttää, sen voi vain irrottaa ja aloittaa alusta.

4. Kiinnitä alustaan ja pidä hauskaa

Nainen, jolla on mustat kiharat hiukset, hymyilee kiinnittäessään Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella tulostettuja valokuvia kannettavan tietokoneensa kanteen.

Kannettavan tietokoneen yksilöiminen valokuvalla auttaa muistamaan suosikkihetket – ja kyseessä voi olla voitonriemuinen kuva vuoren huipulta, kaoottinen kurssikaveritapaaminen tai rakkaan kanssa otettu selfie. Hieno tapa pitää muisto elossa on lähellä oleva kuva, joka nostaa hymyn huulille.

Violettiin puseroon pukeutunut nainen hymyilee asettaessaan käsiään päässään olevien kuulokkeiden päälle. Pyöreät valokuvatarrat piristävät korvakuppeja.

Oman mielen mukaan silatut laitteet voivat heijastaa omaa tyyliä tai myös suosikkiasua. Kyseessä on tapa ilmaista omaa itseä ja erottua joukosta.

Nyt on aika irrottaa tulosteen tausta ja kiinnittää kuva laitteeseen. Pinta kannattaa ensin puhdistaa niin, että se on sileä ja ilman jäämiä. Irrota tausta varovasti ja kiinnitä alustaan yhdellä hitaalla liikkeellä. Viivoitin on kätevä apuväline irrottamiseen ja tarran tasaiseen kiinnittämiseen.

Kun huomaat, miten hyvältä laitteiden uusi ilme näyttää, mieleen tulee lisää asioita, joita voisi hieman ehostaa. Jos älypuhelin näyttää nyt aivan uudelta, mitä jos laittaisit kuulokkeet vastaavaan kuosiin? Näin laitteet saadaan uuteen uskoon vaikka juhlaa tai tapahtumaa varten – kyseessä voi olla mm. syntymäpäivä tai festivaali. Yhtenäisestä ilmeestä voi sopia ystävien kanssa tai tehdä omia juttuja. Prosessi on nopea ja helppo, ja mahdollisuudet ovat rajattomat.

Teksti: Kat Halstead ja Angela Nicholson

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit