LUOVAA TULOSTUSTA

Juhlista kevättä askartelemalla perhosia

Paperitaiteilija Aimee Graham näyttää miten voit luoda kauniita perhoskoristeita yhdistämällä tulostamisen ja taidemaalauksen.
Canon PIXMA TS5350 -sarjan tulostin ja esille asetetut paperiperhoset.

Perhosten saapuminen on varma kevään merkki. Mitäpä jos toivottaisit uuden vuodenajan tervetulleeksi askartelemalla upeita perhoskoristeita?

Paperitaiteilija Aimee Graham aloitti uransa tekemällä origamikoruja, mutta on myös kokeillut uusia materiaaleja ja julkaissut luomuksiaan Instagram-tilillään (@aimee__designs).

”Olen aina pitänyt luovasta työstä, ja paperitaide on myös hyvä tapa rentoutua. Myönteinen palaute antoi minulle paljon itseluottamusta ja rohkeutta luoda oma brändi”, kertoo Aimee Graham. ”Haluan luoda hauskoja, yksilöllisiä ja kestäviä paperitaideteoksia, joita voi käyttää vaikka asusteina tai koriste-esineinä. Haluan myös auttaa muita toteuttamaan luovia ideoitaan."

Aimee Graham kertoo miten hän käyttää Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostinta, Canonin Creative Parkin valmiita maksuttomia mallipohjia ja omia paperinkäsittelytaitojaan luodessaan upeita paperiperhosia.

1. Mallipohjan valitseminen ja tulostaminen

Nainen tulostaa valmiita perhosmalleja Canon PIXMA TS5350 -sarjan tulostimella.

Löydät Creative Parkista useita valmiita perhosaiheisia mallipohjia, joiden avulla pääset alkuun. ”Luovien ideoiden toteuttamiseen ei tarvita monimutkaisia työkaluja ja välineitä", kertoo Aimee Graham.

Löydät Creative Parkista valmiita mallipohjia, kuten perhosmobileita ja 3D-seinätarroja. Lisää ideoita paperiaskarteluun on Creative Park -sovelluksessa, jonka voi asentaa iOS- ja Android-laitteisiin. Tulostaminen sovelluksesta vaatii yhteyden muodostamisen yhteensopivaan Canon PIXMA -mustesuihkutulostimeen. Tuetut tulostinmallit*.

"Tulostaminen on kätevä tapa aloittaa paperiaskartelu”, sanoo Aimee Graham. "Valmiiden mallipohjien avulla on helppo harjoitella paperitaidetta. Ne auttavat luomaan omia kollaaseja tai decoupage-koristeita, ja herättävät eloon uusia inspiraatioita.”

Aimee Graham käytti nopeaa ja helppokäyttöistä Canon PIXMA TS5350a -sarjan tulostinta sekä Plus Glossy- ja Matte Photo Paper -paperia tulostaessaan mallipohjat. "Paperin syöttäminen ja paperikoon muuttaminen onnistuu todella kätevästi. Se on aiempia tulostimiani pienempi, ja näyttää tosi tyylikkäältä.

"Paperin laatu oli myös täydellinen”, hän lisää. ”Paperi voi joskus mennä rikki, kun sitä käsittelee, joten oli hienoa käyttää kestävää paperia, joka pysyi hyvässä kunnossa, vaikka puhkoin siihen reikiä narukiinnitystä varten."

2. Paperiperhosten koristeleminen

Nainen, jolla on suuret rengaskorvakorut, leikkaa veitsellä perhosen kuvaa paperiarkista.

Aimee Grahamille paperitaide on myös tapa rentoutua. "Paperista syntyvä taideteos antaa paljon iloa, mutta itse prosessi on minulle myös tapa rauhoittua – voisin kutsua sitä jopa meditaatioksi”, hän kertoo.

Nainen taittelee värikkäitä paperiperhosia Canon PIXMA TS5350 -sarjan tulostimen vieressä.

Kun olet tulostanut mallipohjan, voit koristella perhosia haluamallasi tavalla.

Aimee Graham käytti 3D-seinätarroja, jotka hän löysi Creative Parkista. "Mallipohjista on hyvä aloittaa. Valitsin yksinkertaisesti ne muodot, joista pidin eniten”, hän kertoo. "Perhoset ovat kaiken keskipiste, ja kaiken muun pitää tukea pääteemaa." Aimee Graham latasi mallipohjan ja ohjeet paperiperhosten luomista varten. Hän halusi tehdä perhosista asetelman lasikuvun sisään. Lisäksi hän suunnitteli leikkaavansa asetelmaan paperikukkia ja -lehtiä sekä maalaavansa sopivan taustan.

Seuraavaksi Aimee suunnitteli puukehykseen aseteltavat perhoset. Hän hahmotteli huopakynällä verkosta tilaamiinsa tyhjiin mallipohjiin siipien herkät muodot ja maalasi ne vesiväreillä. Inspiraationa hänellä olivat Creative Parkin paperiperhoset.

"Halusin ennen kaikkea muuttaa mallipohjat värikkäiksi kolmiulotteisiksi paperiperhosiksi. Tässä vaiheessa isoin osa työstä oli värittämistä. Se oli hauska paluu lapsuudenleikkeihin”, naurahtaa Aimee Graham.

Jos sinulla ei ole vesivärejä ja huopakyniä, voit ihan yhtä hyvin käyttää värillisiä lyijykyniä. "Tulostuslaatu oli aivan uskomaton”, innostuu Aimee Graham. "Ei mustetahroja, ja kaikki viivat olivat todella tarkkoja."

3. Paperiperhosten asettaminen esille

Nainen asettaa kolme paperiperhosta esille puukehykseen.

Puukehykset ovat näppärä tapa asettaa upeat paperiperhosesi esille muiden ihasteltavaksi.

Nainen kokoaa paperiperhosta pienen lasikuvun sisään.

Paperiaskartelu voi olla uskomattoman monipuolinen harrastus. "Voit luoda ’tavallisia’ kaksiulotteisia paperiteoksia, tai kokeilla muuttaa ne kolmiulotteisiksi. Vain mielikuvitus on rajana, kun alat toteuttaa ideoitasi", kannustaa Aimee Graham.

Silkkipaperista tehdyt kukkakimput, seinäkoristeet ja upeat kehystetyt asetelmat ovat Aimee Grahamin erikoisalaa, joten hän oivalsi nopeasti miten kätevästi paperiperhoset voi yhdistää muihin paperiteoksiin.

"Luonto on minulle suuri inspiraation lähde, joten saatoin hyvin kuvitella miten hienosti perhoset sopivat teoksiini”, hän kertoo. "Sain melkein heti idean sijoittaa perhoset lasikuvun sisään, ja maltoin tuskin odottaa, että pääsen herättämään ne ’eloon’ asetelmassani."

Aimee halusi asettaa kolme paperiperhosta seinälle. Hän valitsi tarkoitukseen sopivan puukehyksen ja kiinnitti käsinkirjoitetut nimilaput jokaisen perhosen viereen.

"Käytän mielelläni lasikupuja ja puukehyksiä”, hän kertoo. ”Tällainen asetelma muistuttaa minua perhoskokoelmista, joita on luonnontieteellisessä museossa. Kauneuden, luonnon ja historian säilyttäminen tällä tavalla muuntaa nämä esineet taideteoksiksi."

4. Päästä mielikuvituksesi valloilleen

Nainen ripustaa tiiliseinälle puukehyksen, jossa on kolme paperiperhosta.

Saat lisäsävyjä paperiteoksiisi asettamalla niitä esille eri tavoin, kuten tyylikkäässä puukehyksessä.

Nainen asettaa puupinnalle lasikuvun, jossa on värikkäitä paperiperhosia.

Paperiaskartelu kannattaa aloittaa pienestä koosta. ”Voit kokeilla toteuttaa haastavampia ideoitasi, kun taitosi ovat kehittyneet – aloita pienestä ja yksinkertaisesti", neuvoo Aimee Graham.

Aimee Graham oli todella tyytyväinen lopputulokseen, ja on varma, että kuka tahansa voi saada aikaan samanlaista paperitaidetta.

"Uskon vakaasti, että jokaisessa meissä on luovaa voimaa”, hän innostuu. "Taiteen tekeminen voi olla hämmentävä kokemus, varsinkin kun aloittaa ihan tyhjästä – kuten valkoisesta paperiarkista. Aloita jostain yksinkertaisesta ideasta ja laita itsesi peliin – pian huomaat uppoutuneesi tekemiseen ja löydät taiteen taikavoiman.

"Luova työskentely on ehkä jopa tärkeämpää kuin valmis taideteos. Älä yritä heti alkuun mitään liian vaikeaa, ja muista pitää hauskaa!"


Lisää inspiraatioita paperitaiteeseen on Pinterestissa. Muista jakaa luomuksesi somepalveluissa tunnisteella #MadeWithPIXMA.Teksti: Andrea Ball*Jos tulostintasi ei tueta, käy Creative Park -sivustossa.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Taidepaperitöitä

  Taiteilija Zack McLaughlin innostui Canonin Creative Parkin kuningaskalastaja-mallipohjasta.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Keväinen paperiaskarteluhaaste

  Katso, miten Hannah Bullivant loihti iloisia paperikoristeita kevään kunniaksi.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Paperista askarrellut pöytäkoristeet

  Tee kauniit koristeet kaikkiin kattauksiin Creative Parkin avulla.

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet askarteluun

  Canonilta löydät tulostimen koko perheen projekteihin ja ammattimaiseen viimeistelyyn.