LUOVAA TULOSTUSTA JA LEIKEKIRJOJA

Istuta, valokuvaa, tulosta: 100 päivää puutarhassa

Katso, miten viherpeukalo tiktokkaaja Chloe Mckechnie piti puutarhansa kasvien kehittymisestä päiväkirjaa taskukokoisella Canon Zoemini 2 -tulostimella ja 100 minikokoisella kuvatulosteella.
Päiväkirjan päällä olevasta kannettavasta Canon Zoemini 2 -tulostimesta tulee tuloste, jonka ympärillä on tarroja, tulosteita, paperitarvikkeita ja 100 arkin pakkaus 5 x 7,6 cm:n Canon ZINK™ -valokuvapaperia.

Kasvimaan tai villisti rönsyilevän kukkapuutarhan kehittymisen tallentaminen on ensinnäkin hauska tapa huolehtia kasveista, mutta näin voi myös seurata puutarhan kasvua ja sen heräämistä eloon.

Torquayssa, Isossa-Britanniassa asuva TikTok-sisällöntuottaja Chloe Mckechnie on saanut suuren määrän häntä verkossa seuraavia kiinnostumaan käyttökelpoisista ja innostavista puutarhapäivityksistä, kasvien pelastuspostauksista ja ohjevideoista. Chloe päätti pitää päiväkirjaa puutarhanhoidostaan 100 päivän ajalta taskukokoisella Canon Zoemini 2 -tulostimella ja 100 arkin pakkauksella 5 x 7,6 cm:n tarrataustaista Canon ZINK™ -valokuvapaperia. Tavoitteena oli tallentaa tapahtunut kehitys ja kerätä käyttökelpoisia vinkkejä tulevaisuutta varten. Puutarhapäiväkirjaa hän oli pitänyt jo aiemmin, mutta tällä kertaa hän lisäsi käsinkirjoitettujen muistiinpanojen rinnalle miniprinttejä, jotka kertoivat hänen kasvatusmenetelmistään ja vaiheittain etenevistä suunnitelmistaan.

Canon Zoemini -sarja ja puskuripaperipakkaus on ehdoton valinta tämänkaltaisiin muutosprojekteihin. Kyseessä voi olla kodin tee-se-itse- tai sisustusprojektin tallentaminen 100 päivän ajalta, 100 arvokasta päivää vastasyntyneen kanssa tai uuden lemmikin kanssa vietetyistä 100 ensimmäisestä päivästä.

”Sisällöntuottajille 100 päivän projekti on aidosti jännittävä ja hauska tapa nähdä, miten asiat etenevät, ja olin aivan innoissani tutkiessani kaikkia tapoja, joilla Canon Zoemini 2 -tulostinta saattoi käyttää puutarhaprojekteissa”, Chloe sanoo.

Tässä hän jakaa tarinan, joka on 100 puutarhan päivän idean takana.

Dokumentoitavan kohteen valinta

Nuori nainen seisoo ruukkuvajassa kasvi käsissään, hänen takanaan seinällä roikkuu lapio, kastelukannu ja ruukku.

”Puutarhassa olen onnellinen ja rauhallinen”, Chloe sanoo. ”Se on aidosti suosikkipaikkani – vaikka sataisi ja olisin yltä päältä savessa.”

Nuori nainen hoitaa ruukkuvajan hyllyllä olevia taimirivejä.

Chloe kertoo, että sen kuvaaminen, miten kasvit päivittäin kasvoivat, antoi uutta intoa kokeilla muillakin kasveilla. ”Innostuin istuttamaan uusia vihanneksia ja kukkia sekä seuraamaan niiden kasvua”, hän selittää.

Chloe aloitti puutarhanhoidon vuosia sitten muutettuaan uuteen asuntoon kumppaninsa kanssa, ja ulkotilojen uudistaminen antoi kipinän, jolla hän sai puutarhansa kukoistamaan. ”Aloitin pelkästään siivoamalla, sillä puutarha oli kasvanut umpeen ja niin kasvien kuin rikkaruohojenkin peitossa”, hän selittää. ”Innostukseni sitä kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Rakastan ilman muuta puutarhanhoitoa ja luomaani tilaa – se on oma onnellinen paikkani.”

Chloe päätti valokuvata päivittäisiä tekemisiään ja laittaa kuvat päiväkirjaan sekä kuukausittaiseen yhteenvetoon, jossa kertoi yksityiskohtaisesti siitä, mitkä kasvit olivat milloinkin kukassa. ”Tein myös omat ohjesivut”, hän selittää. ”Puutarhanhoidossa paras tapa oppia on siitä, mitä on tehnyt aiemmin, joten näiden sivujen tekeminen oli oikeasti hauskaa.

”Tämä on ensimmäinen vuosi, kun olen kunnolla päässyt kasvattamaan vihanneksia”, hän lisää. ”Olen joskus kasvattanut pinaattia ja porkkanaa, mutta tänä vuonna laitoin kasvamaan myös herneitä, perunoita, tomaatteja ja chiliä. Halusin näyttää keväästä kesään tapahtuvan muutoksen ottamalla kuvia vihannes- ja kukkapuutarhastani”, hän kertoo.

Suosikkiensa sokeriherneitten rinnalle Chloe istutti tulppaaneja, krookuksia ja koristesipuleita. ”Kasvit, joiden seuraamisesta olen tykännyt eniten, on ilman muuta sokeriherneet, sillä ne kasvavat älyttömän nopeasti ja ovat helppoja aloittaa siemenestä”, hän sanoo. ”Ne laittoivat minut myös lujille puutarhurina, koska niitä varten oli järjestettävä tuet, joita pitkin versot pääsivät kiipeämään.”

Kuvien omaleimaisuuden lisääminen

Kädet pitelevät älypuhelinta, jonka Canon Mini Print -sovellus näyttää eri design-vaihtoehtoja.

Canon Zoemini 2:lle ja Canon Zoemini S2:lle tarkoitettu Canon Mini Print -sovellus tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja, mm. mahdollisuuden valita valmiita asetteluja, kollaaseja ja tarroja.

Kädet lisäävät tekstiä älypuhelimessa olevaan tulppaanin kuvaan Canon Mini Print -sovelluksella.

Sovelluksen avulla kuvien kanssa voidaan myös leikkiä lisäämällä niihin tarroja, kehyksiä ja tekstiä.

Chloe liitti älypuhelimensa taskukokoiseen Canon Zoemini 2 -tulostimeen ilmaisella Canon Mini Print -sovelluksella. iOS- ja Android-laitteiden kanssa yhteensopiva sovellus antoi hänelle mahdollisuuden esitellä luovuuttaan ja herättää valokuvat eloon.

Sovelluksella valokuviin voi lisätä tarroja ja kehyksiä, ja siinä on myös erilaisia asetteluja, mm. Label-vaihtoehto, joka kattaa valikoiman muokattavia malleja, sekä vaihtoehtoja monta kuvaa käsittävien kollaasien tekemistä varten.

”Sovellus on tosi helppokäyttöinen ja monipuolinen”, Chloe sanoo. ”Tarrojen ja etikettien tulostamiseen on paljon vaihtoehtoja, joita en olisi itse tullut ajatelleeksi.”

Oman edistymisen dokumentointi

Nainen pitää päiväkirjaa kasvattamistaan kasveista ja liittää mukaan kasvien kuvia.

Chloe lisäsi päiväkirjaansa tietosivuja, joille hän kirjoitti ensimmäiseen perunanviljely-yritykseensä liittyviä huomioita. Mukaan hän laittoi printtejä eri vaiheista, mistä on hyötyä seuraavaa vuotta ajatellen.

Kädet kiinnittävät ruukkuun lappua, jota havainnollistaa pieni punainen tomaatin kuva.

Lappujen kanssa voi mainiosti leikitellä – niissä voi olla muutakin kuin tekstiä. Chloe teki tomaateilleen laput käyttämällä hauskaa fonttia ja lisäämällä kuvituksen.

Kaikkien Canon Zoemini -sarjan tulosteiden tarttuva tausta tekee päiväkirjanpitämisestä helppoa – liimaa ei tarvita, joten sotkuja ei tarvitse pelätä, ja pakkausjätettä syntyy vain vähän. Tarvitsee vain irrottaa selkäpuolen kalvo ja kiinnittää tuloste haluamaansa paikkaan. Printit ovat myös repeytymisen ja veden kestäviä, joten Chloe pystyi päivittämään päiväkirjaansa ulkona puutarhassa.

20, 50 ja 100 arkin pakkauksissa saatavilla olevan Canonin 2 x 3 tuuman (50 x 76 mm:n) ZINK (Zero Ink) -valokuvapaperin lisäksi voidaan käyttää myös 1,3 tuuman esileikattuja Canon ZINK -ympyrätarroja, joilla saa vaihtelua päiväkirjan ulkoasuun.

Päiväkirjan tulosteiden lisäksi Chloe teki ruukkuja varten tarroja leikkaamalla tulosteita suikaleiksi niin, että kasvihuoneen eri taimet pystyi tunnistamaan. ”Kun istuttaa paljon siemeniä kerralla, voi olla melko hankalaa pysyä kärryillä, mitä missäkin on, joten lapuista on ollut paljon apua”, hän selittää. ”Joihinkin kuviin tulostin myös reunuksia, ja näitä käytän kevätsipulien pussien merkkaamiseen, kun laitan ne varastoon.”

Chloe uskoo, että pussien merkkaamisesta puutarhakauden kuvilla on suuri apu seuraavana vuonna. ”Päiväkirjan pitämisestä erilaisten vihannesten kasvattamisesta siemenestä sadonkorjuuseen on oikeasti hyötyä tulevia kausia ajatellen”, Chloe sanoo. ”Näin voin nähdä, miltä kasvien pitäisi näyttää kussakin vaiheessa. 100 päivän projekti on ollut uskomaton kokemus”, hän lisää. ”Rakastan puutarhaani ja puutarhanhoitoa, mutta tämä projekti on haastanut enemmän kuin mikään aikaisemmista.” Fyysinen päiväkirja, jota voi selata taaksepäin ja nähdä kuvat niiden puhelimeen tallentamisen sijaan, tuntuu aivan erilaiselta, varsinkin kun on saanut tämän kaltaisen yrityksen kunnialla päätökseen.

Printtiä pitelevä käsi, kuvassa tulppaanit kukkivat puutarhan hoitopäiväkirjan yläpuolella. Pöydällä päiväkirjan vieressä on 100 arkin pakkaus 2 x 3 -tuuman Canon ZINK -valokuvapaperia.

”Oli kiva pitää päiväkirjaa kevätsipulien kukkimisen alkamisesta”, Chloe sanoo. ”Oli myös jännittävää nähdä, miten puutarha muuttui 100 päivän aikana – siitä oppi todella paljon.”

Minkä yli 100 päivää kestävän tai yli 100 kuvaa käsittävän projektin dokumentoisit itse? Katsomatta siihen, minkä valitset, tulosteet voi aina kiinnittää seinälle, ripustaa käsintehdylle valokuvanarulle tai vaikka lisätä omintakeiseen leikekirjaan. Taskukokoinen Canon Zoemini 2 on riittävän pieni niin, että sitä voi pitää aina käden ulottuvilla siltä varalta, että tuloste halutaan heti. Kaikki, mitä tähän tarvitaan, on puskuripakkaus ZINK-paperia.

Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit