LUOVAA TULOSTUSTA

Ruoka pelivälineenä: Paperboyon tuoreet ideat

Rich McCor, Instagramissa Paperboyona tunnettu kekseliäs taitelija, kertoo innostuksestaan paperitaiteeseen ja siitä, miten hän käytti Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta upean ruoka-aiheisen taiteen tekemiseen.
Sitruuna leijuu ilmassa syöttöön valmistautuvan tennispelaajan piirretyn kuvan yläpuolella. Näyttää siltä kuin pelaaja olisi lyömäisillään sitruunaa.

”Syy siihen, miksi olen niin innostunut työstäni, on se, että päädyin siihen pelkästään seuraamalla asioita, joista olin kiinnostunut”, Rich McCor kertoo. ”Minulle se tarkoitti ympäröivän maailman kuvaamista erilaisella ja kekseliäällä tavalla, jota en ollut nähnyt käytettävän aiemmin, ja samalla mahdollisuutta tutustua kotikaupunkiini Lontooseen.

Richille, Instagramissa Paperboyona tunnetulle brittiläiselle taiteilijalle, valokuvausharrastuksen yhdistäminen paperitaiteeseen oli alun perin keino tuottaa uudenlaista sisältöä, joka ruokki hänen omaa mielikuvitustaan. Joissakin hänen kuuluisimmista kuvistaan hän pitelee mustia paperista leikattuja kuvioita Lontoon maamerkkien edessä, jotta niistä syntyy hienoja illuusioita.

"Se oli selfiekeppien aikaa, ja Instagramin käyttö oli alkanut yleistyä", kertoo Rich. ”Halusin välttää kliseet ja löytää erottuvan tyylin, joten kokeilin erilaisia versioita paperitaiteesta.”

Richin harrastuksesta tuli kukoistava ura vajaassa vuosikymmenessä. Hän on julkaissut kirjan nimeltä Around the World in Cut-Outs, tehnyt yhteistyötä tunnettujen brändien kanssa, joista yksi on Disney®, ja ennen vuotta 2020 hän eli matkustellen ympäri maailmaa.

Miettiessään menestystään Rich toteaa näin: ”Iltojen ja viikonloppujen harrastuksesta tuli ura, joka vei minut eri puolille maailmaa ja antoi minun olla leikkisä työssäni.”

Luovaa työtä Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella

Canon SELPHY Square QX10 -tulostin tulosteiden ja piirrettyjen luonnosten ympäröimänä.

”Näin heti, että Canon SELPHY Square QX10 ei ole pelkkä tulostin, vaikka kaikille on selvää, että sillä voi tulostaa kauniita kuvia”, sanoo valokuvaaja Rich McCor eli Paperboyo.

Canon SELPHY Square QX10 tulostaa värikästä kuvaa tytöstä, jolla on vaaleanpunaiset hiukset ja purukumia kasvoissaan.

Johdoton ja kannettava Canon SELPHY Square QX10 tuottaa näyttäviä ja laadukkaita tulosteita sekunneissa.

Nyt Rich, jolla on lähes puoli miljoonaa Instagram-seuraajaa, vie keksintönsä uudelle tasolle. Uusimmassa projektissaan hän pääsi ilmaisemaan luovuuttaan Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella luomalla sarjakuvahahmojen kuvia ruokaan liittyvää aihetta varten – Paperboyon omintakeisella tyylillä.

Rich tiesi, että Canon SELPHY Square QX10 tuottaa eloisia valokuvia, mutta hän halusi kokeilla piirtämistä, jotta hän saisi todella näyttävät värit. Rich piirsi animaatiot Adobe® Photoshop® -ohjelmalla, lisäsi taustat valokuvapankista, vei kuvat älypuhelimeensa ja tulosti ne etätoiminnolla käyttämällä SELPHY Photo Layout -sovellusta.

Leikkiä luovilla tulkinnoilla

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

”Vuoden 2020 rajoitukset toivat pakon muuttaa työtäni ja ympäristöä, jossa luon kuvia”, sanoo Rich. Hän halusi löytää keinoja luovuutensa kehittämiseen, ja keskittyi kotiympäristöönsä. ”Sen sijaan, että olisin ottanut kuvia maamerkeistä ja maisemista, leikittelen nyt keittiöni leikkuulaudalla tai työpöytäni ääressä. Töistäni on tullut vähitellen yksityiskohtaisempia – minun kannatti kehittää ääriviivakuvia ja käyttää kuvitustaitojani lisäämällä hahmoihin värejä ja enemmän yksityiskohtia.”

Tennispallon korvaavasta sitruunasta ja nyrkkeilyhanskan tilalla olevasta tomaatista, jotka nähdään uusissa lyhyissä animaatioissa, Rich kertoo näin: ”Kun haasteena oli ruokaan liittyvä luova työskentely, tulkitsin sen heti ”ruoalla pelaamiseksi”, ja se sai minut miettimään urheilua ja sitä, miten voisin käyttää ruokaa urheiluvälineiden tilalla.”

Kaksi kättä pitelee tulostetta ritarista ja tulostetta lohikäärmeestä kahvikupin molemmin puolin. Kahvin vaahto näyttää lohikäärmeen syöksemältä tulelta.

Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella voi tulostaa suoraan älypuhelimesta – neliönmuotoisissa kuvissa on reunus kuvatekstiä varten ja ne sopivat kokonsa puolesta täydellisesti Richin hauskoihin ruoka-aiheisiin kuviin.

Tämä haaste inspiroi purukumipallon poksauttamisen hahmon kasvoihin ja kahvin vaahdon vertaamisen lieskaan, jonka viereen asetettiin lohikäärmettä ja ritaria kuvaavat eloisat 68 mm:n neliönmuotoiset kuvat. ”Valitsen jonkin tunnistettavan asian ja lisään siihen ripauksen luovuutta katsojan yllättämiseksi”, hän sanoo. ”Olen siirtynyt animaatioihin ja vaihtanut ympäristöä, mutta työni ytimessä on aina luovan muutoksen käsite.”

Ideoiden tavoittelu jatkuu

Värikäs kuva tytöstä punaisessa lippalakissa puhaltamassa isoa vaaleanpunaista purukumipalloa.

Richin mielestä Paperboyon jatkuva suosio perustuu siihen, että hän ei pelkää kokeilla uusia asioita.

Värikäs kuva tytöstä punaisessa lippalakissa ja vaaleanpunaisia purukumiläiskiä kasvoillaan.

”Purukumin muutos kuvattiin hyvin ajoitetulla kameraleikkauksella”, Rich kertoo. ”Halusin luoda sarjan, joka tekee vaikutuksen, mutta on myös kaikkien toteutettavissa.”

Rich tietää, että hänen on jatkettava uusien asioiden kokeilemista, jos hän haluaa Paperboyon myötä saamansa menestyksen jatkuvan, vaikka hän tekisikin virheitä matkan varrella. ”Minusta on tärkeää, että aloittelevat taiteilijat ja luovan työn tekijät tietävät, että ennen hyviä töitä tehdään paljon virheitä ja huonoa taidetta”, hän sanoo. ”Jokaista saamaani hyvää ideaa kohti on ollut vähintään 10 huonoa, jotka minun on pitänyt käydä läpi ennen kuin keksin paremman idean.”

Koska hän on niin innostunut taiteestaan, hän pystyy myös julkaisemaan valokuvia, joista katsojat pitävät ja joita he haluavat ostaa painettuina. ”Minulta kysytään usein, miten tullaan Instagram-tähdeksi, mutta minusta se on väärä kysymys. Olisi kysyttävä, miten voi löytää jotakin, jota rakastaa, koska niin minä onnistuin työssäni.

”On outoa siirtyä pienestä harrastuksesta, jossa niin virheet kuin onnistumisetkin ovat vain oma asia, uralle, jolla on annettava muiden ihmisten mielipiteiden muuttaa sisältöä”, Rich jatkaa. ”Pystyn säilyttämään yleisön mielenkiinnon, koska olen voinut kehittyä ja löytää työlleni uusia suuntia, ja tämäkin johtuu siitä, että rakastan edelleen työtäni ja haluan edelleen löytää ja luoda ainutlaatuista sisältöä.”


Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Järjestelmäkamerat

  EOS 6D Mark II

  Oletko valmis astumaan kohti uusia ja kiinnostavia haasteita? EOS 6D Mark II -kameralla voit kuvata entistä kunnianhimoisempia projekteja ja ammattimaisempia kuvia.
 • Objektiivit järjestelmäkameroihin

  EF 24-105mm f/4L IS II USM

  Tämä objektiivi sopii kuvaajille, jotka haluavat kuljettaa mukana vain yhtä objektiivia. Se tarjoaa upean kuvanlaadun ja edistyneen kuvanvakaimen.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta kollaasi hetkessä

  Vie luovat projektisi uudelle tasolle ja tutustu kollaasin tekemiseen.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee omasta elämästä visiotaulu

  Yhdistä oma tila ja tyyli Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta ja pidä hauskaa

  Viisi syytä hankkia kompakti valokuvatulostin.

 • RUOKAKUVAUS

  Ruokakuvausvaikuttajaksi alkaminen

  Instagram-vaikuttaja ja Canon-lähettiläs Yasmin AlBatoulin vinkit ruokakuvaukseen.