Voit lisätä ruokakuviisi luovuutta valitsemalla jonkin erityisen teeman tai aihealueen. Kuva on otettu Canon EOS 5D Mark IV -kameralla ja EF 100mm f/2.8L Macro IS USM -objektiivilla (1/200 s, f/6,3 ja ISO250). © Yasmin AlBatoul
Ruokakuvauksen suosio pysyy, ja ruokavalokuvat täyttävät miljoonien Instagram-syötteet päivittäin. Aloittelevien ruokakuvaajien on kuitenkin yhä vaikeampaa erottua joukosta saatavilla olevan sisällön runsauden takia. Lue, miten saat yksinkertaisimmatkin kotiruoat näyttämään Michelin-tähden arvoisilta luomuksilta.
Canon-lähettiläs Yasmin AlBatoul on yksi niistä valokuvaajista, jotka tekivät harrastuksesta ammatin. Itseoppinut valokuvaaja Yasmin asuu Batnassa, Algeriassa. Hänellä on tunnistettava, liikettä ja energiaa hyödyntävä kuvaustyyli, jonka ansiosta hänen kuvansa erottuvat joukosta. ”Minusta kaikkein mielenkiintoisinta on tehdä jostakin tavallisesta asiasta, kuten ruoasta, jotain kaunista ja taiteellista”, hän kuvailee.
Yasmin aloitti valokuvaharrastuksen varhaisessa teini-iässä isoisänsä ranskalaisten sisustuskuvastojen inspiroimana. ”Joissain kuvastoissa oli yli 4000 sivua, ja vietin paljon aikaa selaillen niitä ja toivoen, että osaisin ottaa samanlaisia kuvia.”
Joitakin vuosia myöhemmin Yasmin innostui sosiaalisesta mediasta, ja opetteli YouTube-tutoriaalien avulla käyttämään Canon EOS 600D -kameransa käsisäätöjä (tämän mallin tilalle on tullut Canon EOS 850D). Yasminin seuraajamäärä kasvoi kokemuksen karttuessa, ja pian hänestä oli tullut ruokakuvauksen ammattilainen. Nyt Yasminilla on lähes 50 000 Instagram-seuraajaa, ja hän on tehnyt paljon toimeksiantoja ammattilaisena.
Yasmin on asemassa, jossa hän voi miettiä saavutuksiaan. Nyt hän paljastaa tärkeimmät asiat, jotka hän on oppinut matkallaan menestykseen.