LUOVAA TULOSTUSTA

Kuusi tapaa vapauttaa luovuutesi PIXMA-tulostimella

Piristä kotiasi, tyyliäsi ja laitteitasi näiden kuuden koko perheelle sopivan tulostus- ja askarteluidean avulla.
Tulostamisen hauskuutta koko perheelle

Luulitko, että kotitulostimella voi tulostaa vain asiakirjoja ja kuvia? Kokeile, löydätkö vielä jotain uutta. Canon PIXMA -tulostimen avulla voi toteuttaa suuren määrän erilaisia luovia ideoita – miten olisi esimerkiksi itsetehty reseptikirja, uusi tyyli laitteillesi, persoonalliset vaatteet tai aavemaiset halloween-koristeet?

Paperikukka- ja origamityöpajoja pitävän artistin ja peritaiteilijan Aimee Grahamin mielestä tulostaminen tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. ”Olen työskennellyt paperituotteiden kanssa jo vuosia, ja niiden avulla voin luoda jotakin uutta tyhjästä”, hän kertoo. ”Paperi on monipuolinen materiaali, joka toimii hyvin sekä kaksi- että kolmiulotteisissa tuotteissa – vain taivas on rajana. Uuden luominen voi olla erittäin hankalaa ihmisille, jotka eivät ehkä koe olevansa kovin luovia. Tulostamisen avulla myös he voivat päästä helposti mukaan luovaan työhön.”

Aimee uskoo myös, että tulostus ja askartelu voivat auttaa meitä vapauttamaan piilevän luovuutemme ja tuoda perheen yhteen. ”Kaikissa meissä on luovuutta, koska kaikki ovat lapsena luovia”, hän sanoo. ”Luovuus voi kuitenkin hukkua kaikenlaisen elämänhallinnan ja aikuisten juttujen lomaan, joten luova toiminta voi tuoda elämään hauskuutta ja tasapainoa. Tämä on erityisen tärkeää perheille, sillä luova toiminta voi tuoda perheenjäsenet yhteen. On ihmeellistä, miten se voi tuoda vanhemmat lähemmäksi lapsiaan ja omaa sisäistä lastaan.”

Tässä on pari vinkkiä, joiden avulla voit juhlistaa International Print Day -päivää 20.10.2021 PIXMA-tulostimen avulla.

1. Paperiaskartelua

Pieni puinen kehys, jossa on kolme kolmiulotteista värikästä paperiperhosta, on sijoitettu PIXMA-tulostimen viereen puiselle tasolle.

”Sillä ei ole väliä, mitä luot, kunhan luot jotain”, sanoo Aimee Graham, tämän kauniin perhostaideteoksen tekijä. Aimee aloitti paperiaskartelun asuessaan Japanissa ja käyttää sitä nykyään meditaation ja joogan ohella henkisen hyvinvointinsa ylläpitämiseen.

Aimeella on origamitutoriaaleja Instagramissa. Hän teki 3D-perhostaidetta Canon PIXMA TS5350 -sarjan tulostimella. Hänen mielestään kodinsisusteiden tulostaminen voi olla terapeuttista. ”Paperiaskartelun avulla voimme luoda terveitä rutiineja elämäämme”, hän kertoo. ”Toiset meditoivat, toiset harrastavat joogaa. Minä harrastan molempia, mutta nykyään myös luovuus on osa henkistä hyvinvointiani ylläpitävää rutiinia.”

Aimee latasi ja tulosti 3D-seinätarroja Canon Creative Parkista lasikuvussa olevaa perhostaideteosta varten. Ilmaisen verkkosivun valikoimissa on myös paljon muita suloisia hyönteisiä, kuten leppäkerttuja, kovakuoriaisia ja sudenkorentoja, jotka voidaan tulostaa, leikata, taitella, liimata ja koota kolmiulotteisiksi leluiksi ja koristeiksi.

Tyylikästä perhoskehystä varten Aimee tulosti verkosta mallipohjia ja maalasi perhosten siivet vesiväreillä ja kynillä – inspiraatiota hän sai Creative Parkin tarroista. Hänen mukaansa värittämisvaiheessa projektit heräävät eloon.

”Voit käyttää mitä tahansa värejä – vesivärejä, tusseja, värikyniä – sillä ei ole väliä, koska niitä voi käyttää yhdessä ja eri tavoin. Värien lisääminen on projektin hauskin osuus.”

2. Peli alkakoon

Kaksi tyttöä esittelee jalkapalloluomuksiaan.

Tutustu koko perheen hauskoihin paperista askarreltaviin peleihin – pelin askarteleminen omin käsin on lähes yhtä hauskaa kuin sen pelaaminen.

Canon Creative Park tarjoaa paljon edullisia ja helppoja askartelutehtäviä, kuten paperista valmistettavia pelejä, joiden kokoaminen yhdessä on yhtä hauskaa kuin niiden pelaaminen.

Bloggaaja Fariba Soetan ja hänen perheensä tekivät kodistaan urheilumaailman. "Päädyimme koripallo- ja jalkapallopeleihin, koska ne vaikuttivat hauskoilta ja niiden vaikeustaso oli sopiva meille ensikertalaisille – halusimme saada hieman päänvaivaakin pelkän paperin leikkaamisen sijaan."

Voit ladata haluamasi mallipohjat Creative Park -sovelluksella tai suoraan Creative Park -sivustosta. Tulosta mallipohjat omalla tulostimellasi.

Tarvitset innokkaiden askartelijoiden lisäksi muutamat sakset, liimaa, viivoittimen taitoksien tekemiseen, kuulakärkikynän ja kokoamisohjeet. Kokoaminen on helppoa: leikkaa viivoja pitkin, tee taitokset ohjeiden mukaan ja levitä liimaa merkittyihin kohtiin.

3. Kodinsisustus

Mies ripustaa käsintehdyn kolmiulotteisen dinosaurusmobilen lastenhuoneen kattoon.

”Haluan luoda hauskoja, yksilöllisiä ja kestäviä paperitaideteoksia, joita voi käyttää vaikka asusteina tai koriste-esineinä. Haluan myös auttaa muita toteuttamaan luovia ideoitaan", sanoo Aimee.

Uudista kotisi ilmettä ja luo omia kodinsisusteita PIXMA-tulostimen avulla. Creative Park -verkkosivulta löytyy edullisia tarvikkeita, joilla voit helposti piristää kotiasi ja lasten makuuhuoneita.

”Teen paperista koristeita sekä kotiin että vartalolle. Teen siitä koruja tai seinä- ja pöytäkoristeita”, Aimee kertoo.

Valitse, lataa ja tulosta Creative Park -verkkosivun tai -sovelluksen Home and Living -osiosta mieleisesi malli. Anna kodillesi uutta ilmettä vauvan mobileilla, 3D-seinätarroilla, viirinauhoilla, patsailla ja laattatarroilla.

4. Tulosta oma reseptikirjasi

Mies ja poika istuvat keittiönpöydän äärellä, ja pöydällä on ruokakuvien ympäröimä tulostin ja suuri itsetehty reseptikirja.

Vapauta sisäinen julkkiskokkisi, tulosta omat reseptisi ja luo oma reseptikirjasi. Näin suosikkireseptisi eivät pääse unohtumaan ja ne on helppo jakaa perheelle ja ystäville.

Onko sinulla perhereseptejä, jotka ansaitsisivat oman reseptikirjansa? Tallenna suosikkiruokareseptisi itse tehtyyn reseptikirjaan ja lisää omia kuvia, jos pidät ruokien kuvaamisesta.

Lontoossa asuva ruoka- ja juomakuvaaja Natasha Alipour-Faridani jakaa parhaat vinkkinsä oman kuvallisen reseptikirjan kokoamiseen Canon PIXMA TS3350 -sarjan ja luovia reseptikirjamalleja sisältävän Canon Easy-PhotoPrint Editor -sovelluksen avulla.

"Halusin valita kirkkaanvärisiä ruokalajeja", kertoo Natasha. "Jos ruoka näyttää muuten lattealta, kuvaaminen lintuperspektiivistä voi olla hyvä idea. Sisällytän aina sommitelmiini jotakin, joka ulottuu kuvausalueen ulkopuolelle – vaikkapa vain lautasen reunan. Tämän ansiosta kuva näyttää osalta suurempaa kokonaisuutta."

Halusitpa sukukalleuden, lahjan ruoan ystävälle tai leikekirjatyylisen päiväkirjan matkoilla nautituista herkuista, tulostamalla voit luoda ainutlaatuisen reseptikirjan.

5. Juhlan aika

Happy Halloween -kyltti roikkuu halloween-koristeilla koristetun pöydän yläpuolella.

”Pinterestissä, YouTubessa, Instagramissa, TikTokissa ja muilla alustoilla on paljon ihmisiä, joita voi seurata” Aimee sanoo. ”Askarteluinspiraatiota voi hakea monesta eri paikasta.”

”Minulla on paljon kausittaisia paperiaskarteluideoita, ja ne kaikki herättävät muistoja”, Aimee kertoo esimerkiksi syntymäpäiville, häihin, pääsiäiseen, halloweeniin ja jouluun sopivista hauskoista askarteluideoista. ”Nostalgia herättää tunteita, ja kausittaiset juhlat ovat tärkeitä erityisesti näiden viimeisten parin vuoden jälkeen. Juhlat tuovat ihmiset yhteen.”

Tulosta omia aavemaisia julisteita, paperisia kurpitsalamppuja, halloweenkortteja ja noitanaamioita Creative Park -sovelluksesta tai -verkkosivulta. Tässä tulostettavat halloween-askartelut -tutoriaalissa näytämme, miten voit luoda omaa halloween-aiheista kynsitaidetta aavemaisilla yksityiskohdilla koristetuilla tulostettavilla kynsitarroilla. Voit myös lisätä halloween-tunnelmaa kotiisi tekemällä paperisia pöytäkoristeita tai halloween-kransseja.

Lisää paperiaskarteluideoita löydät Pinterest-tililtämme. Lisäksi voit jakaa omia luomuksiasi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #MadeWithPIXMA.Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUSVINKKEJÄ

  Henkilökohtainen lahja

  Canon Photo Cubesta voi askarrella lahjan, joka on täynnä iloisia muistoja.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Taidepaperitöitä

  Taiteilija Zack McLaughlin innostui Canonin Creative Parkin kuningaskalastaja-mallipohjasta.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta luetteloita, suunnitelmia ja aikatauluja

  Vapauta luovuutesi Canon PIXMA -tulostimella ja pidä asiat järjestyksessä ympäri vuoden.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Aurinkokunnan askarteleminen

  Yhteistä aikaa, uuden oppimista ja leikkejä Creative Parkin avaruusaiheisella paperiaskartelulla.