LUOVAA TULOSTUSTA

Tee muotiaiheinen lookbook Canon Zoemini S2:n avulla

Kaikilla on vaatteita, joista ei niin välitä, mutta ehkäpä niille ei vain ole löytynyt sopivaa paria? Tyylivaikuttaja Molly Wójcik näyttää, kuinka voit luoda uusia asukokonaisuuksia Canonin pikakameran ja tulostimen avulla.
Tyylivaikuttaja Molly Wójcik, yllään viininpunainen takki ja paljettihuivi, ottaa selfietä ruusukultaisella Canon Zoemini S2:lla.

Useimmat meistä käyttävät vain noin kolmea neljäsosaa omistamistaan vaatteista.1 Loput roikkuvat laiminlyötynä kaapissa keräten pölyä. Ennen kuin siirrät ne pussiin vietäväksi paikalliseen hyväntekeväisyyskeräykseen, mieti kuitenkin, voisitko vielä antaa niille mahdollisuuden luomalla muotiaiheisen lookbookin.

Puolalainen muoti- ja kauneusvaikuttaja Monika Wójcik, jonka seuraajat tuntevat paremmin nimellä Molly, on kerännyt sosiaalisessa mediassa 160 000 hengen yhteisön, jolle esittelemissään asuissa hän ilmentää kekseliäästi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen tunnelmia. ”Olen innoissani Y2K-estetiikasta”, Molly selittää. ”Tykkään todella 2000-luvun tunnelmasta, joten viittailen siihen usein asuvalinnoillani. Tyyliäni hallitsevat kirkkaat sävyt, holografiset korostukset ja futuristiset kankaat.”

Molly suhtautuu muotiin erittäin joustavasti, joten vaihtoehtoja riittää joka päivälle. Siksi hän on luonut taskukokoisen Canon Zoemini S2 -kameran ja valokuvatulostimen avulla avukseen työkalun. ”Lookbookin avulla voin tarkistaa nopeasti, miltä kaksi vaatetta näyttää yhdessä”, hän selittää. ”Tämä helpottaa tyylin valintaa.”

Luo oma muotiaiheinen lookbookisi Mollyn ohjeiden avulla ja katso hänen TikTok-videostaan, miten palat loksahtivat paikoilleen.

Tyylivaikuttaja Molly Wójcik, jolla on Canon Zoemini S2 ja yllään vaaleanpunaiset housut, valkoinen toppi, huivi ja korvalaput sekä ylisuuri olkalaukku.

Aina menossa olevalle Canon Zoemini S2 on ehdoton laite, sillä se on kevyt, mutta sen akunkesto riittää jopa 25 valokuvaan. ”Pidän todella siitä, että Canon Zoemini S2 on suunniteltu kannettavaksi, jotta voin pitää sen aina mukanani”, Molly kehuu. ”Kameraa ja Mini Print -sovellusta on hauska käyttää, ja niillä saan tilanteet talteen tyyliini sopivasti, mikä tuo hieman iloa arkeen.”

Vaaleanpunaiseen collegepaitaan pukeutunut tyylivaikuttaja Molly Wójcik poseeraa selfiessä kädessään Canon Zoemini S2.

Mollyn ulkoasu on aina herättänyt huomiota, joten sosiaalinen media oli luonteva tapa edetä. ”Niin kauan kuin muistan, tyylini on erottunut joukosta, joten päätin alkaa jakaa asujani paikassa, jossa kaikki pääsevät näkemään ne – Internetissä.” Hänen estetiikassaan enemmän on enemmän: ”Tuon takaisin ikonisia elementtejä 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä – kiiltäviä huiveja, veluuriverryttelypukuja, tekoturkkeja ja paljettivöitä. Meikissä käytän värikkäitä ripsiä, kiiltäviä luomivärejä ja tietenkin huulikiiltoa! Ja kun laitan kynsiä, käytän innoituksena usein kuvia vuodelta 2010.”

1. Luo oma lookbook ja omia asukokonaisuuksia

Muotiaiheisen lookbookin asujen määrä määräytyy sivumäärän mukaan. Voit käyttää valmista muistivihkoa tai sitoa narulla yhteen kartonkiarkkeja tai paksuja paperiarkkeja. Kun tiedät sivumäärän, voit ruveta valitsemaan saman verran ylä- ja alaosia.

”Kokosin yhteen vaatteet, joita tiesin käyttäväni tähän aikaan vuodesta”, sanoo Molly, joka keskittyi lookbookissaan syys- ja talvikauteen. Mollyn tavoin saatat havaita ylimääräisiä vaatteita: ”Huomasin, kuinka paljon kaapissani oli vaatteita, jota en enää käytä”, hän muistelee. Siksi Molly innostuikin tyhjentämään kaappiaan. Jos teet samoin, varmista, ettei mikään päädy kaatopaikalle. ”En suosittele vaatteiden heittämistä pois”, Molly kertoo. ”Ne voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, laittaa vaatekeräykseen tai myydä osto- ja myyntisovelluksen kautta. Anna niille uusi elämä!”

2. Asusteet

Vaikka Mollyn tyyli koostuu lähinnä kirkkaan ja rohkean värisistä vaatteista, toimiva asu saattaa vaatia jotain lisää. ”Pidän retromuodista, mutta joskus kaupassa tulee vastaan jotain hyvin perusjuttuja, joista pidän, kuten klassiset farkut tai valkoinen toppi”, Molly sanoo. ”Asusteet ovat yksilöllisen tyylin tärkein elementti. Lisäämällä niitä saan asukokonaisuudesta omannäköiseni. Tavallinenkin asu huomataan, kun siihen lisätään kimalteleva huivi, värikäs käsilaukku ja baretti.” Halutessasi voit lisätä lookbookiisi myös asusteita. Voit kokeilla leikata niitä Canon Zoemini S2 -tulosteista ja järjestellä niitä asujen päälle, jotta näet, miten ne muuttavat ilmettä.

3. Ota paras ilmeesi

Molly otti lookbookinsa kuvat älypuhelimella, mutta Canon Zoemini S2 -kameran 8 megapikselillä, peilillä ja rengasvalolla kuvasi onnistuvat aina. ”Selfieissä kannattaa välttää voimakkaita varjoja ja suunnata kasvot suoraan valoon”, sanoo Molly, joka on ottanut niitä paljon! Tässä tapauksessa kuvat on kuitenkin asetettava kohdakkain, sillä muuten asut eivät yhdisty tehokkaasti, kun vaihtelet asun ylä- ja alaosia selaamalla lookbookia. ”Otin ensin kuvat kehon yläosasta ja sitten alaosasta”, hän kertoo. ”Muista varmistaa, että otat valokuvat samasta kulmasta ja samassa asennossa.” Jos otat selfieitä Canon Zoemini S2:lla, voit tarkistaa asentosi Canon Mini Print -sovelluksen Live view -toiminnolla.

Käsipari, jonka kynnet on lakattu kirkkaasti, pitävät auki muotiaiheista lookbookia, jossa asut on leikattu puoliksi niin, että sivun ylä- ja alaosaa voidaan kääntää erikseen.

Molly tarvitsi yhdenmukaisen kuvasarjan, jotta hänen selailukirjansa toimisi, mutta yleensä hän suosittelee kokeilemaan eri rajausvaihtoehtoja selfieissä. ”Voit korostaa tyyliäsi näyttämällä koko asun, mutta kuva voi näyttää entistä paremmalta, kun rajaat sen yksityiskohtiin, kuten ilmeeseen, koruihin, huiviin, hattuun, laukkuun tai meikkiin”, hän sanoo.

Käsipari pitää auki muotiaiheista lookbookia, jossa asut on leikattu puoliksi niin, että sivun ylä- ja alaosaa voidaan kääntää erikseen. Canon Zoemini S2 kirjan vieressä tyynypinon päällä.

”Voit käyttää myös vaatteita, joiden ajattelet sopivan yhteen vain tavallisen valkoisen paitapuseron kanssa”, Molly sanoo. ”Voit yllättyä iloisesti!”

4. Tulosta kuvat ja kokoa albumi

Kun asut on kuvattu, on aika ryhtyä askartelemaan! Jos haluat tehdä lookbookin vaiheittain, valitse ensin kuvat Canon Zoemini S2:n microSD-kortilta. Kun olet valinnut kuvat, tulosta ne helppokäyttöisellä Canon Mini Print -sovelluksella. ”Sovelluksella valokuvien tulostaminen on hauskaa, ja personointivaihtoehdoilla kuviin saa ripauksen luovuutta”, toteaa Molly, joka käytti tarroja myös leikekirjan valokuvakehysten koristeluun. ”Valikoima oli valtava!

”Muista, että kuvien on osuttava yhteen kirjan keskikohdassa”, Molly sanoo. ”Tulostin ensin kaikki kuvat, minkä jälkeen mittasin tulosteiden paikat tarkasti ja leikkasin kartongin. Siihen kului ehdottomasti eniten aikaa, mutta lopputulos oli täydellinen.” Canon Zoemini S2 tulostaa 5 x 7,6 cm:n tarrapohjaiselle ZINKTM-valokuvapaperille, joten kuvien kiinnittäminen lookbookiin on nopeaa ja helppoa. ”Lookbookini kuvien järjestys on täysin satunnainen, mutta tulosteet kannattaa mielestäni järjestää sen mukaan, mitä vaatteita käytät useimmin.”

Projekti herätti Mollyn luovuuden myös muilla tavoin. ”Asuntoni seinillä on nyt paljon Canon Zoemini S2:lla otettuja valokuvia”, hän kertoo. ”Saan hienon lahjan kokoamalla kavereista ottamistani valokuvista albumin. Tykkään eniten tee-se-itse-lahjoista ja uskon, että myös kaverit ovat mielissään.”

Levitä tyyli-innostusta

Molly aikoo käyttää lookbookia vielä pitkään. ”Tulevina vuosina näen, miten tyylini ja ulkonäköni ovat muuttuneet”, hän sanoo. Mollylle muoti on sekä itseilmaisun väline että sosiaalisen yhteyden muoto. ”Haluan edistää muiden itseluottamusta kannustamalla heitä muotikokeiluihin ja etsimään omaa tyyliään. Minulle asut eivät ole pelkästään asuja, vaan tarinoita siitä, kuka olen ja miten haluan tulla nähdyksi. Muoti ei ole pelkästään vaatteita.”

Nyt on sinun vuorosi. Ota siis Canon Zoemini S2 -kamerasi, valikoi, stailaa, kuvaa ja laita jakoon!

Teksti: Rachel Segal Hamilon

Vastaavat tuotteet

 • Kompaktit tulostinkamerat

  Canon Zoemini S2

  Vie selfiet uudelle tasolle taskukokoisella kameratulostimella, jossa on peili, rengasvalo, etälaukaisin ja Live View.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  Canon Zoemini 2

  Taskukokoisella akkukäyttöisellä Zoemini 2 -tulostimella tulostat nopeasti älypuhelimesta missä ja milloin tahansa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Havainnollista oma lomatyyli

  Canon Zoemini 2 -kameratulostimella luot matkalaukkuun ryhtiä ja järjestystä.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Toteuta luovat ideasi Canon Zoemini -sarjan tuotteilla

  Kuvaa pikakameralla ja tulosta taskukokoisella tulostimella – missä tahansa.

 • MUOTOKUVAUS

  Ota entistä parempia selfieitä

  Tiktokkaaja Nina Collins kertoo, miten voit ottaa luovia omamuotokuvia kotona.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tee omasta elämästä visiotaulu

  Yhdistä oma tila ja tyyli Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella.