ASKARTELE JA TULOSTA

Luo uudelleen kuuluisia maalauksia miniaskartelulla

Luo oma minigalleria Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen, SELPHY Photo Layout -sovelluksen ja dioraama-asiantuntijoiden Ole Friedrichin ja Esther Mora Chavarrian vinkkien avulla.
Paperista askarreltu minigalleria, jonka punaisille seinille on ripustettu kaksi maalausta, ja etualalla seisova minihahmo katsomassa taidetta.

Oletko koskaan rakentanut dioraamaa eli mallia, jossa on näkymä ja kolmiulotteisia ihmishahmoja? Dioraama voi olla miniatyyri tai suurikokoinen malli, ja vaikka se voi vaikuttaa monimutkaiselta, sellaisen tekemiseen ei tarvitse käyttää paljoa rahaa.

Harvat tuntevat minikokoisten dioraamojen tekemisen paremmin kuin Ole Friedrich ja Esther Mora Chavarria, jotka ovat hankkineet noin 114 000 seuraajaa TikTokissa. He ovat innostaneet yleisöään luomalla historiallisesti tarkkoja ja yksityiskohtaisia dioraamoja, aina dinosauruksia sisältävistä esihistoriallisista malleista safarimaisemiin, joissa on sarvikuonoja ja peuroja.

Canon SELPHY -askartelukerhon viimeisessä osassa Ole ja Esther loivat minigallerian, jossa on kaksi historian tunnetuimpiin kuuluvaa maalausta, ja lisäsivät siihen oman kädenjälkensä. He valitsivat tähän projektiin Johannes Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru -maalauksen ja Gustav Klimtin Suudelma-maalauksen.

Katso, miten he tekivät sen – käyttämällä Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta – kun he esittelevät koko prosessin ja antavat vinkkejä siihen, miten voit rakentaa samanlaisen itse.

Konsepti

Johannes Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru -maalauksen ja Gustav Klimtin Suudelma-maalauksen tulosteet ovat pöydällä Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen ja muiden askartelumateriaalien edessä.

Ole ja Esther valitsivat maalaukset, jotka olivat vapaasti käytettävissä – Gustav Klimtin Suudelma-maalauksen ja Johannes Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru -maalauksen. On tärkeää tarkistaa tämä asia, jotta vältät tekijänoikeusongelmat, jos jaat työsi verkossa. Prosessi voi viedä pitkään, mutta siinä voi olla hyviäkin puolia, sillä opit hauskoja asioita taiteesta muille kerrottavaksi.

Espanjan Barcelonassa työskentelevät Ole ja Esther tapasivat opiskellessaan arkeologiaa Barcelonan yliopistossa vuonna 2019. He vierailivat Saksan Hampurissa sijaitsevassa Miniatur Wunderlandissa, ja innostuivat malleista niin paljon, että päättivät kokeilla miniatyyrien tekemistä itse. ”Se oli kiinnostava tapa kertoa esimerkiksi kirkon tarina vuorovaikutteisella ja hauskalla tavalla, jotta sekä lapset että aikuiset ymmärsivät historian”, sanoo Esther.

Kummallakin on taidetaustaa, joten he halusivat yhdistää piirtämis- ja maalaustaidot tutkintoonsa. Nyt he luovat dioraamoja opetustarkoituksiin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun he rakensivat minikokoisen taidegallerian.

Prosessi

Canon SELPHY Square QX10 on asetettu pöydälle vaahtomuovipalojen, viivoittimen ja lyijykynän viereen.

Voit tehdä minigallerian käyttämällä perusmateriaaleja, joita löytyy kotoa, kuten liimaa, saksia, Canonin valokuvapapereita ja pikkutavaroita, jota et voi käyttää missään muualla. Tärkeintä on kierrättää ja käyttää materiaaleja uudelleen niin, että mitään ei mene hukkaan.

Kädet maalaavat kahta vaahtomuovin palaa punaiseksi gallerian seinien rakentamista varten.

Minikokoinen paperiaskartelu voi olla hyvin rentouttavaa, ja se voi viedä ajatukset ongelmista. Ole ja Esther kuuntelevat yleensä taustalla podcastia, kun he kumpikin tekevät omia töitään. ”Se tempaa helposti mukaansa, eikä siinä huomaa, kuinka paljon aikaa on kulunut”, sanoo Ole.

Minigalleriat voivat olla niin yksinkertaisia tai monimutkaisia kuin haluat, riippuen siitä, mihin pyrit. Voit tehdä gallerian, jossa on paljon maalauksia ja ihmishahmoja, tai pienemmän mallin, jossa on monta hahmoa vain yhden maalauksen ympärillä. Materiaaleihin ei tarvitse käyttää paljoa rahaa. Ole ja Esther etsivät aineksia kotoaan, ja käyttivät uudelleen aiempien projektien esineitä ja sekalaisia tavaroita, joita he olivat keränneet vuosien mittaan.

 • Tutkimustyö: ”Ensin on otettava selvää, onko maalaus vapaasti käytettävissä, jotta voit käyttää sitä mihin tahansa toimintaan”, sanoo Esther. ”Teemme todenmukaisia dioraamoja, joten haimme tunnettuja maalauksia Google Art Projectista, mutta voit myös maalata jotakin käsin.”
 • Materiaalien keruu: ”Tässä projektissa käytimme kovaa vaahtomuovia seiniin ja lattiaan”, sanoo Ole. ”Lattia on erityisen tärkeä, koska siihen on saatava pintarakenne, joten maalasimme sen luonnonmusteella, jotta se näyttää gallerian puulattialta.”
 • Malli ja asettelu: ”Mieti, miltä haluat maalausten näyttävän – ovatko ne perinteisen suorakulmaisia, vai haluatko kokeilla jotakin muuta”, sanoo Esther. "Canon SELPHY Photo Layout -sovellus tarjoaa paljon vaihtoehtoja, joilla voit leikitellä. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Mieti sitten kehystä. Voit muokata sitä sovelluksessa ja valita, haluatko perinteisen kehyksen, joka ei juurikaan näy, vai haluatko tehdä siitä näyttävämmän eri mallien avulla.”
 • Tulostaminen: "Hyvä asia Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen käyttämisessä oli se, että tulostin on niin pieni, että pystyimme kantamaan sen eri puolille työtilaa”, sanoo Esther. ”Tulostusnopeus oli suuri, joten saatoimme jatkaa kokeiluja.” SELPHY Square QX10 -tulostimen tulosteissa on tarttuva tausta, joten ne on vieläkin helpompi lisätä dioraamaan.
 • Inhimillinen tekijä: ”Seuraavaksi on etsittävä tai luotava ihmishahmo”, sanoo Ole. ”Hahmo on myös aseteltava niin, että se näyttää olevan vuorovaikutuksessa tilan kanssa, jotta näkymään saadaan liikettä ja syvyyttä.”
 • Pääsiäismunat: ”Lisäämme kaikkiin töihimme yllättäviä esineitä, joiden löytäminen saa katsojat hymyilemään”, sanoo Esther. ”Tähän projektiin laitoimme rikkinäisen pylvään toisesta projektista, ja lisäsimme siihen pienen oravan. Se oli spontaani idea, ja teemme näin projektin lopussa huvin vuoksi. Siinä lisätään tekijän kädenjälki, ja idea tulee vasta sitten, kun projekti on valmis ja siinä näkyy tyhjä kohta.”
 • Liimaaminen: ”Kaikki osat tehdään erikseen, ja samalla luodaan jotakin todella kaunista aivan kuin tyhjästä”, sanoo Esther. ”Osien yhdistäminen herättää työn eloon.”

Tulostin

Käsi pitelee älypuhelinta, jonka näytöllä näkyy Canon SELPHY Photo Layout -sovellus, Gustav Klimtin Suudelma ja tuloste maalauksesta sekä Johannes Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru, ja Canon SELPHY Square QX10 alla olevalla pöydällä.

Canon SELPHY Photo Layout -sovellus on kattava ratkaisu muokkaus- ja tulostustarpeisiisi. Voit käyttää haluamaasi asettelua ja jopa lisätä tekstiä, kehyksiä ja leimoja. Tästä on hyötyä, jos haluat esimerkiksi lisätä minimaalaukseen hiukan tietoja tekijästä.

Projektien materiaaleja on aseteltu pöydälle, esimerkiksi maalattua vaahtomuovia, Canon SELPHY Square QX10 -tulostin, kaksi minitulostetta maalauksista, lyijykynä, viivoitin, kynäveitsi ja vaahtomuovista jääneitä paloja.

"Canon SELPHY Square QX10 oli hyvin kätevä, koska emme aina halua maalata ja tehdä taulua alusta alkaen”, sanoo Esther. ”Tämän tulostimen käyttäminen on todella inspiroinut meitä, ja aiomme käyttää sitä tulevissakin projekteissa.”

Koko sinä aikana, kun Ole ja Esther ovat työskennelleet yhdessä, he eivät ole koskaan käyttäneet tulostinta. He ovat aina piirtäneet ja maalanneet projektin osat käsin. ”Se voi olla hyvin aikaavievää”, huomauttaa Ole. Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen käyttäminen on tavallaan mullistanut heidän työnkulkunsa. ”SELPHY Square QX10 on täysin erilainen kuin tavallinen perinteinen tulostin, joka meillä voisi olla”, sanoo Esther. ”Tähän hetkeen saakka emme olleet käyttäneet tulostinta askarteluun, koska emme nähneet sen potentiaalia, mutta tämä tulostin muutti tilanteen.”

Estherin mukaan yksi parhaista puolista tulostimessa oli sen tulosteiden laatu. ”On hyvin tärkeää luoda miniatyyri, joka on todenmukainen, ja tulosteet olivat laadukkaita ja värit näyttivät todella eloisilta”, hän lisää. Lisäksi tulosteet kestävät jopa 100 vuotta1, joten pienikokoinen tulostin on ihanteellinen kumppani tällaiseen projektiin.

Pari piti myös Canon SELPHY Photo Layout -sovelluksen käyttämisestä. ”Kun työskentelemme, ensisijainen työkalumme on puhelin, koska tallennamme sillä videoita sosiaalista mediaa varten”, sanoo Esther. ”Oli hienoa käyttää sovellusta, koska pystyimme tulostamaan milloin tahansa avaamatta tietokonetta ja etsimättä ohjelmaa.” iOS- ja Android-yhteensopivan sovelluksen avulla Ole ja Esther pystyivät muokkaamaan nopeasti valokuviaan ja valitsemaan asettelun, ja tulostaminen SELPHY Square QX10 -tulostimella vei noin 43 sekuntia, mikä helpotti heidän työtään. ”Sovellus oli helppo yhdistää tietokoneeseen: piti vain skannata QR-koodi”, sanoo Ole. ”Se ei voisi olla helpompaa!”

Näillä historiaharrastajilla on kolme vinkkiä, joilla minigalleriasi onnistuu:

 • Etsi inspiraatiota. Se voi löytyä TV-ohjelmasta tai Pinterest-julkaisusta, mutta tarvitset visuaalisia viitteitä.
 • Tee kokeiluja materiaaleilla, äläkä ota ensimmäistä eteesi osuvaa esinettä. Joskus voit löytää monenlaisia vaihtoehtoja kotoa tai luonnosta, joten tee kokeiluja ja katso, miten ne toimivat.
 • Käytä kaikki uudelleen. Suurin osa Olen ja Estherin käyttämistä materiaaleista on kierrätettyjä, kuten vanhat kananmunarasiat. Tällä tavoin voit pitää hauskaa vaikuttamatta haitallisesti ympäristöön.

Lopputulos

Minigallerian dioraama on asetettu pöydälle Canon SELPHY Square QX10 -tulostimen viereen.

"Canon SELPHY Square QX10 on erinomainen väline työpajallamme, ja haluamme esitellä sen työpajojemme osallistujille”, sanoo Esther. ”Se avaa uusia mahdollisuuksia sekä meille että osallistujille. Koska he eivät voi käyttää kahta tuntia kuvan maalaamiseen, tämä tulostin säästää paljon aikaa, ja saattaa jopa innostaa useampia ihmisiä rakentamaan minikokoisia malleja.”

Lähikuva minihahmosta minigallerian dioraamaan ripustettujen Johannes Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru -maalauksen ja Gustav Klimtin Suudelma-maalauksen minitulosteiden edessä.

”Tavallinen tulostimemme on hyvä monessa asiassa, mutta ei tarkkojen pienikokoisten tulosteiden tuottamisessa”, sanoo Ole. ”Tähän saakka monien asioiden tekeminen on ollut mahdotonta, koska esimerkiksi pienen katukilven maalaaminen käsin on todella vaikeaa. Canon SELPHY Square QX10 tuottaa upeita tulosteita, myös pienessä koossa, joten se muuttaa tapaa, jolla teemme asioita.”

”Meille on tutumpaa tehdä arkeologisia dioraamoja, joten minigalleria oli mukavuusalueemme ulkopuolella”, pohtii Ole. ”Se oli kuitenkin hauskaa. Käytimme meille tuttuja materiaaleja, mutta teimme niistä jotakin meille aivan uutta, ja se tuntui suurelta saavutukselta."

Ole ja Esther viettävät paljon aikaa yhdessä, joten heille on tärkeää jakaa tehtävät niin, että he pysyvät poissa toistensa tieltä. ”Kun aloitimme projektin, annoimme vain mennä, mutta huomasimme pian, että yksi meistä tiesi esimerkiksi enemmän väreistä ja toinen enemmän rakenteesta”, sanoo Ole. ”Katsokaa, mikä tehtävä on kenellekin helpoin. On hyvä erikoistua, ja tehtävien jakaminen saa työn tuntumaan siltä, että sitä tehdään yhdessä, mutta erikseen. Luottakaa toisiinne ja uskokaa siihen, että lopputuloksesta tulee mahtava.”

Nyt kun olet saanut työkalut ja oppaan oman minigallerian luontiin, mitäpä jos kokeilisit itse? Se on sekä hauskaa että opettavaista – kuka tietää, mitä hauskoja asioita opit taiteen suuresta ja kauniista maailmasta. Jos haluat, voit valita henkilökohtaisemman tavan – entäpä jos luot gallerian, jossa esittelet lastesi parhaita taideteoksia ja näytät, miten paljon ne sinulle merkitsevät? Tai ehkäpä kokoat henkilökohtaisen lahjan lomakuvista? Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Teksti: Nikita Achanta

 1. Albumissa säilytettyinä. Perustuu nopeutettuun testausmenetelmään, kun oletuslämpötila on 23 °C ja ilmankosteus on 50 %.

Vastaavat tuotteet

 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY CP1500

  Tällä helppokäyttöisellä ja pienikokoisella valokuvatulostimella luot värikkäitä ja erittäin kestäviä tulosteita muutamassa sekunnissa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  Canon Zoemini 2

  Taskukokoisella akkukäyttöisellä Zoemini 2 -tulostimella tulostat nopeasti älypuhelimesta missä ja milloin tahansa.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Yllätyslaatikon tekeminen

  Lini Trinh kertoo, miten yllätyslaatikko tehdään käyttämällä Canon SELPHY CP1500 -tulostinta.

 • ASKARTELE JA TULOSTA

  Taidepaperitöitä

  Taiteilija Zack McLaughlin innostui Canonin Creative Parkin kuningaskalastaja-mallipohjasta.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Luo oma satukirjasi

  Päästä mielikuvituksesi valloilleen itsetehdyn satukirjan muodossa – Canon SELPHY CP1500 hoitaa asettelun.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Canonin parhaat kannettavat tulostimet

  Tutustu Canonin pienikokoisten tulostimien valikoimaan ja ota selvää, mikä niistä sopii itsellesi.