LUOVAA TULOSTUSTA JA LEIKEKIRJOJA

Luo perheen oma valokuva-albumi

Noudata vaiheittaisen oppaamme ohjeita ja kokoa valokuva-albumi, jossa voit säilyttää kaikki kallisarvoiset muistot.
Pöydällä on Canon PIXMA -tulostin, sakset, hopeanväristä nauhaa ja valokuvia.

Ihmissuhteiden ylläpitäminen ei ole ehkä koskaan aiemmin ollut yhtä tärkeää. Poikkeusaikoina, jolloin vietämme paljon aikaa etäämpänä perheestämme ja ystävistämme, tärkeää on arvostaa yhdessäoloa läheistemme kanssa. Monessa perheessä valokuva-albumi on erinomainen tapa palauttaa mieliin yhdessä vietetyt ikimuistoiset hetket. Albumeita saa toki kaupastakin, mutta entäpä jos kokoaisitkin parhaat muistot itsetehtyyn perhealbumiin?

Leikekirja on loistava vaihtoehto perinteiselle valokuva-albumille, koska siihen on helppo tehdä muutoksia ja lisätä koristeita. Voit perustaa oman askartelustudion hyödyntämällä Creative Park -sovelluksen ja -sivuston valmiita mallipohjia sekä Canonin langattomia PIXMA-tulostimia ja helppokäyttöistä SELPHY Photo Layout -sovellusta, joka toimii yhdessä Canonin SELPHY-sarjan laitteiden kanssa.

Tässä oppaassa on vaiheittaiset ohjeet oman valokuva-albumin luomiseen.

Pöydällä on Canon PIXMA- ja SELPHY QX10 -tulostin, valokuvia ja askartelumateriaaleja.

Laita kaikki tarvittava valmiiksi ja kutsu muut perheenjäsenet mukaan hauskaan askarteluhetkeen.

1. Valitse koriste-elementit

Kuva tytöstä ja pojasta rannalla isovanhempiensa kanssa. Kuvan vieressä on erilaisia kuvioituja papereita ja käsintehty kukka.

Voit koristella albumin Creative Park -sivuston mallipohjilla tai muokata albumia sovelluksessa.

Creative Park -sivustossa on laaja valikoima erilaisia suunnitteluelementtejä, joita saatat haluta käyttää leikekirjassasi, kuten leikattavia kuvioita, leikekirjan mallipohjia ja valokuvakehyksiä.

Voit ladata helppokäyttöisen Creative Park -sovelluksen App Storesta tai Google Play Kaupasta. Tarvitset vain Canon ID -käyttäjätilin ja tuetun Canon-tulostimen. Sovelluksessa saatavilla olevat mallipohjat on järjestetty eri luokkiin. Sovelluksen käyttäjäystävällisen rakenteen ansiosta löydät etsimäsi osan nopeasti.

Käytämme albumissamme neljää erilaista kuvioitua paperia, mutta Creative Parkin valikoimasta löytyy runsaasti muitakin vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi lisätä 3D-kukkia tai etsiä teemaasi sopivia tarroja, jotka voit tulostaa omalla PIXMA-tulostimellasi. Suosittelemme albumin koristeisiin mattapintaista valokuvapaperia.

2. Luo sisäsivut

SELPHY Square QX10 -tulostin ja kuva perheestä pyöräretkellä. Pöydällä on useita värikkäitä kuvioituja paperiarkkeja ja erikokoisia valokuvia.

Päästä mielikuvituksesi valloilleen Creative Parkissa ja SELPHY Photo Layout -sovelluksessa ja luo oma yksilöllinen albumisi valitsemalla kuvat ja suunnitteluelementit.

Kokeile tulostaa albumiisi erikokoisia valokuvia. PIXMA-tulostimiin sopivaa Canonin valokuvapaperia löytyy useassa eri koossa ja usealla eri pinnoitteella. Jos sinulla on SELPHY-tulostin, käytä SELPHY Photo Layout -sovellusta ja luo erikokoisista valokuvista jännittävä kollaasi.

Albumimme valokuvat on tulostettu Canon SELPHY Square QX10- ja SELPHY CP1300 -tulostimella. SELPHY Photo Layout -sovelluksessa voit lisätä kuviin luovia yksityiskohtia, kuten leimoja, suotimia, reunuksia ja tekstiä. SELPHY Square QX10 -tarrojen liimapintaisen taustan ansiosta ne on helppo kiinnittää leikekirjaan ilman sotkua.

Kun kaikki elementit ja kuvat on tulostettu, leikkaa ne ohjeiden mukaan ja liimaa ne mallipohjaan tai itsesuunnittelemaasi albumiin.

3. Kokoa albumin kansi

Vaaleanpunaisia albumin sivuja ja vihreä kansilehti.

Voit lisätä kuvia ja leimoja SELPHY Photo Layout -sovelluksessa ja tulostaa valokuvia Canon SELPHY CP1300- tai SELPHY Square QX10 -tulostimella.

Tässä vaiheessa rakennamme kansilehden ikiomaan albumiisi.

Olemme valinneet Creative Park -palvelusta Beginner's Kit (Family) -mallipohjan, jonka tulostimme Canon PIXMA TS5350a -tulostimella. Käytimme sekä joustavaa pahvia (esim. muropakkauksesta) että jäykkää pahvia (esim. kenkälaatikosta) albumin kannen rakentamiseen. Työkaluina meillä oli askarteluveitsi, liimaa ja teippiä.

Voit koristella albumin kannen kotoa löytyvillä esineillä, kun erilaisilla nauhoilla. Viimeistele kansi liimaamalla koristeet paikoilleen.

4. Kokoa perheen oma valokuva-albumi

Vaaleanpunaisia albumin sivuja ja sininen liimaputkilo.

Voit luoda useita pienempiä albumeja, joilla on oma teemansa.

Luo seuraavaksi oma albumisi yhdistämällä sisäsivut haluamaasi järjestykseen ja kiinnittämällä kansilehti. Yllätyt miten helppoa se on! Taita läppä jokaisella sivulla ja kiinnitä sivut yksitellen kannen vasempaan sisäreunaan niin pitkälle kuin mahdollista.

Pian sinulla on käsissäsi perheen oma valokuva-albumi – tai upea lahja sukulaisille ja ystävillesi. Perheen äiti ilahtuu varmasti äitienpäivälahjaksi saamastaan albumista, ja isovanhemmat selailevat mielellään kuvia lapsenlapsistaan.

Jos haluat kehittää kuvaustaitojasi, tutustu Canon Ambassador Helen Bartlettin vinkkeihin.

Lisää inspiraatioita löytyy Pinterest-sivultamme, jossa voit myös jakaa upeimmat luomuksesi tunnisteella #MadeWithPixma.


Teksti: Claire Kaleta ja Agi Wojcik

Vastaavia tuotteita

 • Tulostimet kotikäyttöön

  PIXMA TS5350a -sarja

  Vapauta luovuutesi PIXMA TS5350a -sarjan monipuolisen materiaalinkäsittelyn, hienojen luovien sovellusten ja saumattoman älypuhelinyhteyden ansiosta.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY SQUARE QX10

  Ikuista tärkeät muistot upeiksi tulosteiksi langattomasti missä ja milloin tahansa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY CP1500

  Tällä helppokäyttöisellä ja pienikokoisella valokuvatulostimella luot värikkäitä ja erittäin kestäviä tulosteita muutamassa sekunnissa.
 • Tulostimet kotikäyttöön

  SELPHY CP1300

  Tyylikäs ja kätevästi mukana kulkeva tulostin, jolla saa laadukkaita tulosteita ja passikuvia yhteensopivista älylaitteista ja kameroista.
 • Mustesuihkutulostimet

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper -paperille voit tulostaa laadukkaita mattapintaisia valokuva- ja tekstitulosteita. Paperi soveltuu myös onnittelukortteihin ja muihin luoviin tarkoituksiin.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet askarteluun

  Canonilta löydät tulostimen koko perheen projekteihin ja ammattimaiseen viimeistelyyn.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Lapsen ensimmäinen vuosi tulosteina

  Muotokuvaaja Jemella Ukaegbu antaa vinkkejä lapsen ensimmäisen vuoden ikuistamiseen.

 • PERUSTEET

  Tulostettavaksi kuvaaminen

  Seitsemän parasta vinkkiä muistojen ikuistamiseen tulostettavassa muodossa.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Luo oma satukirjasi

  Päästä mielikuvituksesi valloilleen itsetehdyn satukirjan muodossa – Canon SELPHY CP1500 hoitaa asettelun.