TULOSTUS

Mustesuihku- vai lasertulostin: kumpi sopii sinulle paremmin?

Tutustu Canonin mustesuihku- ja lasertulostimien eroihin ja löydä tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopiva tulostin.
Vasemmalla on puisella työpöydällä oleva Canon MegaTank -mustesuihkutulostin, ja oikealla on Canon i-SENSYS -monitoimilasertulostin.

Millainen on täydellinen tulostin? Vastaus riippuu täysin henkilöstä. Meidän kaikkien on aika ajoin tulostettava asiakirjoja, mutta monet meistä haluavat myös päästää luovuutensa valloilleen askartelemalla tai tulostaa valokuvia, lasten läksyjä ja opiskeluprojekteja. Monet ovat perustaneet yrityksen tai kotitoimiston kotiinsa, jossa työskentelee ainakin ajoittain, joten kotonakin voi tarvita ammattimaisia mustavalkoisia tai värillisiä yritysasiakirjoja.

Sopiva tulostintyyppi riippuu pitkälti siitä, millaisia tulosteita yleensä tarvitset. Se riippuu siitä, tulostatko paljon tekstiä sisältäviä yritysasiakirjoja, valokuvatulosteita vai tasaisesti molempia, ja käytätkö tavallista paperia, kiiltävää valokuvapaperia vai taidepaperia. Lisäksi on mietittävä, tulostatko pääasiassa mustavalkoisia vai värillisiä tulosteita, ja tulostatko yksittäisiä vai useita tulosteita. Muita huomioon otettavia tekijöitä ovat tulostusnopeus, tulostimen koko, suurin mahdollinen tulostuskoko ja tulostuskohtainen kokonaishinta, mukaan lukien muste/väriaine ja paperi.

Canonilla on laaja valikoima mustesuihku- ja lasertulostimia kaikkiin tarpeisiin ja budjetteihin. Seuraavaksi tutustumme tarkemmin näiden kahden tyypin välisiin eroihin ja joihinkin markkinoiden johtaviin malleihin sekä autamme sinua valitsemaan sopivan tulostimen.

Canon PIXMA -tulostin tulostaa värikkään valokuvan, jossa kädet kurottavat kohti tomaatteja ja nostavat niitä.

Kolmitoiminen Canon PIXMA G650 -mustesuihkutulostin on ihanteellinen valinta valokuvausharrastajille. Se käyttää kuutta väriainepohjaista mustetta, jotka takaavat laajan värialueen ja värikirjon, ja lisäksi siinä on korkearesoluutioinen skanneri. Täysi mustesarja, joka koostuu täytettävistä MegaTank-mustesäiliöistä, riittää 3 800 4 x 6 tuuman valokuvan tulostamiseen. Tulostimella voi tulostaa reunuksettomia valokuvia jopa A4-koossa. Asiakirjatulostuksen osalta muste riittää 3 700 mustavalkosivun tai 8 000 värillisen sivun tulostamiseen A4-koossa.

Mustesuihku- ja lasertulostimien toiminta

Mustesuihku- ja lasertulostimien merkittävin ero on se, että yksi perustuu märkiin ja toinen kuiviin prosesseihin. Mustesuihkutulostimet suihkuttavat paperille nestemäistä mustetta, kun taas lasertulostimissa käytetään kuivaa väriainetta, joka sulautetaan paperiin rullalla, jonka lämpötila on korkea.

Eikä siinä vielä kaikki. Mustesuihkutulostimissa käytetään yleensä väriainepohjaisia musteita, mutta joissakin käytetään pigmenttipohjaisia musteita, jotka toimivat eri paperityypeissä eri tavalla. Ne eivät imeydy paperiin samalla tavalla, joten tulosteet voivat näyttää teräviltä, mutta värit vähemmän eloisilta. Lisäksi Canon-mustesuihkutulostimissa voi mallista riippuen käyttää 3–10 eriväristä mustetta. Teoriassa tulostimen tuottama väriasteikko on sitä laajempi, mitä enemmän mustevärejä käytetään. Käytännössä erot voivat kuitenkin olla hyvin pieniä, ja todennäköisesti niillä on merkitystä vain valokuvaajille, jotka haluavat tulostaa valokuvia täydellä väritarkkuudella.

Musteen kestävyyden vertailu

Yleisesti ottaen mustesuihkutulostimissa käytettävät pigmenttipohjaiset musteet ovat kestävämpiä ja tahraantumattomampia tavalliselle paperille kuin väriainepohjaiset musteet. Lisäksi ne tuottavat mustempaa ja terävämpää tekstiä. Siksi ne sopivat erinomaisesti asiakirjojen tulostamiseen. Väriainepohjaiset musteet sopivat puolestaan paremmin valokuvien tulostamiseen kiiltävälle paperille. Väriainepohjaisten musteiden pienemmät molekyylit voivat imeytyä täysin kiiltäväpintaisen valokuvapaperin päällimmäisen suojakerroksen alle, jolloin kiilto on tasaisempi. Joissakin Canonin PIXMA-mustesuihkutulostimissa käytetään pigmenttipohjaista mustaa mustetta tekstin tulostamiseen sekä väriainepohjaista syaania, magentaa, keltaista ja mustaa mustetta, jotka takaavat laadukkaat valokuvatulosteet. Canon MAXIFY -yritystulostimissa käytetään pigmenttimusteita, jotka takaavat kestävyyden ja terävän asiakirjatulostuksen.

Lasertulostimet ovat kuitenkin yritysasiakirjojen tulostamisen ykkönen, sillä niillä tulostetut tulosteet ovat erittäin kestäviä ja tahriintumattomia, niin mustavalko- kuin väritulostuksessa tavalliselle paperille. Lisäksi asiakirjat voidaan arkistoida pitkäksi aikaa suojatuissa ympäristöissä, kuten kirjastoissa tai toimistotiloissa.

Pigmenttipohjaisten musteiden ja Canonin ChromaLife 100 -tekniikan ansiosta mustesuihkutulostimissa on samanlaiset arkistointiominaisuudet. Käytettäessä tiettyjä Canonin valokuvapapereita tämä tekniikka muodostaa paperin ja musteen yhdistelmän, joka varmistaa värin säilymisen arkistointiolosuhteissa jopa 100 vuoden ajan.1

Lähikuva Canon i-SENSYS -tulostimesta ja sen kosketusnäytöstä.

Nopea Canon i-SENSYS MF754Cdw -monitoimilasertulostin skannaa kaksipuoliset A4-asiakirjat jopa 100 mallisivun minuuttinopeudella hyödyntämällä 50 arkin automaattista syöttölaitetta. Yksipuolisen ja automaattisen kaksipuolisen kopioinnin lisäksi laitteella voi skannata suoraan sähköpostiin, USB-muistitikulle, FTP-palvelimelle, pilvipalveluihin ja faksiin.

Tehokas tulostus

Jos tulostat suuria määriä, paras valinta voi olla suurikapasiteettinen tulostin, kuten lasertulostin. Lasertulostimissa käytettävien väriainekasettien riitto on yleensä paljon suurempi kuin mustesuihkutulostimissa käytettävien mustekasettien riitto. Joka tapauksessa Canon tarjoaa niin vakiovaihtoehdon kuin suurikapasiteettisenkin vaihtoehdon. Riittoisat värikasetit i-SENSYS MF750 -sarjan tulostimiin sisältävät riittävästi väriainetta 7 600 mustavalkosivuun ja 5 500 väriasiakirjaan,2 ja i-SENSYS MF650 -sarjan osalta jopa 3 100 mustavalkosivuun ja 2 300 väriasiakirjaan.

Älä kuitenkaan sulje mustesuihkutulostimia pois vaihtoehdoista. Canonin MAXIFY GX -sarjan MegaTank-mustesuihkutulostimet tulostavat tavallisesti jopa 9 000 mustavalkosivua tai jopa 21 000 värillistä asiakirjaa säästötilassa, ennen kuin mustesäiliöt on täytettävä.3 Säiliöiden täyttäminen mustepulloista on nopeaa, helppoa ja siistiä, ja se on paljon tehokkaampaa ja kustannustehokkaampaa kuin värikasettien tai väriaineen käyttäminen.

Mies skannaa paperiarkin Canon MAXIFY -tulostimella.

Canon MAXIFY GX7050 -tulostimessa on tulostus-, kopiointi-, skannaus- ja faksitoiminnot sekä Wi-Fi-, Ethernet- ja Cloud Link -yhteydet. Laitteessa on kaksi paperinsyöttötasoa ja 600 arkin paperikapasiteetti. 50 arkin kaksipuolinen automaattinen asiakirjansyöttölaite mahdollistaa yhden pyyhkäisyn kaksipuolisen skannauksen.

Erittäin monikäyttöinen

Mustesuihkutulostimet voivat olla erittäin monipuolisia. Niillä tulostettujen värillisten kuvien ja grafiikoiden värit ovat erinomaiset, ja ne myös tulostavat asiakirjat tehokkaasti – erityisesti mallit, joissa käytetään pigmenttipohjaista mustaa mustetta. Mustesuihkutulostimella voi tulostaa myös monenlaisille materiaaleille, kuten kiiltävälle, mattapintaiselle ja puolikiiltävälle valokuvapaperille, koristeisiin ja askartelumateriaaleille. Koska lasertulostimet käyttävät lämpöä, niillä ei voi tulostaa yhtä monille eri materiaaleille, kuten päällystetyille valokuvapapereille. Jos et kuitenkaan keskity valokuvien tulostamiseen, yksi Canonin i-SENSYS MF -sarjan lasertulostimista tulostaa mustavalko- ja väriasiakirjoja erinomaisesti ja soveltuu hyvin grafiikan tulostamiseen.

Lisäksi Canonilla on laaja valikoima mustavalkolasertulostimia, kuten i-SENSYS MF450 -sarjan monitoimilaitteet ja i-SENSYS LBP230 -sarjan nopeat ja tehokkaat yhden toiminnon tulostimet. Niiden tulostusnopeus on jopa 38 sivua minuutissa. Kaksipuolinen tulostus on niissä vakiona ja ne on helposti yhdistettävissä langattomasti. MegaTank-mustesuihkutulostinsarjan mustavalkovaihtoehdot ovat yhden toiminnon PIXMA GM2050 -tulostin ja PIXMA GM4050 -monitoimitulostin.

Canonin MAXIFY GX -mustesuihkutulostinsarjojen ja i-SENSYS MF -lasertulostinsarjojen malleissa on sisäänrakennettu skanneri. Mallissa on tavallisesti myös automaattinen asiakirjansyöttölaite, jolla monisivuisten asiakirjojen skannaaminen ja kopioiminen on vaivatonta. Jotkin mallit voivat skannata kaksipuolisten asiakirjojen molemmat puolet yhdellä pyyhkäisyllä, mikä lyhentää skannausajan puoleen. Tämä yhdistyy automaattiseen kaksipuoliseen tulostukseen ja kopiointitoimintoon, ja sarjan huippumalleissa, kuten MAXIFY GX7050 -monitoimimustesuihkutulostimessa ja i-SENSYS MF754Cdw -monitoimilasertulostimessa, on myös erilliset faksitoiminnot.

Jos et tarvitse lisätoimintoja, yhden toiminnon tulostimet, kuten kompakti i-SENSYS LBP673Cdw- ja i-SENSYS LBP630 -sarja tai MAXIFY GX5050 -mustesuihkutulostin, tarjoavat intuitiivisen käyttökokemuksen ja huippuluokan tulostusnopeuden edullisesti.

Valokuvausharrastajiakaan ei ole unohdettu. Yhden toiminnon Canon PIXMA G550 -mustesuihkutulostimessa ja PIXMA G650 -monitoimimustesuihkutulostimessa on lukuisat MegaTank-edut, mutta niissä käytetään kuutta väriainepohjaista mustetta loistavan valokuvalaadun saavuttamiseksi.

Canon MAXIFY -tulostin on valkoisella työpöydällä, ja sen ympärillä on erilaisia yritystulosteita.

Canon MAXIFY GX6050 -tulostimen tulostusnopeus ja tulostusmäärä on sama kuin GX7050-tulostimessa, ja sen mustesäiliö riittää 9 000 mustavalkosivuun tai jopa 21 000 värisivuun säästötilassa.4 Se on kustannustehokkaampi vaihtoehto, jos et tarvitse sisäänrakennettua faksia, yhden pyyhkäisyn kaksipuolista skannausta tai toista paperinsyöttötasoa.

Erinomainen tuottavuus

Kun on tulostettava useita sivuja kiireessä, tulostimen nopeudella on merkitystä. Sen merkitys voi myös olla yllättävän suuri vain yhtä sivua tulostettaessa. Jotkin markkinoilla olevat lasertulostimet ovat tunnetusti hitaita juuri käynnistämisen jälkeen tai kun ne herätetään valmiustilasta. Tämä johtuu siitä, että kiinnitysyksikön lämpeneminen käyttölämpötilaan asti voi kestää kauan. Canon i-SENSYS -sarjan lasertulostimet lämpenevät kuitenkin jo 13–14 sekunnissa käynnistämisen jälkeen. Tämä aika voi olla jopa lyhyempi kuin joissain mustesuihkutulostimissa, joissa usein käynnistyy automaattinen suutintarkistus ja tulostuspäiden puhdistusjakso, kun laitteeseen kytketään virta.

Kun verrataan laser- ja mustesuihkutulostimien nopeuksia, Canon i-SENSYS MF750 -sarjan lasertulostimet tulostavat ensimmäisen mustavalko- tai väritulosteen 7,1 sekunnissa tai jopa nopeammin. Sen jälkeen tulostusnopeus on jopa 33 sivua minuutissa. MAXIFY GX5050-, GX6050- ja GX7050-mustesuihkutulostimet tulostavat ensimmäisen tulosteen noin 7 sekunnissa (jos tulostuspäiden puhdistusjakso ei käynnisty) ja sen jälkeen tulostusnopeus on noin 24 mustavalkomallisivua minuutissa ja 15,5 värillistä mallisivua minuutissa. Mustesuihkutulostus voi kuitenkin olla hitaampaa, jos peräkkäisillä sivuilla käytetään paljon mustetta. Tulostin keskeyttää tulostuksen, jotta aiemman arkin muste ehtii kuivua. Näin varmistetaan, että tuloste on kuiva eikä muste tahraudu.

Kaksipuolisella tulostuksella voidaan säästää paperikustannuksissa ja vähentää ympäristövaikutuksia. Se on myös hyvä ottaa huomioon, kun pohtii tulostinvalintaansa. Mustesuihkutulostimien nestemäinen muste voi vuotaa läpi tavallisesta paperista, mikä voi vaikuttaa kaksipuolisen tulostuksen laatuun. Väriainepohjaiset Canon-mustesuihkutulostimet vähentävät paperin toisen puolen tummuutta ja nopeuttavat kuivumista. Canonin MAXIFY-mustesuihkutulostimissa on myös kaksipuolisen tulostuksen tiloja, joilla voi estää värien vuotamista. Lasertulostuksen kuivaprosessi takaa kuitenkin aina laadukkaat kaksipuoliset tulosteet.

Canon MegaTank -tulostin on kotitoimiston työpöydällä tietokoneen ja tuolin vieressä lähellä suurta ikkunaa.

Myös PIXMA-sarjassa on saatavilla MegaTank-tulostimia, kuten Canon PIXMA G7050 -nelitoimitulostin, jossa on tulostus-, kopiointi-, skannaus- ja faksaustoiminnot sekä 35 arkin automaattinen syöttölaite sekä Wi-Fi- ja Ethernet-yhteys.

Koolla on väliä

Kotitoimistossa voi olla haastavaa löytää sopiva paikka tulostimelle. Lasertulostimet ovat yleensä isompia kuin useimmat mustesuihkumallit, mutta Canon i-SENSYS -sarjan tulostimet ovat huomattavan pienikokoisia. Esimerkiksi i-SENSYS MF651Cw -tulostimen mitat ovat 451 x 460 x 360 mm, paperinkäsittelytasot mukaan lukien, ja se painaa 18,9 kg. MAXIFY GX6050 -mustesuihkutulostin puolestaan on pienempi, sillä sen mitat ovat 399 x 645 x 327 mm pidennettyine tasoineen, ja se painaa vain 11,6 kg. Canon PIXMA TR150 on kannettava mustesuihkutulostin, jonka koko on vain 322 x 285 x 66 mm ja joka painaa vain 2,1 kg. Tätä tulostinta on helppo kantaa mukana.

Onko tulostimella useita käyttäjiä? Tässä mainitut PIXMA- ja MAXIFY GX -mallit sopivat 1–5 käyttäjälle. Tässä mainitut lasertulostimet sopivat erinomaisesti kiireisessä ympäristössä työskenteleville tiimeille.

Jos käyttäjiä on useita, toinen huomioon otettava seikka on turvallisuus. Tietyissä Canon i-SENSYS -tulostimissa on suojatun tulostuksen mahdollisuus, mikä tarkoittaa, että tulosteet voidaan tulostaa vasta, kun tulostimeen syötetään PIN-koodi tai salasana. Näin varmistetaan, etteivät luottamukselliset asiakirjat tulostu ja jää lojumaan luovutustasolle, ennen kuin olet tulostimen ääressä.

Käyttökustannukset

Pelkän tulostimen ostohinnan lisäksi kannattaa huomioida musteiden ja väriaineiden kokonaishinta tulostimen elinkaaren ajalta. Canonin uudelleentäytettävät MegaTank-tulostimet ovat alentaneet merkittävästi sekä sivukohtaisia kustannuksia että kokonaiskäyttökustannuksia, minkä ansiosta ne ovat edullisin tulostusratkaisu keskisuurille ja suurille tulostusmäärille.

Lasertulostimista Canon i-SENSYS MF -sarja, kuten i-SENSYS MF750 -sarja ja i-SENSYS MF650 -sarja, on erityisen kustannustehokas, koska tulostimiin on saatavilla erillisiä erittäin riittoisia värikasetteja mustan, syaanin, magentan ja keltaisen väreissä.

Yksi huomioitava seikka on energiatehokkuus. Jos tulostat paljon tai käytät useita tulostimia, virrankulutus voi kasvaa nopeasti. Voit säästää energiaa käyttämällä tulostimen virransäästötilaa, joka käynnistyy automaattisesti, jos tulostinta ei käytetä tietyn ajan kuluessa. Mustesuihkutulostimen pitäminen käynnissä valmiustilassa kuluttaa vain vähän virtaa. Hetivalmis kiinnitysteknologia varmistaa, että lasertulostimien kiinnitysyksikkö lämpenee tarvittaessa, mikä vähentää laitteen tarvitseman energian määrää, jotta laite pysyy käyttövalmiina.

Canon i-SENSYS -tulostin on puisella pöydällä, ja sen vieressä on tietokone ja tulosteita.

Canon i-SENSYS MF650 -sarjaan kuuluu i-SENSYS MF651Cw -tulostin, jossa on intuitiivinen 12,7 cm:n värikosketusnäyttö. Laitteessa on suuri tulostusnopeus – 18 sivua minuutissa sekä mustavalko- että väritulostuksessa. i-SENSYS MF655Cdw tulostaa 21 sivua minuutissa, ja huippuluokan i-SENSYS MF657Cdw -tulostimessa on faksiominaisuudet sekä yhden pyyhkäisyn kaksipuolinen skannaus.

Helppokäyttöisyys

Valitsitpa sitten mustesuihku- tai lasertulostimen, haluat joka tapauksessa helppokäyttöisen laitteen. MAXIFY GX6050- ja GX7050-mustesuihkutulostimien ansiosta tulostaminen, skannaaminen ja kopioiminen on helppoa, ja niissä on 6,9 cm:n kallistettava kosketusvärinäyttö. Helpon yhdistettävyyden ansiosta voit muodostaa pilviyhteyden Canon PRINT -sovelluksen tai tulostimen kosketusnäytön kautta. Tulostimet ovat yhteensopivia Apple AirPrint (iOS) - ja Mopria (Android) -sovellusten kanssa sekä Chrome OS -käyttöjärjestelmän kanssa. Molemmissa laitteissa on myös 50 arkin automaattinen syöttölaite, ja MAXIFY GX7050 -mallilla voi skannata kaksipuolisia asiakirjoja yhdellä pyyhkäisyllä sekä lisätä faksitoimintoja. 

Canon i-SENSYS MF -sarjan lasertulostimissa on suuri 12,7 cm:n kosketusvärinäyttö. Näytön kautta pääsee Canonin i-SENSYS-sovelluskirjastoon, jolla voi parantaa tuottavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Voit räätälöidä sovellukset ja käyttöliittymän omien tarpeidesi mukaan. i-SENSYS-lasertulostimien käyttäjät voivat hyödyntää myös Apple AirPrint (iOS) -, Mopria (Android) - ja Canon PRINT Business -sovelluksia sekä Chrome OS -käyttöjärjestelmää. i-SENSYS MF645Cx - ja MF754Cdw-malleissa on faksitoimintoja, minkä ansiosta ne sopivat erinomaisesti koti- ja pientoimistokäyttöön. Lisäksi i-SENSYS MF750 -sarjan pilviyhteysmahdollisuus on erityisen hyödyllinen.

Mustesuihku vai laser: valitseminen

Mustesuihkutulostimet sopivat hyvin valokuvatulostukseen, sillä niiden värintoisto on tarkka ja tulosteiden värit ovat yleensä täyteläisemmät kuin lasertulostimien tulosteissa. Mustesuihkutulostimet ovat yleensä pienikokoisempia, minkä ansiosta ne ovat hyvä valinta pieniin tiloihin. Niiden hankintakulut ovat yleensä alhaisemmat, ja Canonin MegaTank-sarjan täytettävät mustesäiliöt ovat muita värikasetti- ja väriaineratkaisuja tehokkaampi ja edullisempi vaihtoehto.

Canon i-SENSYS -lasertulostimet ja Canon MAXIFY -mustesuihkutulostimet sopivat erinomaisesti yritysasiakirjojen ja muiden paljon tekstiä sisältävien asiakirjojen tulostamiseen. Canon i-SENSYS -lasertulostimet ovat kustannustehokas ratkaisu, kun tulostettavaa on suuria määriä. Niiden tulostusnopeus on jopa puolet suurempi kuin vastaavien mustesuihkutulostimien nopeus, eivätkä värit tuhriinnu tai vuoda kaksipuolisessa tulostuksessa.

Canonin MAXIFY GX -mustesuihkutulostimet ja i-SENSYS-lasertulostimet sopivat erinomaisesti niin kotitalouksiin kuin pieniin toimistoihinkin. Niissä on runsaasti ominaisuuksia, ja ne ovat monipuolisia, nopeita, luotettavia, kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä. Kokeile Canon-tulostinvalitsinta saadaksesi tietoa siitä, millainen tulostin sopii juuri sinulle. 


Teksti: Matthew Richards ja Alex Summersby

 1. Säilymisajat on ennusteita, jotka perustuvat Canonin testeihin nopeutetuissa olosuhteissa, eikä niiden paikkansapitävyyttä voida taata.
 2. Perustuu ISO/IEC 19798 -standardiin.
 3. Riittoarvo perustuu Canonin testimenetelmään, jossa käytetään ISO/IEC 24712 -standardin mukaista kaaviota ja jatkuvaa tulostussimulaatiota, jossa käyttöönoton jälkeen tehdään vaihto.
 4. Säästötila vähentää musteen kulutusta laskemalla tummuusastetta, minkä ansiosta voit tulostaa puolet enemmän sivuja kuin vakiotilassa.

Vastaavat tuotteet

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank-tulostimet

  MAXIFY GX6050

  Korkealaatuisia asiakirjoja edullisesti joka päivä. Suuren kapasiteetin MegaTank-tulostimien käyttökulut ovat keskimäärin 90 % pienemmät kuin muissa markkinoiden suosituimmissa laser- ja mustesuihkutulostimissa.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank-tulostimet

  MAXIFY GX7050

  Korkealaatuisia asiakirjoja edullisesti joka päivä. Suuren kapasiteetin MegaTank-tulostimien käyttökulut ovat keskimäärin 90 % pienemmät kuin muissa markkinoiden suosituimmissa laser- ja mustesuihkutulostimissa.
 • MegaTank-tulostimet

  PIXMA G7050

  Tulosta jopa 18 000 sivua huippunopeasti 35 arkin automaattisen syöttölaitteen avulla – edullisella sivuhinnalla, laadusta tinkimättä.
 • Monitoimiväritulostimet

  i-SENSYS MF750 -sarja

  Canonin huippunopeilla i-SENSYS MF750 -värimonitoimilaitteilla voit tulostaa jopa 33 sivua minuutissa ja skannata 100 kuvapintaa minuutissa (A4).
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUSVINKKEJÄ

  MegaTank-tulostimet tarjoavat monia etuja

  Kuusi hyvää syytä valita MegaTank-tulostin.

 • TULOSTUS

  Parhaat tulostimet opiskelijoille

  Jokainen opiskelija tarvitsee tulostimen – Löydä parhaat edulliset vaihtoehdot tarpeisiisi.

 • TULOSTUS

  MegaTank-tulostimet yrityksille

  Lue, miten MegaTank-tulostinten laatu ja pienet käyttökustannukset voivat tuoda etua yrityksille.

 • TULOSTUSVINKKEJÄ

  Usein kysytyt kysymykset tulostimista, musteista ja papereista

  Canonin asiantuntija Suhaib Hussain vastaa yleisimpiin kysymyksiin tulostintekniikoista, musteista ja papereista.