LUOVAA TULOSTUSTA

Paperiaskarteluhaaste 4: talviset koristeet

Canonin paperityöhaastesarjan edellisessä sarjassa tutustuttiin graafisen suunnittelijan Chris Stennerin ja hänen poikansa Elin luomiin joulukuusenkoristeisiin.
Suoraan ylhäältä otettu kuva paperista askarrelluista joulukoristeista levitettynä puupöydälle, mukana on tulostettuja Creative Parkin mallipohjia, Canonin tulostinpaperia, käpyjä, lankaa ja koristeltu oksa.

Osana PIXMA-askarteluhaastetta olemme pyytäneet perheitä ja paperitaiteilijoita loihtimaan eri vuodenaikoihin ja juhlapäiviin sopivia askartelutöitä.

Tämän neliosaisen sarjan viimeisessä osassa Canon haastoi graafisen suunnittelijan Chris Stennerin ja poikansa Elin tekemään joulunajan juhlasisustusta käyttämällä Canon Creative Parkin mallipohjia ja Canon PIXMA -tulostinta.

Haaste 4: Joulukoristeet

Canonin PIXMA-tulostin pienen senkin päällä, tulostimella on valikoima paperista askarreltuja joulukoristeita ja luovutustasolla on Creative Parkin mallipohja.

Joulu pienten lasten kanssa tarkoittaa usein suurta määrää muovileluja ja kierrätyskelvottomia lahjapapereita, joten on hyvä syy siirtyä kohden yksinkertaisempaa joulua käsintehdyillä, kotona tulostettavilla kierrätettävillä koristeilla.

Vietitpä sitten joulua tai et, kodin sisustamisesta talvikuosiin voi olla iloa kaiken ikäisille. Päivien pimentyessä omien koristeiden tekeminen on edullinen tapa saada koti näyttämään valoisalta ja värikkäältä. Lisäksi paperiset mallipohjat voi myöhemmin joko kierrättää tai laittaa talteen tulevia tapahtumia varten.

Valitsetpa samat koristeet joka vuosi perheen perinteitä noudattaen tai keksit joulukuuselle aivan omanlaisen teeman, Canon Creative Parkista löytyy valikoima joulunajan mallipohjia punaisista ja kultaisista tähdistä minilumiukkoihin. Menneinä jouluna koristeet tehtiin viime kädessä aina siitä, mitä oli saatavilla, sen sijaan, että niitä oltaisiin ostettu kaupoista. Joulun lähestyessä koko perhe kokoontui yhteen viettämään iltoja ja askartelemaan koristeita kuusta varten.

Kaikista Creative Parkin mallipohjista on saatavilla eri taitotasojen versioita, mikä tarkoittaa, että jokaiselle löytyy jotakin iästä tai kyvystä riippumatta.

Tutustu tekijään

Kuka: Chris Stenner

Ammatti: graafinen suunnittelija

Mukana myös: Eli

Luovalla alalla työskentelevä Chris, jolla on silmää kaikelle taiteeseen ja muotoiluun liittyvälle, otti haasteen vastaan ja teki jotain, mitä hän ja Eli eivät olleet koskaan ennen kokeilleet. ”Tämän vaihtoehdon tekeminen kertakäyttömuoville oli kerta kaikkiaan hauska kokemus”, hän sanoo. ”On hienoa, että nämä voi kierrättää, kun ne ovat rikki tai tulleet tiensä päähän, sen sijaan, että luotaisiin jätettä. Jos haluan vaihtaa kuusen teemaa, voin käyttää samoja mallipohjia ja tehdä lisää koristeita vaihtamalla niiden värimaailmaa.”

Chris sanoo suosittelevansa paperitöiden askartelua kenelle tahansa, koska hänestä se oli niin todella palkitsevaa. ”On hyvä tehdä jotain, joka hieman haastaa, ja aloittaa aivan tyhjästä”, hän sanoo. ”Eli rakastaa värittämistä ja sarjakuvahahmojen piirtämistä, mutta leikkaaminen, liimaaminen ja asioiden liittäminen on kivaa vaihtelua sille, mitä me tavallisesti teemme.”

Mallipohjien valitseminen

Käsi pitää älypuhelinta, jonka näytöllä on paperista askarreltavan joulukoristeen mallipohja Creative Park -sovelluksessa. Taustalla on Canon PIXMA -tulostin, jonka luovutustasolla on Creative Parkin mallipohja.

”Valitsin meidän joulukuuselle tähtimallipohjan, koska joulupalloja meillä alkaa olla jo riittävästi, ja halusin toisen muodon,” Chris kertoo. ”Tein haun jouluaiheisten mallipohjien koristeosasta ja valitsin niistä kaksi värimaailmaa, joista pidin – punaisen ja kullan.”

Chris ja Eli päättivät valita joulukuusenkoristeidensa pääteemaksi tähdet ja lumihiutaleet. Creative Parkista voi etsiä mallipohjia tekemällä hakuja vaikka sanalla ”ornaments” (koristeet) tai laajentamalla hakua kirjoittamalla sanan ”Christmas” (joulu). Jos mikään koristeiden mallipohjista ei miellytä, voi valita minkä tahansa mallin, josta pitää, ja ripustaa sen kuuseen tekemällä siihen reiän ja pujottamalla langan sen läpi. Teemaksi voi valita vaikka epäperinteiset perhoset ja kiinnittää kuhunkin nauhalenkin. Tässä asiassa annat vain oman luovuuden näyttää tietä.

Creative Parkin mallipohjat tarjoavat hauskaa ja tietoista yhteistä toimintaa ystäville ja perheenjäsenille, ja niistä saa koululomien illoiksi mukavaa tekemistä, joka saa kaikki mukaan juhlatunnelmaan.

Mallipohjien tulostaminen

Creative Parkin paperisia tähtimalleja tulossa ulos Canonin PIXMA-tulostimesta.

Chris liitti PIXMA TS7650i -tulostimen kodin Wi-Fi-verkkoon ja muodosti yhteyden älypuhelimella sekä Creative Park -sovelluksella. Tämä on helppo tapa lähteä liikkeelle, ja samaa mallipohjaa voi tulostaa useita kappaleita, jos tietää, että niitä tarvitaan useampia, kuten Chris totesi tähtien suhteen.

Pojan kädet leikkaavat varovasti Creative Parkin paperista tähtimallipohjaa.

Yksinkertaiset jutut, kuten nämä tähdet, imaisevat lapset tehokkaasti mukaan, koska niillä hyvännäköisen lopputuloksen saa vain pienellä määrällä leikkaamista ja liimaamista.

Voit muodostaa yhteyden PIXMA-tulostimeen älypuhelimella ja tulostaa mallipohjat sen jälkeen kun olet ladannut ne joko Creative Park -sovelluksesta tai verkkosivustolta. Katso, ettet tulosta niitä vahingossa kaksipuolisina.

”PIXMA-tulostimen värit tekivät minuun suuren vaikutuksen – niistä tuli tosi eloisia, ja tähtimallien kimallus oli aidon realistinen”, Chris sanoo.

Kun mallipohjat on valittu ja tulostettu, on aika aloittaa leikkaaminen – tähän voidaan käyttää saksia, vaikka monimutkaisempiin kuvioihin kannattaa käyttää askarteluveistä ja leikkausmattoa. Kun kaikki kuviot on leikattu, ne taitetaan siististi viivoja pitkin. Verkko-ohjeissa kerrotaan, miten päin kukin taitos on syytä tehdä. Taitteita varten kannattaa tehdä viivaimella ura niin, että mallit sopivat saumattomasti yhteen, kun aloittaa liimaamisen. ”Suosittelen ehdottomasti taiveuran tekemistä”, Chris sanoo. ”Näin muodoista tulee paljon terävämpiä, kun ne ovat valmiita.”

Taiveuran tekemisen jälkeen mallipohjat voi liimata yhteen verkko-ohjeiden mukaisesti. Voit käyttää liimapisteitä, liimapuikkoa, PVA-liimaa, liimapistoolia tai jotain ympäristöystävällistä vaihtoehtoa, muistat vain antaa mallipohjien kuivua ennen kuin jatkat. Käytettävä liima voi myös ratkaista, voiko koristeet kierrättää. Jos askartelet pienten lasten kanssa, liimapistoolit voivat kuumeta, joten vaihda tällöin PVA-liimaan niin, että he pysyvät mukana. Tällöin on kuitenkin pidettävä mielessä, että mallien kuivuminen kestää hieman kauemmin.

Koristeiden kokoaminen

Chris auttaa poikaansa pujottamaan lankaa paperista itse tehdyn tähtikuvion yläosassa olevasta reiästä.

Paperikoristeiden askartelemisesta saa perheen ja ystävien parissa hauskan taitokilpailuillan, jonka yhteydessä on mukava tarjota vaikka kuumaa kaakaota ja piparkakkuja.

Käsipari pitelee paperista askarreltua joulupukkikoristetta, joka on kiinnitetty raidalliseen lankaan.

Paperista askarreltu koristeiden, kuten näiden söpöjen joulupukkihahmojen tulostaminen on mainio vaihtoehto muovikoristeille. Suosikkikuvioita voidaan käyttää uudelleen vuodesta toiseen tai kierrättää helposti.

Kun koristeet on koottu ja kuivuneet, niihin voi kiinnittää nauhan tai langan. Tätä varten voi käyttää rei'itintä, mutta yhtä hyvin kuvion yläosan läpi voi pujotta langan, jos tilaa on. Koristeista voi myös tehdä enemmän omannäköisiä koristelemalla niitä kynillä, maaleilla tai tarroilla.

”Langan kiinnittäminen meidän koristeeseen kävi tosi helposti”, Chris sanoo. ”Luulin, että se olisi hankalaa, mutta me vain teimme reiän ja laitoimme langan sen läpi. Sen ripustaminen kuuseen oli helppoa.” Chris ja Eli käyttivät raidallista askartelunauhaa, mutta itse voit yksilöidä koristeesi millä tahansa materiaalilla, josta pidät, ruskeasta nuorasta punaiseen nauhaan tai miksei myös ohueen hopealankaan.

Chris kuvaili mallipohjista rakentamista varsin tietoiseksi kokemukseksi. ”Tähtien ja lumihiutaleiden leikkaamisessa on jotain aidosti tyydyttävää. Siihen menee niin sisään – leikkaamisesta lopullisten luomusten liimaamiseen.”

Elille tämä oli yksi vaikeimmista vaiheista, mutta hän selvisi siitä pienellä tuella. ”Jotkut osat olivat vaikeita ja hiukan hankalia, kuten leikkaaminen, mutta isä oli apuna”, hän sanoo.

Nyt vain koristelemaan!

Poika ripustaa paperista askarreltua tähtikoristetta joulukuuseen.

Chris perheineen rakastaa joulua, ja he viettävät sen yleensä sukulaisten luona Bristolissa, Iso-Britanniassa, ennen kuin suuntaavat kotiin Walesiin rentoutumaan. ”Meillä on kaksi kotikissaa, joita emme halua jättää yksin liian pitkäksi aikaa, koska tämä on myös heidän joulunsa”, hän nauraa.

Joulukuusessa riippuva paperista askarreltu Canon Creative Park -tähti, taustalla hämärtyvät valot.

”Ilman muuta tekisin paperisia joulukuusenkoristeita uudelleen tai sisustaisin vaikka vuoden ympäri,” Chris sanoo. ”Seuraavalla kerralla otan kevätaiheisen paperityön, sillä toivon, että joulukoristeet kestävät ainakin pari vuotta.”

Kun mallit ovat nauha- tai narulenkkejä myöten valmiita, joulukuusen koristelun voi aloittaa tietäen, että koristeet on itse askarreltuja ja tehtyjä. Suosikkikoristeelle voi antaa kunniapaikan – voit tehdä vaikka joulukuusen latvakoristeen, joka antaa komeudelle viimeisen silauksen.

”Kuusessa ne näyttävät mielestäni hyvältä”, Chris sanoo. ”Koristeet ovat upean värikkäitä, ja tieto, että teimme ne pojan kanssa yhdessä, antaa niille paljon enemmän merkityksellisyyttä kuin kaupasta ostetut koristeet. Minusta se oli todella palkitsevaa, ei vain siksi, että kuusi koristeltiin kierrätettävillä materiaaleilla, vaan myös siksi, että ne tehtiin alusta alkaen yhdessä perheen kanssa. Kyse ei ole vain tähden laittamisesta puuhun, vaan sen koristelemisesta rakkaudella.”

Canon-kamera Canon PIXMA -tulostimen päällä. Taustalla näkyy valokuvia.

CANON CLUB

Ainutlaatuinen yhteisö sisällöntuottajille. Inspiraatiota, jäsenetuja, tukipalveluita ja paljon muuta. Liittyminen on helppoa. Hanki Canon-tuote. Rekisteröidy. Liity Canon Clubiin.

Chris sanoo olevansa nyt koukussa perheen kanssa tehtäviin paperitöihin. ”Tämä on ilman muuta asia, johon palaamme”, hän sanoo. ”Oli hienoa viettää aikaa pojan kanssa, istua pöydän ääressä ja tehdä jotain puhelimen selaamisen sijaan.” Myös poika piti kovasti tekemisestä ja toivoo voivansa tehdä lisää Creative Parkin mallipohjia isän kanssa.

Joulukoristeiden askarteleminen paperista ei ole pelkästään hauskaa tekemistä koko perheelle, vaan näin syntyy myös kestäviä muistoja. Paperista askarreltuja koristeita voi antaa myös ystäville ja perheelle – itsetehdyt lahjathan ovat usein niitä kaikkein tärkeimpiä.

Jos pidät askartelun ja kodin sisustamisen yhdistämisen ideasta, katso sarjan muut osat ja näe, mitä kaikkea muuta Creative Parkin mallipohjilla voidaan tehdä. Uusia ideoita löydät Canonin Pinterest-sivulta, ja muista jakaa luomuksesi käyttämällä aihetunnistetta #MadeWithPixma!

Tamzin Wilks

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit