VLOGGAAMINEN

Canonin parhaat vloggauskamerat

Katso miten Canonin vloggauskameroiden monipuoliset ominaisuudet ja erinomainen videolaatu herättävät vlogisi eloon.
Henkilö vloggaa Canon EOS R10 -kameralla. Taustalla on appelsiinipuu, joka notkuu hedelmistä.

Videoblogin kautta ihmiset tutustuvat sinuun mainiolla tavalla – vloggaamiseen tarvitset vloggauskameran. On olemassa todella monia tapoja heittäytyä luovaksi ja tuoda esiin oikea luonteesi. Voit olla somevaikuttaja, jolla on tuhansia seuraajia YouTubessa, tai pitää hauskaa kuvaamalla harrastustasi tai lomaseikkailujasi. Monet vloggaajat pitävät jo omia videoblogejaan, mutta ystävälliset ja luovat yksilöt, joilla on tärkeä sanoma löytävät aina katsojakuntansa.

Ystävällisyys ja tärkeä sanoma ovat sinun käsissäsi. Canonin vloggauskamerat tekevät ideoiden toteuttamisesta helppoa, samalla kun saat viimeistellylle vlogille hyvän kuvanlaadun ja monipuoliset säätömahdollisuudet. Kaikissa näissä Canonin vloggauskameroissa on sisäänrakennettu Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteys, joten voit heti jakaa kuvia ja videoita langattomasti älylaitteeseesi ja ladata ne sosiaaliseen mediaan.

Tässä ovat Canonin parhaat vloggauskamerat. Jatka lukemista, niin saat tietää miksi.

Ulkona kuvattu tuotekuva Canon EOS R10 -kamerasta, johon on liitetty mikrofoni ja minikamerajalusta, valmiina kuvaamaan videota.

Canon EOS R10 on rakennettu seikkailumielisille sisällöntuottajille sopivaksi. Vain 429 grammaa painava kamera sopii täydellisesti matkavloggaajan mukaan sekä niille, jotka kuvaavat käsivaralta matkan päältä.

1. Canon EOS R10

Canonin paras vloggauskamera aloittelijoille sekä satunnaisille sosiaalisen median sisällöntuottajille.

 • Kenno: 24,1 megapikselin APS-C-kenno
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on silmien, kasvojen, eläinten ja ajoneuvojen seurantaominaisuus
 • Näyttö: 7,6 cm ja 1 040 000 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160), 6K (yliotos)
 • Objektiivijärjestelmä: RF-S-objektiivit, RF-objektiivit (1,6x-rajauskerroin); EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Etsin: 2 360 000 miljoonan kuvapisteen elektroninen etsin (EVF), jossa on 0,95-kertainen suurennus
 • Ääni: Sisäänrakennettu mikrofoni, jossa on sisäinen kohinanvaimennus, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 429 grammaa


Olitpa sitten innokas videokuvaaja, jolla on nopeasti kasvava some-tili, tai aloittelija, joka etsii parasta vloggauskameraa, jolla aloittaa YouTube-ura, Canon EOS R10 on kaikki, mitä tarvitset. EOS R10 -kamera on edullinen tulopiste Canonin peilittömiin EOS R -järjestelmän kameroihin. EOS R10 mahdollistaa Canonin ammattitasoisen RF-kiinnityksen, jonka avulla voit käyttää salamannopeaa automaattitarkennusta mittatilauksena tehdyillä RF-S-objektiiveilla. Näihin lukeutuu edullinen ja pienikokoinen Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM monikäyttöinen objektiivi, joka on ihanteellinen peilittömän järjestelmän aloittelevalle käyttäjällä.

Canonin älykkään syväoppimiseen perustuvan automaattitarkennuksen ansiosta EOS R10 seuraa silmiä ja kasvoja vaivattomasti koko kehyksen 1 mitalta, joten olet aina huomion keskipisteenä, missä tahansa valaistuksessa. EOS R10 seuraa myös eläimiä, joten lemmikkisi eivät koskaan jää muistojen ulkopuolelle.

EOS R10 -kameran 24,2 megapikselin APS-C-kennon huippulaadun ansiosta sisältösi näyttää aina upealta, sillä kamerassa on 4K-resoluutio ja 60p-kuvannopeus eikä rajoitusta kuvausajassa. Elokuvatasoista hidastusta voi kuvata EOS R10:llä 120 kuvaa sekunnissa Full HD:nä ja pystykuvaustila tuottaa someen hyvin istuvaa sisältöä Instagramin tarinoihin ja TikTokiin.

EOS R10 on suunniteltu käsivaralta kuvaaville vloggaajille. EOS R10 painaa vain 429 grammaa. Kääntyvä kosketusnäyttö monipuolistaa kuvaamista, ja voit sen avulla nähdä itsesi kuvatessasi. Voit siis vlogata kädenmitan päästä koko päivän. Yhdistä kamera kevyeen ja pienikokoiseen Canon RF 16 mm F2.8 STM -objektiiviin, joka sopii aloitteleville vloggaajille. Sillä kuvaat teräviä ja selkeitä, ultraleveitä kuvakulmia. Huomaa, että täyden kennokoon kameraan suunnitellun RF-objektiivin käyttäminen APS-C-kennollisessa kamerassa lisää linssin ulottumaa 1.6-kertaisesti, jolloin kuvauskohde täyttää suuremman alan kehyksessä.

Ennen parhaimpiinkin YouTubettajien ja sisällöntuottajien käyttämiin vloggauskameroihin tarvittiin ulkoisia mikrofoneja. EOS R10 -kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, joka vähentää automaattisesti kameran sisäistä kohinaa ja selkiyttää ääniraidan, mikä on ihanteellista spontaanille vloggaamiselle.

Nainen, joka on selin kameraan, pitelee ojennetussa kädessään Canon EOS R7 -kameraa, jossa on mikrofoni kiinnitettynä.

EOS R7 on varustettu 32,5 megapikselin kennolla ja samalla hienostuneella automaattitarkennuksella, jota on käytetty ammattilaistason Canon-kameroissa, kuten EOS R5 ja EOS R5 C. Se tekee EOS R7 -kamerasta fantastisen vaihtoehdon sisällöntuottajille, jotka haluavat nostaa sisältönsä uusiin sfääreihin.

2. Canon EOS R7

Digitaalisen sisällön tuottajille ja harrastajille, jotka haluavat ammattitason ominaisuuksia

 • Kenno: 24,1 megapikselin APS-C-kenno
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on silmien, kasvojen, eläinten ja ajoneuvojen seurantaominaisuus
 • Rungon sisäinen kuvanvakain (IBIS): Kyllä
 • Näyttö: 7,6 cm ja 1 620 000 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160), 7K (yliotos)
 • Tallennus: Kaksi SD-korttipaikkaa
 • Etsin: 2 360 000 miljoonan kuvapisteen EVF, jossa on 1,15-kertainen suurennus
 • Objektiivijärjestelmä: RF-S-objektiivit, RF-objektiivit (1,6x-rajauskerroin); EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Ääni: Sisäänrakennettu mikrofoni, jossa on sisäinen kohinanvaimennus, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: Pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 539 grammaa


Jos olet kokenut digitaalisen sisällön tuottaja, tai haluat vain nostaa vlogisi sisällön uudelle tasolle ja paremmin esille, ammattitason EOS R -järjestelmän APS-C-kamera, kuten Canon EOS R7 on siihen tarkoitukseen täydellinen. Canonin ammattistandardien mukaisten RF-objektiivien valikoimaa voi hyödyntää yhdistetyillä 32,5 megapikselin kennolla ja RF-objektiivikiinnityksellä, tai EF-S ja EF-objektiivilla. Niillä EOS R7 tekee sisällöstäsi selkeää ja ammattimaisen näköistä, jolloin erotut YouTubessa ja Instagramissa. EOS R7 -kamera hyödyntää samaa älykästä automaattitarkennusta kuin EOS R10, sekä 527:ää automaattitarkennuksen vyöhykettä (651 pysähdyskuville), joilla voi seurata kuvauskohdetta koko kehyksen 1 laajuudelta. Jokainen sekunti videostasi on terävä.

EOS R7 on suunnattu edistyksellisille ja itsenäisille sisällöntuottajille. Kamerassa on 4K-resoluutio, 60p-kuvannopeus ja ylinäytteistetty 7K-videokuvaus 30p-kuvannopeudella, jolloin video pysyy tarkkana ja yksityiskohtaisena kun sen skaalaa alaspäin 4K-resoluutioon. Canon Log 3 sisäisellä tallennuksella jälkituotanto on luovasti joustavaa.

Sisäänrakennettu viisisuuntainen IBIS tekee EOS R7:stä sopivan käsivaralta kuvaamiseen objektiivilla, jossa ei ole kuvanvakainta myös heikossa valaistuksessa. Kun käytät kuvanvakaimella varustettua RF-objektiivia, kuten monipuolista Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivia, jossa yhdistyy laaja katselukulma kirkkaalla enimmäisaukolla, EOS R7 voi kuvata jopa 7 pysäytyksen 2 kuvanvakautuksella, jolla sisällöstäsi tulee tasaisista ja tärähtämätöntä silloinkin kun kuvaat kävellessäsi.

EOS R7 on vettä ja pölyä hylkivä, ja siinä on kaksi muistikortin paikkaa yhtäaikaiselle tallennukselle, joten kuvamateriaalisi on aina tallessa. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät EOS R7:stä ihanteellisen seikkailunhaluisille sisällöntuottajille, jotka eivät koskaan tiedä etukäteen millaisissa oloissa kuvaavat seuraavaksi.

Kuten EOS R10:ssä, myös EOS R7:ssä on kääntyvä LCD-kosketusnäyttö käsivaralta vloggaamiseen ja sisäänrakennettu mikrofoni ja sisäinen kohinanvaimennus, joilla videosi ääniraita on yhtä laadukas kuin kuvanlaatukin.

Nainen vaaleansinisessä takissa katsoo kamerajalustaan kiinnitetyn Canon EOS RP -kameran kääntyvää kosketusnäyttöä.

EOS RP -kameran 26,2 megapikselin CMOS-kenno toimii erinomaisesti hämärässä valaistuksessa ja kääntyvä nestekidekosketusnäyttö näyttää kuvauskohteen selkeänä.

3. Canon EOS RP

Tehokas täyden kennokoon peilitön kamera vloggaajille, jotka haluavat uusia luovia mahdollisuuksia

 • Kenno: 26,2 megapikselin täysikokoinen CMOS-kenno
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on kasvojen ja silmien seuranta ja tunnistus EV -5:een asti
 • Näyttö: 7,5 cm ja 1 040 000 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Objektiivijärjestelmä: Canonin ammattimaiset RF -objektiivit, RF-S -objektiivit, EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Etsin: 2 360 000 miljoonan kuvapisteen OLED Colour EVF
 • Ääni: Sisäänrakennetut stereomikrofonit, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 485 g


Täyden kennokoon kamera kuten Canon EOS RP on loistava vaihtoehto luovuuden laajentamiseen, kunhan olet saanut vähän kokemusta taaksesi. Sen suuressa ja erittäin herkässä 35 mm:n kennossa on parantunut suorituskyky haastavissa ja muuttuvissa valaistusolosuhteissa, ja pystyt paremmin hallitsemaan syväterävyyttä, mikä auttaa sinua mukauttamaan sisältösi tunnelmaa.

EOS RP:ssä on kaikki ominaisuudet ja työkalut, joita tarvitset testataksesi rajojasi. Canonin älykäs automaattitarkennus tunnistaa ja seuraa kasvoja ja silmiä, sekä edistyneet, nopeasti tarkentavat RF-objektiivit tekevät sisällöstäsi huolitellun ja terävän näköistä aina 4K-resoluutioon asti. Tämä on täydellinen runko nopean ja edullisen, ultralaajakuvakulman RF-objektiivin, kuten Canon RF 16mm F2.8 STM kiinnittämiseen, joka on suunniteltu vloggaajille ja luovan sisällön tuottajille.

Kevyt RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, jonka puolimakro-ominaisuudella voit sumentaa taustoja kauniisti, tai monipuolinen RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, joka on tasainen ja hiljainen ultralaajakulman zoom, ovat myös erinomaisia vaihtoehtoja. Molemmissa objektiiveissa on sisäänrakennettu kuvanvakain, jotta käsivaralta kuvattu video ei tärähdä.

EOS RP:ssä on sama intuitiivinen käyttöjärjestelmä ja valikon asettelu kuin missä tahansa muussakin Canonin digitaalikamerassa. Kamerassa on 23 valinnaista toimintoa, jotka voi kartoittaa sen Fn-painikkeisiin, sekä Canon Photo Companion -sovellus, joka opastaa sinut jokaiseen kamerasi toimintoon. Eikä siinä kaikki. Kaikki kameran pro-toiminnot ovat pienessä ja kevyessä rungossa, eli EOS RP -kameraa voi käyttää sisällöntuotantoon käsivaralta vaikka koko päivän.

Beigeen puseroon pukeutunut silmälasipäinen mies katsoo Canon M50 Mark II -kameran kääntyvää näyttöä.

Leipuri ja vloggaaja Matt Adlard otti vaikuttavat ruokakuvansa Canon EOS M50 Mark II -kameralla.

EOS M50 Mark II, objektiivit, salama ja mikrofoni aseteltuna neliöön.

EOS M50 Mark II -kamerassa voi käyttää EF- ja EF-S-objektiiveja, joissa on Canon-kiinnityssovitin EF-EOS M, mutta pienikokoiset, vloggaamiseen sopivat Canon EF-M -objektiivit tuovat joustavuutta luovaan kuvaamiseen.

4. Canon EOS M50 Mark II

Monipuolinen sisä- ja ulkokäyttöön suunniteltu peilitön Canon-kamera

 • Kenno: 24,1 megapikselin APS-C-kenno
 • Näyttö: 7,5 cm:n kääntyvä kosketusnäyttö
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on kasvojen ja kohteiden seuranta
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Objektiivit: Suunniteltu pienille, kevyille EF-M-objektiiveille, ja yhteensopiva EF- ja EF-S-objektiivien kanssa, joissa on Canon EF-EOS M -kiinnityssovitin.
 • Ääni: Mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etä
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä


Canon EOS M50 Mark II on kehitetty videokuvausta – ja erityisesti vloggausta – silmällä pitäen. Canon EOS M50 Mark II -kamerassa on jopa 143 automaattitarkennuspistettä (objektiivin mukaan) ja Dual Pixel -automaattitarkennus, jossa on kasvojen ja kohteen seuranta. Valitse kohde jostain kohdasta ruutua, älä vedä sormellasi, kosketa vain kohtaa, johon haluat siirtää automaattisen tarkennuskohdan tai luoda ammattimaisen tarkennuspisteen siirron.

EOS M50 Mark II sopii erinomaisesti heikossa valaistuksessa kuvaamiseen. Kun käytetään 4K-kuvausta, kameralla on mahdollista kuvata jopa 6 400 ISO-herkkyydellä, joten voit luottaa siihen, että saat terävää kuvaa, jossa on tarkat värit. Kuvaaminen onnistuu lampunvalossa, kun unboksaat tavaroita, tai keskipäivän auringossa, kun kuvaat liikkeitäsi kaupungin kaduilla. Jos et tarvitse 4K-kuvausta, voit kuvata HD-kuvanlaadulla ISO-herkkyysalueella 100–25 600. Voit kuvata kuunvalossa, mutta ihmiset erottavat yhä kasvosi!

Voit helposti kääntää nivelletyn kääntyvän näytön ympäri ja kuvata itseäsi liikkeessä nauttiessasi toritunnelmasta tai patikoidessasi Appalakkien reitillä. Canon EOS M50 Mark II -kameran upea automaattitarkennus kertoo kasvojesi olevan tarkennettuna tuomalla ruudun kasvojesi ympärille ja kameran digitaalinen kuvanvakain varmistaa vakaan kuvamateriaalin, kun kuvaat käsivaralta.

Kamerassa on kiinteän stereomikrofonin lisäksi 3,5 mm:n stereominiliitäntä ulkoisen mikrofonin liittämistä varten. Kiinteän Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM -objektiivin ansiosta EOS M50 Mark II -kamera sopii hyvin käteen. Voit siis kuvata itseäsi käsivarren mitan päästä väsymättä.

Mies isossa takissaan kuvaa itseään gimbaliin kiinnitetyllä Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

Video- ja valokuvaaja Jamie James testaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameraa ulkokuvauksissaan.

Canon PowerShot G7 X Mark III turkoosilla matolla, ulkoinen mikrofoni ja kauko-ohjain.

Älä annan kuvan jäädä äänestä kiinni. PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on 3,5 mm:n liitäntä ulkoista mikrofonia varten. Saat siis uskomattoman videolaadun kaveriksi moitteettoman äänen.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Taskukokoinen, Canonin aina käyttövalmis vloggauskamera

 • Kenno: 20,1 megapikselin CMOS 1.0
 • Näyttö: 7,5 cm:n kääntyvä kosketusnäyttö
 • Automaattitarkennus: Jatkuva automaattitarkennus, jossa on 31 tarkennuspisteen kasvojen ja kohteiden seuranta, neliportainen siirtyvätyyppinen kuvanvakain, älykäs kuvanvakain, jossa on edistynyt viisisuuntainen kuvanvakain sekä automaattinen vesivaaka.
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Suodin: kiinteä ND-suodin
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä


Canon PowerShot G7 X Mark III on pienikokoinen, suurikennoinen kompaktikamera, jossa on kiinteä 24–100 mm:n (vastaava) f/1.8–2.8-objektiivi. Kevyen rakenteensa ja suuren kennonsa ansiosta sen on erinomainen kamera vloggaajien tarpeisiin ja paras YouTube-vloggaukseen. Se on niin pieni, että sen voi ottaa mukaan minne tahansa – ja kuvata mitä ikinä maailma eteesi tuo. Kiinteä objektiivi on salamannopea, joten et menetä hetkeäkään, ja kääntyvä näyttö tekee selfieiden ottamisesta lasten leikkiä.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on laaja polttoväli ja suuri ulottuvuus. Esimerkiksi urheilutapahtumassa voit kuvata koko näkymän ja sitten zoomata 100 mm:n polttovälin päähän ja ikuistaa toiminnan. Loitonna, käännä kosketusnäyttö, paina näyttöä ja taltioi oma reaktiosi!

PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on myös erinomainen kasvojentunnistus- ja seurantatila. Voit liikkua vapaasti, nostaa kätesi ilmaan innosta ja näyttää reaktiosi tapahtuneesta murehtimatta sitä, että kasvosi näkyisivät sumeina.

PowerShot G7 X Mark III toimii erinomaisesti kaikissa valaistusolosuhteissa, kuten paahtavassa auringonpaisteessa tai sisävalaistuksessa. Se on täydellinen kamera kaikkiin tilanteisiin.

Saat uskomattoman vakaata videokuvaa jopa täydellä zoomilla myös panoroidessasi ja liikkuessasi kameran tärähtelyn vaikutuksia ehkäisevän viisisuuntaisen dynaamisen kuvanvakaimen ansiosta.

6. Canonin parhaat vloggaamiseen sopivat objektiivit

Monet Canonin objektiiveista ovat loistavia vloggaamiseen. Niissä yhdistyy laajat kuva-alat ja erinomainen kuvanlaatu. Edullinen, ultralaaja Canon RF 16 mm F2.8 STM -objektiivi on mahtava aloittelevalle vloggaajalle. Objektiivi avaa luovia mahdollisuuksia sisällöntuottajille, jotka haluavat kuvata sisätiloissa tai laajojakin maisemia. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM taas yhdistää laajat katselukulmat, kirkkaan enimmäisaukon ja sisäisen vakautuksen, kun RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa puolestaan on monipuolinen polttoväli ultralaajakulmista käsivaralta vloggaamiseen sekä kapeampiin kulmiin, kun tarvitset hieman lisää ulottuvuutta. Mitä vain, tarpeisiisi sopien. Pienikokoinen, sisään vedettävä ja kevyt Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi on myös ihanteellinen vaihtoehto pitkiin ja spontaaneihin kuvauspäiviin.

Teksti Jeff Meyer ja Peter Wolinski

 1. Kun kohteen kehys näkyy seurannan aikana, kameraan on kiinnitetty yhteensopiva objektiivi ja koko kuva-alueen automaattitarkennus on käytössä tai kohde on tunnistettu toisessa aluetilassa.
 2. 7 askelta CIPA-standardin mukaisesti kuvattaessa Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM -objektiivilla (polttoväli 150 mm).

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Nainen kesämekossaan ja aurinkohatussaan katsoo Canon EOS R10 -kameran etsimen läpi espanjalaisen rakennuksen edessä.

  MATKAKUVAUS

  Sevillassa EOS R10 -kameran kanssa

  Bloggaaja Diana Millos saa selville, kuinka kätevästi tämä kamera kulkee mukana.

 • Nainen asettaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kannettavan tietokoneen viereen joogasession livestriimausta varten.

  KOMPAKTIKAMERAT

  Markkinoiden paras kamera sisällön tuottamiseen

  Katso miten PowerShot G7 X Mark III -kompaktikamera voi auttaa sinua vapauttamaan luovuutesi.

 • Julkkisleipuri Matt Adlard ottaa valokuvaa suklaajälkiruoasta Canon EOS M50 Mark II -kameralla.

  RUOKAKUVAUS

  Menestysresepti: esittelyssä Canon EOS M50 Mark II

  Itseoppinut leipuri ja sometähti Matt Adlard kokeilee Matt Adlard kokeilee EOS M50 Mark II -kameraa.

 • Nainen pitää kameraa jalustalla käsivarren mitan päässä osoittaen itseään kohti niin, että hänen takanaan olevan joentörmän moniväristen rakennusten terassi on epätarkka.

  VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.