VLOGGAAMINEN

Canonin parhaat kamerat ja objektiivit vloggaamiseen

Löydä Canonin vloggauskamerat ja -objektiivit, joiden videokuvan laatu on erinomainen ja joiden avulla tuotat parempaa sisältöä.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Videoblogin kautta ihmiset tutustuvat sinuun mainiolla tavalla – vloggaamiseen tarvitset vloggauskameran. On olemassa todella monia tapoja heittäytyä luovaksi ja tuoda esiin oikea luonteesi. Voit olla somevaikuttaja, jolla on tuhansia seuraajia YouTubessa, tai pitää hauskaa kuvaamalla harrastustasi tai lomaseikkailujasi. Monet vloggaajat pitävät jo omia videoblogejaan, mutta ystävälliset ja luovat yksilöt, joilla on tärkeä sanoma löytävät aina katsojakuntansa.

Viestistä ja sen tyylistä päätät sinä. Tässä esiteltävät Canonin vloggauskamerat ja -objektiivit tekevät ideoiden toteuttamisesta hauskaa ja helppoa samalla, kun pääset videon laadun ja luovan hallinnan osalta itse puikkoihin. Kaikissa näissä Canonin vloggauskameroissa on sisäänrakennettu Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteys sekä livestriimausominaisuuksia, joten voit heti jakaa kuvia ja videoita langattomasti älylaitteeseesi ja ladata ne sosiaaliseen mediaan.

Esittelyssä Canonin parhaat vloggauskamerat ja -objektiivit kaikille, jotka ovat aloittamassa vloggaamista tai valmiita siirtymään seuraavalle tasolle – jatka lukemista ja saat tietää miksi.

Ryhmä ihmisiä hymyilee ja poseeraa katsellessaan vasemmalla olevan henkilön pitelemää Canon PowerShot V10 -kameraa.

Vloggaamiseen suunniteltu Canon PowerShot V10 on kannettava ja helppokäyttöinen, siinä on stereomikrofonit, kallistettava näyttö ja jopa sisäänrakennettu jalusta.

Käyttäjällä on toisessa kädessään Canon PowerShot V10 ja toisessa älypuhelin, jossa hän siirtää Canon Camera Connect -sovelluksella tiedostoja kamerasta.

Sisäänrakennetun Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyden ansiosta Canon PowerShot V10 helpottaa vlogien jakamista seuraajien kanssa. Kun asennat älypuhelimeen maksuttoman Canon Camera Connect -sovelluksen, voit siirtää ja ladata videoita sen avulla ja jopa etäohjata PowerShot V10 -kameraa.

1. Canon PowerShot V10

Canonin pienin ja helppokäyttöisin vloggauskamera, jossa on sisäänrakennettu jalusta

 • Kenno: 13,1 megapikselin 1.0-tyypin CMOS1
 • AF-järjestelmä: jatkuva automaattitarkennus ja kohteen seuranta
 • Näyttö: 5 cm:n kääntyvä kosketusnäyttö
 • Kuvanvakain (videokuvaustilassa): videon digitaalinen IS tai automaattinen tasaustoiminto
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Ääni: sisäänrakennetut stereomikrofonit ja mikrofonitulo
 • Jalusta: sisäänrakennettu jalusta
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 211 g

Canon PowerShot V10:n selkeät säätimet, kompakti rakenne ja täysautomaattiset tilat helpottavat vloggaamisen aloittamista. Kun olet valmis siirtymään eteenpäin, laitteessa on myös manuaalinen tila ja joukko pitkälle kehitettyjä luovia toimintoja. Laite on kevyt ja riittävän kompakti mahtumaan vaivattomasti taskuun. Se kulkee mukana minne tahansa ja on lennosta valmiina vloggaamiseen tai suoratoistoon, kun inspiraatio iskee.

Jos vloggaaminen on sinulle uutta, voit hyödyntää PowerShot V10:n automaattista videokuvaustilaa, ihoa pehmentävää Smooth Skin -videokuvaustilaa sekä Face Tracking -automaattitarkennusta. PowerShot V10 pystyy tallentamaan jopa 4K UHD -videota nopeudella 30 kuvaa/s ja Full HD -tasoista kuvaa nopeudella 60 kuvaa/s. Sisätiloissa kuvattaessa sen äärimmäisen laaja 6,6 mm:n f/2.8-objektiivi (35 mm:n polttovälinvastaavuus 19 mm) päästää sisään runsaasti valoa, kun taas myöhemmin päivällä saat aikaan kapean syväterävyyden. Siinä on käännettävä näyttö niin, että kameraan vlogattaessa rajaus on helppo tarkistaa, ja sisäänrakennettu stereomikrofoni, joka takaa erinomaisen äänenlaadun, sekä 3,5 mm:n mikrofoniliitäntä siltä varalta, että kuvaaja haluaa käyttää ulkoista mikrofonia, vaikkapa Canon Stereo Microphone DM-E100:a.

Toisin kuin älypuhelimessa, PowerShot V10:ssä on sisäänrakennettu jalusta, jota voidaan säätää niin korkeasta kuin matalastakin kuvakulmasta ilman, että tarvittaisiin kolmijalka (laitteessa on myös tavallinen jalustakiinnitys, joten tämäkin onnistuu, jos kuvaaja näin haluaa).

PowerShot V10 on suunniteltu tekemään jakamisesta yhtä helppoa kuin kuvaamisesta, mikä tapahtuu käyttämällä älypuhelimeen saatavaa ilmaista Canon Camera Connect -sovellusta. Laite tukee myös image.canon-pilvipalvelua, joten voit ladata sisällön automaattisesti pilveen ja välittää sen Google Driven™ ja YouTuben kaltaisiin verkkopalveluihin.

Mies isossa takissaan kuvaa itseään gimbaliin kiinnitetyllä Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

Video- ja valokuvaaja Jamie James testaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameraa ulkokuvauksissaan.

Canon PowerShot G7 X Mark III turkoosilla matolla, ulkoinen mikrofoni ja kauko-ohjain.

Älä annan kuvan jäädä äänestä kiinni. PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on 3,5 mm:n liitäntä ulkoista mikrofonia varten. Saat siis uskomattoman videolaadun kaveriksi moitteettoman äänen.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Taskukokoinen, Canonin aina käyttövalmis vloggauskamera

 • Kenno: 20,1 megapikselin CMOS 1.0
 • Näyttö: 7,5 cm:n kääntyvä kosketusnäyttö
 • AF-järjestelmä: jatkuva 31 pisteen automaattitarkennus, kasvojen ja kohteen seuranta
 • Kuvanvakain: neliportainen siirtyvätyyppinen kuvanvakain, älykäs ja edistyksellinen viisiakselinen dynaaminen kuvanvakain sekä automaattinen vesivaaka
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Suodin: kiinteä ND-suodin
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä

Canon PowerShot G7 X Mark III on pienikokoinen, suurikennoinen kompaktikamera, jossa on kiinteä 24–100 mm:n (vastaava) f/1.8–2.8-objektiivi. Kevyen rakenteensa ja suuren kennonsa ansiosta sen on erinomainen kamera vloggaajien tarpeisiin ja paras YouTube-vloggaukseen. Se on niin pieni, että sen voi ottaa mukaan minne tahansa – ja kuvata mitä ikinä maailma eteesi tuo. Kiinteä objektiivi on salamannopea, joten et menetä hetkeäkään, ja kääntyvä näyttö tekee selfieiden ottamisesta lasten leikkiä.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on laaja polttoväli ja suuri ulottuvuus. Esimerkiksi urheilutapahtumassa voit kuvata koko näkymän ja sitten zoomata 100 mm:n polttovälin päähän ja ikuistaa toiminnan. Loitonna, käännä kosketusnäyttö, paina näyttöä ja taltioi oma reaktiosi!

PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on myös erinomainen kasvojentunnistus- ja seurantatila. Voit liikkua vapaasti, nostaa kätesi ilmaan innosta ja näyttää reaktiosi tapahtuneesta murehtimatta sitä, että kasvosi näkyisivät sumeina.

PowerShot G7 X Mark III toimii erinomaisesti kaikissa valaistusolosuhteissa, kuten paahtavassa auringonpaisteessa tai sisävalaistuksessa. Se on täydellinen kamera kaikkiin tilanteisiin.

Saat uskomattoman vakaata videokuvaa jopa täydellä zoomilla myös panoroidessasi ja liikkuessasi kameran tärähtelyn vaikutuksia ehkäisevän viisisuuntaisen dynaamisen kuvanvakaimen ansiosta.

Pöydän päälle asetettu Canon EOS R50 jalustalla kuvaamassa vaaleanpunaiseen haalaripukuun sonnustautunutta naista, jonka ympärillä on askartelutarvikkeita.

Canon EOS R50 sopii yhteen RF-objektiivien (ja EF-EOS R -kiinnityssovittimien avulla myös EF-objektiivien) kanssa, mikä avaa kuvaajalle valtavan valikoiman luovia vaihtoehtoja. Käyttämällä Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM:n kaltaista nopeaa kiinteäpolttovälistä objektiivia saadaan erittäin kapea terävyysalue ja elokuvamainen vaikutelma. Toisaalta erittäin laajakulmainen Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi tallentaa myös ympäristöä, vaikka kuvaajana olisit suhteellisen lähellä kameraa.

Pöydällä ruokalautasen vieressä on Canon EOS R50. Henkilö pitää kädessään älypuhelinta, jonka näytössä on sama kuva kuin kamerassa.

EOS R50 toimii myös ilmaisen Canon Camera Connect -sovelluksen kanssa. Sovelluksen avulla kameraa voidaan hallita etäältä ja sisältö jakaa sosiaalisessa mediassa.

3. Canon EOS R50

Canonin kevyt 4K-vloggauskamera, vaihdettavat objektiivit, sopii kuvaamiseen niin kotona kuin liikkeelläkin

 • Kenno: 24,2 megapikselin CMOS APS-C -kenno
 • AF-järjestelmä: Dual Pixel CMOS AF II, silmien/kasvojen tunnistus ja seurantatarkennus (ihmiset, eläimet ja ajoneuvot)
 • Näyttö: 7,5 cm ja 1,62 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160), ylinäytteistetty 6K
 • Objektiivijärjestelmä: RF- ja RF-S-objektiivit, EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Etsin: 2,36 miljoonan kuvapisteen elektroninen OLED-värietsin (EVF)
 • Ääni: Sisäänrakennetut stereomikrofonit, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 375 g

24,2 megapikselin APS-C-kennon ansiosta EOS R50 on riittävän tehokas luomaan laadukasta, rajautumatonta 4K-sisältöä kotona ja tarpeeksi kevyt vloggaamiseen oltaessa liikkeellä. Pienen koon, portaattomasti kulmasäädettävän kosketusnäytön ja intuitiivisten säätimien ansiosta EOS R50 on helppo käyttää missä tahansa tilanteissa, joissa inspiraatio tätä edellyttää.

Oletko valmis siirtymään uudelle tasolle? EOS R50 -kamerassa on Canonin uusin älykäs automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on silmien, kasvojen, pään ja vartalon seuranta kuvattaessa liikkuvaa kuvaa, sekä erillinen tuote-esittelytila, joka varmistaa, että tarkennus siirtyy luotettavasti käyttäjän ja minkä tahansa esiteltävän tuotteen välillä.

EOS R50 ottaa 4K-videota, parhaan laadun saavuttamiseksi ylinäytteistettynä 6K-kennolla. Elokuvanomaisia hidastettuja tehosteita varten siinä on myös Full HD 120 fps -valinta. EOS R50:n pystysuuntaisen 9:16-tallennusmuodon ja Wi-Fi-yhteyden ansiosta voit kuvata materiaalia, joka on valmista sosiaaliseen mediaan. Lisälaitteiden virransyöttöä varten on monitoiminen lisävarusteluisti, minkä lisäksi EOS R50:ssä on myös micro-HDMI- ja 3,5 mm:n stereoliitäntä lisälaitteiden, kuten näyttöjen ja mikrofonien, liittämistä varten.

Ulkona kuvattu tuotekuva Canon EOS R10 -kamerasta, johon on liitetty mikrofoni ja minikamerajalusta, valmiina kuvaamaan videota.

Canon EOS R10 on rakennettu seikkailumielisille sisällöntuottajille sopivaksi. Vain 429 grammaa painava kamera sopii täydellisesti matkavloggaajan mukaan sekä niille, jotka kuvaavat käsivaralta matkan päältä. Kuvassa laite Canon DM-E1D -stereomikrofonin ja HG-100TBR-jalustakahvan kanssa (molemmat myydään erikseen).

4. Canon EOS R10

Canonin paras vloggauskamera niille, jotka tuottavat sosiaalisen mediaan sisältöä silloin tällöin.

 • Kenno: 24,1 megapikselin APS-C-kenno
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on silmien, kasvojen, eläinten ja ajoneuvojen seurantaominaisuus
 • Näyttö: 7,6 cm ja 1 040 000 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160), 6K (yliotos)
 • Objektiivijärjestelmä: RF-S-objektiivit, RF-objektiivit (1,6x-rajauskerroin); EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Etsin: 2 360 000 miljoonan kuvapisteen elektroninen etsin (EVF), jossa on 0,95-kertainen suurennus
 • Ääni: Sisäänrakennettu mikrofoni, jossa on sisäinen kohinanvaimennus, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 429 grammaa

Olitpa sitten innokas videokuvaaja, jolla on nopeasti kasvava some-tili, tai aloittelija, joka etsii parasta vloggauskameraa, jolla aloittaa YouTube-ura, Canon EOS R10 on kaikki, mitä tarvitset. EOS R10 -kamera on edullinen tulopiste Canonin peilittömiin EOS R -järjestelmän kameroihin. EOS R10 mahdollistaa Canonin ammattitasoisen RF-kiinnityksen, jonka avulla voit käyttää salamannopeaa automaattitarkennusta mittatilauksena tehdyillä RF-S-objektiiveilla. Näihin lukeutuu edullinen ja pienikokoinen Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM monikäyttöinen objektiivi, joka on ihanteellinen peilittömän järjestelmän aloittelevalle käyttäjällä.

Canonin älykkään, syväoppimiseen perustuvan automaattitarkennuksen ansiosta EOS R10 seuraa silmiä ja kasvoja vaivattomasti koko kehyksen2 alueella, joten olet aina huomion keskipisteenä, missä tahansa valaistuksessa. EOS R10 seuraa myös eläimiä, joten lemmikkisi eivät koskaan jää muistojen ulkopuolelle.

EOS R10 -kameran 24,2 megapikselin APS-C-kennon huippulaadun ansiosta sisältösi näyttää aina upealta, sillä kamerassa on 4K-resoluutio ja 60p-kuvannopeus eikä rajoitusta kuvausajassa. Elokuvatasoista hidastusta voi kuvata EOS R10:llä 120 kuvaa sekunnissa Full HD:nä ja pystykuvaustila tuottaa someen hyvin istuvaa sisältöä Instagramin tarinoihin ja TikTokiin.

EOS R10 on suunniteltu käsivaralta kuvaaville vloggaajille. Kääntyvä kosketusnäyttö lisää vapausasteita, joten voit nähdä itsesi kuvatessasi – vloggaa kädenmitan päästä vaikka koko päivän. Yhdistä kamera kevyeen ja pienikokoiseen Canon RF 16 mm F2.8 STM -objektiiviin, joka sopii aloitteleville vloggaajille. Sillä kuvaat teräviä ja selkeitä, ultraleveitä kuvakulmia. Huomaa, että täyden kennokoon kameraan suunnitellun RF-objektiivin käyttäminen APS-C-kennollisessa kamerassa lisää linssin ulottumaa 1.6-kertaisesti, jolloin kuvauskohde täyttää suuremman alan kehyksessä.

Ennen parhaimpiinkin YouTubettajien ja sisällöntuottajien käyttämiin vloggauskameroihin tarvittiin ulkoisia mikrofoneja. EOS R10 -kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, joka vähentää automaattisesti kameran sisäistä kohinaa ja selkiyttää ääniraidan, mikä on ihanteellista spontaanille vloggaamiselle.

Nainen, joka on selin kameraan, pitelee ojennetussa kädessään Canon EOS R7 -kameraa, jossa on mikrofoni kiinnitettynä.

EOS R7 on varustettu 32,5 megapikselin kennolla ja samalla hienostuneella automaattitarkennuksella, jota on käytetty ammattilaistason Canon-kameroissa, kuten EOS R5 ja EOS R5 C. Se tekee EOS R7 -kamerasta fantastisen vaihtoehdon sisällöntuottajille, jotka haluavat nostaa sisältönsä uusiin sfääreihin.

5. Canon EOS R7

Ehdoton Canon-vloggauskamera digitaalisen sisällön tuottajille ja harrastajille, jotka haluavat ammattitason ominaisuuksia

 • Kenno: 24,1 megapikselin APS-C-kenno
 • Automaattitarkennus: Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, jossa on silmien, kasvojen, eläinten ja ajoneuvojen seurantaominaisuus
 • Rungon sisäinen kuvanvakain (IBIS): Kyllä
 • Näyttö: 7,6 cm ja 1 620 000 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160), 7K (yliotos)
 • Tallennus: Kaksi SD-korttipaikkaa
 • Etsin: 2 360 000 miljoonan kuvapisteen EVF, jossa on 1,15-kertainen suurennus
 • Objektiivijärjestelmä: RF-S-objektiivit, RF-objektiivit (1,6x-rajauskerroin); EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Ääni: Sisäänrakennettu mikrofoni, jossa on sisäinen kohinanvaimennus, mikrofoniliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: Pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 539 grammaa

Jos olet kokenut digitaalisen sisällön tuottaja, tai haluat vain nostaa vlogisi sisällön uudelle tasolle ja paremmin esille, ammattitason EOS R -järjestelmän APS-C-kamera, kuten Canon EOS R7 on siihen tarkoitukseen täydellinen. Canonin ammattistandardien mukaisten RF-objektiivien valikoimaa voi hyödyntää yhdistetyillä 32,5 megapikselin kennolla ja RF-objektiivikiinnityksellä, tai EF-S ja EF-objektiivilla. Niillä EOS R7 tekee sisällöstäsi selkeää ja ammattimaisen näköistä, jolloin erotut YouTubessa ja Instagramissa. EOS R7 -kamera hyödyntää samaa älykästä automaattitarkennusta kuin EOS R10, sekä 527 automaattitarkennuksen vyöhykettä (651 still-kuville), joilla kuvauskohdetta voi seurata koko kehyksen2 alueella. Videon jokainen sekunti pysyy terävänä.

EOS R7 on suunnattu edistyksellisille ja itsenäisille sisällöntuottajille. Kamerassa on 4K-resoluutio, 60p-kuvannopeus ja ylinäytteistetty 7K-videokuvaus 30p-kuvannopeudella, jolloin video pysyy tarkkana ja yksityiskohtaisena kun sen skaalaa alaspäin 4K-resoluutioon. Canon Log 3 -jaksottaistallennuksen ansiosta jälkituotanto on luovasti joustavaa.

Sisäänrakennettu viisisuuntainen IBIS tekee EOS R7:stä sopivan käsivaralta kuvaamiseen objektiivilla, jossa ei ole kuvanvakainta myös heikossa valaistuksessa. Kun käytät kuvanvakaimella varustettua RF-objektiivia, kuten monipuolista Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivia, jossa laaja katselukulma yhdistyy kirkkaaseen maksimiaukkoon, EOS R7 voi kuvata jopa 7 pysäytyksen3 kuvanvakautuksella, jolloin sisällöstä saadaan tasaista ja tärähtämätöntä myös silloin kun kuvataan kävellessä.

EOS R7 on vettä ja pölyä hylkivä, ja siinä on kaksi muistikortin paikkaa yhtäaikaiselle tallennukselle, joten kuvamateriaalisi on aina tallessa. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät EOS R7:stä ihanteellisen seikkailunhaluisille sisällöntuottajille, jotka eivät koskaan tiedä etukäteen millaisissa oloissa kuvaavat seuraavaksi.

Kuten EOS R10:ssä, myös EOS R7:ssä on kääntyvä LCD-kosketusnäyttö käsivaralta vloggaamiseen ja sisäänrakennettu mikrofoni ja sisäinen kohinanvaimennus, joilla videosi ääniraita on yhtä laadukas kuin kuvanlaatukin.

Canon EOS R8 -kamera on asetettu jalustalle.

24,2 megapikselin täysikokoisen kennon ja DIGIC X -prosessorin ansiosta Canon EOS R8 tuottaa vaikuttavaa UHD 4K 60p -laatuista videota.

6. Canon EOS R8

Tehokas täyden kennokoon peilitön kamera vloggaajille, jotka haluavat uusia luovia mahdollisuuksia

 • Kenno: 24,2 megapikselin täysikokoinen CMOS-kenno
 • AF-järjestelmä: Dual Pixel CMOS AF II, silmien/kasvojen tunnistus sekä seurantatarkennus (ihmiset, eläimet ja ajoneuvot) ja tunnistus jopa -6,5 EV:n valaistuksessa
 • Näyttö: 7,5 cm ja 1,62 miljoonan kuvapisteen kääntyvä nestekidekosketusnäyttö
 • Videon enimmäistarkkuus: 4K (3840 x 2160)
 • Objektiivijärjestelmä: RF- ja RF-S-objektiivit, EF- ja EF-S-objektiivit kiinnityssovittimilla.
 • Etsin: 2,36 miljoonan kuvapisteen OLED Colour EVF
 • Ääni: Sisäänrakennetut stereomikrofonit, mikrofoniliitäntä, kuulokeliitäntä
 • Videokuvauksen itselaukaisintila: 2 sekuntia, 10 sekuntia, etälaukaisu
 • Videot: pystysuuntainen videointi käytettävissä
 • Paino: 461 g

Täyden kennokoon kamera, kuten Canon EOS R8, on loistava apu oman luovan ilmaisun kehittämisessä. Sen suuressa 35 mm:n kennossa on erinomainen suorituskyky haastavissa ja muuttuvissa valaistusolosuhteissa, ja pystyt paremmin hallitsemaan syväterävyyttä parannetulla bokeh-sumennuksella, mikä auttaa sinua kohentamaan sisältösi tunnelmaa.

Canon EOS R8 -kamerassa on erittäin vahvat videokuvausominaisuudet. Sen 24,2 megapikselin kenno ja DIGIC X -prosessori tuottavat huikeaa UHD 4K 60p -laatua (ylinäytteistetty 6K-tarkkuudella) ja Full HD 1080p -tarkkuus jopa 180 kuvan tallennuksella sekunnissa sopii hidastusvideokuvan tallentamiseen. Voit myös kuvata tavallista pidempään katsomatta kelloa, sillä EOS R8 -kameralla on mahdollista tallentaa jopa kaksi tuntia videokuvaa yhdellä kuvauskerralla jopa 30 kuvan sekuntinopeudella.

Canon EOS R8 -kamerassa on videoiden digitaalinen kuvanvakautus, joka pitää kuvan vakaana ja estää tärinän kuvattaessa käsivaralta, sillä viisiakselinen kuvanvakain ehkäisee tärinää joka suunnassa. Teho paranee entisestään, kun käytetään optisella kuvanvakaimella varustettuja objektiiveja.

Kristallinkirkkaan OLED-etsimen lisäksi kameran takapuolella on suuri kääntyvä kosketusnäyttö. Se on täysin nivelletty, joten voit nähdä itsesi kuvatessasi. EOS R8 -kameran sisäänrakennettujen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksien sekä USB-C-liitännän ansiosta saat jaettua vlogisi helposti koko maailmalle.

USB-C-liitännän käyttäminen on erityisen hyödyllistä livestriimauksessa. Muihin hyödyllisiin liitäntävaihtoehtoihin lukeutuvat stereomikrofoni- ja stereokuulokeliitännät sekä mini-HDMI-portti. EOS R8 -kamerassa on myös monitoiminen lisävarusteluisti, johon voit kiinnittää Android-älypuhelimen ja yhdistää sen suoraan Canon AD-P1 -älypuhelinsovittimen avulla.Voit myös käyttää suuntaavaa DM-E1D-stereomikrofonia. Canon EOS R8 on monipuolinen vloggauksen voimanpesä.

Nainen vaaleanpunaisessa mekossa pitelee edessään Canon-kameraa, johon on kiinnitetty Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi. Hän käyttää jalustakahvaa, katsoo kameraan ja hymyilee.

Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM on ihanteellinen vloggausobjektiivi APS-C-kameroille. Siinä on laajin mahdollinen kuvakulma ja se on uskomattoman kevyt ja pienikokoinen.

Valitsemalla jonkin näistä kameroista, joissa on vaihdettavat objektiivit, ulottuville saadaan paljon vloggaamiseen erinomaisesti sopivia Canon-objektiiveja, joissa on laajat näkökentät ja erinomainen kuvanlaatu.

Kun käytössä on APS-C-kamera, kuten EOS R50, EOS R10 tai EOS R7, Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM on erinomainen valinta pitkiin kuvauspäiviin. Tämä kevyt ja kompakti objektiivi tuottaa terävää ja vakaata videokuvaa jopa käsivaralta kuvattaessa. Se on ihanteellinen ensimmäinen objektiivi liikkeellä kuvaamiseen, sillä sen avulla saat kuvattua niin laajakulmatilassa kuin tiukasti rajatussa muotokuvatilassa.

Uusi Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM on kompakti ultralaajakulmaobjektiivi APS-C-kameroihin, joissa on erittäin laaja katselukulma uskomattoman pienessä paketissa. Ultralaajakulmaisen kuva-alan etuihin kuuluu, että voit olla itse kuvassa ja sisällyttää silti kuvaan runsaasti taustaa. Näin olet kirjaimellisesti osa laajempaa kokonaisuutta. Kuvanvakaimen ansiosta voit kuvata myös liikkeellä ollessasi ja pitää kuvan vakaana myös käsivaralla kuvatessasi.

Edullinen, ultralaaja Canon RF 16 mm F2.8 STM -objektiivi on mahtava aloittelevalle vloggaajalle, jos käytössä on täyden kennokoon kamera, kuten EOS R8. Objektiivi avaa luovia mahdollisuuksia sisällöntuottajille, jotka haluavat kuvata sisätiloissa tai laajojakin maisemia. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM taas yhdistää laajat katselukulmat, kirkkaan enimmäisaukon ja sisäisen vakautuksen, kun RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa puolestaan on monipuolinen polttoväli ultralaajakulmista käsivaralta vloggaamiseen sekä kapeampiin kulmiin, kun tarvitset hieman lisää ulottuvuutta. Mitä vain, tarpeisiisi sopien. Pienikokoinen, sisään vedettävä ja kevyt Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi on myös ihanteellinen vaihtoehto pitkiin ja spontaaneihin kuvauspäiviin.

Parhaan vloggauskameran valitseminen

Canonin kattavan vloggauskameroiden valikoiman osina tässä esitellyt kamerat sopivat kaikille, jotka ovat aloittamassa vloggaamista tai ovat valmiita siirtymään seuraavalle tasolle. Mukana on varta vasten tarkoitukseen suunniteltu, helppokäyttöinen ja kaikin toiminnoin varustettu PowerShot V10 -kamera, minkä lisäksi on joukko monipuolisia kameroita, joissa on vaihdettavat objektiivit, kuten EOS R50 ja muut.

Kiinnostaako vloggaamisen vieminen pidemmälle? Katso sisällöntuottaja Alexandra Andreevan ensikokemus videokuvaamisesta täyden kennokoon Canon EOS R84 -kameralla ja kuinka hän käytti kameraa luodakseen videohaikun4. Jos olet aikeissa siirtyä täysimittaiseen videotuotantoon, tutustu myös Canonin oppaaseen, joka käsittelee parhaita YouTube-videoiden kuvaamiseen tarkoitettuja kameroita ja objektiiveja4.

Teksti: Jeff Meyer, Peter Wolinski ja Matthew Richards

 1. Noin 13,1 megapikselin videotallennus, noin 15,2 megapikselin still-kuvien kuvaus
 2. Kun kohteen kehys näkyy seurannan aikana, kameraan on kiinnitetty yhteensopiva objektiivi ja koko kuva-alueen automaattitarkennus on käytössä tai kohde on tunnistettu toisessa aluetilassa.
 3. 7 askelta CIPA-standardin mukaisesti kuvattaessa Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM -objektiivilla (polttoväli 150 mm).
 4. Saatavana vain tietyillä kielillä.

  Google, Google Drive ja YouTube ovat Google LLC:n tavaramerkkejä, eikä Google ole tukenut tätä sivustoa tai liity siihen millään tavalla.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VLOGGAAMINEN

  Tutustu PowerShot V10 -kameraan

  Katso miksi Canonin kompakti 4K-vloggauskamera on täydellinen valinta aloittelevalle vloggaajalle.

 • VLOGGAAMINEN

  Sisällöntuotanto EOS R50 -kameralla

  Siirrä sosiaaliset syötteesi uudelle tasolle Canon EOS R50 -kameralla.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • MATKAKUVAUS

  Täydellinen matkakumppani

  Valokuvausammattilainen Martin Bissig matkustaa Sri Lankaan mukanaan EOS R10.