VLOGGAAMINEN

Esittelyssä helppokäyttöinen 4K-vloggauskamera – Canon PowerShot V10

Paras hybridikamera aloittelevalla vloggaajalle. Katso miten Canonin helppokäyttöinen ja kevytrakenteinen 4K-vloggauskamera auttaa sinua aloittamaan vloggauksen ja livestriimauksen.
Canon PowerShot V10 -kamera on keittiön työtasolla. Taustalla on leikkuulauta, jonka edessä näkyy vloggaajan käsi.

Jos haluat kertoa elämästäsi ja harrastuksistasi seuraajillesi, tarvitset helppokäyttöisen vloggausratkaisun. Jos olet aiemmin luottanut älypuhelimiin tarinankerronnassa, sinun kannattaa tutustua kompaktiin PowerShot V10 -kameraan, joka tarjoaa käyttöösi helppokäyttöisen, mutta silti monipuolisen vloggausratkaisun ja entistä nopeammat työnkulut.

PowerShot V10 on suunniteltu erityisesti niille vloggaajille, jotka haluavat helposti hallittavan ja nopean kameran. Kompakti ja monipuolinen kamera auttaa heitä kertomaan seuraajilleen omasta elämästään, matkoistaan ja harrastuksistaan.

Kokki asettaa padan telineeseen kiinnitetyn Canon PowerShot V10 -kameran eteen.

Kompakti PowerShot V10 on erittäin helppokäyttöinen, joten se on täydellinen valinta aloittelevalle vloggaajalle. Kameraan kiinnitetyn jalustan avulla kamera helppo kääntää niin, että näet kuvassa myös itsesi. Helpoin tapa kuvata on valita Automaattinen-kuvaustila ja napauttaa tallennuspainiketta – siinä kaikki.

PowerShot V10 -kameran muotoilu ja ominaisuudet

PowerShot V10 on Canonin pienin vloggauskamera. Se painaa vain 211 grammaa – vain puolet kompaktin PowerShot G7 X Mark III -kameran painosta. Pienikokoinen ja kevytrakenteinen kamera kulkee helposti mukana ja se on heti valmis spontaaneihin vloggaussessioihin.

Pienestä koostaan huolimatta PowerShot V10:ssä on kaksi halkaisijaltaan suurta sisäänrakennettua mikrofonia, jotka tallentavat laadukkaampaa ääntä kuin mitä todennäköisesti saat älypuhelimestasi. Tämä johtuu siitä, että älypuhelimien mikrofonit on optimoitu puheluita varten, kun laitetta pidetään korvalla. PowerShot V10:n mikrofonit on puolestaan suunniteltu tallentamaan stereoääntä tyypillisillä vloggausetäisyyksillä, ne on viritetty puheäänesi mukaan ja ne myös tallentavat ympäristön äänet oikean tunnelman luomiseksi. Jos kuvaat tuulisissa olosuhteissa, voit vähentää tuulen aiheuttamaa kohinaa käyttämällä kameran mukana toimitettua tuulisuojaa.

PowerShot V10 -kameran sivussa on 3,5 mm:n mikrofoniportti ulkoisen mikrofonin liittämistä varten, jotta voit hallita äänentallennusta entistä paremmin. Erikseen myytävään lisävarustetelineeseen on helppo kiinnittää ulkoinen mikrofoni.

PowerShot V10 -kamerassa on kiinteä jalusta, jonka avulla voit kuvata helposti eri kuvakulmista. Jalustan ansiosta kameraa voi kallistaa, jolloin kuvaaminen onnistuu yläkulmasta (-30°...-10°) ja alakulmasta (10°...30°). Jalusta voidaan taittaa kokoon säilytystä ja käsivaralta kuvaamista varten. PowerShot V10 -kamerassa on vakiona jalustakiinnike, joten sen voi kiinnittää mihin tahansa jalustaan, mukaan lukien Canonin kompakti jalustakahva HG-100TBR.

Jalustaan kiinnitetyllä Canon PowerShot V10 -kameralla kuvataan pelaajaa, jonka peliohjaimella olevat kädet näkyvät etualalla.

PowerShot V10 -kameran kiinteää jalustaa voi säätää ylä- ja alakulmasta kuvaamista varten. Käännettävää näyttöä voi kallistaa niin, että näet kuvauskohteen helposti etsimessä.

Yksi avain onnistuneeseen vloggaukseen on sommittelun hienosäätö. PowerShot V10 -kameran käännettävän LCD-näytön ansiosta voi kääntää kameran niin, että näyt itse kuvassa, tai voit kuvata eri kuvakulmista kuvaustilanteen vaatimalla tavalla. Intuitiivisessa käyttöliittymässä on kosketusohjaimet kaikille kameran vakiotoiminnoilla. Jos kuvaat somejulkaisua varten ja sinun on käytettävä tiettyä kuvasuhdetta, voit lisätä näyttöön kuvasuhdemerkit, joilla on helppo tarkistaa, että tärkeimmät elementit näkyvät varmasti kuvassa.

6,6 mm:n objektiivi (35 mm:n kinofilmivastaavuus 19 mm) tarjoaa laajan kuvakulman, joten voit rajata kuvan helposti ja saada mukaan ison osan ympäristöä. Suuri 1,0 tuuman kenno kerää valoa myös heikossa valaistuksessa, joten voit olla varma, että videosi on luonnollisen näköinen kellonajasta riippumatta.

Käyttäjän käsi vetää Canon PowerShot V10 -kameran keltaisen pitkähihaisen urheilutopin taskusta.

Kompakti ja kevytrakenteinen PowerShot V10 mahtuu vaikka takintaskuun, joten se kulkee kätevästi mukana. Kamera tekee vloggaamisesta ja livestriimauksesta nopeaa ja helppoa. Sillä voi myös ottaa 15,2 megapikselin valokuvia, jotka sopivat esittelysivulle tai vlogin pikkukuviksi.

Kaksi ihmistä pitää Canon PowerShot V10 -kameraa käden etäisyydellä ja kuvaa itseään valoilla koristellun puun edessä.

PowerShot V10 sopii erinomaisesti heikossa valaistuksessakin kuvaamiseen. Objektiivin laajan kuva-alan ansiosta videollesi tallentuu enemmän. Kameran kuvanlaatu päihittää helposti useimpien älypuhelimien etukameroiden kuvanlaadun.

PowerShot V10 -kameran videotilat ja luovat toiminnot

PowerShot V10 -kameralla voi tallentaa 4K UHD -videota jopa 25/30 kuvaa sekunnissa ja Full HD -kuvaa nopeudella 50/60 kuvaa sekunnissa. Kameran automaattitarkennus tunnistaa henkilöt kuva-alueella ja seuraa niitä automaattisesti – tai voit itse valita seurattavat kuvauskohteet napauttamalla näyttöä.

Tarjolla on useita eri tallennustiloja. Automaattisessa videotilassa ja Pehmeä iho -videokuvaustilassa voit käynnistää tallennuksen yhdellä kosketuksella: voit keskittyä kertomaan tarinasi ja antaa kameran hoitaa kuvauksen. Edistyneet ominaisuudet, kuten automaattinen valotuksen optimointi, automaattinen ND-suodin ja automaattinen valkotasapaino, takaavat upean lopputuloksen. Jos haluat hallita kuvausasetuksia itse, voit käyttää käsisäätöistä valotusta videokuvaustilassa.

Videokuvauksen digitaalinen kuvanvakautus pitää kuvanlaadun vakaana käsivaralta tai liikkuessa kuvattaessa. Automaattinen tasaustoiminto puolestaan pitää kuvan suorana tallennuksen aikana.1

Jos etsit tiettyä ulkoasua ja tunnelmaa, käytettävissä on 14 värisuodinta (kaikki saatavilla sekä automaattisessa että manuaalisessa valotustilassa), joista voit haluta tarvitsemasi yhdellä kosketuksella ennen videotallennusta. Tarjolla on mm. RetroGreen, joka luo nostalgisen, vihertävän sävyn, ja Sepiatone, joka luo seepiansävyisen yleisilmeen; TastyWarm puolestaan syventää sävyjä ruokakuvauksessa. Voit mukauttaa värisävyasetuksia liukusäätimillä. Kamera tallentaa kaikki valitsemasi väriasetukset, joten seuraavalla kuvauskerralla se on heti valmis kuvaamaan haluamallasi tavalla.

Q-painikkeella voit lisäksi muuttaa asetuksia, kuten videon tallennuskoko, automaattitarkennusmenetelmä ja digitaalinen zoomaus.

Käyttäjällä on toisessa kädessään Canon PowerShot V10 ja toisessa älypuhelin, jossa hän siirtää Canon Camera Connect -sovelluksella tiedostoja kamerasta.

Kun asennat älypuhelimeen maksuttoman Canon Camera Connect -sovelluksen, voit siirtää ja ladata videoita sen avulla ja jopa etäohjata PowerShot V10 -kameraa.

Nainen soittaa kitaraa ja katsoo kohti edessään olevalla matalalla pöydällä olevaa Canon PowerShot V10 -kameraan, johon on kiinnitetty ulkoinen mikrofoni ja jalustan kahva HG-100TBR.

Kun osaamisesi kehittyy, PowerShot V10 mukautuu uusiin tarpeisiin. Kamerassa on 3,5 mm:n mikrofoniliitäntä ulkoiselle mikrofonille, kuten Canon DM-E100 -stereomikrofoni, ja jalustakiinnike, johon voit kiinnittää haluamasi jalustan, kuten jalustan kahvan HG-100TBR (jolloin kameraa voi pitää pystysuunnassa) sekä HDMI-lähtö.

Sisällön jakaminen PowerShot V10 -kameralla

PowerShot V10 -kameralla on helppo ja nopea jakaa vlogeja seuraajille sisäänrakennetun Bluetooth- tai Wi-Fi-yhteyden ansiosta. Kun asennat maksuttoman Canon Camera Connect -sovelluksen älypuhelimeesi, voit jakaa videoita suoraan puhelimestasi – ja jopa etäohjata kameraa sovelluksella. Videot voi muuntaa automaattisesti samalla kun ne lähetetään kamerasta puhelimeen, mikä helpottaa videoiden lisäämistä somepalveluihin.

Jotta puhelimesi tallennustila ei täyty suurista videotiedostoista, voit ladata sisältöjä image.canon-pilvipalveluun automaattisesti ja välittää ne sieltä esimerkiksi Google Drive™-, YouTube- tai Frame.io-palveluun. Frame.io-palveluun tallennetut videot ja kuvat voidaan avata muokkaussovelluksissa, kuten Adobe Premiere Pro ja Final Cut Pro, joissa niitä voi jälkikäsitellä.

PowerShot V10 -kameralla livestriimaus on helpompaa kuin koskaan ennen – voit tehdä kaiken tarvittavan muutamalla napautuksella LCD-näytössä. Kun olet valinnut haluamasi livestriimauspalvelun Camera Connect -sovelluksessa (ja sometilisi sallii striimauksen), voit aloittaa videoiden julkaisemisen3 valitsemalla YouTube Live tai Facebook Live tai lisäämällä RTMP-linkin2.

PowerShot V10 -kameraa voi käyttää myös verkkokamerana. Kamerassa on valmiina alan standardien mukaiset UVC- ja UAC-ohjaimet , joten ylimääräisiä ohjelmistoja ei tarvita – voit käyttää PowerShot V10 -kameraa Full HD -kuvanlaadulla (30 kuvaa/s) yleisimmissä videoneuvottelupalveluissa (kameran mukana toimitetulla) USB-kaapelilla Windows- ja macOS-tietokoneissa. Digitaalinen zoom on käytettävissä myös livestriimauksessa tai käytettäessä kameraa web-kamerana. Aseta kamera haluamaasi asentoon ja aloita kuvaus tai valitse jokin kameran esiasetuksista, kuten Pehmeä iho -videokuvaustila tai automaattinen videotila, kasvojenseuranta tai automaattitarkennus tiettyyn kehykseen tai haluamasi värisuodin.1

PowerShot V10 – helppokäyttöinen vloggausratkaisu

PowerShot V10 auttaa sinua muodostamaan yhteyden yleisöösi ilman monimutkaisia asetuksia tai laukullista lisävarusteita. Kiinteän jalustan ansiosta kameraa on helppo käyttää lähes missä tahansa, vloggaamisesta pelien striimaukseen. Helppokäyttöisten ohjainten, kompaktin muotoilun ja automaattitilojen ansiosta voit aloittaa vloggaamisen ilman erikoisosaamista. Kamera tarjoaa lisäksi runsaasti lisäasetuksia ja edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka vastaavat muuttuviin tarpeisiisi osaamisesi – ja kunnianhimosi – kasvaessa.

Teksti: Jeff Meyer ja Alex Summersby

 1. Erilaisia tiloja ei voi käyttää yhdessä niiden erilaisten käyttötapojen vuoksi. Esimerkkejä: videokuvauksen digitaalista kuvanvakautusta ei voi käyttää samanaikaisesti automaattisen tasaustoiminnon kanssa, digitaalista zoomausta ei voi käyttää kuvanvakaimen kanssa eikä automaattista tasaustoimintoa voi käyttää Pehmeä iho -videokuvaustilassa. Lisätietoja on kameran teknisissä tiedoissa.
 2. Huomaa, että livestriimausalusta voi muuttaa palvelua tai keskeyttää tai lopettaa palvelun milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkista viimeisimmät vaatimukset livestriimauspalvelusta. Canon ei anna mitään kolmannen osapuolen tuotetta tai palvelua, mukaan lukien livestriimausta, koskevia takuita.
 3. Vakaa Wi-Fi-yhteys rauhallisessa 2,4 GHz:n langattomassa tilassa ja suuri latausnopeus takaavat parhaan tuloksen.

  Adobe, Adobe Premiere ja Frame.io ovat Adoben tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Google, Google Drive ja YouTube ovat Google LLC:n tavaramerkkejä, eikä Google ole tukenut tätä sivustoa tai liity siihen millään tavalla. Final Cut Pro ja macOS ovat Apple Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Vastaavat tuotteet

 • Digitaaliset kompaktikamerat

  PowerShot V10 (Black)

  Erotu verkossa ja pysy huomaamattomana kuvatessasi Canonin monipuolisella, taskukokoisella 4K-vloggauskameralla.
 • Digitaaliset kompaktikamerat

  PowerShot G7 X Mark III

  Verkkoon yhdistetty kamera tallentaa korkealaatuista videota ja kuvaa, joihin seuraajasi ihastuvat.
 • Peilittömät kamerat

  EOS R50

  Tällä peilittömällä EOS R -kameralla voit ottaa teräviä valokuvia, kuvata upeita 4K-videoita ja striimata sisältöä somepalveluihin. Kaikki yhdessä laitteessa.
 • Jalusta

  Tripod Grip HG-100TBR

  Voit kuvata entistä pidempään ja vakaammin ja monipuolisemmin tämän ainutlaatuisen jalustakahvan ja irrotettavan kauko-ohjaimen ansiosta.
 • Ääni

  Stereomikrofoni DM-E100

  Tallenna laadukas ääni helposti plug and play -ominaisuudella varustetulla pienellä stereomikrofonilla, joka on aina valmiina tallentamaan.
 • Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat ja -objektiivit

  Canon valmistaa kameroita ja objektiiveja, jotka sopivat erinomaisesti sisällöntuottajille. Tämän oppaan avulla löydät juuri sinulle sopivan laitteen.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • VIDEO

  Vinkkejä sosiaalisen median videoiden parantamiseen

  Neljä sisällöntuottajaa keskustelee siitä, mikä tekee sisällöstä mahtavaa ja miten verkossa erotutaan joukosta.

 • VLOGGAAMINEN

  Videokuvaaminen liikkeellä oltaessa

  Neljä influensseria testaa Canon PowerShot V10 -kameraa.