VIDEO

Viisi tapaa parantaa sosiaalisen median videoitasi

Haluatko parantaa näkyvyyttäsi sosiaalisessa mediassa? Neljä sisällöntuottajaa jakaa vinkkejä korkealaatuisen materiaalin luomiseen niin, että pääset erottumaan verkon joukosta.
Pöydän päälle asetettu Canon EOS R50 jalustalla kuvaamassa vaaleanpunaiseen haalaripukuun sonnustautunutta naista, jonka ympärillä on askartelutarvikkeita.

Miten saat sisältösi erottumaan joukosta, kun sosiaalisessa mediassa video on kiistatta etusijalla? Ensinnäkin on käytettävä työn kannalta oikeita työkaluja, ja lopputuloksen suhteen kamera on avainasemassa. Jos kuvaat älypuhelimella, Canon EOS R50:n kaltaiseen kameraan päivittäminen olisi iso askel eteenpäin.

Sisällön luomiseen suunniteltu EOS R50 antaa kuvaajan ilmaista itseään uusilla tavoilla. Pystyt tuottamaan laadukkaampaa 4K-videota ja -ääntä sekä käyttämään RF- ja RF-S-objektiiveja sisältösi ulkoasun ja tuntuman muokkaamiseen. Voit myös hyödyntää useita ammattikuvaajien video-ominaisuuksia, kuten Canonin uraauurtavaa Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennusta, erillistä vloggaustilaa ja saumatonta liitettävyyttä älypuhelimeen.

Tästä eteenpäin kaikki on kiinni omasta luovuudesta ja tekniikoista. Asian auttamiseksi neljä sosiaalisen median sisällöntuottajaa, joilla on paljon seuraajia, tarjoavat videovinkkejä. Isosta-Britanniasta mukana ovat ruokavaikuttaja Martyn Odell ja taiteellinen johtaja Zeena Shah, Ranskasta muoti- ja kauneusvaikuttaja Fatou N'Diaye ja Saksasta fitness- ja ravitsemusvaikuttaja Elena Bulkowski. Kaikki edustavat sosiaalisen vaikuttamisalansa huippua. Tässä heidän viisi vinkkiään videosisältöjen parantamiseen.

1. Kuvaa laadultaan parasta mahdollista materiaalia

Jalustalla oleva Canon EOS R50 kuvaa sisällöntuottaja Elena Bulkowskia pellolla oranssissa topissa ja jooga-asennossa.

Canon EOS R50 -kamerassa on sama Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennus kuin ammattikäyttöön tarkoitetun EOS R System -sarjan kameroissa, kuten EOS R6 Mark II:ssa. ”Sen avulla pääsen uudelle tasolle”, Elena sanoo. "Sisällönluonnissa on tärkeää, että sisältö on laadukasta, kuva on terävä eikä mikään ole epäselvää, että värit ovat selkeitä ja kauniita.”

Pörröiseen ruskeaan takkiin pukeutunut sosiaalisen median vaikuttaja Fatou N'Diaye pitelee sateenvarjoa seisten kadulla valaistujen liikkeiden vieressä.

EOS R50:n 24,2 megapikselin kuvakenno tallentaa uskomattoman määrän yksityiskohtia myös hämärässä kuvattaessa. Kuva on otettu Canon EOS R50 -kameralla ja Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla (45 mm:n polttovälillä, 1/40 s, f/6.3 ja ISO 3 200).

”Sisällön luominen on tosi kilpailtua”, sanoo Zeena. ”Kuvanlaatu on ratkaiseva tekijä. Haluan näyttää kaikille tarkalleen sen, mitä näen oikeassa elämässä, ja saada heidät innostumaan tuosta eloisasta väristä, veden pyörteestä tai mustepisarasta.”

Canon EOS R50:n tapaisissa kameroissa on suuremmat kennot kuin älypuhelimissa, minkä ansoista saatava kuvamateriaali, etenkin hämärässä kuvattu, on paljon puhtaampaa. EOS R50 -kamerassa on myös Canonin nopea automaattitarkennus ja siinä hyödynnetään valmistajan vuosikymmeniä harjoittamaa värien tieteellistä tutkimusta, jonka ansiosta kuvat ovat teräviä ja sävyt kauniin luonnollisia. Kameran kääntyvä kosketusnäyttö mahdollistaa kuvaamisen luovista kuvakulmista ja kuvaajan itsensä näyttämisen vloggaamisen aikana, mutta tarjoaa samalla suuremman kennon edut. ”Siitä on paljon hyötyä,” jatkaa Zeena. ”Sitä voi pyörittää haluamaansa suuntaan. Se on todella käyttökelpoinen ylhäältä alaspäin suuntautuvien pöytänäkymien tai opetusohjelmien kuvaamisessa.”

Lisäksi Canon EOS R50 -kamerassa sisällön ulkoasun ja tuntuman mukauttamiseen voidaan käyttää Canonin RF- ja RF-S-objektiiveja. ”EOS R50- ja RF-objektiivien ansiosta voit olla luova, minkä lisäksi niillä saa aikaan upean kapean terävyyssalueen”, Martyn sanoo.

2. Tunnista tilanteet, joissa on kuvattava pystysuunnassa

Jalustalle pystykuvausta varten asetettu Canon EOS R50 kuvaa ruokavaikuttaja Martyn Odellia keittiössä.

Canon EOS R50 -kameran kääntyvä kosketusnäyttö antaa mahdollisuuden kuvata mistä tahansa kulmasta. Lisäksi materiaali voidaan sen avulla näyttää vaikuttavalla tarkkuudella ennen verkkoon jakamista. EOS R50:ssä on myös esittelyvideoiden lähikuvaustila, joka mukauttaa tarkennusasetuksia kuvan siirtyessä tuotteen ja esittelijän välillä.

Videota luotaessa yksi tärkeimmistä päätöksistä on, kuvaatko pysty- vai vaakasuunnassa. Asia on saatava nappiin ja riippuu siitä, mitä sovellusta varten kuvaat.

Alustat, kuten TikTok, toimivat vain pystysuunnassa, mikä tarkoittaa, että niihin otettavan kuvan on oltava pystysuuntaista. Muussa tapauksessa vaakasuuntainen materiaali on pienennettävä puhelimen näytön leveyteen tai rajattava sivuilta, jolloin osa kuva-alasta menetetään.

Myös YouTube toimii parhaiten pystysuunnassa. Mutta jos kuvaat tavallista YouTube- tai Twitch-sisältöä, on yleensä kuvattava vaakasuunnassa, mikä vastaa tietokoneen näyttöjen ja puhelimien suuntaa koko näytön tilassa niin, että sisältö näyttää ammattimaiselta.

Canon EOS R50 tunnistaa automaattisesti, kuvaatko pysty- vai vaakasuunnassa, ja tallentaa kyseisessä muodossa. ”Yksi EOS R50 -kameran hienoista ominaisuuksista on, että se tietää missä suunnassa on”, Martyn selittää. ”Kamera tietää, milloin kuvaan pystysuunnassa, joten kun tuon materiaalin puhelimeen, voin lähettää sen saman tien alustoilleni.”

Jos kuvaat videota useille alustoille, voit tallentamisen aikana saada näytölle myös valitsemasi kuvasuhteen merkit niin, että pystyt rajaamaan kohtauksen oikein. Kuva-ala on kokonaisuudessaan edelleen näkyvissä, mutta ohjaimet näyttävät, mistä se rajataan niin, että voit varmistaa, että materiaali näyttää halutulta niin vaaka- kuin pystysuunnassakin.

3. Siirtymät ovat tärkeitä, mutta pidä ne yksinkertaisina

Canon EOS R50 – hidastus

Jokaisen videokuvaajan on osattava siirtyä otoksesta toiseen – ja näiden siirtymien saaminen nappiin on tärkeää. Parasta on pitää ne johdonmukaisina ja hillittyinä. Siirtymien on palveltava tarkoitusta, mutta sulauduttava samalla saumattomasti materiaaliin.

Valitse aluksi vain pari, joita käytät. Aloita perusasioista, kuten kova leikattu siirtymä, jossa otos vaihtuu toiseen ilman tehosteita. Siirtymänä voidaan käyttää myös lähentämistä ja loitontamista. Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on yllättävää, miten ammattimaisilta hillityt siirtymät voivat näyttää.

Pyörityssiirtymät, jotka kiertävät videon seuraavaksi klipiksi nopealla 180 asteen pyöräytyksellä, tai leikkiminen käsipyyhkäisyillä ja sormennapsautuksella ovat myös hauskoja ja toimivat hyvin nopeatempoisissa sosiaalisten alustojen videoissa.

Tämän jälkeen perussiirtymiin voidaan lisätä kehittyneempi kerroksia, kuten J-leikkaus, jossa seuraavan otoksen ääni alkaa ennen kuin kuva tulee näkyviin.

Kohtauksia voidaan hajottaa lisäämällä päälle B-rullan materiaalia, jossa on ääntä. Canon EOS R50 -kameran 120 sekuntikuvan kuvausnopeus sopii loistavasti kauniin hidastetun B-rullamateriaalin luomiseen, ja näin lopputulokseen saadaan ammattimainen tuntuma. ”EOS R50:n hidastusominaisuuden avulla saan lisättyä sisältöön dynaamisen elementin”, Martyn sanoo. ”Kaikkea kuplista öljyssä nesteiden kaatokuviin ja hidastettuun pilkkomiseen.”

4. Postaa säännöllisesti

Kädet pitelevät Canon EOS R50 -kameraa tiedostojen siirtyessä kamerasta viereisellä pöydällä olevaan puhelimeen.

Voidaan olla sitä mieltä, että 4K-materiaalia kuvattaessa tavallinen postaaminen on hankalaa, mutta Canon Camera Connect -sovellus ja mahdollisuus siirtää tiedostoja automaattisesti kamerasta puhelimeen helpottavat niiden lataamista suoraan kuvaustilanteesta sosiaaliseen mediaan.

Seuraajat haluavat nähdä elämääsi ja tekemisiäsi, joten on tärkeää julkaista postauksia usein niin, että heidän mielenkiintonsa säilyy. Myös sosiaalisen median algoritmit pitävät säännöllisestä postaamisesta, mikä tarkoittaa, että sinut todennäköisemmin huomataan.

Pyri julkaisemaan TikTokissa enintään neljä kertaa päivässä ja YouTubessa vähintään kerran viikossa. Tällainen määrä voi olla haastava, joten Fatou neuvoo toimimaan, kun inspiraatio iskee. ”Tykkään jakaa ajankohtaisiin asioihin liittyviä juttuja, raivokohtauksia kuin myös tykästymisiä”, hän sanoo.

Elena on samaa mieltä: ”Yritän tehdä sisällöstäni spontaania ja mukauttaa sen tilanteeseen”, hän sanoo. ”Olen täysin joustava ja voin jakaa koko elämäni.”

”Syy, miksi yhteisöni on kasvanut valtavasti, on se, että panostan asiaan ajallisesti,” Martyn lisää. ”Käytän päivittäin tunteja vastaamalla kommentteihin, lähettämällä äänimuistiinpanoja ja videoviestejä. Yhteisön rakentamiseen tarvitaan energiaa. Et voi lähteä siitä, että ihmiset ilman muuta seuraavat sinua.”

Vaikka julkaista pitää säännöllisesti, on tärkeää, että et julkaise mitä tahansa – sisällön on oltava aina korkealaatuista. "Sen, mitä jaat, on kuvastettava sitä, kuka olet, koska sinua seuraavat ihmiset ovat tottuneet näkemään sinut – he tuntevat sinut”, Fatou sanoo.

5. Luo omia trendejä

Silmälasipäinen ja pörröiseen ruskeaan takkiin pukeutunut sosiaalisen median vaikuttaja Fatou N'Diaye kantaa mukanaan Canon EOS R50 -kameraa kävellessään pastelliväristen talojen ohi.

”Ihmiset voivat toimia inspiraation lähteinä, mutta inspiraation ja kopioimisen välillä on ero”, Fatou sanoo. ”Kopioitaessa ihmisiä kopioidaan jotain, joka ei edusta omaa minää. Seuraajat eivät tiedä kuka todella olet, koska yhtenä päivänä olet tätä ja toisena päivänä jotain muuta. Tällöin seurataan trendejä sen sijaan, että niitä luotaisiin itse.”

”Kun minulta kysytään, mitä neuvoja antaisin uusille sisällöntuottajille”, Fatou sanoo, ”vastaan, että kyse on omana itsenään olemisesta. Se, että joku muu on ottanut onnistuneen kuvan ei tarkoita, että sama onnistuu itseltä. On oltava oma identiteetti, jotain sanottavaa, mutta pysyttävä aidosti uskollisena sille, kuka on. Usein ihmiset pitävät sinusta, koska olet erilainen kuin kaikki muut.”

Zeena on samaa mieltä: ”Pysy omana itsenäsi, ole ainutlaatuinen”, hän sanoo. ”Minulla on paljon ideoita ja paljon projekteja, jotka haluan ehdottomasti jakaa. Aina tulee ideoita, joita kukaan muu ei tee.”

”Sisällöntuottajien on tehtävä sitä, mistä pitävät”, Elena neuvoo. ”Jos et pidä urheilusta, älä ryhdy kuntovaikuttajaksi, koska ihmiset näkevät sen lävitse. Motivoit ihmisiä olemalla kuka olet ja pitämällä hauskaa.”

Kikkapakki, jota sisällöntuottajat käyttävät sosiaalisissa videoissaan

Käsi, joka pitelee Canonin HG-100TBR-jalustakahvaa, joka on kiinni Canon EOS R50 -kamerassa, jossa on Canonin DM-E100-stereomikrofoni.

Canon HG-100TBR -jalustakahva on ihanteellinen työkalu sisällön luomiseen, Martyn sanoo. ”Kokatessani sotken melkoisesti, joten on hyvä juttu, ettei minun tarvitse koskettaa kameraa ja kantaa huolta siitä, että paikat likaantuvat. Tämä sopii hyvin myös vloggaamiseen. Kahva toimii käsivarren jatkeena niin, että voit liikkeellä ollessasi kuvata laajempia kulmia.”

Canon EOS R50
Kevyt peilitön kamera, jonka voi ottaa mukaan minne vain ja jonka avulla voi päästää spontaanin luovuutensa valloilleen. Canon EOS R50 -kameran 24,2 megapikselin kenno kuvausasetuksia ovat mm. 4K 30p ja Full HD 120 fps. Siinä on myös valikoima luovia esiasetuksia, joiden avulla videon ulkoasu ja tuntuma saadaan räätälöityä heti kamerassa. Tietoa muista vaihtoehdoista saat tutustumalla Canonin parhaat vloggauskamerat -oppaaseen.

Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM
Aloita matkasi peilittömien EOS R -järjestelmän APS-C-kameroiden maailmaan objektiivilla, joka kattaa kaiken, mitä videokuvaukseen tarvitaan. Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM on kevyt ja pienikokoinen. Siinä on neljän askelen optinen vakain, joka pitää kuvan vakaana käsivaralta kuvattaessa, ja käyttökelpoinen 18–45 mm:n zoomausalue, jolla päivittäiskuvaamisessa saadaan upeaa jälkeä.

Canonin stereomikrofoni DM-E100
Älä anna särisevän äänen pilata tunnelmaa. Canon DM-E100 -stereomikrofoni on täydellinen valinta, kun ääni halutaan saada kuntoon. Pienenä ja kevyenä se vastaa Canon EOS R50:tä ja toimii kameran akulla. Se tallentaa yksisuuntaista ääntä stereona, joten kyseessä on täydellinen valinta, kun halutaan vlogata kameraan.

Canonin jalustakahva HG-100TBR
Kuvaa varmasti ja luovasti käyttämällä Canon HG-100TBR -jalustakahvaa. Kauko-ohjaimen, säädettävän pään ja erinomaisen ergonomian ansiosta se on tehty vakaata kuvaamista varten.

Canon RF 16mm F2.8 STM
Canon EOS R50:n RF-kiinnityksen ansiosta kaikki RF-objektiivit ovat käytettävissä. Räätälöi objektiivivalintojasi kokemuksen karttuessa luovan esteettisyyden mukaan. Vloggaajille suunniteltu ultralaajakulmainen RF 16mm F2.8 STM sopii kameraan täydellisesti, ja elokuvamainen vaikutelma saavutetaan käyttämällä sen nopeaa f/2.8-aukkoa, joka pehmentää taustan tasaisesti.

Canon RF 50mm F1.8 STM
Kompakti ja kevyt sekä lähes äänettömästi tarkentava RF 50 mm F1.8 STM -objektiivi on ehdoton valinta kuvaamiseen heikossa valossa ja luovaan terävyysalueen hyödyntämiseen.


Joten jos olet sisällöntuottajana valmis nostamaan tasoasi, Canonin neljän sosiaalisen median ammattilaisen neuvot auttavat varmasti erottumaan joukosta.

Peter Wolinski

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VIDEO

  Laadukkaiden ruokavideoiden kuvaaminen ammattilaisten tapaan

  Jessie Bakes Cakes on kerännyt ällistyttävillä ruokavideoillaan yli 100 000 seuraajaa. Tässä jutussa kanavan perustaja selostaa, kuinka ruokavideoiden kuvaaminen otetaan haltuun.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • VIDEOKUVAUSTEKNIIKAT

  Videotarinan luominen

  10 vinkkiä houkuttelevien minielokuvien tekemiseen.

 • VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat ja -objektiivit

  Canon valmistaa kameroita ja objektiiveja, jotka sopivat erinomaisesti sisällöntuottajille. Tämän oppaan avulla löydät juuri sinulle sopivan laitteen.