VLOGGAAMINEN

Ohje: parhaat vinkit vloggaamiseen

Vloggaamisen aloittaminen on hauska ja palkitseva kokemus. Katso vinkkimme vloggaamiseen ja opi kuvaamaan upeita videoita, jotka miellyttävät kokeneitakin katsojia.
Ihminen rannalla pitelee jalustakahvassa olevaa kameraa edessään.

Keksit kiinnostavan aiheen, löysit hienon matkakohteen tai haluat kertoa tarinasi videoblogissasi. Sinulla saattaa olla kaikki ainekset täydelliseen videoblogiin, mutta tiedätkö mitä välineitä tarvitset videoiden kuvaamiseen ja miten saat kohdeyleisösi kiinnostumaan niistä?

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä vasta-alkajille, mutta myös kokeneemmille vloggaajille, jotka haluavat parantaa videoidensa laatua. Katso, miten voit kuvata laadukasta videokuvaa, joka saa yleisön palaamaan blogiisi. Kerromme myös miten saat aikaan vakaata (tärinätöntä) ja terävää kuvaa, mikä on luovan rajaamisen tärkeys ja mitä tarvitset selkeän äänen tallentamiseen. Vinkkejä vlogikuvaamiseen Canon PowerShot G7 X Mark III-, Canon EOS M50 Mark II- tai Canon EOS M6 Mark II-kameroilla tai millä tahansa muulla vlogikameralla.

1. Valitse riittävän suuri kennokoko, mutta ajattele myös kameran painoa.

Mies, jolla on takki, laittaa PowerShot G7 X Mark III -kameran taskuunsa.

Minkä tahansa kameran valitsetkaan, seuraa tämän artikkelin seitsemää huippuvinkkiä ja tutustu, miten voit päästä vloggaamisen maailmaan.

2. Käytä laajakulmaobjektiivia.

Monet vloggaajat käyttävät laajakulmaobjektiiveja, koska niitä voi käyttää myös pienissä tiloissa, kuten makuuhuoneessa tai keittiössä. 24 mm:n objektiivi sopii tähän tarkoitukseen, mutta ultralaajakulmaobjektiivi on vieläkin parempi. APS-C-kennolla varustetulla Canon EOS M6 Mark II- tai Canon EOS M50 Mark II-kameralla ja ultralaajakulmaisella zoom-objektiivilla Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM saat kuvaan mahtumaan enemmän kohteita. Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM -objektiivi tarjoaa vastaavat ominaisuudet DSLR-kameroiden tai Canon Mount EF-EOS M -kiinnityssovittimen, jossa on peilitön runko, käyttäjille.

Minkä tahansa objektiivin valitsetkin, käännä kameran näyttö ylös, niin pääset itse mukaan kuvaan ja voit ottaa selfieitä tai kuvata alhaaltapäin. Monet kamerat, kuten Canon PowerShot G7 X Mark III, voidaan yhdistää Bluetooth-yhteydellä älylaitteen Canon Camera Connect -sovellukseen kuvaamista tai etäkuvausta varten.

3. Valitse tarkkuus ja kuvataajuus.

Canon EOS M50 Mark II -kameran asetusnäyttö ja liitetty mikrofoniyksikkö.

4K-kuvaaminen ei enää ole vain ammattilaisten yksinoikeus. Se on käytössä monissa pienikokoisissa, mutta silti monipuolisissa kameroissa, kuten Canon EOS M50 Mark II -kamerassa.

Videokuvan kysyntä on kasvussa, ja niiden laadulta odotetaan koko ajan enemmän. Jos videosi ei ole riittävän tarkka ja selkeä, luova sisältösi saattaa jäädä vaille katsojia. Valitse Full HD- tai 4K-kamera. Full HD tarjoaa hyvän kuvanlaadun, mutta 4K-videot näyttävät vieläkin tarkemmilta: kuva säilyy vakaana, ja voit lisäksi rajata kuvaa laadun kärsimättä. 4K-videoita ei tietenkään tarvitse julkaista 4K-muodossa, mutta muista, että 4K-videoiden muokkaaminen ja lataaminen kestää kauemmin.

Tärkein asia on kuitenkin miettiä, mikä kuvataajuus sopii parhaiten aiheeseesi. Liikkeen ja toiminnan kuvaamiseen sopii parhaiten 60 kuvaa sekunnissa (fps), ja tällä kuvataajuudella voit myös tehdä hidastustehosteita. 30 tai 25 kuvaa sekunnissa sopii kaikkiin muihin kuvaustilanteisiin. Canon EOS M6 Mark II- ja Canon PowerShot G7 X Mark III-kameroilla voit kuvata jopa 120 kuvaa sekunnissa Full HD -tarkkuudella, mikä takaa yksityiskohtaiset hidastuskohtaukset.

4: Pidä kuva vakaana ja tarkkana.

Mies kävelee metsäpolkua pitkin ja kuvaa itseään PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

Pidä vloggaaminen sujuvana ja saumattomana. Kokeile esimerkiksi Canon HG-100TBR -jalustakahvaa.

Nainen pitelee jalustakahvaa, johon on kiinnitetty PowerShot G7 X Mark III -kamera näyttö käännettynä.

Voit myös asettaa vlogikamerasi jalustalle, jos haluat säilyttää rajauksen yhtenäisenä. Jos sinulla on vlogikamera kääntyvällä näytöllä, kuten PowerShot G7 X Mark III, näet paremmin, mitä kuvaat.

Pienikokoiset ja kevyet Canon PowerShot G7 X Mark III-, Canon EOS M50 Mark II- ja Canon EOS M6 Mark II-kamerat sopivat erinomaisesti liikkeen kuvaamiseen. Onnistunut videoblogi vie yleisön mukana – olipa kyseessä kaupungin mukulakivikadut tai reaktiosi uusimpaan ostokseesi – ja liikkeen kuvaaminen voi olla ratkaiseva tekijä. Varmista, että kuvaamasi videot eivät tärise vaan soljuvat tasaisen sulavasti eteenpäin, jotta katsojat voivat keskittyä esittelemääsi paikkaan tai kertomaasi tarinaan.

Jotta kuva pysyy vakaana, tue kameraa alapuolelta kädelläsi ja tartu toisella kädelläsi kameran kahvaan. Jos tarvitset lisätukea, kokeile kameran runkoon kiinnitettävää kahvalisävarustetta. Hyvä tekniikka auttaa myös paljon: saat teräviä ja vakaita videoita käyttämällä kameran kuvanvakausta tai objektiivia, jossa on optinen kuvanvakain, jolloin kuva on selkeämpi ja helpompi katsella. Kuvanvakain on muun muassa Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa. Kameran viisisuuntainen dynaaminen kuvanvakain ehkäisee kameran tärähtelyn vaikutuksia, kun kuvaat juostessa tai käytät panorointia ja täyttä zoomausta.

Videobloggaajan kasvojen on näyttävä tarkkoina. Canonin kasvojen- ja silmientunnistustekniikka seuraa kasvojasi automaattisesti ja pitää ne tarkennettuina.

5: Panoroi harkiten.

Mies pitelee Canon EOS M6 Mark II -kameraa silmien edessä.

Joissakin kameroissa, kuten Canon PowerShot G7 X Mark III ja Canon EOS M6 Mark II -kameroissa, on tason ilmaisin, joka auttaa pitämään horisontin suorassa.

Liikuttamalla kameraa vaakasuunnassa kuvaamisen tai panoroinnin aikana yleisösi "näkee" silmiesi kautta – luonnonkauniin maiseman tai kaupungin näyttävän silhuetin. Liika panorointi voi olla häiritsevää, mutta harkiten käytettynä se on mainio tehokeino, joka saa tarinasi kulkemaan.

Käytä panorointia säästeliäästi ilman kiirettä ja pidä horisontti suorassa. Jos sinulla ei ole jalustaa, aseta kamera vakaalle alustalle, kuten penkin tai pöydän reunalle, pidä kamera samassa paikassa ja liikuta sitä hitaasti sivusuunnassa.

6: Paranna äänenlaatua ulkoisella mikrofonilla.

Ihminen pitelee kädessään objektiivia ja Canon EOS M50 Mark II -kameraa, johon on liitetty mikrofoniyksikkö.

Paranna videokuvan laatua erillisellä ulkoisella mikrofonilla, kuten Canon DM-E100.

Useimmat videokamerat tuottavat hyväksyttävän äänenlaadun, mutta jos ääni on vlogissasi tärkeää, kokeile ulkoista mikrofonia. Ulkoinen mikrofoni on erityisen kätevä, kun työskentelet ulkona, koska kameran oma mikrofoni todennäköisesti tallentaa häiritsevää taustahälyä, kuten tuulta, jonka voit estää siirtämällä ulkoista mikrofonia. Jos haluat käyttää ulkoista mikrofonia, valitse kamera, jossa on ulkoinen mikrofoniliitäntä, kuten Canon EOS M50 Mark II tai Canon PowerShot G7 X Mark III.

7. Käytä Wi-Fi-yhteyttä jakamiseen.

Monissa markkinoilla olevissa kameroissa, kuten Canon EOS M50 Mark II ja Canon EOS M6 Mark II -kamerassa, voidaan käyttää Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyttä, joten voit jakaa ja varmuuskopioida videoita ja kuvia langattomasti kaikkialla maailmassa. Canon PowerShot G7 X Mark II -kamerassa (nyt Canon PowerShot G7 X Mark III) on Wi-Fi-painike, jonka ansiosta kuvien tallentaminen ja jakaminen on entistä helpompaa.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteys, joten siitä voi muodostaa yhteyden älylaitteeseen tai verkkoon vaikkapa YouTube1-striimausta varten.Teksti: Natalie Denton

  1. Tämän tuotteen striimauspalvelu tukee vain YouTube-striimausta. Jotta voit käyttää suoratoistopalvelua, sinun on rekisteröidyttävä image.canon-palveluun etukäteen.

    YouTube-palvelun suoratoiston rajoituksien mukaan käyttäjällä on oltava vähintään 1 000 kanavan tilaajaa, jotta hän voi suoratoistaa sisältöä mobiililaitteesta. Tämä rajoitus koskee myös YouTube-suoratoistopalvelun käyttöä Canonin PowerShot G7 X Mark III -kameran kautta.

    Lisätietoja rajoituksista saat Googlen tukipalvelusta.

    YouTube-suoratoisto voi muuttua, pysähtyä tai päättyä ilman erillistä ilmoitusta.

    Huomaa, että Canon ei ota vastuuta kolmansien osapuolten palveluista, kuten suoratoistosta YouTube-palvelussa.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit