VLOGGAAMINEN

Siirrä sisällön luominen uudelle tasolle Canon EOS R50 -kameralla

Neljä korkean profiilin vaikuttajaa muodista ja ruoasta kuntoiluun ja elämäntyyliin kertovat, kuinka tarinoiden tallentaminen ja jakaminen Canon EOS R50 -kameralla on parantanut heidän sosiaalisen median sisältöään.
Sosiaalisen median vaikuttaja Fatou N'Diaye, jolla on pöyheä ruskea takki, kyykistyy ja hymyilee jalustalla olevan Canon EOS R50 -kameran edessä.

Sisällön luominen on kilpaillumpaa kuin koskaan, ja olitpa tuottamassa nopeatempoisia ruokavlogeja tai inspiroivia kuntovideoita, tulee hetki, jolloin kannattaa harkita, voisiko videoita parantaa kameralla, jonka suorituskyky, ominaisuudet ja kuvanlaatu ovat aikaisempaa paremmat.

Siinä Canon EOS R50 tulee mukaan kuvaan. Lähtötason Canonin EOS R -järjestelmään kuuluva peilitön kamera, jossa on korkearesoluutioinen 24,2 megapikselin kenno, pitkälle kehitetyt automaattiset tilat ja intuitiivinen käyttöliittymä, mikä tekee siitä ehdottoman valinnan aloitteleville sisällöntuottajille ja sosiaalisen median vaikuttajille.

On niin monia tapoja, joilla EOS R50 yksinkertaistaa sisällön luomista, pienestä koosta ja kevyesti mukana kulkevasta rakenteestaan kääntyvän kosketusnäytön tarkkaan kuvaan, mikä tekee laitteesta oivallisen itsekuvaamiseen ja suoratoistoon.

Neljä dynaamista sisällöntuottajaa Isosta-Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta on vanginnut sydäntään lähellä olevia intohimoja käyttämällä Canon EOS R50 -kameraa. He kertovat erilaisia tarinoita, mutta ovat itse kukin pystyneet parantamaan sisältöään tällä tehokkaalla APS-C-kameralla.

Lukemalla lisää saat tietää, kuinka EOS R50 tekee kuvaamisesta ja sisällön jakamisesta helpompaa, nopeampaa ja parempaa kuin koskaan ennen.

Fatou N'Diaye: muotikuvausta Pariisissa

Sisällöntuottaja Fatou N'Diaye seisoo hämärästi valaistulla kadulla pidellen Canon EOS R50 -kameraa kasvojensa edessä ja katsoen etsimeen.

Canon EOS R50 -kamera suoriutuu erinomaisesti heikossa valossa, ja sen automaattitarkennus toimii -4 EV:iin asti varmistaen, että yöllä tai hämärässä huoneessa luotu sisältö on edelleen terävää.

Canon EOS R50 -kameralla otettu muotokuva sisällöntuottaja Fatou N'Diayesta trenssitakissa, värikkäässä huivissa ja kolmiomaisissa aurinkolaseissa.

Canon EOS R50 -kameran hallinta on aloittelijan kannalta yliveto – mukaan lukien nopea vaihtaminen still-kuvien ja videoiden välillä sekä kosketusnäytön opastetut valikot. Fatou on käyttänyt pitkälle kehitettyjä Canonin peili- ja hybridikameroita, mutta houkuttelevaa EOS R50 -kamerassa oli sen yksinkertaisuus. ”Ihastuin heti ensimmäiseen valokuvaan”, hän sanoo. "Siinä on kaikki. Kyseessä on kamera, joka saa sinut rakastumaan valokuvaamiseen.” Otettu Canon EOS R50 -kameralla, jossa on Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivi (1/200 s, f/2.8 ja ISO 200).

Pariisissa asuva kauneusbloggaaja Fatou rakasti valokuvausta jo nuorena nähtyään isänsä ottavan Canon-filmikameransa kaikkialle. Vuonna 2007 hän perusti – erityisesti mustille naisille suunnatun – Black Beauty Bag -blogin puhuakseen muodista ja jakaa nyt valokuviaan yli 150 000 seuraajalle osoitteessa @blackbeautybag. ”Minulle muoti ja valokuvaus kulkevat käsi kädessä”, hän sanoo.

Fatou matkusti ympäri Pariisia käyttämällä Canon EOS R50 -kameraa ikuistaakseen itsensä pyöräilemässä, shoppailemassa ja kuvaamassa asuja, ja kameran Movie Digital Image Stabilisation -kuvanvakaimen ansiosta hänen käsivaralta kuvaamansa materiaali pysyi terävänä, kun taas monipuolinen 1,62 megapikselin pisteen vaihdettava näyttö teki itsen kuvaamisesta helppoa. ”Voit säätää automaattitarkennusta napauttamalla kohdetta kosketusnäytöllä”, Fatou sanoo. Kamera seuraa sinua tai mitä tahansa valittua kohdetta automaattisesti.

Fatou sanoo rakastuneensa EOS R50 -kameran kokoon. ”En aavistanut lainkaan, että näin pienellä kameralla olisi suuren peilikamera ominaisuudet”, hän jatkaa. ”EOS R50 antaa valita automaattisesta luovasta haarukointitilastaan erilaisia valokuvatyylejä.”

Älypuhelimien tapaan EOS R50 -kamerassa on esiasetukset ja suodattimet, ja luova haarukointitila käyttää automaattisesti neljää erilaista luovaa tehostetta jokaiseen otettuun kuvaan, joista kuvaaja voi valita suosikkinsa.

Vaikka Fatou ei ole valokuvaajana aloittelija, hän huomasi, että nämä työkalut nopeuttavat työnkulkua. ”EOS R50 on oikea valinta henkilölle, joka ei tiedä paljon valokuvauksesta”, hän päättää.

Elena Bulkowski: päivä fitnessvaikuttajan elämässä

Canon EOS R50 -kameralla otettu kuva sisällöntuottaja Elena Bulkowskista juoksemassa pellon poikki kohti kameraa korallitopissa ja mustissa leggingseissä.

EOS R50 -kamerassa on sama automaattitarkennusjärjestelmä kuin Canon EOS R10 -kamerassa, minkä ansiosta Elena pystyi pitämään kuvamateriaalinsa terävänä. "Aina kun lähden reippaalle lenkille tai harjoittelemaan, minun ei tarvitse huolehtia siitä, että näyn kuvissa epätarkkana, koska kamera seuraa minua automaattisesti”, hän sanoo. Kuva on otettu Canon EOS R50 -kameralla ja Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM -objektiivilla (77 mm:n polttovälillä, 1/500 s, f/7.1 ja ISO 100).

Lifestyle- ja fitness-vaikuttaja Elena Bulkowski istuu pöydän ääressä ja syö muroja kulhosta. Edessään hänellä on jalustaan kiinnitetty Canon EOS R50 kosketusnäyttö ylös käännettynä.

EOS R50 -kameran pieni koko on osoittautunut ehdottomaksi sisällöntuottajille, jotka ovat aina liikkeellä. ”Nousen ylös, valmistan aamiaisen, julkaisen reseptivideon, minkä jälkeen heitän sen reppuuni ja lähden patikoimaan”, Elena selittää. ”Laite sopii täydellisesti työnkulkuuni, koska voin ottaa sen mukaan kaikkialle.”

Fitnessvetoinen Elena lanseerasi @trainhard_eatwellin vuonna 2014 muutettuaan Saksan Stuttgartiin ja huomattuaan, ettei lähistöllä ollut yhtään urheiluseuraa. Hän jakaa intohimonsa liikkumiseen verkossa ja motivoi seuraajiaan terveellisillä resepteillä ja treenivideoilla – ja tarvitsee kameran, joka pysyy mukana.

Canon EOS R50 -kameran jatkuva kuvausnopeus 12 kuvaa sekunnissa ja 120p:n hidastettu video sopivat täydellisesti Elenan nopeatempoiseen sisältöön. Dual Pixel CMOS AF II -automaattitarkennusjärjestelmä seurasi Elenaa tämän harjoitteluissa ja piti hänet terävänä. ”Juoksuvideoni ovat niin tosi sulavia”, hän sanoo. ”Teen paljon urheilusisältöä ja on hienoa, että automaattitarkennus seuraa minua, kun harjoittelen.”

Päivitettyään älypuhelimesta Elena havaitsi EOS R50 -kameran olevan intuitiivinen käyttää. ”Vaihtaminen video- ja valokuvatilan välillä on tosi helppoa”, hän jatkaa.

Lisäksi EOS R50 -kamerassa on 14 kuvausohjelmaa still-kuville, ja asetukset eri tilanteisiin, kuten omakuviin ja urheiluun, määrittyvät automaattisesti. Videotiloja on kuusi.

Martyn Odell: ruokavallankumouksen reseptejä

Ruokavaikuttaja Martyn Odell nojaa keittiön työpöydän yli Canon EOS R50 -kameralla ja säätää objektiivia kuvaamaan ruokalautasta.

Ruokavaikuttaja Martyn on luonut monipuolista sisältöä Canon EOS R50 -kameralla sen laajan yhteensopivien RF- ja RF-S-objektiivien valikoiman ansiosta. ”Vaihdettavien objektiivien ansiosta voin leikkiä eri polttoväleillä”, hän sanoo. ”On uskomatonta, että voin videota kuvatessani kuvata kaiken laajakulmaobjektiivilla, ja vaihtaa sen jälkeen 50 mm:iin ruokavalokuvausta varten.”

Canon EOS R50 -kamera, jossa on rengasvalo ja mikrofoni, asetettuna pystysuoraan jalustaan. Kääntyvässä kosketusnäytössä näkyy ruokavaikuttaja Martyn Odell pitelemässä punasipulia.

EOS R50 -kameran uusi videoiden lähikuvaustila sopi täydellisesti kappaleiden esittämiseen kameralle. ”Aineksen nostamisen jälkeen tarkennus napsahtaa suoraan takaisin kasvoihini, mikä on juuri sitä mitä tässä tarvitaan”, Martyn sanoo.

Tunnisteella @lagomchef postaavan Martynin TikTok-videot opettavat ihmisiä vähentämään ruokahävikkiä ja pitämään hauskaa keittiössä. Valokuvaustutkinnon ja peilikameralla kokemuksensa hankkinut Martyn on käyttänyt älypuhelinta spontaanin sisällön luomiseen, mutta on hämmästynyt EOS R50 -kameran kyvystä kuvata 4K 30p -videota sekä 120p Full HD -laatua.

”Laatu napin painalluksella on minulle erittäin tärkeää, koska sisältöni on hyvin suunnittelematonta”, Martyn sanoo. "Mutta tiedän, että voin ottaa kameran käteen, valita nauhoituksen ja tallentaa upeaa 4K-materiaalia saman tien. Lisäksi mahdollisuus tallentaa hidastettua materiaalia on tuonut ruokasisältööni uutta dynamiikkaa.”

Canon EOS R50 -kameran helppokäyttöiset kuvaustilat auttoivat häntä myös kuvaamaan ruokaa läheltä. "Yksi hienoista ominaisuuksista on tarkennuksen haarukointi, jonka avulla makrokuvaaminen on todella helppoa, koska se osaa valita juuri oikean syväterävyyden.”

EOS R50 -kameran Bluetooth-kamerahallinnan ja langattoman yhteyden ansiosta Martyn saattoi lähettää sisältöä sosiaalisiin kanaviinsa välittömästi. ”Valokuvien ja videoiden lähettäminen EOS R50 -kamerasta puhelimeen on todella helppoa Canon Camera Connect -sovelluksen kautta. Näin sisällön voi laittaa verkkoon heti, kun se on tallennettu”, hän sanoo.

Zeena Shah: vaivaton design-inspiraatio

Sisällöntuottaja Zeena Shah ottaa valokuvan ylellisesti katetusta pöydästä Canon EOS R50 -kameralla.

EOS R50 -kameran käyttäminen on ollut aidosti helppoa ja erittäin intuitiivista, koska en ole erityisen tekniikkataitoinen”, Zeena sanoo. "On uskomatonta, että voin ottaa kuvia ja saada ne automaattisesti näkyviin puhelimessani sekuntia myöhemmin. Tämä tulee säästämään vielä paljon aikaa.”

Canon EOS R50 -kameralla otettu muotokuva tyylivaikuttaja Zeena Shahista, jolla on vaaleanpunainen haalari ja sininen hattu. Hän seisoo valkoiseksi maalattua seinää vasten ja nauraa.

Tyyli on Zeenalle erittäin tärkeää, joten EOS R50 -kameran mahtuminen käsilaukkuun ja sen mukaan ottaminen kotoa studioon on suuri etu. ”Se tulee mukanani kaikkialle, ja siitä on laadun suhteen oikeasti apua”, hän sanoo. "Minulla on tunne siitä, että olen oikea valokuvaaja ja aidosti laadukkaiden kuvien ottaminen on ilo.” Otettu Canon EOS R50 -kameralla ja Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM -objektiivilla (18 mm, 1/500 s, f/9 ja ISO 160).

Lontoossa asuva Zeena (@heartzeena) on designer, stylisti, juontaja ja kirjailija, joka löysi ikivanhan marmoroinnin taiteen uudelleen koronasulun aikana. Kuvattuaan työnsä ensin älypuhelimella hän halusi parannusta laatuun.

EOS R50 -kameran tarkat ja terävät kuvat tyydyttivät Zeenan taiteellista silmää kirkkaiden sävyjen ja yksityiskohtien osalta. ”Väri on niin kaunis”, hän sanoo. ”Se on niin aito, ja on todella ihanaa saada jakaa tuo tarkkuus ja kaunis värikylläisyys seuraajieni kanssa.”

Luova haarukointi antaa useita muokkausversioita kustakin kuvasta, minkä ansiosta Zeena saattoi lähettää sisältönsä suoraan sosiaaliseen mediaan. ”Valmiiden suodattimien ansiosta kuvat voi lähettää heti”, hän selittää.

Ennen kaikkea Zeena ihastui EOS R50 -kameran hidastustoimintoon, jolla hän sai vangittua marmorointivideoidensa pyörteilevien musteiden lumoavan vaikuksen. ”Se on asia, joka puhelimella tekemästäni sisällöstä puuttui”, hän jatkaa. ”EOS R50 -kameran tarkennuksen haarukointi on myös tosi siistiä. Se sulauttaa kuvia yhteen ja tuo kuvaan todella kauniin syväterävyyden, jota en pystyisi saamaan talteen millään muulla tavalla.”

EOS R50 -kameran edut sisällöntuottajien kannalta

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Halusitpa sitten kasvojenseuranta- ja automaattitarkennusominaisuuksia, intuitiivisia kuvaustiloja, kääntyvää kosketusnäyttöä sommittelun ja asetusten tarkistamiseen, tarkkaa ja elävää kuvanlaatua tai mahdollisuutta käyttää EOS R System -kameran monipuolista objektiivivalikoimaa, EOS R50 on napakka valinta upean sisällön luomiseen jaettavaksi ystävien ja seuraajien kanssa.


Teksti Lauren Scott

Vastaavia tuotteita

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VALOKUVAUS

  EOS R50 vs EOS R10

  Canon vertailee kahden EOS R -järjestelmän APS-C-kameran tärkeimpiä ominaisuuksia ja rakennetta.

 • VIDEO

  Vinkkejä sosiaalisen median videoiden parantamiseen

  Neljä sisällöntuottajaa keskustelee siitä, mikä tekee sisällöstä mahtavaa ja miten verkossa erotutaan joukosta.

 • VIDEO

  Laadukkaiden ruokavideoiden kuvaaminen ammattilaisten tapaan

  Jessie Bakes Cakes on kerännyt ällistyttävillä ruokavideoillaan yli 100 000 seuraajaa. Tässä jutussa kanavan perustaja selostaa, kuinka ruokavideoiden kuvaaminen otetaan haltuun.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.