VLOGGAAMINEN

Maailmalla: matkavloggaaja Chloe Gunning testaa Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivia

Katso, miksi ultralaajakulmainen ja edullinen RF-objektiivi sopii täydellisesti vloggaamiseen Wanderlust Chloen kaupunkiretkellä.
Nuori nainen seisoo värikkäällä graffitilla peitetyn seinän edessä pidellen Canon EOS R6 -kameraa, jossa on Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi.

Chloe Gunning on yksi Ison-Britannian suosituimmista matkavloggaajista. Hän työskenteli aiemmin musiikkialalla, riippumattomalla radioasemalla ja kykyjenetsintäohjelman kulissien takana, mutta vuonna 2014 hän päätti vaihtaa alaa. Hän on tutustunut maailmaan kameransa kanssa siitä lähtien bloggaamalla ja vloggaamalla nimellä Wanderlust Chloe ja jakanut tarinoita, vinkkejä ja kuvia kaikkialta maailmasta.

Chloe on käyttänyt tähän asti Canon EOS M50 -kameraa (jonka tilalla on nyt Canon EOS M50 Mark II). "Sitä on ollut mahtava käyttää matkablogissa", hän sanoo. "Se on monikäyttöinen, pienikokoinen ja laadukas kamera, jota on helppo käyttää. Parasta siinä on pieni koko, joka on kätevä matkoilla. Lisäksi siinä on kääntyvä näyttö, joka sopii hyvin vloggaamiseen ja selfieiden ottamiseen."

Ennen kuin Chloe alkoi kuvata Bristolin matkaopasta Englannissa, hän kuitenkin kokeili Canonin EOS R -järjestelmää. R-järjestelmä on suunniteltu sisällöntuottajille, jotka etsivät jatkuvasti uusia tapoja esitellä sisältöään. Sen avulla vloggaajat ja vaikuttajat voivat käyttää laadukkaiden RF-objektiivien kasvavaa valikoimaa, johon kuuluu myös Canonin RF-objektiivien uusin tulokas eli Canon RF 16mm F2.8 STM Uusi ultralaajakulmainen RF-objektiivi, jolla voi kuvata laajoja kuvakulmia ja jonka maksimiaukko on f/2.8, tarjoaa runsaasti luovia mahdollisuuksia.

Chloe kuvasi kaupunkivloginsa täyden kennokoon Canon EOS R6 -kameralla, mutta vain 165 grammaa painava Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi sopisi erinomaisesti myös EOS R -järjestelmän perustason kameraan, kuten pieneen ja kevyeen Canon EOS RP -kameraan.

Ultralaajakulma

Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivista on monia etuja vloggaamisessa. Ensinnäkin kameran ultralaajakulma helpottaa ympäristön kuvaamista, kun otat selfieitä. "Käytän vlogeissa mielelläni superlaajakulmaobjektiivia, koska se pystyy tallentamaan niin paljon samaan kuvaan", Chloe toteaa. "Voin kertoa visuaalisesti upean tarinan, koska katsojat näkevät enemmän matkakohdetta samalla, kun kerron siitä.

"Se oli ihanteellinen valinta erityisesti Bristolin venematkan kuvaamiseen", hän kertoo. "Oli hetkiä, jolloin istuin veneen laidalla ja kuvasin itseäni katselemassa maisemaa ja puhumassa. Ultralaajakulmaisen objektiivin avulla sain kuvattua paljon ympäristöäni, kuten värikkäitä talorivistöjä, SS Great Britainia ja ohi kulkeneita veneitä."

Nuori nainen veneen reunalla pitelemässä Canon EOS R6 -kameraa jalustakahvalla, taustana joki ja rivi taloja.

Chloe piti siitä, että hän sai niin suuren osan maisemasta kuviin. "Se tekee kuvasta katsojille entistä vaikuttavamman, joten he voivat melkein tuntea olevansa siinä mukana", hän sanoo.

Laaja kuvakulma on hyödyllinen myös silloin, kun kuvataan ahtaissa paikoissa, kuten makuuhuoneesta tai keittiöstä vlogattaessa, eikä voida astua taaksepäin näköalan laajentamiseksi. Laajakulmaobjektiivi, kuten Canon RF 16mm F2.8 STM, ottaa kuvaan mahdollisimman suuren osan näkymästä.

Laajakulmaobjektiivi on usein paras vaihtoehto maisemakuvaukseen, jota Chloe kokeili kuvatessaan panoraamakuvia Bristolista. "Se oli loistava, kun kuvasin Clifton Observatorylta ja Cliftonin riippusillan ympäristössä", hän sanoo. "Sain otettua kuvia, joissa sain samaan kuvaan koko sillan, Avonin rotkon ja kaupunkinäkymän. Näkymä on valtava, joten objektiivin kuvakulma on todella vaikuttava!"

Helppo pitää mukana

Olan yli kuvattu otos nuoresta naisesta kävelemässä kauppahallissa ja kuvaamassa itseään Canon EOS R6 -kameralla.

Canon EOS R6 -kamerassa on kääntyvä kosketusnäyttö, täysikokoinen kenno, 4K/60p-videokuvaus, luokkansa paras kuvanvakautus ja kompakti muotoilu, joten se on monipuolinen vloggauskamera, jolla saa huippulaatuisia videoita ja valokuvia. "Käytin Canonin HG-100TBR-jalustakahvaa ja liitettävää DM E-100-stereomikrofonia, jotta sain helppokäyttöisen vloggausjärjestelmän kaupungilla liikkumista varten", Chloe sanoo. "Jätin yleensä suuren osan kameran asetuksista automaattitilaan."

Nuori nainen istuu pöydässä, hymyilee ja nostaa kasviswrappia kohti kameraa, joka on pöydällä Canonin minijalustaksi käännetyssä HG-100TBR-jalustakahvassa.

Canonin HG-100TBR-jalustakahvalla on kaksi tehtävää: se on ergonominen yhdellä kädellä käytettävä kahva, jossa on kameran kauko-ohjaimet, sekä jalusta, joka tarjoaa vakautta, kun molempien käsien on oltava vapaana. Siinä on myös laajennettava pidike, johon voi kiinnittää ulkoisen mikrofonin, kuten Canonin DM-E100-stereomikrofonin.

Bristolissa kuvatessaan Chloe käytti EOS R6 -kameransa kanssa Canonin HG-100TBR-jalustakahvaa, jonka avulla hänen oli helppo kuvata itseään yhdellä kädellä ja josta sai kääntämällä vakaan minijalustan.

Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivissa on lähes äänetön askelmoottoriin (STM) perustuva automaattitarkennus, jonka ansiosta se on erinomainen valinta, kun halutaan kuvata videoita tai tallentaa ympäristön ääniä. Chloe asensi kameran varusteluistiin Canonin DM-E100-stereomikrofonin, jotta äänen tallennuslaatu oli paras mahdollinen. Mikrofoni liitetään kameran 3,5 mm:n ääniliitäntään, ja sen voi tarvittaessa kiinnittää myös HG-100TBR-jalustakahvaan, jossa on erillinen mikrofonipidike, jotta kameran varusteluisti pysyy vapaana muita lisävarusteita varten.

Chloen mielestä kevyt Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi oli erittäin helppo käsitellä myös täyden kennokoon EOS R6 -kameraan yhdistettynä. "Minusta oli hienoa nähdä, että siinä oli paljon samanlaisia asetuksia kuin EOS M50 -kamerassani," hän lisää. "Oikeat asetukset oli helppo löytää valikoista, koska niiden asettelu oli samanlainen."

Chloe kertoo, että EOS R6 on ominaisuuksiltaan "hyvä parannus siihen, mitä olen käyttänyt tähän asti". Kaikissa Canonin EOS R -järjestelmän kameroissa on leveä RF-kiinnitys, joka nopeuttaa kameran ja objektiivin välistä tiedonsiirtoa, vähentää kameran tärähtelyn vaikutuksia ja tarjoaa enemmän luovia mahdollisuuksia. Lisäksi uuden sukupolven RF-objektiivit parantavat suorituskykyä heikossa valaistuksessa ja niissä on edistyksellinen automaattitarkennus, joten saat upeita tuloksia missä ja milloin tahansa, niin yöllä kuin päivällä.

Nopea ja monipuolinen

Nuori nainen seisoo kaupungin siluetin edessä ja kuvaa itseään Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla.

"Vaihtelin pääasiassa kahta asetusta: kuvasin 30 kuvaa sekunnissa tai 60 kuvaa sekunnissa, kummatkin 4K-tarkkuudella", Chloe kertoo. "Halusin, että kaikki lisämateriaali tuntuu elokuvamaiselta, ja tiesin, että 60 kuvan sekuntinopeudella kuvatusta materiaalista saisin kaunista hidastamalla."

Nuori nainen seisoo etualalla laajakuvanäkymässä, jossa on rotko ja sen ylittävä riippusilta.

Chloe käytti Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivin laajakulmaperspektiiviä vaikuttavien panoraamojen kuvaamiseen esimerkiksi kuuluisasta Cliftonin riippusillasta ja Avonin rotkosta. Kuva on otettu Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla.

Chloe kuvasi kameralla erilaisia videoita ja paljon lisämateriaalia, jotta hän voi kertoa päivän tarinan. "Bristol on erinomainen kaupunki tällaisin kuvauksiin, koska siellä on monenlaista nähtävää, kuten ranta, värikäs katutaide, vilkkaat markkinat, ruokapaikat ja tietysti Cliftonin kuuluisat rotkonäkymät. Halusin kuvata vlogin, joka toimisi hyvänä esittelynä niille, jotka vierailevat kaupungissa ensimmäistä kertaa."

Osa Chloen kuvaamista sisätiloista oli melko pimeitä, mutta Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivin suuri valovoima ja EOS R6 -kameran erinomainen hämäräsuorituskyky tarjosivat paljon vaihtoehtoja. "Koska pystyin kuvaamaan aukolla f/2.8, sain kirkkaampaa ja terävämpää videokuvaa, jossa oli vähemmän kohinaa. Siitä oli apua myös joissakin päivän mittaan ottamissani valokuvissa. Jos valokuvassa on vähemmän rakeisuutta, se helpottaa kuvan muokkaamista."

Nuori nainen osoittaa Canon EOS R6 -kameralla ja Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla kasvia kaupassa.

Chloe halusi kuvata Bristolin vilkkailla markkinoilla ja kaupoissa selkeitä sommitelmia, ja keskittyi usein yksityiskohtiin. Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivin kyky tarkentaa vain 13 cm:n etäisyydelle tarjosi hänelle paljon luovia mahdollisuuksia.

Takaa kuvattu nuori nainen osoittaa Canon EOS R6 -kameralla salaattibaaria, jossa on värikkäitä salaatteja kulhoissa.

Ohut ja edullinen Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi tuottaa erinomaisen kuvanlaadun laajalla kuva-alalla.

RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla voi tarkentaa vain 13 cm:n etäisyydelle, mikä lisää vlogikuvausten monipuolisuutta. "Vaikka se on laajakulmaobjektiivi, sillä voi tarkentaa uskomattoman lähelle", Chloe innostuu. "Se oli kätevä, kun kuvasin Bristolin St Nicholas Marketilla, koska halusin ottaa lähikuvia joistakin ruoista. Objektiivin avulla sain ikuistettua yksityiskohdat, kuten porkkanasalaatin rakenteen ja värikkyyden. Oli myös hienoa, että pystyin siirtämään tarkennuksen etualalta taustalle nopeasti laadun kärsimättä."

Kuvanlaatu on tietysti ensisijaisen tärkeä. Se auttaa videoita ja kuvia erottumaan suuresta määrästä puhelimella kuvattua sisältöä. Canonin RF 16mm F2.8 STM -objektiivin yhdeksän linssielementtiä, kuten teräviä ja tarkkoja kuvia tuottava asfäärinen linssi, herättävät kohteet eloon, kuvasitpa Bristolin vilkkaita katuja tai Sardinian upeita hiekkarantoja. Kun yhdistät sen Canon EOS R6- tai EOS RP -kameraan, pääset pian mukaan laadukkaiden matkavlogien maailmaan.Teksti: Marcus Hawkins

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VLOGGAAMINEN

  Sisällöntuotanto EOS R50 -kameralla

  Siirrä sosiaaliset syötteesi uudelle tasolle Canon EOS R50 -kameralla.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • KATUKUVAUS

  Katukuvauksen objektiivihaaste

  Näistä syistä Canonin RF 28mm F2.8 STM -objektiivi on tärkeä varuste katukuvaajille.

 • MATKAKUVAUS

  10 vinkkiä matkakuvaukseen

  Valokuvaaja ja bloggaaja Diana Millos jakaa parhaita upeiden matkakuvien ottamisvinkkejään.