MATKAKUVAUS

Paras lähtötason Canon-varustus matkakuvaukseen

Nämä matkakäyttöön suunnitellut ja valmistetut Canon-kamerat sekä objektiivit ovat napakoita matkakumppaneita, joilla seikkailut saadaan talteen niin, että muistot säilyvät loppuiän.
Käsi vetää käsilaukusta Canon-kameraa, jossa on Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi.

Olitpa sitten tutustumassa kaupunkiin, retkeilemässä luonnossa tai uppoutumassa uuteen kulttuuriin, parhaat matkakuvausvarusteet auttavat saamaan tärkeät hetket talteen ja säilyttämään muistot, joilla on sydämessä aivan erityinen sija. Välittömien maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta kaikki tilannekuvista täydellisiin matkavlogeihin voidaan nyt myös jakaa ystävien, perheen ja seuraajien kanssa ympäri maailmaa – reaaliajassa.

Pysäyttävien kuvien, tulosteiden ja videoiden tuottamiseen tarvitaan kamera, joka toimii hyvin ympäri vuoden olosuhteista riippumatta, mutta on silti riittävän pieni mahtumaan käsimatkatavaroihin. Sama pätee myös objektiiveihin, joiden on oltava tarpeeksi monipuolisia niin, että ne pysyvät seikkailunhaluisten kuvaajien vauhdissa ilman, että kuvanlaadusta tarvitsee tinkiä.

On paljon huomioitavaa, mutta olemme koonneet oppaan parhaista matkakuvausvarusteista. Olitpa sitten aloittelija, joka haluaa päästä alkuun, nousujohteessa oleva matkabloggaaja, joka haluaa tehdä vaikutuksen seuraajiinsa, tai sisällöntuottaja, jolla on kasvavaa näkyvyyttä ja joka haluaa viedä sisältönsä ja varustepakkauksensa seuraavalle tasolle, voit luottaa siihen, että sinulla on tarvittavat työkalut menestyäksesi.

Parhaat matkakamerat vapaa-ajan valokuvaajille ja perheen lomamatkoille: Canon EOS R100 ja Canon Zoemini S2

Kaksi henkilöä seisoo kädet toistensa ympärillä hymyillen hiekalla olevien rantamökkien edessä.

Ehdoton valinta perhelomalle, Canon EOS R100 on edullinen vaihtoehto niille, jotka haluavat nostaa tasoa älypuhelimesta ja ottaa laadukkaita kuvia ja videoita.

Valkoinen Canon Zoemini S2 avoimen leikekirjan päällä. Kirjan sivuille on aseteltu matkakuvia.

Canon Zoemini S2 -kameratulostimella voit ottaa kuvia ja tulostaa niitä ollessasi liikkeellä – aivan ehdoton laite matkaleikekirjan pitämiseen. Canon Mini Print -sovelluksella voit muokata kuvia ja antaa niille haluamasi luovan silauksen.

Perhelomat ovat muutakin kuin pakoa arkirutiineista. Ne ovat kallisarvoista aikaa läheistemme kanssa, ja niiden aikana koemme ikimuistoisia hetkiä.

Canon EOS R100 -kameralla saat tehtyä ainutkertaisille hetkille kunniaa. Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus pystyy seuraamaan silmiä ja kasvoja niin, että kaikki perheenjäsenet näkyvät tarkkana myös vilkkaissa kaupunkimaisemissa. Creative Assist -tilassa voidaan säätää taustan epätarkkuutta, kirkkautta tai kontrastia välittömästi, kun taas Auto Lighting Optimizer (automaattinen valotuksen optimointi) tasoittaa suoran auringonvalon aiheuttamaa jyrkkää kontrastia. Näin saadaan luonnollisen näköistä kuvaa myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

EOS R100 on täydellinen kumppani myös auringon laskiessa, sillä sen pitkälle kehitetty ominaisuudet pitävät kuvat tarkkoina ja terävinä kuvattaessa käsivaralta ja hämärässä.

Yhdistämällä EOS R100 -kamera Canon Camera Connect -sovellukseen kuvia voidaan siirtää kamerasta välittömästi älypuhelimeen jaettavaksi sosiaalisen median kautta. Sovelluksen ja GPS:n avulla kuviin voidaan lisätä myös geotunniste, jolloin kuvat voidaan järjestää, kun palataan kotiin, tai näyttää vain lomakohteessa otetut kuvat. Ryhmäkuvissa voidaan käyttää Camera Connectin etäkuvaustilaa, jolloin kuvaaja pääsee itsekin mukaan.

Canon Zoemini S2 on 8 megapikselin kennonsa ansiosta loistava lomakumppani, joka herättää tärkeät hetket eloon samalla kun koet ne. Canon Zoemini S2 on kompakti kameratulostin, jolla voit ottaa tyylikkäitä selfieitä ja parannella poseeraustasi ja valotusta kiinteän peilin ja rengasvalon avulla. Voit tämän jälkeen valita, haluatko tulostaa kuvat paikan päällä alle minuutissa tai tallentaa kuvat microSD-kortille ja tulostaa myöhemmin.

Kun yhdistät Canon Zoemini S2 -laitteen Canon Mini Print -sovellukseen, voit myös tarkistaa sommittelun live-näkymässä, muokata kuvia ennen tulostusta ja jopa tulostaa kuvia suoraan älypuhelimesta.

Parhaat lähtötason ja sisällöntuottajien matkakamerat Canon EOS R10 ja EOS R50

Kädet pitelevät Canon EOS R10 -kameraa ja kameran näytöllä näkyvät suihkulähde ja luonnon vehreyttä.

Canon EOS R10 painaa vain 429 grammaa, ja kameran mukana toimitettu 130 gramman Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi on yhtä pienikokoinen (vain 130 grammaa), mutta siinä on monikäyttöinen zoomausalue ja optinen kuvanvakain. Nämä kaksi yhdessä ovat tehokas ja kevyt yhdistelmä niin aloittelijoille kuin kokeneille valokuvaajilla.

Lähikuva kukkatasoista, otettu käyttämällä Canon EOS R50:n Advanced A+ -tilaa.

EOS R50 -kameran Advanced A+ -tila – yksi älykkäiden automaattisten kuvaustilojen joukosta – ottaa monta kuvaa ja yhdistää ne sitten yhdeksi niin, että käyttäjä voi valita seikkailuillaan parhaat päältä pikkiriikkisellä tietotiedolla. Kuva on otettu Canon EOS R50 -kameralla ja Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla (1/160 s, f/11 ja ISO 100).

Vaikuttavien teknisten ominaisuuksien ansiosta Canon EOS R10 sopii myös harrastajille ja vakiintuneille sisällöntuottajille, joilla on käyttöä ominaisuuksille, jotka nostavat sisällön uudelle tasolle.

24,2 megapikselin APS-C-kennonsa ansiosta EOS R10 tuottaa kauniita ja teräviä valokuvia sekä tasaista 60p-laatuista huippuluokan 4K-videokuvaa ammattitason vlogeihin ja tarinoihin. Edistyksellisen automaattitarkennusjärjestelmän avulla, joka pystyy seuraamaan silmiä, kasvoja, eläimiä ja ajoneuvoja, sisältösi on aina terävää, myös hämärässä.

EOS R10 -kamerassa on myös kääntyvä kosketusnäyttö, joka mahdollistaa onnistuneen sommittelun mistä tahansa kuvakulmasta, sekä kiinteä salama, jolla voit kuvata yöllä tai heikossa valaistuksessa. Se painaa vain 429 grammaa, joten se kulkee helposti mukana niin kaupungeissa kuin jyrkillä rinteillä.

Nopealiikkeisten sisällöntekijöiden, jotka haluavat tehdä laadukkaampia matkavideoita seuraajille jaettavaksi, kannattaa huomata myös Canon EOS R50, jossa on sama anturi ja automaattitarkennusjärjestelmä kuin EOS R10:ssä, mutta pienempi runko, ja se painaa vain 375 g.

Älypuhelimen kosketusnäytön tunteville kamera on yksinkertainen ja intuitiivinen käyttää, se tallentaa upeaa 4K-videota jopa 30p-laatuisena ja siinä on Movie Digital IS, videoiden digitaalinen kuvanvakain, jolla saadaan tärinätöntä liikkuvaa kuvaa liikkeellä oltaessa. Laitteella voi kuvata myös pystysuuntaista videota, minkä lisäksi siinä on esittelyvideoiden lähikuvaustila, jolla voi esitellä vaikka torilta löytyneitä eksoottisuuksia tai merkillisiä matkamuistoja, joita matkalta on jäänyt mukaan.

Molempia kameroita voidaan käyttää minkä tahansa Canonin RF- tai RF-S-objektiivin kanssa, mikä tarjoaa kuvaajalle laajan valikoiman erilaisia ​​objektiiveja ja runsaasti tulevaisuuden vaihtoehtoja sitä mukaa kuin tavoitteet kehittyvät.

Parhaat perustason laajakulmazoom-objektiivit matkakuvaukseen: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM ja RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Vaaleanpunaiseen toppiin pukeutunut henkilö ojentaa kätensä ottaakseen itsestään kuvan veneessä, jonka molemmilla puolilla on värikkäitä rakennuksia. Kuva on otettu Canon EOS R50 -kameralla Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla.

Kevyen Canon EOS R50 -kameran ja Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM ‑objektiivin yhdistelmä sopii paitsi matkakuvaukseen myös matkavloggaamiseen. Kuvaaja pääsee helposti itse mukaan kuvaan, UHD 4K 30p -videoon tai suoratoistoon ja ottaa samalla mukaan suuren osan takanaan olevaa näkymää. Kuva on otettu Canon EOS R50 -kameralla ja Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla (10 mm, 1/320 s, f/8 ja ISO 400).

Vuorten ympäröimä järvi. Maisema heijastuu vedestä, yllä on pilvinen taivas. Kuva on otettu Canon EOS R5 -kameralla ja Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM on ultralaajakulmainen zoom-objektiivi, joka on suunniteltu matkakuvaukseen hankalissakin olosuhteissa. Objektiivin viiden askeleen optinen kuvanvakain, valovoimainen (f/4.5) enimmäisaukko ja Canonin RF-kiinnityksen huippunopeat tarkennusominaisuudet takaavat, että valokuvat ja videot ovat tarkkoja ja ammattitasoisia kaikissa valaistusolosuhteissa. Kuva on otettu Canon EOS R5 -kameralla ja Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla (17 mm, 2,5 s, f/11 ja ISO 100). © Verity Milligan

Yksi Canonin monipuolisimmista maisema- ja matkakuvaukseen tarkoitetuista objektiiveista on Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. Kyseessä on pienikokoinen, erittäin laajakulmainen objektiivi, joka on pätevä kumppani esim. Canon EOS R10- ja EOS R50 -kameroille ja samalla mainio lisä kameran mukana toimitettavan RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivin rinnalle. Rakenteeltaan 18–45 mm:n mallin tavoin sisäänvedettävä RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM painaa vain 150 g ja kulkee helposti mukana repussa tai takin taskussa. Sen 10–18 mm:n zoomausalue mahdollistaa isomman kuvan näkemisen – kirjaimellisesti – mutta sopii erinomaisesti myös eri näkökulmien vangitsemiseen samoin kuin etualan ja taustaelementtien suhteella leikkimiseen.

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:n suuri näkökulma tekee siitä myös yhden Canonin parhaista vloggausobjektiiveista, joka on aivan ehdoton tilanteissa, joissa kuvaaja haluaa itse asettua kuvaan ja ottaa mukaan myös ympäristöä. Tasainen ja käytännöllisesti katsoen äänetön automaattinen STM-tarkennusjärjestelmä toimii yhtä tarkasti still-kuvissa kuin videokuvauksessakin samalla kun kameran sisäinen automaattikorjaus siivoaa pois vääristymät. Lopputuloksena saadaan korkealaatuisia ja todenmukaisia kuvia, jotka tekevät kunniaa mille tahansa matkaseikkailulle. Lisää pelivaraa kuvaaja saa vaihtamalla manuaaliseen tarkennukseen ja siirtymällä lähelle kohdettaan jopa 0,5-kertaisella makrosuurennuksella, joka on pätevä keino ottaa äärimmäisiä lähikuvia paikallisesta kasvi- ja eläinkunnasta suurta taustaa vasten. Jalustaa ei matkoilla tarvitse kantaa, sillä RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa on neljän stop-arvon optinen kuvanvakain. Tämän saa vielä nostettua kuuteen pykälään käyttämällä sitä yhdessä sellaisen kameran kanssa, jossa on sisäinen kuvanvakain (IBIS), kuten mm. EOS R7.

Jos RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM kuulostaa hyvältä, mutta käytät täyden kennokoon kameraa, niin Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM on sinun valintasi. Objektiivin erittäin laaja polttovälialue takaa, että mitään tärkeää ei jää pois kuvasta, vaikka olisit vloggaamassa kaupungin kiireisessä keskustassa, kuvaamassa matkatarinaa keskiaikaisen kaupungin ahtailla kujilla tai ikuistamassa vuoriston upeita maisemia. Pienikokoinen ja kevytrakenteinen RF-objektiivi on edullinen lisä kevyesti liikkeellä olevan matkakuvaajan varustelaukkuun. Tehokas kuvanvakain ja valovoimainen (f/4.5) enimmäisaukko tekevät objektiivista erinomaisen valinnan vaihtelevissa valaistusolosuhteissa. Täyden kennokoon objektiivina se on hieman isompi, mutta tyyppiinsä nähden edelleen erittäin kompakti ja kevyt.

Paras objektiivi matkareportaasien tekoon: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

Käsipari pitelee Canon EOS -kameraa, jossa on Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivi khakinvärisen paidan edessä.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivissa on säätörengas, johon voidaan määrittää aukon, sulkimen tai ISO-herkkyyden säätö, mikä tuo lisää hallintaa sormien ulottuville – ehdoton asetusten nopeaan säätämiseen nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivin erittäin leveä 24 mm:n minimipolttoväli on ehdoton laajakulmaisten katumaisemien dokumentointiin tai kohteiden kontekstualisointiin ympäristömuotokuvien muodossa. Objektiivissa on myös optinen kuvanvakain, joka mahdollistaa terävien kuvien ottamisen käsivaralta liikkeellä ollessa, ja lähes äänetön tarkennusmoottori, joka pitää kohteet häiriöttöminä sotkematta ääniraitaa.

Paras objektiivi matkavloggaajille: Canon RF 16mm F2.8 STM

Nuori nainen seisoo korkealla joen yläpuolella, joen yli kulkee silta. Nainen kuvaa itseään Canon EOS R6 -kameralla, jossa on Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivi.

Nopean, edullisen ja kiinteäpolttovälisen RF 16mm F2.8 STM -objektiivin ultralaaja terävyysalue tarjoaa valtavia luovia mahdollisuuksia sisällöntuottajille, jotka pitävät laajoista kulmista.

Erittäin laajakulmainen RF 16mm F2.8 STM -objektiivi ja suuri f/2.8:n maksimiaukko pystyy tallentamaan laajan perspektiivin avaten matkavloggaajille ja sisällöntuottajille paljon luovia mahdollisuuksia . Laaja kuvakulma tulee tarpeeseen myös kuvattaessa ahtaissa paikoissa, kuten markkinoilla tai museossa, kun näköalaa ei voi laajentaa ottamalla askeleen taaksepäin.

Objektiivissa on lähes äänetön askelmoottoriin (STM) perustuva automaattitarkennus, jonka ansiosta se on loistovalinta, kun halutaan kuvata matkalla tai saada talteen ympäristön äänet, jotka palauttavat paikan eloon.

Koska laite painaa vain 165 g ja on sisään vedettynä hieman yli 4 cm pitkä, sen voi pitää mukavasti kamerassa koko päivän nähtävyyksien katselua varten.

Paras pienikokoinen objektiivi matkakuvaukseen: Canon RF 28mm F2.8 STM

Hymyilevä turisti seisoo parvekkeella, jonka takana näkyy kaupunkimaisema.

Jos halutaan irrottautua kameran mukana tulleesta optiikasta ja saada matkakuviin hieman särmää, edullinen laajakulmainen Canon RF 28mm F2.8 STM tarjoaa kaikki 28 mm:n kiinteäpolttovälisen objektiivin edut uskomattoman pienessä koossa. Kuva on otettu Canon EOS R8 -kameralla ja Canon RF 28mm F2.8 STM -objektiivilla (1/1250 s, f/2.8 ja ISO 100).

Jos matkaobjektiivia valittaessa koko ja paino ovat ratkaisevia, taskukokoinen Canon RF 28mm F2.8 STM -objektiivi painaa vain 120 g ja voidaan vetää sisään, kun sitä ei käytetä, mikä helpottaa säilyttämistä laukussa tai repussa.

Sen monipuolinen 28 mm:n polttoväli on ehdoton tutkimiseen, jolloin kuva-ala voidaan täyttää mukaansatempaavilla kaupunkimaisemilla, vaikuttavilla maamerkeillä tai koko perheen potreteilla. Nopea f/2.8-aukko tarkoittaa, että kuvaamista voidaan jatkaa illan hämärtyessä.

Objektiivi voi olla pieni, mutta optiikkansa laadun suhteen RF 28 mm F2.8 STM on suuri, sillä siinä on Super Spectra -pinnoite, joka vähentää haamukuvia ja häikäisyä, sekä älykäs sisäänrakennettu optinen korjaus, joka parantaa valokuvien ja videoiden selkeyttä.

Paras kiinteän polttovälin laajakulmaobjektiivi matkakuvaukseen: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Suoraan ylhäältä kuvattu kulhollinen tomaatti-basilikapastaa sekä haarukka, basilikanlehtiä, survin ja huhmare. Kuva on otettu Canon EOS RP -kameralla ja Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM -objektiivilla.

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivissa on viiden askeleen optinen kuvanvakain, joka mahdollistaa tarkat käsivaralta otetut kuvat ja 0,5-kertaisen makrokuvauksen, joten se on selkeä valinta, kun haluat kuvata kaukomaan ravintolan suussa sulavia herkkuja. Lisäksi hiljaisen STM-tarkennusmoottorin ansiosta objektiivi sopii erinomaisesti vloggaamiseen ja striimaukseen. Kuva on otettu Canon EOS RP -kameralla ja Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivilla (1/125 s, f/2.5 ja ISO 800). © Natasha Alipour-Faridani

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM on syystäkin niin katukuvaajien, muotokuvaajien kuin matkakuvaajienkin suosiossa. Objektiivi on riittävän leveä laajoihin kaupunkikuviin, avariin maisemakuviin ja yksityiskohtaisiin lähikuviin, ja sen huomaamattoman profiilin, suuren valovoiman ja jopa 1:2-makrosuurennoksen ansiosta se sopii erinomaisesti monenlaiseen kuvaamiseen.

Vaikka RF 35mm F1.8 MACRO IS STM on suunniteltu täyden kennokoon kameroihin, sitä voidaan käyttää myös APS-C-rungoissa, kuten Canon EOS R10 -kamerassa, jossa sen kuva-ala vastaa 56 mm:n objektiivia täyden kennokoon rungossa.

Parhaat kompaktikamerat matkavloggaajille ja -bloggaajille: Canon PowerShot V10 ja PowerShot G7 X Mark III

Kaksi naista istuu ravintolapöydän ääressä ja pitää lautasta sisäänrakennetulla jalustallaan olevan Canon PowerShot V10:n edessä.

Canon PowerShot V10 -kamerassa on sisäänrakennettu säädettävä jalusta ja laaja kuvakulma, joten myös kuvaajan kumppani mahtuu kuvaan matkaruokavlogeja kuvattaessa.

Mies istuu kivikkoisella rannalla pienen nuotion äärellä. Canon PowerShot G7 X Mark III on asetettu jalustalle mikrofonilla varustettuna kiven päälle hänen edessään.

Täyden kennokoon kameran 24–100 mm:iä vastaavan laajan zoomausalueensa ansiosta pienikokoinen Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera soveltuu niin ikään käsivaralta vloggaamiseen, muotokuvaukseen kuin luontokuvaukseen.

Kun matkakuume iskee, on monesti juuri aikaa tarttua reppuun ja lähteä matkaan. Tilanteissa, joissa ratkaisevaa on tila, Canon PowerShot V10 tai PowerShot G7 X Mark III on täydellinen matkakumppani.

Canon PowerShot V10 on kompakti ja kevyt matkakamera, joka on suunniteltu vloggaajille, jotka ovat kasvaneet ulos älypuhelimistaan. Laite painaa vain 211 g, ja sen suuri 1,0 tuuman kenno tekee kaunista liikkuvaa 4K-jälkeä, jossa Canonin kasvotunnistus tarkentaa automaattisesti 100 % kuva-alasta. Tämä tarkoittaa, että kamera tarkentaa siihen, missä kuvaaja haluaa tarkennuspisteen olevan. Tämä taas tekee sommittelusta erinomaisen joustavaa.

Videoiden digitaalinen kuvanvakain pitää liikkuvan kuvan vakaana kuvaajan kävellessä ympäriinsä, kun taas sisäänrakennetut stereomikrofonit pystyvät poimimaan ympäristön tunnelman olipa kyseessä ruuhkainen tori tai vilkas ulkoravintola.

PowerShot G7 X Mark III -kamerassa kohtaavat suorituskyky ja muotoilu, ja siinä on suuri 1,0 tuuman kuvakenno. Kameralla voit ottaa vaikuttavia 20,1 megapikselin valokuvia ja 4K-videota. Alle 11 cm:n levyisen ja vain 300 g:n painoisen rungon ansiosta voit vain sujauttaa sen taskuusi, jos repussasi ei ole tarpeeksi tilaa, Voit myös vaihdella valokuvien ja videon välillä yhdellä helpolla liikkeellä.

Oletko lähdössä seikkailuun? Lataa Canon Camera Connect -sovellus, jotta voit yhdistää kameran älypuhelimeen ja jakaa matkakuvasi suoraan sosiaaliseen mediaan. Sovelluksen avulla voit myös ohjata kameraa etäyhteydellä, jolloin kuvaaminen onnistuu ilman tärinää ja videokuvaus on tasaista.

Nämä reppukokoiset kamerat ja objektiivit ovat parhaita seikkailukavereita, joilla saadaan upeita valokuvia ja videoita ja joiden kanssa voidaan silti kuljeskella vapaasti. Jos kaipaat lisää inspiraatiota matkakuvaukseen, katso, miten matkabloggaaja Diana Millos pärjäsi, kun hän vietti 48 tuntia kauniissa Sevillassa EOS R10 -kameran kanssa.

Teksti: Peter Wolinski ja Matthew Richards

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat ja -objektiivit

  Canon valmistaa kameroita ja objektiiveja, jotka sopivat erinomaisesti sisällöntuottajille. Tämän oppaan avulla löydät juuri sinulle sopivan laitteen.

 • MATKAKUVAUS

  Täydellinen matkakumppani

  Valokuvausammattilainen Martin Bissig matkustaa Sri Lankaan mukanaan EOS R10.

 • MATKAKUVAUS

  10 vinkkiä matkakuvaukseen

  Valokuvaaja ja bloggaaja Diana Millos jakaa parhaita upeiden matkakuvien ottamisvinkkejään.

 • VALOKUVAUKSEN PERUSTEET / ULKOKUVAUS

  Vinkkejä äärimmäisissä sääoloissa kuvaamiseen

  Tässä ovat parhaat vinkkimme ankarissa sääoloissa kuvaamiseen aina varusteiden suojaamisesta turvassa pysymiseen.