MATKAKUVAUS

Parhaat Canon-varusteet matkakuvaukseen

Valmistaudu seikkailuun: Matkakuvausvälineet aloittelijoille, sisällöntuottajille ja harrastajille.
Henkilö ottamassa valokuvaa Canonin kameralla ja objektiivilla rannalla auringonlaskun aikaan.

Menneet ovat ne ajat, jolloin matkakuvaukseen tarvittiin vain yksinkertainen kertakäyttökamera, jolla otettiin muutama sumea rantakuva perheen kuva-albumiin.

Sosiaalisessa mediassa valokuvien ja videoiden jakamisen räjähdysmäisen kasvun ja ammattitason verkkovalokuva-albumien yleistymisen myötä enää virheettömät kuvat kelpaavat. Älypuhelimet ovat loistavia, mutta jos haluat luoda näyttäviä kuvia ja tulosteita, tarvitset kameran, joka toimii hyvin ympäri vuoden kuvausolosuhteista riippumatta ja joka on kuitenkin tarpeeksi pieni mahtuakseen käsilaukkuun. Sama pätee myös objektiiveihin, joiden on oltava monipuolisia, jotta ne pysyvät seikkailunhaluisten kuvaajien vauhdissa tinkimättä kuvanlaadusta.

On paljon huomioitavaa, mutta olemme koonneet oppaan parhaista matkakuvausvarusteista. Olitpa sitten aloittelija, joka haluaa päästä alkuun, nousujohteessa oleva matkabloggaaja, joka haluaa tehdä vaikutuksen seuraajiinsa, tai sisällöntuottaja, jolla on kasvavaa näkyvyyttä ja joka haluaa viedä sisältönsä ja varustepakkauksensa seuraavalle tasolle, voit luottaa siihen, että sinulla on tarvittavat työkalut menestyäksesi.

Parhaat matkakamerat vapaa-ajan valokuvaajille ja perheen lomamatkoille: Canon Zoemini S2 ja Canon PowerShot ZOOM

Canon Zoemini S2 on taiteltujen farkkushortsien päällä pienten paperikuvien ympäröimänä.

Canon Zoemini S2 mahtuu kätevästi taskuun ja tarjoaa samalla kaiken, mitä tarvitset upeiden perhekuvien ja selfieiden ottamiseen matkalla.

Maaseudulla asuva perhe osoittaa jotain heidän yläpuolellaan. Mies käyttää Canon PowerShot ZOOM -kameraa.

Canon PowerShot ZOOM on monokulaari ja kamera yhdessä pienessä rungossa, ja siinä on uskomaton 800 mm:n zoom ja selkeät painikkeet, joten voit kuvata toimintaa myös kaukaa.

Perhelomat ovat muutakin kuin pakoa arkirutiineista. Ne ovat kallisarvoista aikaa läheistemme kanssa, ja niiden aikana koemme ikimuistoisia hetkiä.

8 megapikselin kennonsa ansiosta Canon Zoemini S2 on loistava lomakumppani, joka herättää tärkeät hetket eloon samalla kun koet ne. Canon Zoemini S2 on erittäin pienikokoinen kamera ja tulostin, jolla voit ottaa tyylikkäitä selfieitä ja parannella poseeraustasi ja valotusta kiinteän peilin ja rengasvalon avulla. Voit tämän jälkeen valita, haluatko tulostaa kuvat paikan päällä alle minuutissa tai tallentaa kuvat MicroSD-kortille ja tulostaa myöhemmin.

Kun yhdistät Canon Zoemini S2:n Canon Mini Print -sovellukseen, voit myös tarkistaa sommittelun live-näkymässä, muokata kuvia ennen tulostusta ja jopa tulostaa kuvia suoraan älypuhelimesta.

PowerShot ZOOM -kameralla pääset entistä lähemmäs toimintaa, joten se sopii täydellisesti seuraavalle safarilomallesi. Tämä taskukokoinen monokulaarinen superzoom-kamera on 800 mm:n enimmäispolttovälin ansiosta täydellinen väline, kun kaipaat vähän lisäulottuvuutta. 12 megapikselin kenno ja nelisuuntainen kuvanvakain tekevät tästä kompaktista tehopakkauksesta erinomaisen valinnan kaikenlaisiin matkoihin, lintujen tarkkailuun, urheilutapahtumiin ja perheen hauskanpitoon.

Paras matkakamera aloittelijoille ja sisällöntuottajille: Canon EOS R10

Kädet pitelevät Canon EOS R10 -kameraa ja kameran näytöllä näkyvät suihkulähde ja luonnon vehreyttä.

Canon EOS R10 painaa vain 429 grammaa, ja kameran mukana toimitettu 130 gramman Canon RF-S 18-45mm f4.5-6.3 IS STM -objektiivi on yhtä pienikokoinen, mutta siinä on monikäyttöinen zoomausalue ja kuvanvakain. Nämä kaksi yhdessä ovat tehokas ja kevyt yhdistelmä niin aloittelijoille kuin kokeneille valokuvaajilla.

Canon EOS R10 on täydellinen valinta sekä aloitteleville että kokeneille matkakuvaajille. EOS R10 on edullinen vaihtoehto Canonin EOS R -järjestelmän kameroihin, ja se mahdollistaa ammattitason RF-objektiivin kiinnityksen, joka tarjoaa aloittelijoille laajan valikoiman nopeasti tarkentavia objektiiveja ja antaa heille runsaasti tilaa kasvaa. Vaikuttavien teknisten ominaisuuksien ansiosta tämä kamera sopii kuitenkin myös harrastajille ja vakiintuneille sisällöntuottajille, jotka tarvitsevat ominaisuuksia, jotka nostavat heidän sisältönsä uudelle tasolle.

EOS R10 tuottaa 24,2 megapikselin APS-C-kennon ansiosta kauniita ja teräviä valokuvia sekä huippuluokan 4K-videokuvaa ammattitason vlogeihin ja tarinoihin. Edistyksellisen automaattitarkennusjärjestelmän avulla, joka pystyy seuraamaan silmiä, kasvoja, eläimiä ja ajoneuvoja, sisältösi on aina terävää, myös hämärässä.

EOS R10 -kamerassa on myös kääntyvä kosketusnäyttö, joka mahdollistaa onnistuneen sommittelun mistä tahansa kuvakulmasta, sekä kiinteä salama, jolla voit kuvata yöllä tai heikossa valaistuksessa. Se painaa vain 429 grammaa, joten se kulkee helposti mukana niin kaupungeissa kuin jyrkillä rinteillä.

Paras täyden kennokoon kamera matkakuvauksen harrastajille: Canon EOS RP

Märkäpukuinen mies istuu kivikkoisella rannalla, surffilauta sylissään.

Täysikokoisen kennonsa, pienen kokonsa ja äänettömien kuvausominaisuuksiensa ansiosta Canon EOS RP on selkeä valinta valokuvaajille, jotka haluavat tutustua EOS R -kameraan. Kuva on otettu Canon EOS RP -kameralla ja Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM -objektiivilla (1/3200 s, f/1.8 ja ISO 100). © Jitka Smelhausova

Canon EOS RP:n kaltainen täyden kennokoon kamera auttaa valokuvaajia, joilla on useita leimoja passissaan ja jotka haluavat viedä sisältönsä entistäkin korkeammalle tasolle, valjastamaan luovuutensa.

Täyden kennokoon kameroiden suuret kennot ovat herkempiä valolle kuin pienemmät kennot. Ne pystyvät tällöin kuvaamaan laajemman dynaamisen alueen, mikä on erittäin kätevää aurinkoisella säällä kuvatessa, ja tuottamaan vähemmän kohinaa suurilla ISO-herkkyyksillä. Ne mahdollistavat myös terävyysalueen sumennuksen hienosäädön ja bokeh-tehosteen tarkan hallinnan, joten ne sopivat kulttuuristen katumuotokuvien ja yöllisten kaupunkivalojen kuvaamiseen.

4K-videon, Canonin ammattilaisille suunnatun RF-objektiivien valikoiman ja EOS R -kameran älykkään automaattitarkennuksen ansiosta EOS RP on ihanteellinen sisällöntuottajille, jotka haluavat tuottaa ammattitason sisältöä. Lisäksi se painaa vain 485 grammaa ja on vettä ja pölyä hylkivä ja siksi ihanteellinen seikkailuihin.

Paras kompaktikamera matkavloggaajille ja -bloggaajille: Canon PowerShot G7 X Mark III

Mies istuu kivikkoisella rannalla pienen nuotion äärellä. Canon PowerShot G7 X Mark III on asetettu jalustalle mikrofonilla varustettuna kiven päälle hänen edessään.

Täyden kennokoon kameran 24–100 mm:iä vastaavan laajan zoomausalueensa ansiosta pienikokoinen Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera soveltuu niin ikään käsivaralta vloggaamiseen, muotokuvaukseen kuin luontokuvaukseen.

Nainen seisoo kadulla, hymyilee kameralle ja pitelee Canon PowerShot G7 X Mark III -kameraa, johon on kiinnitetty mikrofoni ja jalustakahva.

Jalustat ovat uskomattoman hyödyllisiä lisävarusteita matkoilla, sillä ne mahdollistavat vakaan niin video- kuin valokuvauksen. Canon HG-100TBR on kevyt ja pieni jalusta, joka mahtuu helposti reppuun ja toimii myös vloggauskahvana.

Kun matkakuume iskee, on monesti juuri aikaa tarttua reppuun ja lähteä matkaan. Tällaisissa tilanteissa, joissa tila merkitsee eniten, PowerShot G7 X Mark III on täydellinen matkakumppani.

PowerShot G7 X Mark III -kamerassa kohtaavat suorituskyky ja muotoilu, ja siinä on suuri 1,0 tuuman kuvakenno. Kameralla voit ottaa vaikuttavia 20,1 megapikselin valokuvia ja 4K-videota. Alle 11 cm:n levyisen ja vain 300 g:n painoisen rungon ansiosta voit vain sujauttaa sen taskuusi, jos repussasi ei ole tarpeeksi tilaa, Voit myös vaihdella valokuvien ja videon välillä yhdellä helpolla liikkeellä.

180° kallistuvalla näytöllä ja striimausominaisuuksilla varustettu kamera on suunniteltu myös vloggaamista varten, ja sen valovoimainen f/1,8-aukon, kasvojenseurannan automaattitarkennuksen ja laajakulmaisen zoom-objektiivin ansiosta sinä ja ympäristösi ovat aina oikein valotettuja, tarkennettuja ja sommiteltuja.

PowerShot G7 X Mark III ei kuitenkaan ole vain vloggaajille. Edullisen hinnan ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta se on yksi aloittelevan valokuvaajan matkaystävällisimmistä kameroista.

Oletko lähdössä seikkailuun? Lataa Canon Camera Connect -sovellus, jotta voit yhdistää kameran älypuhelimeen ja jakaa matkakuvasi suoraan sosiaaliseen mediaan. Sovelluksen avulla voit myös ohjata kameraa etäyhteydellä, jolloin kuvaaminen onnistuu ilman tärinää ja videokuvaus on tasaista.

Paras laajakulmazoom-objektiivi matkakuvaukseen: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Pilvimuodostelmat, jotka heijastuvat vuorten ympäröivän tyynen järven pintaan.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM on ultralaajakulmainen zoom-objektiivi, joka on suunniteltu matkakuvaukseen hankalissakin olosuhteissa. Objektiivin viiden askeleen optinen kuvanvakain, valovoimainen (f/4.5) enimmäisaukko ja Canonin RF-kiinnityksen huippunopeat tarkennusominaisuudet takaavat, että valokuvat ja videot ovat tarkkoja ja ammattitasoisia kaikissa valaistusolosuhteissa. Kuva on otettu Canon EOS R5 -kameralla ja Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivilla (17 mm:n polttovälillä, 2,5 s, f/11 ja ISO 100). © Verity Milligan

Monipuolinen laajakulmazoom-objektiivi on matkakuvaajan paras ystävä. Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM -objektiivin erittäin laaja polttovälialue takaa, että mitään tärkeää ei jää pois kuvasta, vaikka olisit vloggaamassa kaupungin kiireisessä keskustassa, kuvaamassa matkatarinaa keskiaikaisen kaupungin ahtailla kujilla tai ikuistamassa vuoriston upeita maisemia.

Pienikokoinen ja kevytrakenteinen RF-objektiivi on edullinen lisä matkakuvaajan varustelaukkuun. Tehokas kuvanvakain ja valovoimainen (f/4.5) enimmäisaukko tekevät objektiivista erinomaisen valinnan vaihtelevissa valaistusolosuhteissa.

Paras kiinteän polttovälin laajakulmaobjektiivi matkakuvaukseen: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Suoraan ylhäältä kuvattu kulhollinen tomaatti-basilikapastaa sekä haarukka, basilikanlehtiä ja survin ja huhmare.

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivissa on viiden askeleen kuvanvakain, joka mahdollistaa tarkat käsivaralta otetut kuvat ja 0,5-kertaisen makrokuvauksen, joten se on selkeä valinta, kun haluat kuvata kaukomaan ravintolan suussa sulavia herkkuja. Lisäksi hiljaisen STM-tarkennusmoottorin ansiosta objektiivi sopii erinomaisesti vloggaamiseen ja striimaukseen. Kuva on otettu Canon EOS RP -kameralla ja Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM -objektiivilla (1/125 s, f/2.5 ja ISO 800). © Natasha Alipour-Faridani

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM on syystäkin niin katukuvaajien, muotokuvaajien kuin matkakuvaajienkin suosiossa. Objektiivi on riittävän leveä laajoihin kaupunkikuviin, avariin maisemakuviin ja yksityiskohtaisiin lähikuviin, ja sen huomaamattoman profiilin, suuren valovoiman ja jopa 1:2-makrosuurennoksen ansiosta se sopii erinomaisesti monenlaiseen kuvaamiseen.

Vaikka RF 35mm F1.8 MACRO IS STM on suunniteltu täyden kennokoon kameroihin, sitä voidaan käyttää myös APS-C-rungoissa, kuten Canon EOS R10 -kamerassa, jossa sen kuva-ala vastaa 56 mm:n objektiivia täyden kennokoon rungossa.

Paras kiinteän polttovälinen objektiivi aloittelijalle matka- ja katukuvaukseen: Canon RF 50mm F1.8 STM

Nainen, jolla on punaista huulipunaa, kääntyy katsomaan kameraan. Taustalla näkyy hohtavia valoja.

Asfäärisen pinnoitteen ansiosta Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivilla otetut kuvat ovat teräviä koko kuva-alalla. Pienirunkoinen objektiivi on arvokas lisäys kameralaukkuun, olitpa sitten seikkailunhaluinen aloittelija tai kokenut tutkimusmatkailija.

Canon RF 50mm F1.8 STM:n kaltainen edullinen kiinteäpolttovälinen 50 mm:n objektiivi on oiva lähtöpiste aloittelijoille, jotka haluavat päästää luovuutensa valloilleen matkakuvauksessa. Tämän objektiivin suuren valovoiman (f/1.8) ansiosta voit saavuttaa uskomattoman kapean terävyysalueen, mikä mahdollistaa kauniit muotokuvat, jotka todella ilmentävät tapaamiesi ihmisten kulttuuri-identiteettiä.

Se myös päästää kameraan runsaasti valoa, joten olet valmistautunut kaikkiin seikkailusi varrella kohtaamiisi valaistusolosuhteisiin. Aseta tämä APS-C-kameraan, niin saat kuva-alan, joka vastaa 80 mm:iä täyden kennokoon kamerassa.

Paras zoom-objektiivi matkakuvaukseen: Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Kapea, mutkitteleva katu, jonka varrella vaaleita kivitaloja, joiden seinillä roikkuu terrakottaruukkuja täynnä pelargonioita.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM -objektiivin pienin tarkennusetäisyys on vain 13 cm 0,5-kertaisella keskitarkennusmakron suurennuksella, minkä ansiosta voit ikuistaa pienimmätkin yksityiskohdat. Sinun ei myöskään tarvitse olla huolissasi siitä, että kameran tärinä pilaa kuvasi, sillä tässä objektiivissa on 5 askeleen optinen kuvanvakain. Kuva on otettu Canon EOS RP -kameralla ja Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM -objektiivilla (50 mm, 1/320 s, f/5 ja ISO 800).

Matkustatko kevyesti ja repussasi on tilaa vain yhdelle objektiiville? Monikäyttöinen Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM on erinomainen valinta. Laajan polttovälialueensa ansiosta objektiivi soveltuu monipuolisesti niin ikään käsivaralta vloggaamiseen kuin upeaan muotokuvaukseen. Lisäksi tämä vaikuttava polttoväli, viiden askeleen kuvanvakain käsivaralta ja hämärässä kuvaamiseen mahtuvat kaikki alle 9 cm:n pituiseen ja 395 gramman painoiseen runkoon. APS-C-kennolla tämän objektiivin polttovälialue vastaa 38,4-168 mm:iä täyden kennokoon kamerassa.

Nämä reppukokoiset kamerat, objektiivit ja lisävarusteet ovat parhaita seikkailukumppaneita, jotka tuottavat upeita valokuvia ja videoita ja joiden kanssa voit silti kuljeskella vapaasti. Jos kaipaat lisää inspiraatiota matkakuvaukseen, katso, miten matkabloggaaja Diana Millos pärjäsi, kun hän vietti 48 tuntia kauniissa Sevillassa EOS R10 -kameran kanssa.


Teksti: Peter Wolinski

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit