VLOGGAAMINEN

Tekniikoita, joilla sisältösi nousee uudelle tasolle

Sosiaalisen median sisällön erottumisen ei pidä olla vaikeaa. Paranna julkaisujesi laatua näillä valokuvaus- ja vloggausvinkeillä.
Nuori nainen, jolla on siniset letit, ottaa selfien rautatien vieressä.

Sosiaalisen median alustat ovat täynnä ihmisiä, jotka haluavat sisältönsä näkyville. Miten saat julkaisusi erottumaan muista?

Canonin Crew Create -kampanjan neljän taiteilijan mukaan tarvitset vain kolme asiaa: intohimon tuotoksiasi kohtaan, tahtoa laajentaa luovuutesi rajoja ja mahdollisimman hyvälaatuisia julkaisuja.

Kaksi ensimmäistä ovat omilla harteillasi, mutta viimeistä varten keräsimme vinkkejä valokuvaukseen ja videoiden taltiointiin niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin vaikuttajille.

1. Tartu kameraa kahvasta ja hanki jalusta

Sinihiuksinen nainen istuu kannettavan tietokoneen ääressä, pienen jalustan päällä oleva Canon-kamera kuvaa häntä.

Kameralle vloggaaminen on perinteinen tekniikka, ja työtä helpottavat Canonin parhaimmat vloggaamiseen tarkoitetut kamerat, kuten Canon EOS M50 Mark II, jossa on kääntyvä näyttö ja Canon PowerShot G7 X Mark III, jossa on kääntyvä kosketusnäyttö. Molempien avulla näet itsesi, kun kuvaat. Kahva on hyvä sijoitus ja se auttaa sinua parantamaan käsin kuvattua materiaalia entisestään. Kahvojen avulla löydät uusia ja ergonomisia kuvakulmia ja saat sisällöstäsi esteettisemmän näköistä. Canonin jalustakahva HG-100TBR mahdollistaa pystykuvauksen – täydellinen Instagram-tarinoiden tai TikTok-videoiden kuvaamiseen. Jalustakahvan avulla yletyt korkeammalle, jolloin saat imartelevampia selfie-kulmia ja julkaisusi näyttävät heti paremmilta.

Canonin jalustakahva HG-100TBR toimii myös luovaa joustavuutta tuovana jalustana, jonka avulla kokovartalokuvat, ohjevideot tai ystävien kanssa kuvatut laajakulmaotokset ovat vakaalla pohjalla. TikTok-tähti ja tanssija Nifè käyttää tätä kahvaa monenlaisessa sisällössä, usein liittäen EOS M50 Mark II -kameransa jalustan mukana tulevaan Bluetooth-kaukosäätimeen.

"Välillä kuvaan käsivaralta, mutta joskus minun pitää asettaa kamera jalustalle ja siirtyä kauemmas. Voi olla, että ylävartaloni tai koko kehoni pitää mahtua kuvaan. Minun on päästävä liikkumaan ja tarvitsen aikaa asentoon siirtymiseen ennen kuin aloitan," hän kertoo. "Tämä kauko-ohjain on todella kätevä. Se tarkoittaa, että videoni ovat lyhyempiä. Minun ei tarvitse editoida videon alkua pois tai aloittaa ajat sitten alkanutta musiikkia uudelleen."

2. Saat kaikki hetket talteen hidastuksen avulla

Henkilö kuvaa seinällä olevaa neonväristä mansikka-graffitia Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

On tärkeää, että näytät seuraajillesi niin paljon upeita yksityiskohtia kuin mahdollista. Tämän takia monet sisällöntuottajille tarkoitetut parhaat kamerat tukevat hidastusta. Yritä saada videoosi hidastuksia tuomaan draamaa ja jännitystä tai varmistamaan, etteivät uskomattomat ohikiitävät hetket jää näkemättä.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera pystyy kuvaamaan elokuvatilassa Full HD 120 kuvaa/s. 120 kuvaa/s kuvaava hidastus luo automaattisesti 30 kuvaa/s olevan videon, joka on neljä kertaa hitaampi kuin kuvatessa. Fat Cap Sprays käyttää tätä tekniikkaa kuvaamaan intensiivisten värien sarjan ja näin ikuistaa taiteensa eloisuuden ja kauneuden.

"Ihmiset reagoivat hyvälaatuiseen sisältöön paremmin. On tärkeää, että värit näyttävät näytöllä samalta kuin ulkomaailman katutaiteessa," hän selittää. "Hohtoefektien maalaaminen todella pölyävää puuhaa. Se on kuin iso liekki. PowerShot G7 X Mark III kuvaa 120 kuvaa sekunnissa, mikä auttaa minua ikuistamaan nuo pölyiset liekkiefektit kauniisti. Pystyn jakamaan taiteeni upeita yksityiskohtia ja pääset mukaan prosessiin."

3. Pysy tarkkana seuraavalla automaattitarkennuksella

Canon EOS R6 -kamera ja irrotettu mikrofoni ruoholla – henkilö tekee jalkapallotemppua taustalla.

Jotta sisältösi näyttää parhaat puolesi, varmista automaattitarkennusjärjestelmän avulla, että kaikki pysyy kristallinkirkkaana.

Canon EOS RP ja Canon EOS R6 -kamerat sisältävät Dual Pixel CMOS -automaattitarkennuksen, kuten myös kasvojen ja silmien seurannan. Nämä kamerat ovat loistavia vaihtoehtoja kotona yksin kuvaamiseen tai jos tarvitset kameran, joka pysyy mukana nopeassakin liikkeessä. Ota videon servotarkennus käyttöön kamerasi automaattitarkennuksen käyttöpaneelista ja kamera ei koskaan menetä tarkennusta kuvatessasi. Kun asetat automaattitarkennuksen tavan kasvojentunnistukseen ja seuraamiseen, kamerasi tunnistaa, tarkentaa ja seuraa näytössä olevia kasvoja automaattisesti, kun taas esineitä voi seurata yksinkertaisesti kosketusnäyttöä napsauttamalla.

Jalkapallotemppujen vloggaaja Ewan Baggott (tunnetaan nimellä EABSkills) pysyy tarkennettuna kovasta vauhdista huolimatta, sillä Canon EOS R6 -kamerassa on 100-prosenttinen näytön tarkennuspisteiden seuraaminen.

"Tärkein ominaisuus minulle on automaattitarkennus", hän sanoo. "Liikun yleensä todella nopeasti ja potkuni menevät joka suuntaan. Voin hyvillä mielin liikkua kuvasta pois ja takaisin – tarkennus on aina paikallaan."

4. Tee jokaisesta kuvasta itsesi näköinen

Stillkuvat ovat yhtä tärkeitä kuin videot. Niillä voit varmistaa, että seuraajat saavat sellaista sisältöä kuin haluavat, joten on todella tärkeää, että kaikki jakamasi kuvastaa luovuuttasi.

Kaikki Canon EOS -kamerat sisältävät mukautettavia kuvatyylejä, jotta saat jokaisesta kuvasta itsesi näköisen. Lataa tai luo mukautettuja kuvatyylejä, lataa ne kameraasi ja kahmi tykkäyksiä ainutlaatuisilla kuvilla.

Brit Award -palkittu muusikko ja tuottaja Jack Garratt rakastaa itsensä ilmaisemista kuvien kautta, ja hänkin käyttää kuvatyylejä yksilöllistämään kuviaan. "Olen luonut kuvatyylin Canon EOS RP -kameralleni – mustavalkoinen esiasetus saa jokaisen kuvani näyttämään uskomattomalta. Otan koirastani paljon kuvia ja jokainen tähän asti ottamani kuva on näyttänyt Annie Leibovitzin ottamalta," hän kertoo.

5. Käytä polttoväliä muuhunkin kuin zoomaamiseen

Nuori mies valkoisessa hupparissa säätää kameran asetuksia.

Polttovälit ei ole vain zoomausta varten, vaan niitä voi käyttää myös luovaan ilmaisuun. Voit muuttaa sisältösi tunnelman täysin vaihtamalla objektiivin polttoväliä.

Polttoväli saattaa muuttaa sisältösi artistista tuntua dramaattisesti. Voit kokeilla eri objektiiveja hienosäätämään tunnelmaa ja vaikutusta.

Laajakulmaobjektiivit muuttavat katsojan käsitystä etäisyydestä suurentamalla etualalla olevia kohteita ja näin kohtauksen syvyys näennäisesti kasvaa. Tämän avulla saat kuviisi henkilökohtaisen sävyn ja katsojat saattavat tuntea, että he ovat huoneessa kanssasi – loistava efekti kotikäyttöön, esim. ohjevideoihin.

Teleobjektiiveissa on kapeampi kuvakulma ja kuvan syvyyden pakkaamisen vuoksi asiat vaikuttavat olevan lähempänä kuin ne oikeasti ovat. Kevyt teleobjektiivi, esimerkiksi 85 mm, lisää kasvoihin imartelevaa estetiikkaa ja pidempi teleobjektiivi on kätevä, kun kameran tulee olla poissa tieltä, kuten vaikka jalkapallotempuissa. Objektiivit myös pakkaavat etäisyyttä aiheuttaen kapean terävyysalueen vaikutelman ja sen avulla vahvasti sumennettu, tarkentamaton tausta näyttää olevan lähempänä tarkennettua kohdetta kuin se oikeasti on. Ota käyttöön pidemmät objektiivit hallitaksesi ympäristöä ja käyttämällä sumennusta eristämään ja korostamaan kuvan tärkeitä asioita, kuva näyttää näin myös ammattimaiselta.

Canon EOS R6 -kameran ja Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM -objektiivin avulla Ewan käyttää teleobjektiivipakkaamista tarkentamaan itsensä keskipisteeseen. "Vien kameran hyvin kauas kohteesta," hän selittää. "Asetan sen puoliväliin ja zoomaan laatikkoon 200 mm -asetuksella. Näin saa hienon, matalan terävyysalueen."

Uskaliaan kuvan lisäksi kameran saa pidettyä pois tieltä, kun hän tekee temppuja.

6. Pidä livelähetys

Parrakas nuori mies istuu sinapinvärisellä sohvalla ja asettaa Canon-kameran kuvaamaan itseään.

Liveyleisön kanssa kommunikoiminen ja toimiminen on massiivinen osa menestyneenä online-luojana olemista. Sen avulla pääset jakamaan luovuuttasi muiden kanssa pääkallopaikalla. Suurin osa Canonin peilittömistä ja DSLR-kameroista pystyy käyttämään Canon EOS Webcam Utility -ohjelmistoa striimaamiseen sisältöä verkkoon PC:llä tai Mac-tietokoneella. Kamerasi yhdistää sinut ja yleisösi, joten anna mennä ja kokeile.

"Yritän koko ajan löytää uusia tapoja jakaa musiikkiani muun maailman kanssa samalla, kun teen sitä. Olen huomannut, että paras, nopein ja helpoin tapa tähän on striimaaminen", sanoo Jack, kuka aikoo käyttää Canon EOS RP -kameraansa fanilähetyksissään. "Aloin sen myötä miettiä keinoja, joiden avulla voisin striimata enemmän, varsinkin studioni uumenista."

Jos haluat tietää, mitä Canon-varusteita neljä taiteilijaamme käyttävät ja miksi, lue lisää täältä.


Kirjoittanut Peter Wolinski

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Muusikko, tanssija ja jalkapalloilija seisovat seinään piirretyn neonvärisen graffitin edessä.

  VLOGGAAMINEN

  Yksi luova yhteishanke

  Neljä erilaista taiteilijaa yhdisti voimansa ja kuvasi Canon-kameralla upean lyhytelokuvan.

 • Seinälle spraymaalipurkkien viereen asetettu Canon PowerShot G7 X Mark III, johon on kiinnitetty gimbaali.

  VLOGGAAMINEN

  Varusteet sisällön tuottamiseen

  Tutustu neljän erilaisen verkon sisällöntuottajan käyttämiin varusteisiin ja katso, miten ne auttavat heitä parantamaan tuottamaansa sisältöä.

 • Nainen asettaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kannettavan tietokoneen viereen joogasession livestriimausta varten.

  KOMPAKTIKAMERAT

  Markkinoiden paras kamera sisällön tuottamiseen

  Katso miten PowerShot G7 X Mark III -kompaktikamera voi auttaa sinua vapauttamaan luovuutesi.

 • VLOGGAAMINEN

  Matkavloggausta ultralaajakulmaobjektiivilla

  Matkavloggaaja Chloe Gunning kuvaa päiväretken kaupunkiin Canon RF 16mm F2.8 STM -objektiivilla.