VLOGGAAMINEN

Neljä lahjakasta taiteilijaa luovassa yhteishankkeessa

Neljä erilaista sisällöntuottajaa esittelee teoksiaan uskomattoman upeassa Canon-kameralla kuvatussa lyhytelokuvassa.
Muusikko, tanssija ja jalkapalloilija seisovat seinään piirretyn neonvärisen graffitin edessä.

Some on tehnyt meistä kaikista sisällöntuottajia. Miten voit kehittää videokuvaustaitojasi ja varmistaa, että sisältösi erottuvat joukosta? Canonin Crew Create -hankkeessa neljä Isossa-Britanniassa asuvaa taiteilijaa käytti Canonin kameroita ja objektiiveja somejulkaisujen ja -videoiden kuvaamiseen. Katso mitä kaikkea voit saada aikaan, kun sinulla on oikeat varusteet – vaikka olisitkin aloitteleva kuvaaja tai budjettisi olisi rajallinen.

Freestylejalkapalloilija Ewan Baggott – joka tunnetaan somessa nimellä EABskills – on harrastanut valokuvausta pienestä pitäen. Hän käyttää Canon EOS R6 -kameraa taitojensa esittelyyn Instagramissa 107 000 seuraajalleen. "Nuorempana olin todella innokas valokuvaaja", kertoo Ewan. "Paras mahdollinen kuvanlaatu on minulle tärkeää."

Brit Award -palkittu muusikko ja tuottaja Jack Garratt käyttää Canon EOS RP -kameraa luomisprosessinsa dokumentointiin ja jakaa innokkaasti kuvia Instagramissa 90 900 seuraajalleen. "Rakastan valokuvausta," kertoo Jack. "En lähde mihinkään ilman kameraa."

Tanssija Nifèllä on yli 1,5 miljoonaa seuraajaa TikTokissa. Hän käyttää Canon EOS M50 Mark II -kameraa tanssivideoidensa kuvaamiseen. "Se on helppokäyttöinen ja kompakti, ja kulkee kätevästi mukana", sanoo Nifè.

Katutaiteilija Fat Cap Sprays pyrkii pitämään matalaa profiilia, mutta hänen Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla kuvaamansa videot ovat keränneet TikTokissa yli 72 miljoonaa tykkäystä. "Kamera on kevyt ja kompakti, joten voin pitää sitä toisessa kädessä samalla kun maalaan graffitia", kertoo Fat Cap Sprays.

Tutustu neljään erilaiseen taiteilijaan ja heidän luomisprosesseihinsa. Katso mitä uutta he ovat oppineet kuvatessaan yhdessä lyhytelokuvaa.

Lue lisää:

Freestylejalkapalloilija

Nuori mies potkaisee jalkapallon kohti maalia. Hänen takanaan on jalustaan kiinnitetty Canon-kamera.

"Teen paljon yhteistyötä muiden somevaikuttajien kanssa", kertoo freestylejalkapalloilija Ewan Baggott, joka tunnetaan somessa nimellä EABskills. "Freestylejalkapalloilijoiden yhteisö on pieni, mutta tiivis, joten teemme jatkuvasti asioita yhdessä. Olen saanut harrastukseni kautta paljon todella hyviä ystäviä."

Valkoiseen huppariin pukeutunut mies, joka pitelee jalkapalloa vasemmassa kädessään ja Canon-kameraa oikeassa kädessään.

Ewan Baggott

Freestylejalkapalloilija, esiintyjä ja tuottaja.

Some:@eabskills

Suosikkikamera:Canon EOS R6

"Nuorempana harrastin jalkapalloa, ja olin myös innokas valokuvaaja", kertoo Ewan. "Mietin usein miten voisin yhdistää jalkapallon ja valokuvauksen."

Ewan aloitti jalkapallotemppujensa kuvaamisen ja nyt hän julkaisee jalkapalloaiheisia videoita TikTokissa, Instagramissa ja YouTubessa. "Minusta on hienoa, että voin kuvata ja julkaista mitä haluan", sanoo Ewan.

"Videohanke tarjosi meille loistavan tilaisuuden tehdä yhteistyötä ja oppia paljon uutta toisiltamme", kertoo Ewan. "Järjestimme suunnittelupuhelun, jossa kerroimme omista ideoistamme. Kuuntelin Jackin luomaa musiikkia ja halusin heti lähteä tekemään jalkapallotemppuja hänen kappaleidensa tahdissa."

"Olin huolissani parista asiasta kuvauspäivän suhteen. Pelkäsin pudottavani pallon, tai että tila ei riittäisi tempuilleni. Kuvasimme neljän seinän rajaamassa tilassa ja minun piti varmistaa, etten osu pallolla kameraan."

"Yhteistyö on tärkeää, koska jokainen ihminen on erilainen. Opimme toisiltamme paljon uutta, joten se on minusta tämän hankkeen tärkein anti. Olen saanut paljon ideoita ja vinkkejä muilta, ja toivottavasti olen omalta osaltani voinut tarjota jotain vastineeksi."

Muusikko ja tuottaja

Kullanvärisiin kukkakuvioituihin housuihin pukeutunut mies istuu kotistudiossaan. Hänen polvellaan on Canon-kamera.

"Voin saada idean uuteen kappaleeseen missä tahansa", kertoo palkittu muusikko ja tuottaja Jack Garratt. "Joskus melodia syntyy hetkessä, toisinaan sen kehittymiseen kuluu vuosia."

Ruskeahiuksinen mies näkyy Canon EOS RP -kameran etsimen läpi.

Jack Garratt

Brit Award -palkittu muusikko ja tuottaja.

Some:@jackgarratt

Suosikkikamera:Canon EOS RP

Jack on aina suhtautunut intohimoisesti musiikkiin. "Musiikin luominen ja esittäminen on aina ollut lähellä sydäntäni", sanoo Jack. "Kirjoitin ensimmäisen musiikkikappaleeni, kun olin 13- tai 14-vuotias – musiikin säveltäminen on aina ollut luonnollinen osa minua."

Somepalvelut ovat auttaneet Jackia kehittymään valokuvaajana ja esiintyjänä, mutta hän harkitsee tarkkaan mitä sisältöjä julkaisee. "Haluan valita parhaat hetket ja jakaa ne seuraajieni kanssa. Joskus kerron videolla musiikkikappaleesta, jota olen juuri säveltämässä, ja saatan soittaakin siitä muutaman nuotin. Tai säestän itseäni kitaralla ja tapailen kappaleeseen kirjoittamaani sanoitusta."

Jack halusi nähdä miten muut taiteilijat reagoivat hänen musiikkiinsa – ja että vastaisiko se muiden esityksien ilmaisuvoimaa. "Halusin, että musiikkini toimii yhdessä muiden taiteilijoiden luomuksien kanssa. Minulle tarjoutui loistava tilaisuus ammentaa musiikkiini energiaa muiden luomisvoimasta.

"Minusta oli mahtava kokemus nähdä, miten muut reagoivat musiikkiini omassa taiteessaan. Palkitseva osa luomisprosessia on nähdä miten muut tulkitsevat oman taiteeni."

Tanssija

Nainen kuvaa itseään tekemässä tanssiesitystä betonilattialla rautatielinjan edessä.

"Sisällön luominen antaa minulle vapautta", sanoo tanssija Nifè. "Voin olla oma itseni ja luoda sellaista sisältöä kuin haluan."

Nainen kuvaa jalustaan kiinnitetyllä Canon-kameralla. Hänellä on vaaleanpunainen paita ja siniset letit.

Nifè

Lontoossa asuva tanssija, joka esittelee taitojaan TikTokissa ja Instagramissa.

Some:@itsjustnifee

Suosikkikamera:Canon EOS M50 Mark II

Nifè on tanssinut koko elämänsä. "Äitini sanoo, että aloin tanssia jo vastasyntyneenä", kertoo Nifè. "Nuorempana olin todella ujo. Tanssi antoi minulle itseluottamusta. Uskon, että tanssi on opettanut minulle kaiken mitä tiedän esiintymisestä. Osaan liikkua luontevasti, ja olen sinut kehoni kanssa."

Nifè suunnitteli tanssiesityksen videota varten, mutta jätti koreografiaansa tilaa improvisoinnille kuvauspäiväksi.

"Tiesin, että kun pääsen kuvauspaikalle, se inspiroi minua jotenkin, ja haluan ilmaista sen esityksessäni," sanoo Nifè.

"Videolla esitettävä musiikki poikkesi omasta musiikkimaustani, mutta pääsin kokeilemaan miten tanssini sopii siihen. Ja näin miten muut toimivat yhdessä. Yhteistyössä muiden sisällöntuottajien kanssa oppii paljon uutta, saa palautetta omista ideoistaan ja voi itsekin antaa vinkkejä toisille. Olen yleensä aika hermostunut ennen esitystä. Joskus se ärsyttää, mutta tiedän, etten voi sille mitään. Epävarmuutta lisäsi minulle uusi esityspaikka, mutta toisaalta se pakotti minut keskittymään paremmin ja miettimään tarkasti mitä teen."

Katutaiteilija

Canon-kameralla kuvataan graffititaiteilijaa, joka maalaa mustalle seinälle neonsävyissä hehkuvaa mansikkaa.

"Lontoon kaduilla tapaa paljon todella paljon luovia ihmisiä", kertoo katutaiteilija Fat Cap Sprays. "Haluan antaa hylätyille seinille ja muureille uuden elämän."

Jalustaan kiinnitetyllä kameralla kuvataan tummiin vaatteisiin pukeutunutta katutaiteilijaa, joka on kyykistynyt seinän viereen. Hänen edessään on spraymaalipulloja.

Fat Cap Sprays

Itä-Lontoossa asuva katutaiteilija, joka tunnetaan hehkuvista neonväreistään ja upeasta sarjakuvatyylistään.

Some:@fatcapsprays

Suosikkikamera:Canon PowerShot G7 X Mark III

"Usein ihmiset näkevät vain työni tuloksena syntyvän taideteoksen, mutta tämän videon ansiosta voin kertoa lisää luomisprosessista. Siitä miten teokseni rakentuu seinälle kerros kerrallaan", kertoo katutaiteilija Fat Cap Sprays. "Ja samalla kaikki näkevät miten paljon nautin maalaamisesta. Luovuuden jakamisessa on voimaa. Se tuo iloa ihmisten elämään.

Fat Cap Spraysin tehtäväni oli luoda tausta videolle. Hän suunnitteli mustalle taustalle neonpunainen pöllön. "Pöllöillä on loistava yönäkö, koska ne ovat yöeläimiä. Halusin tehdä pöllön silmistä kameran objektiivit – sisällöntuottajan silmät", kertoo Fat Cap Sprays.

"Oma osuuteni poikkeaa muiden taideteoksista. Jos teen virheen, voin korjata maalaustani ja hioa yksityiskohtia, kunnes olen teokseeni tyytyväinen. Toisilla taiteilijoilla oli suuremmat paineet, koska heidän piti esiintyä suoraan kameralle ja tarvittaessa tehdä koko esityksensä uudelleen.

"Yhteishanke on auttanut meitä luomaan jotain sellaista, mihin emme ole aiemmin kyenneet. Palautteen saaminen toisilta on todella tärkeää, ja muiden ideat ovat suuri inspiraation lähde. Olemme eri alan taiteilijoita, mutta yhdessä voimme saada aikaan jotain todella viihdyttävää."

Katso mitä tapahtui, kun omien taiteenalojensa huippuosaajat yhdistivät voimansa:

Mies punaisessa paidassa soittaa sähkökitaraa.

Teksti: Andrea Ball

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Nainen pitää kameraa jalustalla käsivarren mitan päässä osoittaen itseään kohti niin, että hänen takanaan olevan joentörmän moniväristen rakennusten terassi on epätarkka.

  VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • Henkilö vloggaa Canon EOS R10 -kameralla. Taustalla on appelsiinipuu, joka notkuu hedelmistä.

  VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat

  Canonin vloggauskamerat herättävät vlogisi eloon, niissä on monipuoliset säädöt ja erinomainen videolaatu.

 • Nainen asettaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kannettavan tietokoneen viereen joogasession livestriimausta varten.

  KOMPAKTIKAMERAT

  Markkinoiden paras kamera sisällön tuottamiseen

  Katso miten PowerShot G7 X Mark III -kompaktikamera voi auttaa sinua vapauttamaan luovuutesi.

 • Julkkisleipuri Matt Adlard ottaa valokuvaa suklaajälkiruoasta Canon EOS M50 Mark II -kameralla.

  RUOKAKUVAUS

  Menestysresepti: esittelyssä Canon EOS M50 Mark II

  Itseoppinut leipuri ja sometähti Matt Adlard kokeilee Matt Adlard kokeilee EOS M50 Mark II -kameraa.