OSTAJAN OPAS

Canonin joululahjaopas

Tässä on upeita lahjaideoita kaikkia niitä varten, jotka haluavat päästää luovuutensa valloilleen, hauskoista kannettavista tulostimista täyden kennokoon peilittömiin kameroihin!
Canon Camera
Tarvitsetko joululahjaideoita elämäsi luovia ihmisiä varten? Jos haluat yllättää läheisesi pikakameralla tai antaa valokuvausharrastajalle täyden kennokoon kameran, Canonilta löytyy kaikille jotakin.

Olemme koonneet tähän jouluiseen ostajan oppaaseen joitakin ehdotuksia parhaista Canon-tuotteista kaikille luoville ihmisille ja kaikille hintatasoille. Saat ideoita täydellistä joululahjaa varten, aina hauskoista kannettavista tulostimista täyden kennokoon peilittömiin kameroihin!

Vloggaajille, bloggaajille ja sisällöntuottajille: Canon PowerShot G7 X Mark III

YouTube-tähti ja vloggaaja Mike Gray painaa tallennuspainiketta Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kosketusnäytössä.

Canon PowerShot G7 X Mark III on ihanteellinen lahja vloggaamista suunnittelevalle. Kameralla voi kuvata yksityiskohtaisia 4K-videoita ja siinä on 3,5 mm:n mikrofoniliitäntä.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Yksi Canonin edistyksellisimmistä kompaktikameroista, PowerShot G7 X Mark III, tuo huomattavan parannuksen puhelimen kameraan tai helppokäyttöiseen peruskameraan verrattuna. Kätevä ja täynnä luovia ominaisuuksia oleva malli on hyvä kumppani järjestelmäkameralle tai peilittömälle kameralle.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran suuri 20,1 megapikselin CMOS-kenno ja f/1.8–2.8-laajakulmaobjektiivi tuottavat upean kuvanlaadun sekä valokuviin että 4K-videoihin. Kääntyvän LCD-kosketusnäytön ansiosta kameralla on helppo kuvata luovista kulmista, ja näyttöä voi myös kääntää eteenpäin täydellistä selfietä varten. Yhdistä kamera kevyeen Canonin jalustakahvaan HG-100TBR, jotta voit kuvata kahvan avulla joustavasti käsivaralta tai käyttää jalustaa vakaiden selfieiden kuvaamiseen. PowerShot G7 X Mark III -kamerassa on myös aina käytössä oleva Bluetooth sekä Wi-Fi, joka siirtää kuvat automaattisesti puhelimeesi, jotta voit hakaa ne nopeasti liikkeellä ollessasi.

Videokuvaus on PowerShot G7 X Mark III -kameran kohokohta. Kameralla voi kuvata yksityiskohtaisia 4K-videoita, ja siinä on 3,5 mm:n mikrofonitulo, jotta ääni on yhtä laadukasta. Voit kuvata myös Full HD -videoita 120 kuvan sekuntinopeudella sulavaa hidastustoistoa varten, ja aina käytössä olevan Bluetoothin ja Wi-Fi-yhteyden avulla voit yhdistää PowerShot G7 X Mark III -kamerasi älypuhelimen tai tabletin kanssa, jotta voit jakaa sisältöä helposti verkossa.

Perheen videokuvaajille: Canon EOS M50

Vloggaaja Stef Michalak kuvaa pientä poikaansa, joka ajaa tasapainopyörällään.

Niille, jotka haluavat siirtyä videokuvaukseen, EOS M50 on täydellinen lahja.

Canon EOS M50 -kamera.

EOS M50 tuottaa uskomattoman tarkkoja ja ainutlaatuisen upeita videoita.

Järjestelmäkameramaisesti käytettävä Canon EOS M50, jossa on järjestelmäkameroista tuttu kennokoko pienessä rungossa, tuo vapautta kuvaamiseen ilman täysikokoisen kameran painoa. Koska kamera on peilitön, se on kooltaan pienempi ja käytössä hiljaisempi kuin järjestelmäkamera. Siinä on myös sisäinen sähköinen OLED-etsin, jotta näet luovien suotimien vaikutukset ja valotuksen säädöt ennen kuvaamista.

EOS M50 tarjoaa tehoa pienessä koossa. Koska sen jatkuvan kuvauksen nopeus on 10 kuvaa/s, se pystyy ikuistamaan täydellisen hetken 24,1 megapikselin CMOS-kennollaan. Canonin tunnetussa Dual Pixel CMOS -automaattitarkennuksessa on nopea ja tarkka automaattitarkennuksen seuranta, ja kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö helpottaa tarkennuspisteen valintaa ja asetusten säätämistä.

EOS M -kameroita varten on valikoima omia kevyitä EF-M-objektiiveja, ja EF- ja EF-S-objektiiveja voi käyttää yhteensopivan sovittimen kanssa. Laajakulmainen zoom-objektiivi, kuten EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, on täydellinen valinta talvisia maisemia tai sisätiloissa kuvattavia perhekuvia varten. Kameran vakaan ja hiljaisen STM-tarkennustekniikan ja dynaamisen kuvanvakautuksen ansiosta sillä on helppo kuvata myös ammattimaisia 4K UHD -videoita.

Edullisesti järjestelmäkameroiden maailmaan: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Vapauta luovuutesi ja ota ideasi haltuun Canon EOS 850D -kameralla, joka sopii video- ja valokuvaukseen.

Pieni ruskeavalkoinen koira juoksee metsässä.

EF- ja EF-S-objektiivien kanssa yhteensopiva EOS 850D voi viedä valokuvauksesi uusiin ulottuvuuksiin. Kuva otettu Canon EOS 850D -kameralla ja Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM -objektiivilla (f/2,8, 1/2700 s ja ISO 800).

Canon EOS 850D on edistyksellinen ja monipuolinen kamera, jolla voit kuvata uskomattoman yksityiskohtaisia 24,1 megapikselin valokuvia ja terävää 4K-videota. Kompakti ja kevytrakenteinen kamera on tehty kaikkialle mukaan otettavaksi. Sen monipuolisuutta lisää kääntyvä kosketusnäyttö, jonka avulla voi sommitella kuvia eri kuvakulmista.

Täynnä luovia ominaisuuksia oleva EOS 850D on loistava valinta niille, jotka haluavat päästä valokuvauksessa seuraavalle tasolle. Se on kookkaampi kuin EOS M50, mutta siinä on pidempi akun kesto ja sähköisen etsimen sijaan optinen etsin, joka on silmälle mukavampi, kun etsimen läpi on katsottava pitkään. Kameran ylävalitsimella ja takavalitsimella voi säätää nopeasti kuvausasetuksia, ja 45 vapaasti valittavissa olevaa ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä auttavat tuomaan pienet yksityiskohdat tarkasti esiin.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM on erinomainen valinta EOS 850D -kameran ensimmäiseksi objektiiviksi. Sen laajan zoomausalueen avulla voit ikuistaa maisemia ja kaupunkinäkymiä, ja kuvata toimintaa lähempää. Nano USM -tekniikan ansiosta tarkennus on tasainen ja hiljainen, ja neljän askelen optinen kuvanvakain auttaa pitämään kuvat terävinä, kun kuvaat hämärässä tai zoomaat lähemmäs.

Uuden sukupolven täyden kennokoon peilitöntä tekniikkaa: Canon EOS RP

Canon EOS RP -kameralla kuvataan valaistua kaupunkimaisemaa yöllä.

Canon EOS RP -kameran RF-objektiivikiinnityksen ansiosta voit käyttää Canonin uuden sukupolven RF-objektiivien valikoimaa.

Canon EOS RP.

Tämä monipuolinen täyden kennokoon peilitön kamera soveltuu sekä muotokuvien että maisemien kuvaamiseen.

Haluatko siirtyä täyden kennokoon kameraan? 26,2 megapikselin Canon EOS RP on Canon EOS R -järjestelmän täyden kennokoon peilittömien kameroiden perusmalli. Se painaa suurin piirtein saman verran kuin APS-C-malli, mikä osoittaa, että täyden kennokoon kameran ei tarvitse olla painava. Kamera sopii niille, jotka haluavat kehittää taitojaan tai ovat kiinnostuneita uusimmista tekniikoista. Mallissa on paljon edistyksellisiä ominaisuuksia, joten taitojen karttuessa löytyy aina uutta kokeiltavaa.

Yksi Canon EOS RP -kameran kohokohdista on RF-objektiivikiinnitys, joka mahdollistaa nopean tiedonsiirron kameran ja objektiivin välillä. Sen lisäksi, että se nopeuttaa automaattitarkennusta, se parantaa kuvanvakautta ja kuvanlaatua uuden sukupolven RF-objektiivien laajan valikoiman ansiosta.

Yhdistä kameraan RF-vakio-zoom-objektiivi, kuten Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM tai Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, tai pienikokoinen ja edullinen kiinteäpolttovälinen Canon RF 50mm F1.8 STM -objektiivi, ja olet valmis kuvaamaan kaikkea maisemista muotokuviin. Lisävarusteina saatavien EF-EOS R -kiinnityssovitinten ansiosta EOS RP on myös täysin yhteensopiva EF- ja EF-S-objektiivien kanssa kuvanlaadun heikkenemättä.

Canon EOS RP -kameran erittäin herkässä Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusjärjestelmässä on peräti 4 779 valittavaa tarkennuspistettä, ja sen näyttö toimii tarkennuspisteiden kosketuslevynä, vakka käyttäisit sähköistä etsintä. Kun käytössä on automaattitarkennus silmiin, kamera voi tunnistaa automaattisesti ihmisen silmät ja seurata niitä jatkuvasti, jotta saadaan myös upean tarkkoja muotokuvia.

Muistojen nopeaan ikuistamiseen: Canon Zoemini S ja Canon Zoemini C

Nainen pitelemässä Canon Zoemini S -kameraa yhdessä kädessä ja Canon Zoemini C -kameraa toisessa.

Canonin pikakamera on hauska lahja niille, jotka haluavat pienikokoisen laitteen, jolla saa ryhmäselfieitä, tulosteita ja paljon muuta.

Canon Zoemini S, väri Rose Gold.

Taskukokoisessa 8 megapikselin Canon Zoemini S -kamerassa on kiinteä rengasvalo, joka takaa onnistuneet selfiet, ja kolme värivaihtoehtoa, yhtenä niistä Rose Gold.

Canonin pikakameroiden avulla aloittelevat kuvaajat voivat kuvata ja tulostaa samalla taskukokoisella laitteella. Sekä Canon Zoemini C- että Canon Zoemini S -mallissa on etupeili täydellisiä selfieitä ja ryhmäkuvia varten. Kumpaankin mahtuu 10 arkkia 2 x 3 tuuman tarrapintaista Canon ZINK™ -valokuvapaperia, eikä musteista tarvitse huolehtia, koska suttaantumista, repeytymistä ja vettä kestävissä kuvissa käytetään mikrokiteitä, jotka reagoivat lämpöön. Tähtää, laukaise, tulosta ja kiinnitä.

Canon Zoemini S -kamerassa on myös kiinteä rengasvalo edustavia tuloksia varten sekä Bluetooth-yhteys, jotta kameraa ja tulostustoimintoja – kuten tulostamista suoraan kamerasta – voi hallita älypuhelimen tai tabletin kautta Canon Mini Print -sovelluksella.

Hauskoja ja kevyitä Canon Zoemini -pikakameroita on saatavilla eri väreissä. Lapset ihastuvat Canon Zoemini C -kameran sävyihin: valitse Bumble Bee Yellow, Mint Green, Seaside Blue tai Bubble Gum Pink. Tyylitietoisen teinin suosikki voi olla Rose Gold, Pearl White tai Matte Black Canon Zoemini S -kameran värivaihtoehdoista.

Tulostamiseen ja jakamiseen paikasta riippumatta: Canon SELPHY Square QX10 ja SELPHY CP1300

Neljä Canon SELPHY Square QX10 -tulostinta eri väreissä.

Canon SELPHY Square QX10 -tulostin on täydellinen lahja niille, jotka haluavat tulostaa älypuhelimensa kuvat liikkeellä ollessaan. Saatavana on neljä värivaihtoehtoa.

Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 on nopea Wi-Fi-kuvatulostin, jolla voit tulostaa yksilöllisiä kuvia yhteensopivista älylaitteista, kameroista ja muista laitteista.

Canonin SELPHY-kuvatulostimet ovat tyylikkäitä kannettavia laitteita, joilla saat laadukkaita tulosteita myös liikkeellä ollessasi.

Pienikokoisella, kätevällä ja neljässä tyylikkäässä värissä saatavilla olevalla, Wi-Fi-yhteydellä varustetulla Canon SELPHY Square QX10 -tulostimella tulostat tarkkoja 68 x 68 mm:n neliönmuotoisia valokuvia suoraan älypuhelimestasi. Akkukäyttöinen tulostin kulkee mukanasi kaikkialle, ja se on helppo ladata USB-kaapelin avulla. SELPHY Square QX10 -tulostimessa käytetään värisublimaatiotekniikkaa, jonka ansiosta kuvat säilyvät valokuva-albumissa jopa 100 vuotta. Eloisat tarrat tulostetaan laadukkaalle paperille, jossa on reunus kuvatekstiä varten, ja voit jopa lisätä kekseliäitä leimoja ja suotimia käyttämällä Canonin maksutonta SELPHY Photo Layout -sovellusta.

Jos haluat hallita tulostusprosessia tarkemmin, valitse Canon SELPHY CP1300. Se tuottaa studiolaatuiset 10 x 15 cm:n tulosteet vain 47 sekunnissa, ja tässä Wi-Fi-tulostimessa on suuri ylöspäin kääntyvä näyttö käytön helpottamiseksi. Canon SELPHY CP1300 -tulostimessa on neljä viimeistelyvaihtoehtoa sekä joukko asettelu- ja sekoitusvaihtoehtoja maksuttomassa SELPHY Photo Layout -sovelluksessa, kuten esimerkiksi filminauhakollaasit ja passikuvat.

Ulkokäyttöön sopiva kamera mukaan kaikkialle: Canon IVY REC

Sininen Canon IVY REC -toimintakuvauskamera.

Yksinkertaisen muotoilun ja tehokkaan kameran ansiosta Canon IVY REC on täydellinen kumppani ulkoiluharrastuksiin.

Nuori nainen katsoo Canon IVY REC -toimintakuvauskameran etsimen läpi.

Canon IVY REC -kameran kiinnike toimii kätevänä etsimenä ja auttaa kuvien sommittelussa.

Ulkoilmaihmiset ja extreme-lajien fanit ihastuvat Canon IVY REC -kameraan, hauskaan ja edulliseen toimintakuvauskameraan, joka on luotu seikkailuihin. Olipa kyseessä maastopyöräily haastavassa ympäristössä tai märkä reissu joella, Canon IVY REC on iskunkestävä1 ja vesitiivis2.

Kameran suuri kiinnike toimii myös etsimenä, ja sen avulla kameran voi kiinnittää laukkuun tai vyöhön, jotta se on valmiina silloin kuin sinäkin. Canon IVY REC -kameran helppojen säätöjen ansiosta et hukkaa aikaa haparointiin kuvatessasi.

Canon IVY REC kuvaa 13 megapikselin kuvia ja Full HD -videoita 60 kuvan sekuntinopeudella, ja siinä on elektroninen kuvanvakain, jotta saat teräviä kuvia vaikeissa kuvausolosuhteissa. Sen voi myös yhdistää langattomasti mobiililaitteeseen, jotta kameraa voi etäohjata maksuttomalla Canon Mini Cam -sovelluksella ja valokuvia ja videoita voi katsella ja jakaa verkossa.


Teksti: Marcus Hawkins


1 Iskunkestävä kahteen metriin asti. Iskunkestävyys on testattu tuotekohtaisin menetelmin, mikä ei takaa, ettei tuote voisi vaurioitua tai vikaantua.
2 Vedenpitävä enintään 30 minuutin ajan 2 metrin syvyydessä. Testattu vain makeassa vedessä. Jos tuote joutuu kosketuksiin suolaveden kanssa, se kannattaa huuhdella heti makealla vedellä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Tee perheen yhteisestä päivästä upea kotivideo

  VIDEOTEKNIIKAT

  Tee perheen yhteisestä päivästä upea kotivideo

  Vloggaaja Stef Michalak kertoo, miten voit kuvata kallisarvoiset perhehetket ja saada kaiken irti EOS-kamerasi videotoiminnoista.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Vinkkejä pikatulostukseen Canon SELPHY SQUARE QX10 -tulostimella

  Vinkkejä luovaan tulostukseen Canon SELPHY SQUARE QX10 -tulostimella.

 • Pöydällä Canon Zoemini C ja Canon Zoemini S ja muistikirja, jossa on kuvia.

  LUOVIA IDEOITA

  Vapauta luovuutesi Canon Zoemini -sarjan tuotteilla

  8 tapaa kuvata pikakameralla ja tulostaa taskukokoisella tulostimella – missä tahansa.

 • YouTube-tähti ja vloggaaja Mike Gray painaa tallennuspainiketta Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kosketusnäytössä.

  VLOGGAAMINEN

  Luovaa vloggausta PowerShot G7 X Mark III -kameralla

  YouTube-tähti MikeVisuals kertoo, miten hänen luovat vloginsa syntyvät kätevän pienikokoisella Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla, ja jakaa parhaat vloggausvinkkinsä.