Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

PIKAKAMERAT

Vaikuttajan vinkit: näin kehität tyyliäsi pikakameran avulla

Instagram-vaikuttaja Joel Thorpe aloitti kehittämään omaleimaista valokuvaustyyliään saatuaan 15-vuotislahjaksi kameran ja julkaistuaan sitten muutaman kuvan verkossa. "En tiennyt mitä tein, mutta mitä enemmän kuvasin, sitä paremmaksi kehityin", hän kertoo. "Instagram-palvelu oli varsin uusi vielä silloin, joten seuraajieni määrä kasvoi melko nopeasti."
Brightonissa asuva Joel on päässyt opiskelemaan elokuvataidetta yliopistoon, mutta hänen intohimonsa valokuvaukseen kasvoi välivuoden aikana, jota hän yhä viettää. Nyt hän kuvaa sisältöä matkatoimistoille, hotelleille ja maailmanlaajuisille brändeille.
Joel on 22-vuotias ja on viime aikoina alkanut tulostaa kaupunkikuviaan – yhdistääkseen kädessä pidettävät maisemavalokuvat ja tietystä maisemasta otetun valokuvan luodakseen ainutlaatuisen tarkennuspisteen. "Siinä nivoutuu yhteen koko käsitykseni siitä, miksi minusta tuli valokuvaaja", hän paljastaa. "Uraan liittyvien asioiden lisäksi valokuvaaminen on minulle keino ikuistaa kokemuksia ja hyviä muistoja. Käsinkosketeltavissa kuvissa on nostalgiaa ja minusta tuntuu, että niiden avulla muistot kestävät hieman pidempään. Niinpä halusin tuoda sen ajan takaisin nykyhetkeen ja aloin yhdistää nykyaikaisia käsinkosketeltavia valokuvia ja valokuvaamista. Tärkeintä on muistoista kiinni pitäminen."

Kuvatessaan kotikaupungissaan Brightonissa, Joel kuvasi paikallisia nähtävyyksiä ja lisäsi tulostettuihin kuviinsa luovaa ulottuvuutta käyttämällä Canon Zoemini S -tulostinta heijastaakseen maiseman taustaan.

Joel käyttää taskukokoista 8-megapikselin Canon Zoemini S -pikakameraa, sillä se on kannettava ja kevyt. "Se on todella helppokäyttöinen ja kompakti", hän sanoo. "Vaikka laite on pieni ja ohut, siihen mahtuu paljon ominaisuuksia."

Tässä hän paljastaa vinkkinsä brändin kehittämiseen sosiaalisessa mediassa ja kertoo, miksi hän toivoo inspiroivansa kuvillaan muita valokuvaajia kokeilemaan tulostamista.

Kehitä oma tyylisi

Aiheeseen liittyvät artikkelit
Macro photography tips and techniques

LUOVAA TULOSTUSTA

Ammattilaistasoinen matkapäiväkirja

Muuta Canon Zoemini S2 -lomakuvasi persoonallisen luovaksi matkapäiväkirjaksi.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

LUOVAA TULOSTUSTA

Ilmaise itseäsi luovalla päiväkirjalla

Päiväkirjan pitäminen voi antaa luovuudelle siivet ja edistää mielenterveyttä.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

KATUKUVAUS

Tutustu abstraktiin katukuvaukseen

Näillä helpoilla kuvaustavoilla saat arjessakin surrealistisia kaupunkikuvia.

Mikä tahansa maisema ei taivu tällaiseen kuvaan. "Usein halutaan jotakin rohkeaa ja upeaa", Joel selittää. "Kohteen lähelle pääseminen ja tarkennuspisteen varmistaminen antavat parhaan tuloksen. Kuva täytyy pystyä tunnistamaan selvästi taustasta, jotta katsojat ymmärtävät mitä katsoa."

"Tärkeintä on luoda yhdenmukainen tyyli, joka on tunnistettavissa juuri sinun tyyliksesi", Joel kertoo. Yhdenmukaisuus ei silti tarkoita sitä, ettei voisi kokeilla uusia tekniikoita. "Yritän yhä sisällyttää työhöni alkuperäisiä konsepteja, jotta pystyn erottautumaan tavallisesta", hän pohtii. Canon Zoemini S -kameran monipuolisuus on mahdollistanut Joelille uusien luovien tekniikoiden kokeilemisen. "Koko maailma on avoinna tämän laitteen ansiosta", hän kertoo.

"Koska minusta tuntuu, että muistot kestävät hieman pidempään fyysisessä muodossa, aloin yhdistelemään käsinkosketeltavia kuvia ja valokuvaamista saadakseni nostalgisen vaikutelman. Se on hieno tapa yhdistää luovuus ja samalla se antaa yleisölle jotakin muuta, mihin keskittyä."

Joel lisää, että on tärkeää seurata omaa näkemystään, eikä vain kuvata jotakin, mistä ajattelee yleisön pitävän. "On aina mukavaa saada positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa ja kuulla, millaisista kuvista seuraajat pitävät", hän toteaa. "Mutta silti pitää ottaa huomioon se, mitä oikeasti haluaa luoda. On hyvin helppoa vain olla yksi muiden joukossa tekemällä samaa kuin muutkin. Niin kauan kuin säilyttää ainutlaatuisuutensa ja tekee sitä, mistä nauttii, kaikki muu loksahtaa paikoilleen."

Sommittelu on tärkeää

Joel pitää tulosteita kuvissaan, mikä tuo persoonallista otetta ja lisää syvyyttä. Se myös luo ikimuistoisemman lopputuloksen kuin pelkkä kohteen kuvaaminen.

Joel sommittelee näitä kuvia valokuviksi pitäen mielessään valokuvat ja tyypilliset kuvat, joissa on kapea terävyysalue (pieni tarkennusalue), jotta tulostuksen keskellä oleva kuva on tarkennettu, mutta tausta on sumea. "Luon fyysisen kuvan, kohdistan sen ja sitten otan uuden kuvan Canon EOS-1D X Mark II -kameralla [nyt Canon EOS-1D X Mark III]. Katsoja tunnistaa kuvauspaikan kuvan ja taustan samankaltaisuuksista" Joel selittää.

"Tärkeintä on varmistaa, että kuva on riittävän hyvä. Digitaalikameroilla voi ottaa kuvia nopeasti, mutta fyysisen muodon takia pitää olla huolellinen, että työstettävä kuva on riittävän hyvä.

"Olen ollut hyvin vaikuttunut Canon Zoemini S -tulostimesta", Joel lisää. "Värit ovat todentuntuisia, olipa sitten iltahämärä tai kirkas päivänvalo. Molemmat ovat haastavia kuvata ja saada valottumaan oikein. Etsimen käyttäminen on hyvin helppoa kuvien sommittelussa – ja sommittelu on tärkein asia, joka tulee tehdä oikein ja varmistaa, että kuva sopii taustaan."

Mukauttamisen käyttäminen

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel käytti Canon Mini Print -sovellusta yhdistääkseen Canon Zoemini S -tulostimen älypuhelimeensa Bluetooth-yhteyden avulla. "Se on todella helppokäyttöinen. Voin ladata kuvani sovellukseen, aloittaa tulostuksen ja saan hienon lopputuloksen", hän kertoo. Tulosteita voi käyttää myös tarroina. "Voit todella päästää luovuutesi valloilleen", Joel sanoo. "Voit täyttää seinän tarroilla tai koristella niillä kannettavan tietokoneeseesi tai puhelimesi", hän vinkkaa.

Joel käyttää Canon Mini Print -sovellusta älypuhelimellaan yhdistettynä Canon Zoemini S -tulostimeen Bluetooth-yhteydellä luodakseen vielä enemmän ainutlaatuisia kuvia, lisätäkseen kehyksiä, suodattimia, tekstiä ja kuvatehosteita. Jos hän haluaa kuvata hankalasta kuvakulmasta, hän voi asettaa Canon Zoemini S -tulostimen kuvausvalmiiksi ja käyttää sovelluksen itselaukaisinta ja etälaukaisinasetuksia kuvaamiseen.

Joel suosittelee käyttämään Canon Zoemini S tulostinta siihen asti, että saat haluamasi tuloksen. "Saat kuvaasi neliörajauksen, joka tarjoaa uudenlaisia elementtejä ja täysin uuden kokemuksen. Sinulla on myös rengassalama, joka on mainio sisäkäytössä", hän kertoo. "Luovassa tyylissä on paljon valinnan varaa. Jos käyttää kekseliäisyyttä, voi löytää paljon eri vaihtoehtoja. Pitää vain tutustua kameraan, ottaa kuvia ja katsoa, mitä saa aikaan." 

Teksti: Tamzin Wilks

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin