A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Luovaa tulostusta

Kuusi vinkkiä, joiden avulla voit tulostaa itse joulukoristeita ja kivoja lahjoja.

Monet meistä muistavat omasta lapsuudestaan miten jouluaattona aika kului joutuisammin askarrellessa joulukoristeita ja pelatessa erilaisia pelejä. Ja ehkäpä vielä puuhaillessa viime hetken pikkulahjoja läheisille. Askartelu on hyvä keino myös aikuisille hellittää hetkeksi jouluvalmisteluiden kiireestä.

Canonin maksuttomassa Creative Park -verkkopalvelussa on runsaasti valmiita mallipohjia, jotka on helppo tulostaa ja joista on iloa koko perheelle. Valikoimasta löytyy esimerkiksi pieniä lahjapakkauksia ja lapsille suunnattuja pelejä. Tarvitset vain tulostimen, paperia ja muutaman työkalun (katso alla). Nappaa muutama uunituore joulupipari ja pysähdy hetkeksi kesken joulukiireiden askartelemaan paperiluomuksia!

Tarvittavat varusteet:

1. Tee upeita joulukoristeita

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Koristele kotisi tähdillä, lahjasukilla ja tontuilla – Creative Park -palvelun Home and Living -osassa on suuri määrä jouluaiheisia mallipohjia, jotka on helppo tulostaa, leikata ja koota. Ihastuttavat lumiukot sopivat joulukuusen koristeeksi tai vaikka joulupöydän piristykseksi. Tulosta mallipohja ja noudata annettuja ohjeita.

Askarteluvinkki: tee taitokset viivoja pitkin ennen liimaamista.

2. Itsetehty joulukalenteri

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Kaupoissa on saatavana satoja erilaisia joulukalentereita, mutta todella persoonallisen kalenterin saat vain tekemällä sen itse. Itsetehty joulukalenteri on myös hyvä lahjaidea läheisellesi ja piristää työpaikkasi joulunodotusta. Käsintehtyyn joulukalenteriin mahtuu kivoja yllätyslahjoja.

Askarteluvinkki: pidä palaset järjestyksessä kirjoittamalla lyijykynällä numero niiden kääntöpuolelle.

3. Valmista persoonallisia lahjapakkauksia

Aiheeseen liittyvät artikkelit
How to shoot festive pet portraits

MUOTOKUVAT LEMMIKEISTÄ

Juhlavat muotokuvat lemmikeistä

Katso näistä vinkeistä, miten saat upeita ja jouluisia valokuvia lemmikeistä.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

PERHEVALOKUVAUS

Lena Petrovan 10 vinkkiä joulukuvaukseen

Tutustu tunnetun perhekuvaajan kymmeneen kätevään vinkkiin, joiden avulla saat hauskoja ja luonnollisia muotokuvia.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Käsintehtyjä laatikoita on hauska ja helppo valmistaa, ja ne tekevät lahjoistasi vieläkin henkilökohtaisempia. Puhumattakaan siitä, että ne ovat halvempia kuin kaupasta hankittavat lahjapakkaukset. Creative Park -palvelussa on joulukuusen ja tähden muotoisia lahjapakkauksia sekä tyylikkäitä jouluaiheisia laatikoita. Valikoimassa on myös kaikkiin vuodenaikoihin sopivia hauskoja ja koristeellisia lahjapakkauksia. Voit myös tulostaa omia pakettikortteja ja todella upean aukiponnahtavan joulukortin.

Askarteluvinkki: muista liimata osat yhteen numerojärjestyksessä.

4. Valmista itse hauskoja pelejä

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Joulupäivät ovat usein perheen yhteistä aikaa, joten silloin tarvitaan myös yhteistä puuhaa. Creative Park -palvelussa on valmiita mallipohjia erilaisista peleistä, jotka koko perhe voi ensin yhdessä koota ja sitten nauttia pelin jännityksestä. Jouluaiheisen palapelin lisäksi tarjolla on isokokoisia palapelejä perheen pienimmille, geometriapalapelejä kouluikäisille ja koko perheen pelejä, kuten bingo ja ruletti.

Askarteluvinkki: käytä pinsettejä pienien osien nostamiseen ja kiinnittämiseen.

5. Koristele lastenhuone jouluaiheisella mobilella

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Vauvojen leluja ei välttämättä tarvitse hankkia kaupasta. Tässä hellyttävässä mobilessa on pyörivä joulukuusi ja taivaalta putoavia lumihiutaleita, jotka luovat lastenhuoneeseen mukavaa joulutunnelmaa. Creative Park -palvelussa on myös muita mobilevaihtoehtoja, joiden aiheet vaihtelevat norsuista lintuihin ja kuumailmapalloista avaruusaluksiin.

Askarteluvinkki: saat terävän taitoksen käyttämällä viivoitinta tai muuta terävää esinettä, kuten kynää.

6. Itsetehtyjä leluja perheen pienimmille

A papercraft model stegosaurus.

Creative Park -palvelussa on suuri valikoima erilaisia perheen pienokaisia kiehtovia leluhahmoja, kuten dinosauruksia, suuria nisäkkäitä, lintuja, lentokoneita ja vetureita. Tulosta ja kokoa lelut itse tai yhdessä lasten kanssa. Käsistään kätevät pienokaiset voivat itse leikata lelun osat mallipohjista ja valmistaa itse oman lelunsa liimaamalla osat toisiinsa.

Askarteluvinkki: käytä liiman levittämiseen hammastikkua ja levitä liimaa vain ohut kerros, jotta lopputulos on siisti.

Kirjoittaja Kathrine Anker

Katso myös

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin