Objektiivien yhteensopivuus

Nainen kiinnittää RF-objektiivia R-järjestelmän kameraan.

Canon-objektiivien kiinnitykset

Helpoin tapa varmistaa kameraan sopivat objektiivit on tarkistaa kameran etuosasta objektiivin kiinnityskohdan merkinnät. Poista objektiivi kamerasta painamalla objektiivin vapautuspainiketta ja kiertämällä objektiivia vastapäivään. Canon-kameroissa on neljä kiinnitystyyppiä.

 • Lähikuva EOS R -kamerasta, jonka objektiivin kiinnityskohdassa näkyy punainen viiva.

  RF- ja RF-S-objektiivit

  Jos objektiivin kiinnityksessä näkyy punainen viiva, kamera on R-järjestelmän peilitön järjestelmäkamera, jossa voi käyttää RF- ja RF-S-objektiiveja. EF-, EF-S, TS-E ja MP-E-objektiiveja voidaan käyttää myös EF-EOS R -sovittimen kanssa.

 • Lähikuva EOS 6D Mark II -kamerasta, jonka objektiivin kiinnityskohdassa näkyy punainen ympyrä.

  EF

  Jos objektiivin kiinnityksessä näkyy vain punainen ympyrä, kamera on täyden kennokoon digitaalinen järjestelmäkamera, jossa voi käyttää EF-objektiivien lisäksi TS-E- ja MP-E-objektiiveja.

 • Lähikuva EOS 200D -kamerasta, jonka objektiivin kiinnityksessä on punainen ympyrä ja valkoinen neliö.

  EF-S

  Jos objektiivin kiinnityksessä näkyy punainen ympyrä ja valkoinen neliö, kamera on digitaalinen APS-C-järjestelmäkamera, jossa voi käyttää EF-S, EF-, TS-E ja MP-E-objektiiveja.

 • Lähikuva EOS M50 -kamerasta, jonka objektiivin kiinnityskohdassa näkyy valkoinen ympyrä.

  EF-M

  Jos objektiivin kiinnityksessä näkyy valkoinen ympyrä, kamera on EOS-M-sarjan peilitön APS-C-kamera, jossa voi käyttää EF-M-objektiiveja. EF-, EF-S, TS-E ja MP-E-objektiiveja voidaan käyttää myös EF-EOS M -sovittimen kanssa.

 • Canon-objektiivien yhteensopivuustaulukko

  Canonin kameroihin on saatavilla viisi erilaista vaihdettavaa objektiivityyppiä: RF, RF-S, EF, EF-S ja EF-M. Kun valitset objektiivia, varmista, että se on yhteensopiva oman kamerasi kanssa.

  Objektiivi/kamera

  EOS APS-C R -järjestelmä

  Täyden kennokoon EOS R -järjestelmä

  Digitaalinen EOS APS-C -järjestelmäkamera

  Täyden kennokoon digitaalinen EOS-järjestelmäkamera

  EOS M -sarja

  RF


  Täysin yhteensopiva1


  Täysin yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva

  RF-S


  Täysin yhteensopiva1


  Yhteensopiva1 2


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva

  EF, TS-E, MP-E


  Yhteensopiva EF-EOS R -sovittimella1


  Yhteensopiva EF-EOS R -sovittimella


  Täysin yhteensopiva1


  Täysin yhteensopiva


  Yhteensopiva EF-EOS M -sovittimella1

  EF-S


  Yhteensopiva EF-EOS R -sovittimella1


  Yhteensopiva EF-EOS R -sovittimella1 2


  Täysin yhteensopiva1


  Ei yhteensopiva


  Yhteensopiva EF-EOS M -sovittimella1

  EF-M


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Ei yhteensopiva


  Täysin yhteensopiva1

  1. Objektiivin ja kameran yhdistelmän rajauskerroin on 1,6.
  2. APS-C-objektiivien käyttäminen täyden kennokoon EOS R -kameroissa saattaa aiheuttaa lisärajoituksia. Lisätietoja on kameran käyttöoppaassa.

  Canon-objektiivien sovittimet

  Canon-objektiivien sovittimet ovat täysin yhteensopivia Canonin EF-, EF-S-, TS-E- ja MP-E-objektiivien kanssa, joten Canon EOS R -järjestelmään ja EOS M -sarjan kuuluvien kameroiden omistajat voivat integroida kameransa nykyisiin objektiiveihin.*

 • EF-EOS R -kiinnityssovitin sivulta päin.

  Kiinnityssovitin EF-EOS R

  Vakiomallinen EF-EOS R -kiinnityssovitin mahdollistaa EF-, EF-S-, TS-E ja MP-E-objektiivien käytön EOS R -kameroissa.

 • Säätörengas ja EF-EOS R -kiinnityssovitin sivulta päin.

  Säätörengas-kiinnityssovitin EF-EOS R

  EF-EOS R -kiinnityssovittimessa objektiivin kiinnitys toimii kuten vakiomallisessa sovittimessa, mutta lisäksi siinä on objektiivin säätörengas.

 • Drop-in-suodin ja EF-EOS R -kiinnityssovitin sivulta päin.

  Drop-in-suodin-kiinnityssovitin EF-EOS R

  Drop-in-suodin-kiinnityssovitin EF-EOS R tarjoaa EF-EOS R -kiinnityssovittimen ominaisuudet, minkä lisäksi siinä voidaan käyttää drop-in-suotimia.

 • EF-EOS M -kiinnityssovitin sivulta päin.

  Kiinnityssovitin EF-EOS M

  Kompaktilla ja kevytrakenteisella EF-M-sovittimella voidaan EOS M -kameraan kiinnittää mikä tahansa Canonin EF-, EF-S-, TS-E- ja MP-E-sarjan objektiivi.

 • Millaisia eri objektiivit ovat?

  Tutustu Canonin laajaan vaihdettavien objektiivien valikoimaan digitaalisille EOS-järjestelmäkameroille ja peilittömille kameroille.

  RF- ja RF-S-objektiivit

  R-sarjan järjestelmäkameroihin suunnitellut RF-objektiivit ovat korkealaatuisia, huippunopeita ja tehokkaita edistyksellisen optisen tekniikkansa ja muotoilunsa ansiosta. EOS R -järjestelmän innovatiivinen 12-nastainen liitäntä parantaa merkittävästi objektiivin ja rungon välistä viestintää, minkä ansiosta yhdistelmä toimii nopeammin kuin aiemmin. RF-objektiivikiinnityksen leveys on vain 54 mm, ja se on erittäin ohutrakenteinen mitattuna kiinnityksestä kennoon. Rakenteen ansiosta objektiivit voivat sijaita lähempänä kennoa, mikä mahdollistaa entistä nopeamman, kirkkaamman, laadukkaamman ja suorituskyvyltään ylivertaisen optiikan. Kompaktit RF-objektiivit tarjoavat videokuvaajille monia huippuominaisuuksia, kuten kätevän säätörenkaan.

  Puupöydällä on RF100mm F2.8 L MACRO IS USM -objektiivi, jonka päälle on laskeutunut perhonen.

  EF, TS-E, MP-E

  Alkuperäinen EOS-kamerajärjestelmä tuli markkinoille vuonna 1987. Siinä oli täysin uudentyyppinen Canon EF -objektiivikiinnitys, jossa objektiivit liitettiin kameran runkoon sähköisesti. Näiden kahden fyysisesti liitetyn komponentin tiedonvälitys toteutuu sähköisesti, joten tiedonsiirto on täsmällistä ja reaaliaikaista. Canon toteutti kameroissaan ensimmäisenä moottoroidun tarkennusjärjestelmän, joka toimii objektiivissa – ei kameran rungossa. Vaikka tarkennusjärjestelmiä, kuvanvakaintekniikkaa, erikoiselementtejä ja sääsuojausominaisuuksia kehitetään koko ajan, alkuperäinen EF-kiinnitysmalli on pysynyt muuttumattomana. TS-E- ja MP-E-erikoisobjektiiveissa on EF-kiinnitys. Kaikki EF-objektiivit ovat yhteensopivia kaikkien EOS-kameramallien kanssa, ja niitä pystyy käyttämään myös uusissa EOS R- ja EOS M -malleissa erillisen sovittimen avulla.

  Canon EF 24-105mm f4L IS II USM -objektiivi on asetettu lumihankeen. Taustalla näkyy sininen taivas.

  EF-S

  EF-S-objektiivit on suunniteltu EOS-järjestelmäkameramalleihin, joissa on pieni kenno. Näin objektiivit ovat kevyitä, monipuolisia ja käteviä kuljettaa mukana. Canon hyödynsi EF-S-mallin suunnittelutyössä APS-C-kennokokoa ja kehitti kevyitä ja pieniä objektiiveja, joissa on merkittävästi paremmat laajakulmaominaisuudet. Kevytrakenteisten EF-S-objektiivien polttoväli on 10–250 mm (16–400 mm rajauskertoimella 1,6).

  Henkilö ottaa kuvan Canon-kameralla ja EF-S 35MM F2.8 IS STM -makro-objektiivilla.

  EF-M

  EF-M-objektiivikiinnitys tuli käyttöön alkuperäisten EOS M -kameramallien myötä vuonna 2012. Nämä objektiivit ovat vieläkin pienempiä kuin EF- ja EF-S-mallit, ja ne on suunniteltu vain EOS M -sarjan kameroiden kanssa käytettäviksi. Objektiiveja on ultralaajakulmasta tele- ja makro-objektiiveihin. Koska objektiiveja on helppo pitää mukana, ne sopivat täydellisesti luovan kuvaajan päivittäiseen käyttöön. Kompaktien EF-M-objektiivien polttoväli on 11–200 mm (17,6–320 mm rajauskertoimella 1,6).

  Mies pitää kädessään EF-M 32MM F1.4 STM -objektiivia, jonka läpi näkyy ylösalaisin edessä oleva katu.

  Selaa objektiivityypeittäin

  Kuvaa kaukaa häiritsemättä urheilijoita. Sovita maisemat ja katunäkymät laajakulmakuvaan. Uskomattoman tarkat yksityiskohdat makro-objektiiveilla. Laaja objektiivivalikoimamme nostaa valokuvauksesi täysin uudelle tasolle ja herättää tarinasi eloon.
  ETSI NYT
  RF-objektiiveja mustalla taustalla.