Canon lens selector compatibility hero

Objektiivien yhteensopivuus

Canonin EOS-järjestelmäkameroihin on saatavilla EF-, EF-S- ja EF-M-objektiiveja. Kun valitset objektiivia, varmista, että se on yhteensopiva oman kamerasi kanssa.

Yhteensopivuuden varmistaminen

Voit helpoimmin varmistaa kameraan sopivat objektiivit tarkistamalla kameran etuosasta objektiivin kiinnityskohdan merkinnät.

Canon 5DS compatibility

Poista objektiivi kamerasta painamalla objektiivin vapautuspainiketta ja kiertämällä objektiivia vastapäivään.

Jos objektiivin kiinnityskohdassa näkyy punainen ympyrä, voit käyttää EF-objektiiveja.

Jos merkintänä on punainen ympyrä ja valkoinen neliö, voit käyttää myös EF-S-objektiiveja.

Canon 80D compatibility

Jos merkintänä on valkoinen ympyrä, voit käyttää vain EF-M-objektiiveja.

Canon M3 compatibility

Millaisia eri objektiivit ovat?

EF

Alkuperäinen EOS-kamerajärjestelmä tuli markkinoille vuonna 1987. Siinä oli täysin uudentyyppinen EF-objektiivikiinnitys, jossa objektiivit liitettiin kameran runkoon sähköisesti. Näiden kahden fyysisesti liitetyn komponentin tiedonvälitys toteutuu sähköisesti, joten tiedonsiirto on täsmällistä ja reaaliaikaista. Canon toteutti kameroissaan ensimmäisenä moottoroidun tarkennusjärjestelmän, joka toimii objektiivissa – ei kameran rungossa. Vaikka tarkennusjärjestelmiä, kuvanvakaintekniikkaa, erikoiselementtejä ja sääsuojausominaisuuksia kehitetään koko ajan, alkuperäinen EF-kiinnitysmalli on pysynyt muuttumattomana. Kaikki EF-objektiivit ovat yhteensopivia kaikkien EOS-kameramallien kanssa, ja niitä pystyy käyttämään myös uusissa EOS M -malleissa erillisen sovittimen avulla.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

EF-S-objektiivit on suunniteltu EOS-järjestelmäkameramalleihin, joissa on pieni kenno. Näin objektiivit ovat kevyitä, monipuolisia ja käteviä kuljettaa mukana. Canon hyödynsi EF-S-mallin suunnittelutyössä APS-C-kennokokoa ja kehitti kevyitä ja pieniä objektiiveja, joissa on merkittävästi paremmat laajakulmaominaisuudet. Kun kamerassa on EF-S-objektiivikiinnitys, siinä pystyy käyttämään kaikkia kevyitä objektiiveja 16 mm:n polttovälistä 400 mm:iin (35 mm:n vastaavuus).

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

EF-M-objektiivikiinnitys tuli käyttöön alkuperäisten EOS M -kameramallien myötä vuonna 2012. Nämä objektiivit ovat vieläkin pienempiä kuin EF- ja EF-S-mallit, ja ne on suunniteltu vain EOS M -kameroiden kanssa käytettäviksi. Objektiiveja on ultralaajakulmasta tele- ja makro-objektiiveihin. Koska objektiiveja on helppo pitää mukana, ne sopivat täydellisesti luovan kuvaajan päivittäiseen käyttöön.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Selaa objektiivityypeittäin

Haku