Tärkeintä on saapua valittuun paikkaan ajoissa, Aaron sanoo. ”Etsi paikka, jossa eläimet ovat tottuneet näkemään ihmisiä niin, että ne eivät ole niin arkoja kuin muuten voisivat olla”, hän ehdottaa. ”Jos olet aloittelija, lähde luonnonsuojelualueelle ja totuttele siihen ympäristöön.”
Piilosta kuvaaminen on ehdoton ratkaisu, joka ei pelota kohdetta. ”Itse käytän pientä maastokuvioista telttaa, jossa on reikiä”, hän jatkaa. ”Istuin vain siinä ja olen kärsivällinen. Mitä enemmän aikaa viettää ulkona, sitä paremmin saa käsityksen siitä, mikä on hyvä paikka.”
Jos et pääse luonnonsuojelualueelle, voit kuvata lintuja lähipuistossa tai vaikka puutarhassa. ”Asenna lintulauta”, Aaron neuvoo. ”Lintulaudat ovat aivan loistavia, koska ne vetävät puoleensa erilaisia lintuja. Kiinnitä lintulautaan pieni tikku niin, että se näyttää luonnolliselta, jolloin linnut istahtavat sille. Jo tämä saa tilanteen näyttämään siltä kuin et olisi muuta tehnytkään.” Leiki rajauksella niin, että lintulauta ei tule mukaan lopulliseen otokseen.
Vaihteleviin sääolosuhteisiin on sopeuduttava ja valokuvauksen perusperiaatteet on tunnettava. ”Opettele kaikki mahdollinen suljinajasta, aukosta, ISO-herkkyydestä ja siitä, mikä sopii parhaiten haluamasi kuvan tyyppiin", Aaron sanoo.
Myös kuvauksen kohde on tunnettava, mutta tämän ei tarvitse olla pelottavaa. ”Mitä enemmän lintuja seuraa, sitä enemmän haluaa tietää lisää”, Aaron sanoo. ”Vähitellen alkaa tunnistaa lintujen kutsuja ja oppii, että pienemmät linnut viihtyvät usein pensaissa, kun taas petolinnut istuvat mieluummin korkeiden puiden latvoissa.”