KANNETTAVAT KAMERAT

Paras kumppani seuraavaan seikkailuusi: Canon IVY REC

Pieni, kevyt ja kannettava – katso, miten Canon IVY REC -toimintakuvauskamera selvisi haastavasta kuvaussessiosta kalliokiipeilijöiden matkassa.
Kiipeilijä Molly Thompson-Smith seisoo kivellä ja katsoo Canon IVY REC -toimintakuvauskameran etsimen läpi.

Seikkailut tuovat arkeen vaihtelua ja mahdollisuuden kokea luonnon ihmeitä. Olitpa sitten kiipeämässä vuorelle, juoksemassa metsän halki tai melomassa joella, kätevästi kannettava ja kestävä Canon IVY REC pysyy menossa mukana. Reppuun, vyöhön tai valjaisiin kiinnitettävän iskunkestävän1 ja vedenpitävän2Canon IVY REC -kameran ansiosta pyöräilijät, vaeltajat, kiipeilijät ja melojat voivat jättää kookkaat kamerat ja kalliit älypuhelimet kotiin ja ottaa vaivatta kuvia missä tahansa.

Annoimme Canon IVY REC -kameran 22-vuotiaan ammattilaiskiipeilijän Molly Thompson-Smithin voimakkaisiin ja ketteriin käsiin ja pyysimme häntä kokeilemaan sitä Yhdistyneen kuningaskunnan Peak Districtin haastavimmilla kiipeilylohkareilla. Näin siinä kävi.

Napsauta kiinni ja ota mukaan

Kiipeilijä Molly Thompson-Smith hieroo liitua käsiinsä ennen kiipeämistä.

Kiipeilijä Molly Thompson-Smith haluaa kuljettaa seikkailuillaan mahdollisimman vähän tavaraa ja tarvitsee varusteita, jotka eivät paina liikaa.

Kiipeilykengät, köysi ja karbiinihaka maassa vyölenkkiin kiinnitetyn Canon IVY REC -toimintakuvauskameran vieressä.

Kevyen Canon IVY REC -kameran voi kiinnittää helposti vyöhön tai laukkuun, joten et tarvitse edes taskuja.

"Pieni koko ja kannettavuus on mielestäni tärkeää ihmisille, jotka haluavat viettää koko pitkän päivän ulkona", Molly toteaa. "Kun lähden ulos kiipeilemään, tarvitsen paljon kaikenlaista... Kengät, suojukset, valjaat.

"Eräällä kiipeilymatkallani Ranskassa kallionkielekkeelle oli käveltävä tunnin matka ylämäkeen. Otin ensimmäisenä päivänä mukaan digijärkkärini, mutta jo toisena päivänä ajattelin, ettei se maksa vaivaa – lisäpaino ja kameran laukusta viemä tila eivät ole vaivan arvoisia. Samalla kuitenkin harmitti, koska maisemat olivat uskomattomia."

Canon IVY REC on luotu seikkailuja varten ja suunniteltu erityisen käteväksi kantaa. Vain 110,5 mm leveä ja 90 gramman painoinen kamera ei tuo Mollyn tarvikkeisiin juurikaan lisäpainoa. Etsimenä toimivan kiinnikkeen ansiosta sen voi myös kiinnittää suoraan vyöhön. "Kun olen kiipeämässä, minulla on nippu jatkoja [kiipeilytarvikkeita] lantiollani", hän kertoo, "joten pieni kamera ei ollut selän puolella ollenkaan tiellä."

Pieni mutta kestävä

Kiipeilijä Molly Thompson-Smith roikkumassa kalliolta Canon IVY REC -toimintakuvauskamera vyöhönsä kiinnitettynä.

Molly ei halunnut ottaa älypuhelinta mukaansa kiipeilyseikkailuilleen, koska hän pelkäsi pudottavansa sen, mutta hän halusi kuitenkin mahdollisuuden valokuvaamiseen.

Kiipeilijä Molly Thompson-Smith kiipeämässä kallioseinämää.

Molly halusi ulkokäyttöön sopivan toimintakuvauskameran, jolla voisi ikuistaa vaikuttavat saavutuksensa. Canon IVY REC täytti hänen toiveensa ja jopa ylitti odotukset.

Molly haluaa usein ikuistaa hetken, kun hän saavuttaa huipun – etenkin, kun kyseessä on merkittävä saavutus. Häntä kuitenkin on aina arveluttanut pitää älypuhelinta mukana. "Se on liian stressaavaa" hän toteaa. "Pelkään pudottavani sen tai kolhaisevani sitä kiveä vasten."

Mollyn onneksi Canon IVY REC -kameran voi ottaa mukaan rauhallisin mielin. Laitteessa ei ole näyttöä, joka voisi rikkoutua, ja se on suunniteltu kestämään pudotus jopa kahden metrin korkeudesta1 ja upotus jopa kahden metrin syvyyteen makeassa vedessä 30 minuutiksi2. Niinpä se sopii mainiosti myös melonnan tai suppauksen kaltaisiin harrastuksiin.

”Oli huojentavaa napsauttaa Canon IVY REC kiinni valjaisiin tai liitupussiin ja tietää, että se kestää pienet kolhutkin", Molly kertoo. "Oli mahtavaa ottaa viimeinen kuva huipulta."

Helppokäyttöinen

Molly Thompson-Smith kädessään harmaa Canon IVY REC -toimintakuvauskamera

Canon IVY REC -kameran kiinnike toimii etsimenä ja auttaa kuvien sommittelussa. Lisäksi se on helppo puhdistaa tarvittaessa huuhtelemalla ja pyyhkimällä.

Nainen, joka pitelee harmaata Canon IVY REC -toimintakuvauskameraa ja älypuhelinta.

Canon IVY REC -kameran Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien ansiosta voit käyttää älypuhelintasi etälaukaisimena ja jakaa valokuvasi sosiaalisessa mediassa välittömästi.

Vaikka Molly on mielestään amatööri valokuvaamisen suhteen, hän tottui nopeasti 13 MP:n Canon IVY REC -toimintakuvauskameraan, jolla voi kuvata valokuvien lisäksi Full HD 1080p -tasoista videota 60 kuvaa sekunnissa. "Kameran toiminnot ovat aika itsestäänselviä ja sitä on tosi helppo käyttää", hän toteaa. "Se vain napsautetaan kiinni, ja valitsinta voi käyttää yhdellä kädellä. Symbolit ovat selkeitä, kamerassa ei ole herkkää kosketusnäyttöä ja sen voi pyyhkiä puhtaaksi, joten sitä voi käyttää huoletta, vaikka sormissa olisi liitua tai kuraa.

"Monet treenaavat jäljittelemällä luonnollisia nousuja kiipeilyhalleissa", Molly jatkaa. "Ennen kuin sain tämän kameran, toivoin usein ulkona valjaissa kiikkuessani ja jyrkännettä tuijottaessani, että voisin ottaa siitä kuvan harjoittelun malliksi. On mahtavaa, että voin kuvata seinämän muotoja yli 40 metrin korkeudessa – varsinkin, jos kyseessä on nousun kannalta haastavin kohta. Tästä kamerasta on valtavasti hyötyä."

Luovempia otoksia ja vaikkapa upeita selfieitä varten Canon IVY REC -kamerassa on Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet, joiden avulla voit liittää sen älypuhelimeesi ja käyttää maksutonta Canon Mini Cam -sovellusta3 etälaukaisimena. Kameran avulla Mollyn oli myös helppo pitää seuraajansa tyytyväisinä – hän pystyi siirtämään ottamansa kuvat ja videot heti kiipeämisen jälkeen älypuhelimeensa ja jakamaan ne sosiaalisessa mediassa.

Edullinen Canon IVY REC on saatavana neljässä upeassa värissä: harmaana, vaaleanpunaisena, vihreänä ja sinisenä, joten voit valita värin, joka erottuu suosimastasi maastosta, niin kallioilla, kurassa, hiekassa kuin vedessäkin. "Tuntuu siltä, että voin ottaa sen mukaani kaikkialle", Molly sanoo.


Teksti: Natalie Denton

 1. Iskunkestävä jopa kahteen metriin asti. Iskunkestävyys on testattu tuotekohtaisin menetelmin, mikä ei takaa, ettei tuote voisi vaurioitua tai vikaantua.
 2. Vedenpitävä jopa 30 minuutin ajan 2 metrin syvyydessä. Testattu vain makeassa vedessä. Jos tuote joutuu kosketuksiin suolaveden kanssa, se kannattaa huuhdella heti makealla vedellä.
 3. Canon Mini Cam -sovelluksen käyttöön tarvitaan yhteensopiva laite, joka voidaan yhdistää Canon IVY REC -kameraan Bluetooth®- tai Wi-Fi®-yhteydellä. Canon Mini Cam -sovelluksen voi ladata maksutta Apple App Storesta ja Google Play Kaupasta. Lataaminen voi aiheuttaa datamaksuja. Yhteensopiva mobiililaitteiden kanssa, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 11 tai uudempi, ja Android-laitteiden kanssa, joiden käyttöjärjestelmä on Android 5.1 tai uudempi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Surffaaja katsoo IVY REC -kameran etsimen läpi.

  KANNETTAVAT KAMERAT

  Tutustu Canon IVY REC -kameraan

  Kuvaa toiminnan keskipisteessä edullisella, kannettavalla kameralla, jonka voit kiinnittää vaikka vaatteisiin

 • Pipopäinen tyttö istuu vanhempiensa kanssa metsässä. Kaikkien katse on kiinnittynyt kuvan ulkopuolella olevaan kohteeseen, ja isä kuvaa Canon PowerShot ZOOM -kameralla.

  KANNETTAVAT KAMERAT

  Lue lisää: PowerShot ZOOM

  Katso miksi tämä taskukokoinen kompaktikamera on ihanteellinen perhehetkien tallentamiseen.

 • Kaksi reppuselkäistä miestä luistelee järven poikki.

  SEIKKAILUKUVAUS

  Seikkailukuvausvinkkejä

  Viisi vinkkiä ulkoiluharrastusten kuvaamiseen EOS M6 Mark II -kameralla.

 • Viisi vinkkiä toimintakuvaukseen

  ULKOKUVAUS

  Viisi vinkkiä ulkoilmaharrastusten kuvaamiseen

  Katso ammattivalokuvaaja Tom Bingin vihjeet luovien toimintakuvien ottamiseen.