CANON EOS R5

Uudistimme videokuvauksen. Jälleen kerran.

Me Canonilla olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet osallistua videokuvauksen muutokseen esimerkiksi EOS 5D -sarjan järjestelmäkameroilla ja Cinema EOS -sarjan kameroilla ja objektiiveilla. EOS R5 jatkaa tätä perinnettä uraauurtavalla videokuvauksen suorituskyvyllä, joka mullistaa sen, mitä elokuvantekijät voivat odottaa pieneltä kameralta.

Uudistimme videokuvauksen. Jälleen kerran.

8K RAW on täällä

EOS R5 -kameralla voi tallentaa upeita 8K DCI RAW -videoita CFexpress-kortille käyttämällä täysikokoisen kennon koko leveyttä, jotta tulos on aidosti elokuvamainen Myös tarkennuksen seuranta on käytettävissä, ja tulos näyttää niin hyvältä, että se olisi voitu kuvata Hollywood-tason budjetilla.

Sen lisäksi, että 8K-tarkkuudella saadaan luonnollista kuvanlaatua, leikkaajat voivat rajata videokuvaa ja tuottaa silti 4K-lopputuloksen.

EOS R5 tarjoaa monia eri vaihtoehtoja 8K-videokuvaukseen:
• 12-bittinen RAW
• 10-bittinen 4:2:2 MP4/H.265
• 8-bittinen 4:2:0 MP4/H.265

Voit valita DCI- tai UHD-kuvasuhteen, ALL-I-, IPB- tai pienen bittinopeuden IPB-pakkauksen ja Canon Log 1- ja 3- tai HDR PQ -vaihtoehdot. Kuvataajuudet 23,98p, 24p, 25p ja 29,97p ovat käytettävissä, jotta saat haluamasi tyylin. 8K-videota voidaan tallentaa myös nopeille SD-korteille (v90), kun käytetään IPB-pakkausta.

8K RAW -videossa yhdistyvät paras kuvanlaatu ja joustavuus: voit tallentaa nelinkertaisen tarkkuuden 4K-videoon verrattuna, ja muuttaa kuvaamisen jälkeen parametreja, kuten valkotasapainoa, käyttämällä Canon Cinema RAW Development -ohjelmistoa tai haluamaasi epälineaarista editointisovellusta.* 8K RAW on saatavana vakiona tai pakattuna pienille videotiedostoille RAW-muodossa.

Voit myös poimia stillkuvia 8K-videosta yksittäisiksi 35 megapikselin JPEG-tiedostoiksi (tai HEIF-tiedostoiksi, jos video on tallennettu HDR PQ -muodossa). Tämä sopii tilanteisiin, joissa sinun on toimitettava videomateriaalia ja stillkuvia samasta tapahtumasta.

* Yhteensopivuus ja saatavuus vaihtelevat ohjelmiston valmistajan mukaan
A side profile of Canon Ambassador Ivan D'Antonio with his eye to the viewfinder of a Canon EOS R5 camera.

Uudenlaista 4K-suorituskykyä, jopa 120 kuvaa/s

EOS R5-kameran 8K-ominaisuuksien lisäksi videokuvaajat voivat hyödyntää huippuluokan 4K-kuvauslaatua. Voit tallentaa 4K DCI- ja 4K UHD -kuvaa jopa 120p-taajuudella (119,88 kuvaa/s). Videokuvauksen 4:2:2/10-bittinen kuvanlaatu takaa sulavan hidastuksen ja hämmästyttävän tarkan kuvan. Kuvataajuuteen 59,94 kuvaa/s asti voit valita kameran kennon koko leveyden tai 1,6-kertaisen rajauksen, joka vastaa Super 35 mm -objektiivin kuvakokoa.

EOS R5-kameran 4K HQ -tila tuottaa huikeat yksityiskohdat jopa 30p-kuvataajuudella ylinäytteistämällä 8K-kuvaa. Tarjolla on kuvanlaatu, jota et usko todeksi näkemättä.
EOS R5-kameran monia tarkkuuden, kuvataajuuden ja muiden ominaisuuksien valintoja voi käyttää uudistetusta videokuvaustilan valikosta, jonka avulla on helppo löytää haluamasi asetusten yhdistelmä.

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Dual Pixel CMOS II -automaattitarkennus

Päivitetty Dual Pixel CMOS AF II -järjestelmä tuottaa tasaisen ja luotettavan jatkuvan tarkennuksen kaikissa tallennustiloissa, ja siinä on kasvojen ja silmien tunnistus, joten se sopii erinomaisesti nopeatahtiseen dokumenttikuvaukseen. Se voi myös tunnistaa kissat, koirat ja linnut, ja seurata niitä kuvassa. Voit luoda helposti tarkennussiirtymiä, jotka vievät huomion kuvan kohdasta toiseen: napautat vain kameran kosketusnäyttöä, jotta EOS R5 tarkentaa uudelleen nopeudella, jonka olet määrittänyt.

Kun tarkennat manuaalisesti, EOS R5-kamerassa on työkaluja, jotka auttavat saavuttamaan oikeanlaisen terävyyden. Tarkennuksen korostus lisää haluamasi värikorostuksen tarkennettavien kohteiden reunoille, ja Dual Pixel -tarkennusopas käyttää graafista ilmaisinta, joka näyttää, onko kohteen tarkennus edessä vai takana ja muuttuu vihreäksi, kun oikea tarkennus saavutetaan.

© Robert Marc Lehmann

Kuvanvakain

Sama älykäs kuvanvakautus , joka vähentää kameran tärähtelyn vaikutuksia stillkuviin, toimii myös EOS R5-kameran videotallennuksessa tasoittaen kameran tahattoman liikkeen vaikutuksia. Kun siihen yhdistetään elektroninen videoiden kuvanvakautusjärjestelmä*, joka lisää suorituskykyä, tulokset ovat erinomaisia ja näyttävät siltä, että ne on kuvattu käyttämällä gimbaalia tai kameravaunua.

* Videoiden digitaalinen kuvanvakautusjärjestelmä ei ole käytettävissä, kun kuvataan 8K RAW -videota

8K-intervallikuvaus

Aivan kuten 8K-tarkkuus, joka tuo esiin yksityiskohdat ja selkeyden, intervallikuvaus voi tuoda näkyviin pienet liikkeet, jotka tapahtuvat aivan erilaisella aika-asteikolla. Yhdistämällä nämä saat aikaan näyttävän lopputuloksen.

EOS R5-kameralla on entistä helpompi tallentaa tällaisia suuren tarkkuuden intervallikuvia, joita voi kuvata myös 4K-tarkkuudella niin, että video luodaan kamerassa. Kuvien välisen ajan voi määrittää, ja on mahdollista määrittää myös se, lukitaanko valotus sarjan alussa vai mitataanko se uudelleen jokaisen kuvan yhteydessä.

© Ivan D’Antonio / Canon Ambassador

Intuitiivinen käyttää, ja pääset lähelle kohdetta

EOS R5 on suunniteltu intuitiiviseksi ja luonnolliseksi käyttää, joten voit keskittyä kohteeseesi ja luovaan visioosi. Kääntyvä kosketusnäyttö kääntyy poispäin kamerasta ja kiertyy 270 astetta, jotta voit kuvata mukavasti erilaisista kulmista. Ylivalotuksen voi korostaa raitakuvioilla, jotka varoittavat liian kirkkaista alueista.

Pelkän kuvan välittävä HDMI-lähtö toimii 4K/60p-tarkkuudella, jotta voit käyttää ulkoisia tallentimia ja käyttää samanaikaista sisäistä/ulkoista tallennusta.

Kuvausaika

EOS R5 -kamerassa on luokkansa paras automaattitarkennus ja tarkat, suuren kuvataajuuden videokuvausominaisuudet, jotka hyödyntävät täysikokoisen kennon koko leveyttä suurilla bittinopeuksilla. Tämä toimintoyhdistelmä tuottaa väistämättä paljon lämpöä, mikä rajoittaa tallennusaikaa. Jäljempänä eritellään arvioidut tallennusajat saatavilla olevilla tarkkuuksilla ja kuvataajuuksilla, kun ympäristön lämpötila on 23 °C ja kameralla aletaan kuvata kylmäkäynnistyksestä.
8K 30P
- Täysi kennokoko: 20 minuuttia
- Täysi kennokoko, RAW: 20 minuuttia

4K 120P
- Täysi kennokoko: 15 minuuttia *1

4K 60P
- Täysi kennokoko: 35 minuuttia *2
- APS-C-kenno (ylinäytteistetty 5.1K): 25 minuuttia

4K 30P
- Täysi kennokoko: ei kuumenemisesta aiheutuvaa aikarajaa *2
- Täysi kennokoko, korkea laatu (ylinäytteistetty 8.2K): 30 minuuttia
- APS-C-kenno (ylinäytteistetty 5.1K): ei kuumenemisesta aiheutuvaa aikarajaa *2
*1 Tallennus keskeytyy 7 minuutin ja 30 sekunnin kuluttua suuren kuvataajuuden videoita kuvattaessa. Ilmoittaa ajan, jolloin tallennusta voidaan välittömästi jatkaa.
*2 Tallennusta on rajoitettu 29 minuuttiin ja 59 sekuntiin. Ilmoittaa ajan, jolloin tallennusta voidaan välittömästi jatkaa.

Jos kamera saavuttaa lämpötilarajoituksen, on suositeltavaa sammuttaa se ja antaa lämmön haihtua.
Jäljempänä eritellään arvioidut palautumisajat 23 °C:n lämpötilassa, mutta niihin vaikuttavat useat tekijät, kuten ympäristön lämpötila, kameran käyttäminen ja valittu kuvaustarkkuus. Aika siihen, että täysi tallennusaika on jälleen käytettävissä vaihtelee ympäristön lämpötilan mukaan.

8K 30P
- 10 minuutin jäähdytyksellä saa noin 3 minuuttia tallennusaikaa
- 20 minuutin jäähdytyksellä saa noin 8 minuuttia tallennusaikaa

4K 60P
- 10 minuutin jäähdytyksellä saa noin 10 minuuttia tallennusaikaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ARTIKKELI

  Canon EOS R5 -kameran ensimmäiset kuvat: ikuista luonnon kauniit yksityiskohdat

  Ulla Lohmann ja Robert Marc Lehmann kertovat, miten Canon EOS R5 -kameran 45 megapikselin kenno ja automaattitarkennus silmiin auttoivat heitä ottamaan näyttäviä ulkokuvia.

 • Maastopyöräilijä tekee ilmahypyn, taustalla näkyy aurinko. Kuva on otettu alhaaltapäin, ja sitä kehystävät rinteessä kasvavat punaiset unikot ja heinäkasvit.

  ARTIKKELI

  8K-videokuvaus ja ylinäytteistetty 4K Canon EOS R5 -kameralla

  Ensimmäisissä Canon EOS R5 -videokuvauksissa Martin Bissig ja Ivan D’Antonio selvittivät, miten sen 8K-ominaisuudet lyhentävät kuvausaikaa ja antavat lisää luovia mahdollisuuksia.

 • ARTIKKELI

  Canon EOS R5: 10 tärkeää ominaisuutta

  Tutustu ominaisuuksiin, joiden ansiosta EOS R5 mullistaa kuvaamisen, kuten mahdollisuuteen ottaa 45 megapikselin stillkuvia jopa 20 kuvan sekuntinopeudella ja kuvata 8K RAW -videoita.

 • Kuvaajalla on Canon EOS R6 -kamera kantohihnassa.

  ARTIKKELI

  Canon EOS R5 vai EOS R6 – kumpi sopii sinulle?

  Canon esittelee kaksi mullistavaa täyden kennokoon peilitöntä kameraa. Löydä omasi. Vertailemme EOS R5- ja EOS R6-kameroita rinnakkain.