CANON EOS R5

Tehokas ammattitason suorituskyky

EOS R5 voi ottaa 45 megapikselin kuvia jopa 20 kuvan sekuntinopeudella ja käyttää samalla automaattitarkennuksen seurantaa. Kameraa varten suunniteltuun DIGIC X -prosessoriin perustuvan suorituskyvyn ansiosta voit ottaa kuvia, jollaisten kuvaaminen oli aiemmin mahdotonta.

Tehokas ammattitason suorituskyky

Maastopyöräilijä tekee ilmahypyn, taustalla näkyy aurinko. Kuva on otettu alhaaltapäin, ja sitä kehystävät rinteessä kasvavat punaiset unikot ja heinäkasvit.

Martin Bissig oli yksi ensimmäisistä ammattikuvaajista, joka testasi Canonin EOS R5-kameraa elokuvanteossa. Hän kuvasi nopeasti liikkuvia maastopyöräilijöitä ja rullalautailijoita. Kuva otettu Canon EOS R5 -kameralla ja Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM -objektiivilla (15 mm:n polttovälillä, 1/800 s, f/9 ja ISO250). © Martin Bissig

Ennennäkemätöntä nopeutta

EOS R5-kameralla voit kuvata ohikiitävät hetket aivan uudella tavalla: 45 megapikselin täyden kennokoon kuvina peräti 201 kuvan sekuntinopeudella, äänettömästi ja käyttämällä automaattivalotusta ja seurantakehystä.

Kuvaatpa urheilua, reportaaseja, luontoa tai muotokuvia, EOS R5 tarjoaa sinulle enemmän tilaisuuksia ikuistaa täydellinen hetki. Kun tarvitset mekaanista suljinta, jatkuva kuvaus on käytettävissä huikealla 12 kuvan1 sekuntinopeudella: tämä on luokkansa nopein suorituskyky täyden kennokoon peilittömässä kamerassa.

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canon-lähettiläs

© Ulla Lohmann / Canon-lähettiläs

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Huippulaadukas elektroninen etsin

EOS R5-kameran edistyksellinen elektroninen etsin saa sinut tuntemaan, että sinun ja kuvauskohteesi välissä ei ole mitään. 5,76 miljoonan kuvapisteen tarkkuus, 100 prosentin kattavuus ja virkistystaajuus, joka on 120 kuvaa sekunnissa, saavat sinut uppoutumaan kuvaustilanteeseen samalla, kun voit myös esikatsella lopputulosta.

Elektronista etsintä täydentää 3,15 tuuman ja 2,1 miljoonan pisteen kääntyvä kosketusnäyttö, jota voi kääntää poispäin kamerasta ja kiertää 270 astetta, jotta voit kuvata helposti hankalistakin kulmista. Näyttöä voi myös kiertää ja säilyttää kameran runkoa kohti käännettynä.

EOS R5-kameran takaosassa oleva anturi vaihtaa elektronisen etsimen ja näytön välillä automaattisesti, kun kamera nostetaan silmälle, ja sen voi määrittää eri tavoin sen mukaan, onko näyttö käännetty esiin vai ei.

DIGIC X -kuvaprosessori

EOS R5-kameran jatkuvan kuvauksen uskomatonta nopeutta, erinomaista kuvanlaatua ja luokkansa parasta automaattitarkennusta ohjaa DIGIC X -prosessori, joka ohjaa myös kameran muita toimintoja ja takaa sen nopean reagoinnin.

Kaksi korttipaikkaa ja CFexpress

EOS R5-kamerassa on kaksi muistikorttipaikkaa: yksi yleisesti yhteensopiville SD-korteille (tuki nopeille UHS-II-tyypin SD-korteille) ja toinen erittäin nopeille CFexpress-korteille, jotka tarjoavat nopeuden, joka vaaditaan tasaiselle 20 kuvan sekuntinopeudelle, kun kuvataan enintään 180 RAW-tiedoston sarjoja, ja joillekin EOS R5-kameran suuremman tarkkuuden videomuodoille.


CFexpress-korttipaikatV90 UHS-II SD
Suurin siirtonopeus1,97 Gt sekunnissa321 Mt sekunnissa

Canon EOS R5 -kamera oikealta puolelta. Kaksi korttipaikkaa ovat sivulla olevan luukun alla.

Canon EOS R5 -kamerassa on kaksi korttipaikkaa – huippunopea CFexpress-korttipaikka ja yleisesti yhteensopiva SD-korttipaikka.

Uusi suuremman kapasiteetin akku

EOS R5-kamerassa on uusi edistyksellinen LP-E6NH-akku, jonka kapasiteetti on 20 % suurempi verrattuna vanhempiin LP-E6N-akkuihin. Voit kuvata keskimäärin 490 kuvaa yhdellä latauksella.*

LP-E6NH-akku voidaan ladata kameran mukana toimitetulla laturilla tai kameran USB C 3.1 -liitännän kautta (5 V / 1,5 A). Lisävarusteena saatava akkukahva BG-R10 pidentää kuvausaikaa entisestään kahden lisäakun ansiosta.

Vanhempia LP-E6- ja LP-E6N-akkuja voi käyttää EOS R5-kamerassa, mutta suurimmat kuvausnopeudet ja kameran sisäinen lataus eivät toimi käytettäessä LP-E6-akkua.

* CIPA-standardien mukaan 23˚C:n lämpötilassa, kun LCD-näyttö on virransäästötilassa.

Ammattitasoista laatua

EOS R5-kamerassa on magnesiumseoksesta valmistettu runko, joka on tehty kestämään ammattilaiskäytön rasitukset. Tiivisteet suojaavat kameraa pölyltä ja kosteudelta, jotta voit jatkaa kuvaamista luottavaisin mielin sääolojen muutoksista huolimatta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

  1. Elektroninen suljin, jopa 20 kuvaa sekunnissa sekä automaattitarkennuksen - ja valotuksen seurantatoiminto: Koskee joitakin RF/EF-objektiiveja täydellä aukolla kuvattaessa. Voit tarkistaa luettelon yhteensopivista objektiiveista Canonin verkkosivuilla. Jatkuvan kuvauksen nopeus vaihtelee valotusajan, aukon asetuksen, aukon kunnon, kohteen olosuhteiden, kirkkauden (erityisesti hämärässä valaistuksessa) ja objektiivin tyypin mukaan. Elektroninen suljin, jopa 20 kuvaa sekunnissa sekä automaattitarkennuksen - ja valotuksen seurantatoiminto: Käytettäessä RF-objektiivia tai tiettyjä EF-objektiiveja. Voit tarkistaa luettelon yhteensopivista objektiiveista Canonin verkkosivuilla. Jatkuvan kuvauksen nopeudella on jopa kolme eri tasoa. Taso riippuu akun tyypistä ja varaustasosta, akkujen määrästä, käytössä olevasta objektiivista, lämpötilasta, sisäisen Wi-Fi-yhteyden asetuksista (On/Off) ja siitä, käytetäänkö akkukahvaa ja WFT-yksikköä, tasavirtaliitintä tai USB-liitäntää. Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi jatkuvan kuvauksen enimmäisnopeus voi hidastua valotusajan, aukon, salaman käytön, välkynnän vähennyksen, kuvausolosuhteiden ja kirkkauden (erityisesti hämärässä) vuoksi.