CANON EOS R5

Dual Pixel RAW -kuvankäsittely

Dual Pixel RAW -tilassa EOS R5 antaa valokuvaajien tehdä uskomattomia säätöjä kuviin – niiden kuvaamisen jälkeen. Säädä tarkkuuden sijaintia, bokeh-tehosteita ja muotokuvien valotusta, ja käytä taustan selkeyttä, jotta saat maisemista parhaat puolet esiin.

Dual Pixel RAW -kuvankäsittely

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

Näin se toimii

Jokainen EOS R5-kameran 45 megapikselin kennon pikseli koostuu kahdesta pikselialkiosta. Dual Pixel RAW -tilassa kuvataan kaksi kuvaa jokaisella kuvauskerralla: yhdessä on vasemmanpuoleiset pikselialkiot ja toisessa oikeanpuoleiset. Kun näitä kuvien hiukan toisistaan poikkeavia kuvakulmia verrataan, RAW-tiedostoon voidaan upottaa syvyystiedot, jotta lopputulokseen voidaan tehdä pieniä säätöjä näiden 3D-tietojen perusteella.

Dual Pixel RAW -säädöt tehdään maksutta saatavilla olevalla Canon Digital Photo Professional -ohjelmistolla. Uutta EOS R5-kamerassa on mahdollisuus käyttää muotokuvan uudelleenvalotuksen ja taustan selkeyden toimintoja kamerassa.

Muotokuvan uudelleenvalotus

(kamerassa)

Tämä uusi kameran sisäinen toiminto muuttaa muotokuvien kohteiden kasvoissa näkyvää valotusta. Valon voimakkuuden, jakautumisen ja suunnan näkymistä voi muuttaa jälkikäsittelyssä, jotta varjoja voidaan vaalentaa tai tummentaa ja siirtää, jotta voidaan simuloida peilillä saatavaa tehostetta.

Taustan selkeys

(kamerassa)

Voit parantaa valokuvan taustan selkeyttä valikoivasti kameran RAW-muokkausvalikossa. Tämä sopii erinomaisesti maisemavalokuvaukseen, kun on poistettava kaukana näkyvää sumua, jotta tausta näkyy selvemmin.

Ei taustan selkeyden parannusta

Taustan selkeyttä on parannettu

Kuvien hienosäätö

(Digital Photo Professional -ohjelmisto)

Digital Photo Professional -ohjelmistolla voi siirtää kuvan terävintä kohtaa hiukan siitä, missä se oli kuvaa otettaessa. Tämä sopii erinomaisesti muotokuvaajille, jotka haluavat hienosäätää terävyyttä, jos esimerkiksi kohteen silmät eivät näy terävinä.

Sumennuksen siirto

(Digital Photo Professional -ohjelmisto)

DPP-ohjelmiston Dual Pixel RAW -optimoinnin avulla valokuvan tarkentumattomien alueiden tyyliä voi säätää siirtämällä kuvan perspektiiviä vasemmalta oikealle.

Vähennä heijastumia ja haamukuvia

(Digital Photo Professional -ohjelmisto)

DPP-ohjelmiston Dual Pixel RAW -optimoinnin toinen toiminto auttaa vähentämään häiriöitä, jotka johtuvat kuvassa olevista kirkkaista valoista. Vasemman- ja oikeanpuoleisen pikselikuvan näkymiä verrataan ja vaihdetaan valikoivasti, jotta heijastumat ja haamukuvat voidaan minimoida tai poistaa kokonaan.
xyz

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) on tehokas digitaalisia EOS-kameroita ja RAW-ominaisuuden sisältäviä PowerShot-malleja varten suunniteltu RAW-kuvien käsittely-, katselu- ja muokkausohjelmisto.

Aiheeseen liittyvät artikkelit