CANON EOS R5

Kuvanlaatu

EOS R5 tuottaa kuvanlaadun, joka ylittää kaikki odotukset. Tehokas 45 megapikselin kenno toimii yhdessä DIGIC X -kuvaprosessorin kanssa ja näyttää, mihin teknisesti edistyksellinen EOS R -järjestelmä pystyy.

45 megapikselin tarkkuus ja DIGIC X -prosessori

EOS R5 -kameran ytimessä on 45 megapikselin täysikokoinen CMOS-kenno, joka tuottaa ennennäkemättömän kuvanlaadun. Siinä on upeat yksityiskohdat ja selkeys, värientoisto, väriliukumat ja dynaaminen alue. Kennon enimmäisherkkyys on ISO 51 200, joten voit hyödyntää EOS R5 -kameran erinomaista kuvanlaatua myös heikossa valaistuksessa.

Tätä kameraa varten suunniteltu DIGIC X -kuvaprosessori käyttää kameran kennon dataa ja tuottaa laadukkaita kuvatiedostoja. Kohinan taso pidetään minimissä – ei ainoastaan suurilla ISO-asetuksilla vaan kaikilla herkkyyksillä. Terävyyttä on parannettu uudella selkeyssäädöllä, ja käytettävissä on laajempi dynaaminen alue. Edistyneet ominaisuudet ovat automaattisen valotuksen optimoinnin ja ensisijaisen huippuvalotoiston ansiota.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

RF-kiinnitys

EOS R5 on kamera, jossa hyödynnetään EOS R -järjestelmään kehitettyä tekniikkaa. Sitä on esimerkiksi RF-objektiivin kiinnitys, jonka 54 mm:n halkaisijan ja laipan 20 mm:n polttovälin ansiosta voidaan käyttää optisia rakenteita, joita pidettiin aiemmin mahdottomina.

RF-kiinnitys myös siirtää tietoja objektiivin ja kameran rungon välillä kymmenen kertaa nopeammin kuin EF-objektiivin kiinnitys. Tämä mahdollistaa nopeamman automaattitarkennuksen, uuden älykkään kuvanvakautusjärjestelmän ja kameran sisäisen kuvankäsittelyn uudet tasot käyttämällä digitaalisen objektiivin optimoinnin kaltaisia tekniikoita, joilla maksimoidaan kuvanlatu ja autetaan objektiiveja toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Jopa 400 MP:n todella tarkat kuvat

Laiteohjelmistoversio 1.81 mahdollistaa jopa 400 megapikselin huipputarkkojen kuvien luomisen. IBIS High Resolution -toiminnon ansiosta jalustaan kiinnitetyllä EOS R5 -kameralla voi ottaa yhdeksän peräkkäistä kuvaa ja kutakin kuvaa varten kamera siirtää kennoa hieman käyttämällä kameran sisäistä kuvanvakainta. Kaikki kuvat yhdistetään lopuksi yhdeksi kuvaksi. Tämän ansiosta kamera pystyy jäljittelemään aina vain pienempiä pikseleitä, joten sen resoluutio on noin 400 megapikseliä.

IBIS high resolution
IBIS High Resolution KÄYTÖSSÄ

IBIS High Resolution KÄYTÖSSÄ

IBIS High Resolution EI KÄYTÖSSÄ

IBIS High Resolution EI KÄYTÖSSÄ

8 askeleen kuvanvakain1

EOS R5 on ensimmäinen EOS-kamera, jossa on kameran sisäinen kuvanvakautus, jonka viisisuuntainen kuvanvakain vähentää kameran tärähtelyn vaikutuksia kuvattaessa objektiiveilla, joissa ei ole omaa kuvanvakainta. Kun EOS R5 -kameraan on kiinnitetty yhteensopiva kuvanvakaimella varustettu RF-objektiivi, voidaan hyödyntää kahden vakaimen luomaa älykästä vakautusjärjestelmää. Yhdessä ne tuottavat uskomattoman kahdeksan askeleen kuvanvakautuksen.

Sen avulla voidaan käyttää käsivaralta kuvattaessa pitkiä valotusaikoja ilman pelkoa siitä, että kuvaan tulee kameran tärähtelyn aiheuttamaa epätarkkuutta. Kuvittele, että voit käyttää haluamaasi pitkää valotusaikaa vesiputouksen liikkeen kuvaamiseen käsivaralta – tämä on vain yksi niistä tavoista, joilla EOS R5 antaa valokuvaajien käyttää luovuuttaan uusin tavoin.

Ei kuvanvakautusta

© Ulla Lohmann / Canon-lähettiläs

8 askelen kuvanvakain

© Ulla Lohmann / Canon-lähettiläs

Digitaalinen kuvanvakautus videokuvaukseen

Elektroninen viisisuuntainen kameran sisäinen kuvanvakain toimii myös videokuvauksessa*. Se toimii yhdessä kameran sisäisen kuvanvakautusjärjestelmän ja objektiivin oman kuvanvakaimen kanssa, jotta vakautuksen taso on korkea. Tämä antaa käsivaralta kuvatulle videolle ammattimaisen tunnun, joka sopii dokumenttielokuviin ja luoviin videoprojekteihin.

* Videoiden digitaalinen kuvanvakautusjärjestelmä ei ole käytettävissä, kun kuvataan 8K RAW -videota.

HEIF-tiedostomuoto

JPEG- ja CR3 RAW -tiedostojen lisäksi EOS R5 voi tallentaa myös HEIF (High Efficiency Image Format) -tiedostoja. Tässä uuden sukupolven kuvatiedostomuodossa on parempi kuvanlaatu kuin JPEG-tiedostoissa, mutta suurin piirtein sama tiedostokoko. Tiedostomuoto mahdollistaa 10-bittiset värit laajempaa dynaamista aluetta varten ja HDR PQ -kuvien tallentamisen.

HEIF-tiedostot voi myös käsitellä kamerassa JPEG-tiedostoiksi, joissa on laajempi dynaaminen alue kuin tavallisissa JPEG-tiedostoissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • ARTIKKELI

  Canon EOS R5 -kameran ensimmäiset kuvat: ikuista luonnon kauniit yksityiskohdat

  Ulla Lohmann ja Robert Marc Lehmann kertovat, miten Canon EOS R5 -kameran 45 megapikselin kenno ja automaattitarkennus silmiin auttoivat heitä ottamaan näyttäviä ulkokuvia.

 • ARTIKKELI

  8K-videokuvaus ja ylinäytteistetty 4K Canon EOS R5 -kameralla

  Ensimmäisissä Canon EOS R5 -videokuvauksissa Martin Bissig ja Ivan D’Antonio selvittivät, miten sen 8K-ominaisuudet lyhentävät kuvausaikaa ja antavat lisää luovia mahdollisuuksia.

 • ARTIKKELI

  Canon EOS R5: 10 tärkeää ominaisuutta

  Tutustu ominaisuuksiin, joiden ansiosta EOS R5 mullistaa kuvaamisen, kuten mahdollisuuteen ottaa 45 megapikselin stillkuvia jopa 20 kuvan sekuntinopeudella ja kuvata 8K RAW -videoita.

 • ARTIKKELI

  Canon EOS R5 vai EOS R6 – kumpi sopii sinulle?

  Canon esittelee kaksi mullistavaa täyden kennokoon peilitöntä kameraa. Löydä omasi. Vertailemme EOS R5- ja EOS R6-kameroita rinnakkain.

  1. Kahdeksan askelta CIPA-standardin mukaisesti kuvattaessa RF 24-105 mm F4 L IS USM -objektiivilla (polttoväli 105 mm).