PERHEVALOKUVAUS

Ikuista perheen tärkeät hetket PowerShot PX -kameralla

Canon PowerShot PX tallentaa puolestasi tärkeät hetket perheenjäsenten, ystävien ja lemmikkien kanssa.
Nainen ja kolme lasta valmistautuvat leipomaan. Keittiönpöydällä on leivontakulho. PowerShot PX -kamera kirjapinon päällä.

Jokapäiväisen elämän tärkeiden hetkien tallentaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa – tutustu uuteen Canon PowerShot PX -kameraan. Älykkään kasvojentunnistuksen ja ääniohjauksen ansiosta PowerShot PX on täydellinen perhevalokuvaukseen. Se on aina valmiina ikuistamaan perhe-elämän arvokkaat hetket.

Digitaalisen sisällön luoja ja valokuvaaja Eimear Varian Barry on kerännyt perheensä arkielämästä kertovilla kuvilla jo lähes 97 000 seuraajaa Instagramissa. Eimear on yksinhuoltaja, joten yleensä hän on kameran takana eikä itse pääse mukaan valokuviinsa.

Canon PowerShot PX -kameran ansiosta Eimear näkyy nyt itsekin julkaisemissaan kuvissa. PowerShot PX on Eimearin digitaalinen valokuvaajakaveri, joka tunnistaa automaattisesti kuvaustilanteen ja kuvauskohteiden kasvot. Se tallentaa perhe-elämän tärkeät hetket upeiksi valokuvamuistoiksi.

Ikuista arkiset hetket vaivattomasti

Perhe istuu piknikhuovan päällä ja syö hedelmiä. Piknik-korissa on Canon PowerShot PX -kamera.

Canon PowerShot PX -kameran älykäs tekniikka tunnistaa kuvaustilanteen ja kuvauskohteiden kasvot. Se valitsee parhaan sommitelman ja pyrkii luomaan parhaan mahdollisen valokuvan panoroimalla, kallistamalla ja zoomaamalla automaattisesti – eikä sinun tarvitse itse tehdä mitään. PowerShot PX -kameran helppokäyttöisyys tekee siitä täydellisen valinnan jokaisen perheen kiireiseen arkeen. "Sovellus ja ääniohjaus ovat aivan mahtavia ominaisuuksia", sanoo Eimear, jolla yksinhuoltajana on usein kädet täynnä.

"Canon PowerShot PX ikuistaa sellaisetkin hetket, joista en olisi itse älynnyt ottaa kuvaa", kertoo Eimear. "Näissä kuvissa esimerkiksi lapset piirtävät ruokapöydän ääressä samalla kun minä lastaan likaisia astioita tiskikoneeseen. Luulenpa, että 20 vuoden kuluttua katson kuvaa ja muistelen tätä aikaa. Eikä kukaan meistä poseeraa kuvassa, vaan se on otos tavallisesta arkipäivästämme."

PowerShot PX ottaa luonnollisia kuvia älykkäiden ominaisuuksiensa ja kuvaustilanteen tunnistuksen ansiosta – edistykselliset ominaisuudet ovat Canonin vuosia jatkuneen kehitystyön tulosta. Jalustaan asetettu PowerShot PX -kameran kasvojentunnistus etsii kuvauskohteita automaattisesti ja säätää sommitelmaa, jotta kaikki kuvauskohteet mahtuvat samaan kuvaan. Kamera ottaa paljon kuvia ja sovellus valitsee niiden joukosta parhaat otokset. Kamera priorisoi sinulle tärkeät henkilöt tunnistamalla säännöllisesti näkyvät kasvot.

PowerShot PX ikuistaa arkielämän tärkeät hetket, joista et itse voi tai ehdi ottaa kuvia, mutta joissa syntyy arvokkaita muistoja – yhteiset ruokailuhetket, perheen pienimmän synttärijuhlat tai vanhempi auttamassa koululaista kotiläksyissään.

Eimearille tärkeimpiä hetkiä ovat arjen yksinkertaiset asiat, kuten koiran kanssa leikkiminen ja kirjan lukeminen lapsille. "Mahtavaa, että kamera tallentaa puolestani nämä minulle arvokkaat hetket", sanoo Eimear.

Oma digitaalinen valokuvaajakaverisi

Nainen ja nuori poika katsovat innoissaan kirjapinon päällä olevaa Canon PowerShot PX -kameraa.

"Lapsena katselin mielelläni isäni valokuvakirjoja. Hän oli taiteilija ja piti paljon valokuvajournalistien teoksista. Lapsena näin elämäni muotoina ja valona", kertoo Eimear, jota usein harmittaa, että on kameran takana eikä pääse mukaan perheen tärkeistä hetkistä kertoviin valokuviin.

Tyttö leikkiin matalan pöydän ääressä. Pöydällä hänen edessään on Canon PowerShot PX -kamera. Hänen äitinsä selailee kameran ottamia kuvia älypuhelimellaan ja tekee niihin muokkauksia.

"Valokuvaajana olen tottunut dokumentoimaan erilaisia tilanteita ja tapahtumia. Työhöni kuuluu tärkeiden hetkien tallentaminen, mutta monet niistä ovat järjestettyjä tilanteita. Siitä syystä pidänkin paljon valokuvista, joita katsoessa tulee mieleen sattumanvaraisuus ja spontaanius."

Eimear on harrastanut valokuvausta pienestä pitäen ja julkaisee Instagram-tilillään viimeisteltyjä valokuvia, mutta hän arvostaa kovasti luonnollisia otoksia tavallisesta arjesta.

"PowerShot PX on parhaimmillaan juuri tällaisissa tilanteissa. Hoidan yleensä lapsiani koko viikon, koska olen yksinhuoltaja. Kukaan ei ole siis paikalla ottamassa valokuvia, kun leivomme yhdessä tai leikimme takapihalla. Eikä minua näy koskaan kuvissa, koska olen kameran takana.”

Canon PowerShot PX -kameraa on helppo etäohjata äänikomennoilla ja se osaa sommitella valokuvan tai videon automaattisesti panoroimalla ja kallistamalla 3-kertaista optista zoom-objektiiviaan. Älykäs kamera valitsee parhaat valokuvat ja videot sekä järjestää ne automaattisesti.

"Ääniohjauksen avulla voin ottaa kuvan vaikkapa olohuoneen sohvalta, kun huomaan tilanteen, jonka haluaisin ikuistaa valokuvaksi", kertoo Eimear. "Spontaanien ja luonnollisten valokuvien katseleminen tarjoaa minulle paljon ilonaiheita."

Jos haluat itse ottaa valokuvia ja tallentaa videoita, voit hallita kameraa kätevästi älypuhelimen sovelluksella.

Kamera lähellä kotisi sydäntä

Perhe valmistaa yhdessä aamiaista. Kulhossa on leivonta-aineksia.

"Otimme kuvia leipomisesta", kertoo Eimear. “Pyrimme ehkä liiankin usein ottamaan täydellisiä valokuvia. Tämä Canon-kamera on opettanut minulle, että parhaat kuvat ovat kuvia arkipäivän luonnollisista tilanteista.”

Kompakti ja tyylikäs Canon PowerShot PX sulautuu hyvin kodin sisustukseen.

Eimear viettää perheineen paljon aikaa ruokapöydän ääressä, joten se on loistava paikka PowerShot PX -kameralle. "Keittiömme on suuri avoin ja ruokapöytämme on keskeisellä paikalla talomme alakerrassa", kertoo Eimear.

"Iltaisin valmistan ruokaa ja lapset leikkivät samalla ruokapöydän ääressä – jokapäiväisiä juttuja, joita on hauska muistella vuosien päästä. Ei kuulosta loistokkaalta, mutta minulle se on erittäin tärkeää. Yksi hyvin tyypillinen kuva arjestamme esittää minua kantamassa pyykkikoria ja lapsia tekemässä kotiläksyjään. Tällaisia hetkiä en ehkä itse olisi edes tajunnut kuvata", sanoo Eimear.

Jokainen tietää, että elämä ei tapahdu kameran takana, vaan sen edessä. Mutta useinkaan emme voi ikuistaa arkipäivää sellaisena kuin se todella tapahtuu. Eimearille ja muille vanhemmille PowerShot PX on loistava työkalu elämän tärkeiden hetkien ikuistamiseen.

"Emme tietenkään voi muistaa elämämme jokaista hetkeä, joskus tuntuu, etten muista mitään raskausajastani. Kuulostaa hullulta, mutta se on totta! Valokuvien ja videoiden ansiosta voimme palauttaa monia tärkeitä hetkiä mieleemme. PowerShot PX ikuistaa arkisilta tuntuvat tilanteet arvokkaiksi muistoiksi. Se on paras valokuvaajakaverini."


Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit