PERHEVALOKUVAUS

Näin opit käyttämään Canon PowerShot PX -kameraasi entistä paremmin

Tämä monipuolinen ja pienikokoinen kamera on täynnä ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä koko perheelle kotitoimiston parantamisesta videoiden luomiseen yhteisöpalveluja varten.
Skeittaaja hyppäämässä kirkkaansinistä taivasta vasten. Canon PowerShot PX -kamera on kiinnitetty kolmijalkaan hänen oikealla puolellaan.

Canon PowerShot PX on kuin henkilökohtainen valo- ja videokuvaaja. Kompakti PTZ-kamera (panorointi, kallistus, zoomaus) tallentaa tapahtumat automaattisesti niin juhlissa kuin webkamerana. Aseta kamera tasaiselle alustalle tai jalustalle, käynnistä se, ja se aloittaa valokuvien ja videoiden kuvaamisen älykkäästi itsekseen, kun se tunnistaa kasvot. Se on akkukäyttöinen, ja sen objektiivi kattaa laajan panorointi-, kallistus- ja zoomausalueen.

Näin voit nauttia hetkestä ja olla itse mukana toiminnassa ilman, että sinun tarvitsee toimia valo- tai videokuvaajana. Sinun ei tarvitse tuhlata tuntikaupalla aikaa kuvien ja videoiden selaamiseen, jotta saat valittua niistä haluamasi. Kaikki PowerShot PX -kameran muistikortilla olevat tiedot näkyvät älypuhelimen Connect app for Mini PTZ Cam -sovelluksessa, joten voit valita siirrettävät suosikit käsin ja jakaa ne yhteisöpalveluissa. Se on myös tarpeeksi fiksu suosittelemaan parhaita kuvia ja videoita, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

Katso alla olevasta videosta lisätietoja siihen, miten saat Canon PowerShot PX -kameran käyttövalmiiksi.

Canon PowerShot PX -kamera on kuitenkin paljon muutakin kuin kätevä – sinun tarvitsee vain tietää sen vahvuudet.

Tässä on tapoja, joilla sinä ja läheisesi voitte hyödyntää tämän näppärän kameran erityistaitoja, ja vinkkejä sen ominaisuuksien käyttämiseen eri tilanteissa.

1. Perheen kokoontumiset: ikuista spontaanit hetket

Istuva iäkäs nainen ojentaa lahjan innostuneelle lapselle. Canon PowerShot PX on pöydällä heidän vieressään ja kuvaa hymyilevän ryhmän.

Canon PowerShot PX on pieni ja huomaamaton, joten sillä voi ikuistaa perheen spontaanit hetket, jotka voivat olla paljon vaikuttavampia kuin asetellut ryhmäkuvat.

Canon PowerShot PX -kamera on asetettu sivupöydälle kuvaamaan neljää ihmistä aterialla puutarhajuhlissa.

Canon PowerShot PX on akkukäyttöinen, joten voit asettaa sen ulos, jos sää on kuiva. Se toimii parhaiten, kun se on varjoisessa paikassa poissa suorasta auringonpaisteesta.

Suunnitteletko juhlia? Canon PowerShot PX sopii erinomaisesti sosiaalisten tapahtumien ja suvun tapaamisten kuvaamiseen. Selfiekepin kantama ulottuu vain noin metrin päähän käyttäjästä, mutta PowerShot PX voidaan sijoittaa kauemmas koko näkymän tallentamista varten.

Määritä PowerShot PX ennen vieraiden saapumista. Aseta se silmien tasolle tasaiselle ja vakaalle alustalle kohti paikkaa, johon ihmiset kokoontuvat. Varmista, että näkymä on hyvin valaistu ja että mikään ei estä panorointiliikettä.

Sen jälkeen voit jättää kameran tekemään työn puolestasi. Kamera panoroi, kallistaa ja zoomaa sommitelmia käyttämällä kasvojentunnistustekniikkaa, varmistaa, että osallistujien ryhmät ovat kuvassa, ja korjaa vääristymät kuvista automaattisesti.

Haluatko hiukan enemmän hallintamahdollisuuksia? Connect app for Mini PTZ Cam -sovelluksella voit määrittää kameran priorisoimaan kasvoja, esimerkiksi juhlien sankaria, ja lajitella kuvat kohteen mukaan.

Tilan loppumisesta ei tarvitse huolehtia. Jos kameran microSD-kortti täyttyy, voit jatkaa kuvaamista automaattisen poistotoiminnon avulla. Vanhimmat kuvat poistetaan ensin, mutta suosikkeja ei poisteta.

2. Sisällön luonti: kuvaa hauskat aktiviteetit

Äiti hymyilee tyttärelleen, kun hän ottaa kakun uunista. Canon PowerShot PX sumennettuna etualalla ikuistamassa hetkeä.

Connect app for Mini PTZ Cam -sovelluksella voit etäkuvata älypuhelimen kautta. Voit panoroida, kallistaa ja zoomata kameralla, jotta saat haluamasi sommittelun, ja kuvata sitten videon tai valokuvan painamalla tallennuspainiketta tai laukaisinta.

Canon PowerShot PX on vastaus, jos olet aloitteleva leipuri, taiteilija tai muu luovan työn tekijä ja etsit parempaa tapaa dokumentoida taidokkaat saavutuksesi.

Kameran itsenäisten kuvausominaisuuksien ansiosta se sopii täydellisesti kuvaamiseen silloin, kun kädet ovat täynnä tai sotkuiset. Jos olet ranteita myöten kakkutaikinassa tai pitelet pensseliä ja palettia, et halua joutua huolehtimaan kameran käsittelystä. Voit ohjata kameraa äänikomennoilla: herätä kamera sanomalla ”Hello, Pixie”, aloita videon tallennus sanomalla ”Start recording” tai ota kuva sanomalla ”Take a picture”, ja lopeta automaattinen kuvaus sanomalla ”Stop”*.

3. Toiminnan kuvaaminen: ryhdy sometähdeksi

PowerShot PX on kiinnitetty jalustaan kuvaamaan teini-ikäistä poikaa skeittilaudalla.

Laiteohjelmistopäivityksen kautta saatava Tracking assist -toiminto sopii skeittihyppyjen ja -temppujen kaltaisen liikkeen kuvaamiseen.

Pieni koira ajaa takaa palloa pitelevää poikaa. PowerShot PX -kamera on kiinnitetty etualalla olevaan kolmijalkaan.

Ota Tracking assist käyttöön Connect app for Mini PTZ Cam -sovelluksessa. Kaikki videot ovat heti valmiita katseltaviksi puhelimessa, joten voit valita suosikkisi, muokata niitä ja ladata ne suoraan yhteisöpalveluihin.

Canon PowerShot PX on avain nopeaan menestykseen YouTuben kaltaisissa sosiaalisen median kanavissa: se on erinomainen valinta sometähdille, jotka haluavat saada videonsa helposti verkkoon.

Kun käytät kameran automaattista kuvaustoimintoa, voit lisätä kuviisi huomiota herättäviä tehosteita sen panorointi-, kallistus- ja zoomaustoiminnoilla. Olosuhteista riippuen kamera suorittaa automaattisesti laajakulmapanorointia tai useita panorointeja (etsii vierekkäin seisovia ihmisiä, mikä sopii erinomaisesti kavereiden kanssa esiintymiseen) tai lähentää, loitontaa ja kehystää (siirtyy hakemaan näkymän ulkopuolella olevia ihmisiä).

Jos kuvaat etäyhteydellä, voit ladata Connect app for Mini PTZ Cam -sovelluksen kautta laiteohjelmistopäivityksen, jonka Tracking assist -seurantatoiminnon avulla voit kuvata liikkuvaa kohdetta, vaikka kohde olisi kääntynyt poispäin kamerasta. Voit aloittaa kuvaamisen sovelluksen kuvausnäytössä tai määrittämällä kuvaustoiminnon kameran langattoman yhteyden painikkeeseen.

Pienen ja kevyen PowerShot PX -kameran voi sijoittaa lähes mihin tahansa paikkaan. Jos haluat kiinteän kulman, käytä jalustaa. Kameran pohjassa on vakiokiinnitys, jonka avulla voit säätää kameran sopivaan asentoon ja jatkaa hyppyjä ja temppuja varmana siitä, että kamera on vakaa ja saa kaiken toiminnan kuvaan.

4. Kotoa käsin työskentely: päivitä webkamera

Valkoinen Canon PowerShot PX -kamera on puisella pöydällä pienen kirjapinon päällä.

Kun käytät Canon PowerShot PX -kameraa langattomana webkamerana, pysyt kuvassa, vaikka liikkuisit huoneessa. Se toimii akkuvirralla, mutta pidemmissä kokouksissa kannattaa käyttää yhteensopivaa USB-C PD -laturia/-virtalähdettä.

Kiinteät webkamerat, joiden takia on istuttava paikallaan kokouksen ajan, ovat (melko tylsiä) vakiolaitteita, mutta lisäämällä Canon PowerShot PX -kameran kotitoimiston varusteisiin saat uuden dynaamisen ulottuvuuden virtuaalikokouksiin ja verkkoesityksiin. Kun PowerShot PX toimii langattomasti Wi-Fi-yhteyden ja Canonin Wireless Webcam Utility for Mini PTZ Cam -sovelluksen (saatavana ilmaiseksi Windows 10 -tietokoneisiin) kautta, se käyttää seurantatoimintoaan ja pysyy mukanasi, kun liikut kotitoimistossa. Tämä uusi vapaus tekee työpöytiin sidotut kollegasi kateellisiksi.

Jos siis suunnittelet ystävien ja perheen kokoontumista, haluat kuvata dynaamisia videoita yhteisöpalveluihin tai haluat vain piristää työkokouksia, pieni mutta älykäs Canon PowerShot PX tekee työt puolestasi.Teksti: Sam Kielsden

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit