Automaattitarkennus

Automaattitarkennus, joka ylittää odotukset

Terävä tarkennus liikkuviin kohteisiin koko kuva-alalla on haastavaa, mutta syväoppivan tekoälyn ja Dual Pixel CMOS AF II -tarkennuksen ansiosta EOS R7 -kamera tekee siitä helppoa – sekä valo- että videokuvauksessa.
Canon EOS R7 – etu – automaattitarkennus, joka ylittää odotukset

Seuraa nopeasti liikkuvia kohteita koko kuva-alueella

EOS R7 -kamerassa on hyödynnetty syväoppivaa tekoälyä, joka on koulutettu ja ohjelmoitu tuhansilla aidoilla valokuvilla, jotta kamera tunnistaa kohteet luotettavasti ja seuraa niitä 100 prosentilla kuva-alasta.1

Kun kuvaat ihmisiä, kamera tarkentaa aina silmiin, jos ne ovat näkyvissä. Jos silmät eivät näy (jos esimerkiksi käytetään aurinkolaseja tai kypärää tai kasvot on käännetty poispäin), EOS R7 -kamera tarkentaa seuraavaksi päähän ja sitten kehoon. Näin ihmisiä seurataan jatkuvasti, vaikka he kääntyisivät hetkeksi poispäin kamerasta tai vaikka maski peittäisi kasvot. Myös ylösalaisin olevat kohteet ja kypärää käyttävät urheilijat tunnistetaan ja heihin tarkennetaan.

Canon EOS R7 – etu – automaattitarkennus
Canon EOS R7 – etu – automaattitarkennus
Canon EOS R7 – automaattitarkennus

Lentävien lintujen kuvaaminen on yksi luontokuvaajien suurimmista haasteista. EOS R7 tunnistaa linnut ja voi seurata niitä tarkasti, kun ne lentävät maiseman halki, jotta voit ikuistaa hienovaraiset liikkeet jopa 15 kuvan sekuntinopeudella käyttämällä mekaanista laukaisinta, tai 30 kuvan sekuntinopeudella, kun käytät kameran elektronista suljinta.2 Kameran algoritmi tunnistaa myös kissat ja koirat.

Moottoriurheilukuvaajille on hyötyä siitä, että EOS R7 seuraa myös ajoneuvoja, kuten moottoripyöriä ja autoja. Kamera pystyy myös erottamaan ajoneuvot, joissa on suljetut ja avoimet ohjaamot, ja tarkentamaan ajajan kypärään, jos se on näkyvissä.

Voit myös määrittää ensimmäisen tarkennuspisteen tai -vyöhykkeen, jotta voit hallita aloituskohtaa, josta kamera jatkaa seurantaa.

Säädä tarkennus vastaamaan kohdetta

EOS R7 -kamerassa voit määrittää kohdetyyppien tärkeysjärjestyksen ja jopa sen, miten nopeasti siirrytään kohteesta toiseen, kun kuvaan tulee uusia kohteita. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun kuvataan tiettyä urheilijaa.

Se, mikä sopii yhdelle kohteelle, ei ehkä sovi toiselle. Siksi EOS R7 -kamerassa on automaattitarkennukselle neljä case-asetusta, jotka ovat eri työskentelytapoihin sopivia tarkennuksen esiasetuksia.

Skenaario 1:
Yleinen. Ihanteellinen useimmille liikkuville kohteille

Skenaario 2:
Sivuuttaa esteet ja jatkaa kohteiden seuraamista. Sopii urheilu- ja luontokuvaukseen, jossa etualalle tulevat kohteet voivat peittää hetkellisesti varsinaiset kuvauskohteet.

Skenaario 3:
Reagoi nopeasti. Käytä tätä, kun odotat kohteen ilmestymistä kuvaan: maastopyöräilijä saattaa esimerkiksi hypätä yhtäkkiä kuvaan.

Skenaario 4:
Kohteille, jotka kiihdyttävät tai hidastavat nopeasti, kuten moottoripyörille, jotka saapuvat kulmaan tai poistuvat siitä.

Skenaario A [AUTO]:
Anna kameran valita automaattisesti kuvauskohteelle sopivin edellä olevista vaihtoehdoista.

Koko kuva-alan tarkennus

Koko kuva-alalla on yhteensä 651 tarkennusvyöhykettä. Käytä niitä yhdessä, kun seuraat nopeasti liikkuvia kohteita, tai yksitellen tai ryhmissä, kun haluat valita tarkemmin. EOS R7 -kameran joustavan vyöhyketarkennuksen avulla voit mukauttaa tarkennusalueen kokoa ja sijaintia omien tarpeidesi mukaisesti.

Yhden pisteen automaattitarkennus
Pidä tarkennus hallinnassa yhden pisteen automaattitarkennuksella. Se sopii erinomaisesti makrokuvaukseen.

pistetarkennus
Tarkenna jopa yhden pisteen automaattitarkennusta pienemmällä alueella, jotta voit tehdä vieläkin tarkemman valinnan.

Laajenna AF-alue (yllä, alla, oikealla tai vasemmalla)
Yksi AF-piste valitaan, ja kamera käyttää tarkennukseen myös ylä- ja alapuolella ja sivuilla olevia pisteitä. Tästä on hyötyä, kun haluat valita kohteen, mutta kohde myös liikkuu.

Laajenna AF-alue (ympäri)
Kuten edellä oleva vaihtoehto, mutta käytössä on enemmän aputarkennuspisteitä, mikä lisää liikkuvien kohteiden tarkkuutta.

Joustava vyöhyketarkennus
Ryhmittää yksittäiset AF-pisteet yhdeksi vyöhykkeeksi, jota voi siirtää kuvassa. Kamera valitsee AF-pisteet vain tästä vyöhykkeestä ja seuraa liikkuvaa kohdetta, kun se liikkuu vyöhykkeellä. Tämä on hyvä taktiikka, kun haluat keskittyä kuvan tietyssä osassa oleviin kohteisiin.

Canon EOS R7 – joustava vyöhyketarkennus

Koko alueen automaattitarkennus
Käyttää kaikkia EOS R7 -kameran 651 tarkennuspistettä samanaikaisesti ja löytää kohteet ja seuraa niitä kuvan missä tahansa osassa.

Kun on pimeää, EOS R7 tarkentaa silti ongelmitta, ja lukittuu tarkasti myös heikossa valaistuksessa (jopa -5 EV)3. Tämän herkkyyden ansiosta automaattitarkennus on mahdollista myös erittäin pienellä aukolla – jopa aukolla f/22. Tästä syystä automaattitarkennusta voi käyttää jopa ultrateleobjektiivien ja telejatkeiden kanssa.

Canon EOS R7 – koko alueen automaattitarkennus

Mukautettava, ohjattava, miellyttävä.

Kun nostat EOS R7 -kameran, huomaat, että peukalosi on luontevasti automaattitarkennuksen monitoimiohjaimella, jolla liikutetaan aktiivista tarkennuspistettä tai -aluetta kuva-alalla. Sen ympärillä on mukautettava valintakiekko, joten sinun ei tarvitse etsiä muita toimintoja.

Canon EOS R7 – mukautettavat säätimet

Kun kamera on nostettu silmälle, voit siirtää aktiivista tarkennuspistettä myös koskettamalla ja vetämällä eli käyttää kosketusnäyttöä samalla tavoin kuin kannettavan tietokoneen kosketuslevyä.

Jos tarkennukseen halutaan käyttää takapainiketta, automaattitarkennuksen voi käynnistää kameran takana olevalla tarkennuspisteen valitsimella sen sijaan, että painetaan laukaisin puoliväliin. Tarkennuspisteen valitsimella voi myös käynnistää ja pysäyttää seurannan ja muuttaa automaattitarkennuksen suuntia.

Tarkennus juuri oikeaan kohtaan

Lähikuvauksessa terävyysalue on matala, joten EOS R7 -kameran tarkennuksen haarukointi on erinomainen väline makrokuvaajille. Yksi laukaisimen painallus käynnistää jatkuvan kuvauksen, ja tarkennusta säädetään automaattisesti alkuasennosta äärettömään.

Tuloksena oleva kuvasarja, jossa on hieman eri tarkennuspisteet, voidaan yhdistää yhdeksi yhdistelmäkuvaksi Digital Photo Professional -ohjelmistolla, jotta saadaan täydellinen terävyysalue koko kuva-alalle. Lisäksi EOS R7 -kameran syvyyssommittelutoiminnon ansiosta tämä prosessi voi nyt tapahtua kamerassa. Terävyysalueen rajaamisen ansiosta kuvaajat voivat määrittää, missä tarkennus alkaa heiketä.

Dual Pixel RAW
EOS R7 -kameran 32,5 megapikselin kennon jokainen pikseli on jaettu kahdeksi fotodiodiksi, joista kumpikin näkee maailman hiukan eri näkökulmasta – aivan kuten silmäsi. Tämä pieni ero eli parallaksi mahdollistaa kameran nopean ja tarkan automaattitarkennuksen.

Yleensä valokuvaa otettaessa kummankin pikselialkion signaalit yhdistetään ja niistä muodostuu lopullinen kuva. Kun kamera on asetettu Dual Pixel RAW -tilaan, kummankin pikselialkion signaali tallennetaan erikseen kahtena kuvana samaan RAW-tiedostoon.

Kun näitä Dual Pixel RAW -tiedostoja muokataan Canonin DPP-ohjelmistossa, lopputulosta voi hienosäätää muuttamalla tiettyjä parametreja.

Kuvan mikrosäätö
Kun kuva ei ole riittävän terävä tietyllä alueella, sen voi säätää teräväksi kuvatiedoston syvyystietojen ansiosta.

Sumennuksen siirto
Dual Pixel RAW -tekniikan ansiosta sommittelua voi parantaa siirtämällä sumennettujen osien sijaintia, esimerkiksi sumentamalla etualalla olevia häiritseviä esineitä.

Vähemmän haamukuvia
Suoraan objektiiviin heijastuva valo voi aiheuttaa sisäisiä heijastuksia, joita kutsutaan haamukuviksi. Dual Pixel RAW auttaa haamukuvien vähentämisessä.

 1. Kun kohteen kehys näkyy seurannan aikana, kameraan on kiinnitetty yhteensopiva objektiivi ja koko kuva-alueen automaattitarkennus on käytössä tai kohde on tunnistettu toisessa aluetilassa. Lisätietoja yhteensopivista objektiiveista on osoitteessa https://cam.start.canon/. Katso [EOS R7] ja [Lisätietoja].
 2. Jatkuvan kuvauksen nopeus voi vaihdella eri syistä. Katso lisätietoja teknisistä tiedoista.
 3. Valokuvauksen aikana, kun käytössä on f/1.2-objektiivi, keskimmäinen tarkennuspiste ja kertatarkennus. Lämpötila 23 °C, ISO-herkkyys 100. Ei koske RF-objektiiveja, joissa on Defocus Smoothing -pinnoite.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • HYÖDYT

  Nopeutta ja suorituskykyä

  Täydellinen kuvaushetki saattaa kestää vain sekunnin murto-osia, ja siksi EOS R7 suunniteltiin erittäin nopeaksi.

 • HYÖDYT

  Kuvanlaatu

  EOS R7 -kameran 32,5 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC X -kuvaprosessori tuottavat upeita kuvia niin still- kuin videokuvauksissa.

 • HYÖDYT

  Siirry peilittömään

  Aiotko päivittää Canon-järjestelmäkamerasi? Uusia tekniikoita sisältävä ja järjestelmäkameraa muistuttava EOS R7 tarjoaa intuitiivisia ja tuttuja toimintoja.

 • HYÖDYT

  Entistäkin parempi kuvanvakautus

  Kuvittele pystyväsi ottamaan pitkän valotusajan kuvia käsivaralla, jotta voit sumentaa liikkuvat kohteet tarkoituksella käyttämättä jalustaa.

 • HYÖDYT

  Pysy yhteydessä yleisöösi

  EOS R7 -kamerassa on liitännät, joiden ansiosta se voi toimia älypuhelimen, tablet-laitteen tai tietokoneen kanssa Canon Camera Connect -sovelluksen kautta.

 • UUTISKIRJE

  Inspiroidu – rekisteröidy nyt

  Saat kaikki Canonin uusimmat tarjoukset, vinkkejä ja opastusohjelmia, uutisia sekä kutsuja paikallisiin tapahtumiin.