A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

PERHEVALOKUVAUS

Täydelliset perhekuvat Canon EOS 250D -kameralla

Perhekuvat ovat kuin aikakapseleita, joiden ansiosta voit muistella mennyttä elämääsi. Siksi on tärkeää, että kuvat ovat yhtä teräviä ja eloisia kuin kuvaushetkellä.

Leikkiviä lapsia, lemmikkikoirasi tai upea luontoretki – aikaa kestävien perhekuvien ottamiseen tarvitset pienen, mutta tehokkaan ja monipuolisen kameran. Nykyaikaisen kuvausteknologian huippuominaisuuksien – kuten 4K-videokuvauksen, hämäräkuvauksen, laajan kuvataajuusvalikoiman ja Dual Pixel CMOS -automaattitarkennuksen – ansiosta voit ikuistaa jokaisen hetken ja saat kauniita muistoja yhdellä napsautuksella.

Tutustu markkinoiden kevyimpään järjestelmäkameraan, jossa on kääntyvä näyttö. Canon EOS 250D -kameran monipuoliset ominaisuudet takaavat näyttävän lopputuloksen.

Etsi uusia jännittäviä kuvakulmia

Sommittelu on avainasemassa perhekuvien ottamisessa. Oikean kuvakulman löytäminen on tärkeää, jotta kuvauskohteet näkyvät kuvissa parhaalla mahdollisella tavalla. Canon EOS 250D -kameran kääntyvä kosketusnäyttö tarjoaa mahdollisuuden epätavallisten kuvauskulmien löytämiseen. Kääntyvän näytön ansiosta voit kuvata lähes mistä tahansa kulmasta. Voit ottaa luovia kuvia vaikkapa lapsista heidän silmien tasolta tai kääntämällä näytön kokonaan ympäri, jolloin pääset itsekin mukaan kuvaan.

Kosketusnäytön avulla voit työskennellä nopeasti koskettamalla tarkennettavaa aluetta ja tehdä muita säätöjä asetuksiin, jotta yksikään hetki ei mene ohi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

PERHEVALOKUVAUS

Ota parempia muotokuvia: perhevalokuvauksen haasteet

Bloggaaja Katja Gaskell vaihtoi älypuhelimen Canon EOS M50 -kameraan ja sai aikaan hämmästyttäviä kuvia – kokeile sinäkin näitä tekniikoita.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

PERHEVALOKUVAUS

Ota luonnollisia ja luovia perhevalokuvia

Muotokuvauksen ammattilainen Christian Anderl kertoo, kuinka voit taltioida Canon-kamerallasi hauskoja perhekuvia.

Jos haluat keskittyä sommitteluun, anna kameran hoitaa loput. Automaattisessa kuvaustilassa Canon EOS 250D mittaa valon ja määrittää parhaat valotusasetukset. Kamera valitsee parhaan valotusajan, aukon ja ISO-herkkyyden, minkä ansiosta saat aikaan täydelliset värisävyt.

Valitse oma tyylisi luovan kuvauksen aputoiminnolla

Kun kuvaat liikettä ja toimintaa, automaattitila voi olla hyödyllinen työkalu ohikiitävien hetkien tallentamiseen. Jos kuitenkin haluat hallita luovaa prosessia itse, Canonin ohjattu käyttöliittymä helpottaa kameran kuvausasetusten säätämistä. Lue vinkkejä ja tutustu asetuksiin.

Canon EOS 250D -kamerassa on luovan kuvauksen aputoiminto. Näin voit ottaa entistä parempia kuvia ja luoda oman tyylisi. Luovan kuvauksen aputoiminnossa on useita tehosteita, suotimia ja värinsäätötyökaluja, joita voit käyttää ennen kuvan ottamista tai sen jälkeen. Mustavalkoisella suotimella saat perhemuotokuviin ajattoman, klassisen ilmeen. Voit myös ikuistaa perheen lomatunnelman käyttämällä suodinta, joka luo voimakkaat ja eloisat värit.

Kun otat muotokuvia ulkona kirkkaassa valaistuksessa, varjossa olevat kasvot jäävät usein liian tummiksi. Canon EOS 250D -kamerassa on sisäinen salama, jota voi käyttää täytesalamana. Näin saat juuri tarpeeksi valoa, jotta voit täyttää kuvauskohteen kasvojen varjot vaikuttamatta yleiseen valotukseen.

Canon EOS 250D -kamerassa on salamakenkä, johon voit kiinnittää Canonin Speedlite-salamalaitteen, jotta saat voimakkaamman ja tarkemman valaistuksen.

Kuvaa luovasti kaikissa olosuhteissa

Juhlapäivälliset,syntymäpäivät jajouluaatto ovat usein perhejuhlia, jotka tapahtuvat heikossa valaistuksessa. Salaman käyttäminen voi usein aiheuttaa ylivalottumisen, ja jalustan käyttäminen ja pitkän valotusajan käyttäminen voi olla epäkäytännöllistä. Nykyaikaisen kuvausteknologian ISO-ominaisuudet tuottavat erinomaisen värintoiston ja terävyyden.

Canon EOS 250D -kameran ISO-herkkyysalue on 100–25 600 ja se on laajennettavissa ISO-arvoon 51 200, joten onnistut helposti kuvaamisessa myös hämärässä. Canon EOS 250D -kameralla voit kuvata myös videoita haastavissa valaistusolosuhteissa, sillä se tarjoaa jopa ISO 12800 -herkkyyden videokuvaamiseen 1080p (Full HD) -tarkkuudella tai ISO 6400 -herkkyyden 4K-tarkkuudella.

Sommittele, vapauta luovuutesi ja ikuista hetket valaistuksesta riippumatta

Kun on aika jakaa kuvasi, yhteydet ovat nykypäivää tärkeitä. Canon EOS 250D -kameralla voit jakaa kuvasi suoraan älypuhelimeesi heti sen ottamisen jälkeen. Muodosta yhteys kameraan Canon Camera Connect -sovelluksella ja siirrä kuvat jaettaviksi ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Haluatko lisätietoja upeiden kuvien ottamisesta Canon EOS 250D -kameralla? Canon-valokuvausopas-sovelluksessa on tietoja, ideoita ja inspiraatiota.


Teksti Jeff Meyer


*EOS 250D (musta/hopea) on markkinoiden kevyin digitaalinen järjestelmäkamera, jossa on APS-C-kenno ja helppokäyttöinen LCD-näyttö. Mukana CIPA-suosituksien mukainen akku ja muistikortti. Tilanne 9.4.2019 (Canonin tietojen mukaan).

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Inspirointiosiostamme löydät parhaat kuvausvinkit, osto-oppaat ja haastattelut – eli kaiken mitä tarvitset löytääksesi juuri sinulle sopivan kameran tai tulostimen ja herättääksesi seuraavan ideasi henkiin.

Palaa vinkkeihin ja tekniikkoihin