VLOGGAAMINEN

Menestysresepti: julkkisleipuri Matt Adlard testaa Canon EOS M50 Mark II -kameraa

Itseoppinut leipuri ja sometähti Matt Adlard kokeilee Canon EOS M50 Mark II -kameraa, monipuolista peilitöntä mallia, joka sopii erinomaisesti videoiden striimaukseen.
Julkkisleipuri Matt Adlard ottaa valokuvaa suklaajälkiruoasta Canon EOS M50 Mark II -kameralla.

Matt on kiireinen mies. Hän kuvaa, muokkaa ja tuottaa kaiken itse, joten hän tarvitsee kameran, joka on helppokäyttöinen eikä hidasta häntä. ”Kuvaan tällä hetkellä ehkä 10–15 videota kuukaudessa, muiden muassa kolme 10 minuutin videota verkossa olevaan leivontakouluuni ja kaksi videota viikossa Instagramiin ja TikTokiin. Lisäksi kuvaan Instagram-tarinoita joka päivä.”

Haastoimme itseoppineen leipurin ja sometähden Matt Adlardin testaamaan EOS M50 Mark II -kameran nopeatahtisissa videokuvauksissa. Kuten monet sisällöntuottajat, Matt aloitti kuvaamisen älypuhelimella, päivitti laitteensa helppokäyttöiseen kameraan ja siirtyi sitten käyttämään Canon EOS 70D -kameraa (jonka tilalle on tullut Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II -kameralla hän pääsi kokeilemaan peilittömän EOS M -kameran laatua ja helppokäyttöisyyttä.

Kulkee helposti mukana

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II -kamerassa on vloggausta helpottavia ominaisuuksia, kuten tarkkoja selfieitä tuottava automaattinen silmien tarkennus, joka toimii videotilassa ja jatkuvassa tarkennustilassa, sekä pidempi akunkesto Canon EOS M50 -kameraan verrattuna. ”Se on myös hyvin ketterä ja kevyt”, sanoo Matt. ”Se on minulle tärkeää, koska siirtelen kameraa usein, irrotan sen telineestä, vaihdan sen asentoa ja kierrän sitä.”

”Jopa EOS M50 Mark II -kameran kääntyvä näyttö on minulle tekninen edistysaskel”, hän jatkaa. ”Kun esimerkiksi kuvaan sisältöä ylhäältä alaspäin puhelimellani, en näe näyttöä. En siis tiedä, saanko haluamani otoksen. Kun käytän EOS M50 Mark II -kameraa, voin kääntää näytön, katsoa alapuolella olevaa ruokaa ja tarkistaa, että kuvaan juuri oikein.”

Aikaa säästäviä ominaisuuksia

Matt Adlard katsoo Canon EOS M50 Mark II -kameran kääntyvää näyttöä. Kamera on jalustalla ja suunnattu alaspäin flatlay-kuvia varten.

Monipuolisen kääntyvän kosketusnäytön lisäksi Canon EOS M50 Mark II -kamerassa on tarkka elektroninen etsin, joka tuottaa selkeän kuvan kirkkaassa valossa.

Mies koristelemassa kakkua pursotuspussin avulla samaan aikaan, kun jalustalla oleva Canon EOS M50 Mark II -kamera kuvaa näkymää yläpuolelta.

Canon EOS M50 Mark II on yhteensopiva Canonin EF-EOS M -kiinnityssovittimen kanssa, jotta voit käyttää olemassa olevia EF- ja EF-S-objektiiveja sekä EF-M-objektiiveja.

Viime aikoina Matt on käyttänyt videoiden kuvaamiseen Canon EOS 70D -kameraa vakio-objektiivin ja älypuhelimen kanssa. ”Käytän puhelinta jalustalla ruoan yläpuolella, jotta voin kuvata ylhäältä alaspäin, ja EOS 70D -kameraa sen rinnalla. Päädyn usein säätämään materiaalia Adobe® Premiere® Pro -sovelluksella, koska videoiden suunta vaihtelee: Canon-kameran videot ovat vaakasuuntaisia ja puhelimen videot pystysuuntaisia. Minun on kierrettävä videot ja säädettävä niiden kokoa, ja se aiheuttaa joskus pikselöitymistä.

EOS M50 Mark II kuitenkin havaitsee automaattisesti, kun videota kuvataan pystysuunnassa. Kun tiedostot siirretään, ne ovat automaattisesti pystysuuntaisia eivätkä vaakasuuntaisia, joten ne sopivat täydellisesti Instagram-tarinoihin, IGTV:hen ja TikTokiin. Sanoisin, että noin 60 % tuottamastani sisällöstä on nykyisiin pystysuuntaisia videoita, joten tämä vaihtoehto säästää paljon aikaa.”

Toinen EOS M50 Mark II -kameran aikaa säästävä ominaisuus, josta Matt pitää, on mahdollisuus siirtää valokuvat ja videot image.canon-palveluun tai Canon Camera Connect -sovellukseen. ”Tämä sopii loistavasti tilanteisiin, joissa kuvaan liikkeellä ollessani tai matkoilla, koska minun ei tarvitse ottaa kannettavaa tietokonetta mukaani. Voin luoda yhteyden puhelimeni Camera Connect -sovellukseen ja ladata sisällön suoraan sosiaaliseen mediaan.”

YouTube-striimaus

Canon EOS M50 Mark II -kameran takanäyttö, jossa näkyy HDMI-liitäntä.

Mikrofonitulo ja puhdas HDMI-lähtö tekevät Canon EOS M50 Mark II -kamerasta mallin, jonka kanssa voit kasvaa, kun taitosi ja tavoitteesi kehittyvät.

Matt Adlard pitelee puhelinta minttukasvin ja pienen juustokakun vieressä keittiötasolla.

Canon EOS M50 Mark II -kamerassa on erinomaiset liitännät, jotta voit siirtää valokuvat ja videot image.canon-palveluun tai puhelimen Canon Camera Connect -sovellukseen ilman kannettavaa tietokonetta.

Matt tuli alun perin tunnetuksi YouTubessa. Instagramin ja TikTokin kasvun ja Bake it Better -verkkokurssinsa myötä hän on pitänyt taukoa videopalvelusta, mutta EOS M50 Mark II sai hänet miettimään sitä uudelleen. ”Aloin ehkä tuottaa sisältöä vain saadakseni katselukertoja enkä siksi, että olisin luonut sisältöä, jota oli mukava tehdä”, hän myöntää. ”Aion kuitenkin palata siihen vielä tauon jälkeen.”

Yksi EOS M50 Mark II -kameran ominaisuuksista, joka auttaa tässä, on mahdollisuus striimata suoraan YouTubeen* millä tahansa Internet-yhteydellä. ”Testasimme sitä yhdistämällä sen OBS-alustaan (Open Broadcaster Software®), joka on käyttämämme ohjelmisto, ja se oli todella hauskaa”, sanoo Matt. ”Nyt kun olen saanut kokeilla sitä, haluaisin jatkaa – erityisesti leivontakoulussani, jossa voisimme pitää yhteisiä leivontaistuntoja. Kun näin, miten helposti ja nopeasti kameran voi määrittää striimausta varten, se kannusti minua tekemään niin.”

”Mikrofonitulo auttaa minua parantamaan sekä striimauksen että vloggauksen äänenlaatua”, hän sanoo. ”Selostuksen lisääminen sisältöön on minulle tärkeää juuri nyt, joten se, että voin liittää mikrofonin ja tallentaa ääntä, joka ei kaiu eikä katkeile, on erittäin tärkeää.”

Helppokäyttöinen

Canon EOS M50 Mark II -kameran takanäyttö Ruoka-kuvaustilassa.

Canon EOS M50 Mark II -kameran jatkuvan kuvauksen nopeus on 10 kuvaa sekunnissa ja sillä voi tarkentaa heikommassa valaistuksessa kuin Canon EOS M50 -kameralla, joten se on tehokas työkalu sekä stillkuvia että videoita varten. Siinä on myös Ruoka-kuvaustila, joka tunnistaa aiheen intuitiivisesti ja säätää asetuksia sen mukaisesti.

Mies kuvaa suklaajälkiruokaa, joka on lautasella hiilihappojään ympäröimänä.

Matt sanoo, että Canon EOS M50 Mark II -kameran käyttö on muuttanut kaiken, ja hän voi kuvata reseptiensä yksityiskohdat läheltä.

Matt sanoo olevansa aloittelija kameroiden suhteen, mutta hänen mielestään EOS M50 Mark II on hyvin intuitiivinen käyttää. ”Meille, jotka emme välttämättä lue käyttöopasta, kamera on helppokäyttöinen valikoissa olevien kuvien ja kosketusnäyttöohjauksen ansiosta. Videokuvauksen itselaukaisin oli myös hyödyllinen, koska pystyin valmistautumaan ennen kuin aloitin videon kuvaamisen.

”Myönnän, että en oikeastaan ymmärrä asetuksia, kuten aukkoa tai ISO-arvoa, mutta EOS M50 Mark II -kamerassa on ruokaa varten kuvaustila, joka tunnistaa kohteen automaattisesti ruoaksi ja säätää sitten värit ja kaikki asetukset”, hän jatkaa. ”Sen ansiosta voin siirtyä suoraan kuvaamaan ja tiedän, että sisältö näyttää upealta.”

”Monet tuottavat nykyisin sisältöä, ja joukosta voi erottua parantamalla kuvanlaatua huomattavasti.” On hienoa, että voin kuvata 4K-videoita ja lisätä kameraan makro-objektiivin, jotta voin kuvata yksityiskohtia ja tekstuureja läheltä. Uskon, että se auttaa minua erottumaan muista hiukan paremmin.”


Teksti: Marcus Hawkins


*Tarvitaan langaton Internet-yhteys, jonka nopeus on vähintään 6 Mb/s, sekä image.canon-tili ja YouTube-tili, jolla on vähintään 1 000 tilaajaa.

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • MATKAKUVAUS

  Sevillassa EOS R10 -kameran kanssa

  Bloggaaja Diana Millos saa selville, kuinka kätevästi tämä kamera kulkee mukana.

 • VLOGGAAMINEN

  Tutustu PowerShot V10 -kameraan

  Katso miksi Canonin kompakti 4K-vloggauskamera on täydellinen valinta aloittelevalle vloggaajalle.

 • VLOGGAAMINEN

  Sisällöntuotanto EOS R50 -kameralla

  Siirrä sosiaaliset syötteesi uudelle tasolle Canon EOS R50 -kameralla.

 • RUOKAKUVAUS

  Ruokakuvausvaikuttajaksi alkaminen

  Instagram-vaikuttaja ja Canon-lähettiläs Yasmin AlBatoulin vinkit ruokakuvaukseen.