TULOSTUS

Canon PosterArtist -ohjelmistolla suunnittelu käy helposti

Ryhdy luovaksi ja huomaa, kuinka helppoa on tehdä ja tulostaa vaikkapa ruokalistoja tai kalentereita.
A printed year planner created in Canon PosterArtist, with the title 'Leon's Bakery 2023 Calendar' and an image of a man and a woman in front of shelves of bread.

Pienyrityksen tai tapahtuman mainostamisen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Canon PosterArtist on yhteensopiva Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmien kanssa. Kyseessä on ilmainen verkkosovellus, jonka avulla voidaan luoda esitteitä, bannereita, ruokalistoja ja paljon muuta.

Valittavana on satoja mallipohjia sekä erilaisia fontteja ja kuvia, joten liikkeelle pääsemiseksi ei tarvitse olla mestarisuunnittelija. Ohjelmistolla voidaan luoda myös töihin lisättäviä QR-koodeja.

Canon PosterArtistiin voidaan kirjautua olemassa olevalla tilillä, kuten Google-, Twitter- tai Facebook-tilillä, mutta myös oman suojatun Canon-tunnuksen luominen on mahdollista.

Tässä jutussa näet, kuinka PosterArtist-mallipohjien avulla voidaan luoda pienen leipomoyrityksen ruokalista ja kalenteri.

Ruokalistan suunnittelu PosterArtist-ohjelmistolla

Canon PosterArtist -ohjelmistossa muokataan ruokalistan mallipohjaa.

Valitse Food and Beverage -luokan Menu-mallipohjien luettelosta haluamasi vaihtoehto. Napsauta sivuelementtiä ja tee tarvittavat muutokset.

Canon PosterArtist -ohjelmistossa näkyy leipomon tuotelista. Vasemmalla puolella näkyvät latausvaihtoehdot ja oikealla valikoima muokkaustoimintoja.

Valitse Files ja lataa kuvat tietokoneeseesi tai Google Drive™-, Dropbox™- tai Microsoft OneDrive® -palveluun. Voit valita kuvia myös maksuttomista kuvakirjastoista valitsemalla Photos.

Canon PosterArtist -ohjelmiston ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä saat nopean verkkosivuston esittelyn, jonka avulla voit tutustua ohjelmiston ulkoasuun ja ominaisuuksiin. Kun olet valmis aloittamaan, valitse PosterArtist-ohjelmistosta Menu (Ruokalista). Avautuvan näkymän vasemmassa paneelissa on useita mallivaihtoehtoja.

Tärkeintä on lisätä huomiota herättävä kuva, joka näyttää asiakkaille, mistä on kyse. Voit ladata omia valokuvia tai valita kuvapankkikuvia. Voit myös lisätä kuviin erilaisia kehysvaihtoehtoja tai hyödyntää muokkaustyökaluja.

Mallin vasemmassa yläkulmassa oleva kupin kuva voidaan vaihtaa valitsemalla Clipart. Valitsemalla avattavasta valikosta Food and drink (Ruoka ja juoma) saadaan erilaisia clipart-vaihtoehtoja, joista yksi on leipomoteemaan mainiosti sopiva sämpylä.

Canon PosterArtist -ohjelmistossa näkyy leipomon tuotelista.

Tee ruokalistasta persoonallinen lisäämällä siihen lyhyt esittely tiimistäsi tai tuoreiden raaka-aineiden esittely. Muokkaa ruokalistan tuotteita ja hintoja. Muista ilmoittaa aukioloajat. Voit säätää fonttikokoa ja värejä sekä tekstin riviväliä ja merkkien välistystä.

Canon PosterArtist -ohjelmiston Save Product -asetukset.

Kun olet tyytyväinen ruokalistaasi, lataa se tietokoneellesi tai Google Drive-, Dropbox- tai Microsoft OneDrive -palveluun valitsemalla Save.

Kalenterin muokkaaminen PosterArtist-ohjelmistossa

Canon PosterArtist -ohjelmistossa näkyy tyhjä sivu, jonka vasemmassa reunassa on erilaisten kalenterien mallipohjia.

Valitse Canon PosterArtist -ohjelmiston aloitussivulla Calendar-mallipohja. Voit valita vaaka- tai pystysuuntaisen kalenterin. Voit muuttaa kalenterin kokoa valitsemalla Change original size. Voit valita esimääritetyn koon tai käyttää haluamiasi mittoja.

Canon PosterArtist -ohjelmistossa näkyy vaakasuuntainen kalenteri, jossa on leipomon logo.

Otsikko ja vuosi voidaan sijoittaa haluamaasi paikkaan ja voit hienosäätää fonttikokoa, kirjainten väriä ja tekstin riviväliä. Tee rohkeasti erilaisia kokeiluja, mutta varmista brändisi yhtenäisyys. Käytä toisiaan täydentäviä värejä ja valitse vain muutama fontti.

Ruokalistat ovat keskeisiä ravintola-alan yrityksille, mutta kalenteri voi auttaa yritystä edistämään ja kasvattamaan myyntiä. Kalenteri toimii hyvänä muistuttajana yrityksestä. Omaan yrityskalenteriin voi lisätä työvuorolistoja, tapahtumia ja tiimin jäsenten syntymäpäiviä.

Yrityksen brändin mukaisesti voidaan valita minimalistinen tai värikkäämpi ulkoasu. Ruokalistojen tapaan kaikki teksti ja grafiikka on muokattavissa.

Kalenterista saa oman näköisen lisäämällä taustakuva vaikkapa tiimiläisestä. Vasemmasta paneelista voidaan valita myös QR-koodi, jonka avulla työhön saadaan lisättyä koodi, joka avaa yrityksen verkkosivut tai sosiaalisen median kanavia.

Vain mielikuvitus on rajana! Kannattaa muistaa, että jos mieli muuttuu, painamalla taaksepäin osoittavaa nuolta voidaan aina palata muutaman askel taaksepäin.

PosterArtist-töiden tulostaminen

Puupöydällä oleva Canon MAXIFY GX3050 tulostaa Canon PosterArtist -ohjelmassa luotuja ruokalistoja.

Canon MAXIFY GX3050 sopii erinomaisesti ruokalistojen, kalenterien ja valokuvakollaasien tulostamiseen. Helppokäyttöinen laite ei vie paljon tilaa, se on helppo huoltaa, ja sillä voi tulostaa suuria määriä asiakirjoja.

Kun olet työhön tyytyväinen, valitse Proceed to print (Jatka tulostukseen). Ensimmäisen kerran yhteydessä järjestelmä kehottaa asentamaan tulostuslaajennuksen.

Näyttävää jälkeä saadaan käyttämällä Canon PIXMA- tai MAXIFY-sarjojen tulostimia. Canon MAXIFY GX3050 -tulostin on käyttökustannuksiltaan pieni, mikä on pienyrityksen kannalta merkittävä asia. Täysillä mustepulloilla voidaan tulostaa jopa 14 0001 sivua. Sillä voidaan myös tulostaa jopa 1,2 metrin pituisia bannereita, mikä antaa käyttäjälle riittävästi tilaa kokeilla ideoitaan. Kannettavaa vaihtoehtoa etsiville Canon PIXMA TR150 mahdollistaa liikkuvan ja ketterän toiminnan, kun työt voidaan tulostaa nopeasti ja ammattimaisesti.

Työt voi myös tallentaa JPEG-kuvina tietokoneelle, minkä jälkeen ne voi julkaista omilla sosiaalisen median kanavilla.

Viime hetken muutokset ja turvallinen tallentaminen

Canon PosterArtist -ohjelmassa luotu leipomon tuotelista harmaalla esiliinalla, jossa on myös puulusikka ja leivontavälineitä.

Jos haluat mainostaa yritystäsi sosiaalisessa mediassa, voit esitellä tulosteitasi yhdessä teemaan liittyvien tarvikkeiden kanssa.

Canon PosterArtist -ohjelmistolla voit muokata töitä nopeasti, kun haluat muuttaa hintatietoja, antaa alennuksia tai tehdä erikoistarjouksia. Lisäksi, töitä ei tarvitse jokaisen pikkumuutoksen jälkeen tallentaa tietokoneelle. Tallentamalla työt turvallisesti pilvipohjaisiin palveluihin ei tarvitse kantaa huolta niiden menettämisestä.

Ruokalistojen ja kalentereiden jälkeen voidaan ryhtyä tekemään yrityksen tuotteista tai ahkerasta henkilökunnasta valokuvakollaaseja, jotka voi tulostaa ja laittaa esille yrityksen tiloihin.

Pienyrityksen markkinoinnin ei tarvitse olla hankalaa – PosterArtist on vaivaton suunnittelutyökalu, joka yksinkertaistaa luovaa prosessia ja mahdollistaa huomiota herättävien mainosten tekemisen nopeasti ja helposti.

Nikita Achanta

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • TULOSTUS

  Paranna yrityksesi tuottavuutta MAXIFY GX7050 -laitteella

  Yrityskäyttöön tarkoitettu Canon MAXIFY GX7050 on nopea ja monipuolinen laite, joka tuottaa huippulaadukkaita tulosteita erittäin edullisesti.

 • TULOSTUSVINKKEJÄ

  MegaTank-tulostimet tarjoavat monia etuja

  Kuusi hyvää syytä valita MegaTank-tulostin.

 • LUOVAA TULOSTUSTA

  Tulosta luetteloita, suunnitelmia ja aikatauluja

  Vapauta luovuutesi Canon PIXMA -tulostimella ja pidä asiat järjestyksessä ympäri vuoden.

 • TULOSTUS

  Mustesuihku vai laser: kumpi sopii sinulle paremmin?

  Tutustu Canonin mustesuihku- ja lasertulostimien eroihin ja löydä tarpeisiisi parhaiten sopiva tulostin.