Terävämpi

Tutustu täysin uudenlaiseen automaattitarkennukseen

Olemme opettaneet EOS R10 -kameran tunnistamaan kuvaan tulevat ihmiset, eläimet ja ajoneuvot tarkasti ja luotettavasti käyttämällä syväoppimiseen perustuvaa tekoälyä ja tuhansia aitoja valokuvia.
Canon EOS R10 – etu – parempi terävyys

IHMISET

EOS R10 -kameralla voit kuvata muotokuvia, dokumentoida matkoja tai ikuistaa perhetapahtumia, kuten häitä, ja pitää kohteet tarkkoina. Kamera tarkentaa ensin kohteen silmiin, ja jos ne eivät ole näkyvissä, se seuraa kasvoja. Jos kohde kääntyy hetkeksi poispäin (esimerkiksi jos jalkapalloilija kääntyy poispäin kamerasta), seuraavaksi tarkennetaan päähän ja sen jälkeen kehoon.

ELÄIMET

EOS R10 pystyy tunnistamaan kissat, koirat ja linnut, seuraamaan niitä ja pitämään ne terävinä, vaikka niiden liikkeet olisivat arvaamattomia. Myös perheesi koirat ja kissat tunnistetaan. Luontoharrastajat voivat keskittyä lentäviin lintuihin, yhteen luontokuvauksen vaikeimmista kohteista.

Canon EOS R10 – eläinten tunnistus

AJONEUVOT

Kun kuvaat moottoriurheilua, EOS R10 seuraa nopeasti liikkuvia kilpa-autoja ja moottoripyöriä vaivattomasti. Kamera erottaa myös ajoneuvot, joissa on avoimet ja suljetut ohjaamot, ja tarkentaa ajajan kypärään, jos se on näkyvissä.

Jatkuvaa tarkennusta voi myös mukauttaa valitsemalla yhden neljästä case-asetuksesta.
 • Case 1 – yleinen. Ihanteellinen useimmille liikkuville kohteille.
 • Case 2 – sivuuttaa esteet ja jatkaa kohteiden seuraamista. Sopii urheilu- ja luontokuvaukseen, jossa etualalle tulevat kohteet voivat peittää hetkellisesti varsinaiset kuvauskohteet.
 • Case 3 – reagoi nopeasti. Käytä tätä, kun odotat kohteen ilmestymistä kuvaan: esimerkiksi rullalautailija voi hypätä yhtäkkiä kuvaan.
 • Case 4 – kohteille, jotka kiihdyttävät tai hidastavat nopeasti, kuten kohti kameraa juoksevalle koiralle tai radalla juokseville urheilijoille.
 • Case A – anna kameran valita automaattisesti kuvauskohteelle sopivin edellä olevista vaihtoehdoista.
Jokaista asetusta voi hienosäätää muuttamalla seurantaherkkyyttä ja nopeutuvaa/hidastuvaa seurantaa kuvaamasi toiminnan mukaan.

Herkkä heikossa valaistuksessa

Jos valaistus on heikko, EOS R10 tarkentaa silti terävästi. Alan johtava Dual Pixel CMOS AF II -tekniikka on nopea, tarkka ja herkkä jopa -4 EV:n valaistuksessa1. Se vastaa suunnilleen kuunvaloa.

Tämä herkkyys sopii erinomaisesti iltajuhliin ja juhlatilaisuuksiin, joissa käytetään keinovaloa, tai kun kuvataan sisätiloissa pidettäviä tapahtumia, kuten häitä. Luontokuvauksen ja urheilun harrastajat arvostavat EOS R10 -kameran automaattitarkennusta, kun käytetään objektiiveja, joissa on pieni aukko (kuten kätevä RF 600mm f/11 IS STM). Automaattitarkennusta voi käyttää jopa aukolla f/22, jotta voidaan käyttää myös telelisäkkeitä.

Canon EOS R10 – herkkä heikossa valaistuksessa

Automaattinen (25 600)

Peitto 100 prosenttia

Toisin kuin järjestelmäkameroissa, peilittömässä EOS R10 -kamerassa 100-prosenttinen etsimen peitto2 ja erittäin herkät tarkennusvyöhykkeet, joten voit tarkentaa kohteisiin missä tahansa kuvan kohdassa. Sopii erinomaisesti muotokuviin, jossa kohde ei ole keskellä, ja arvaamattomasti muuttuviin kuvauskohteisiin. Näitä tarkennusvyöhykkeitä voi käyttää yksittäin, ryhmissä tai yhdessä, joten voit työskennellä erittäin valikoivasti tai tunnistaa kohteita missä tahansa kuvan kohdassa.

Siirrä aktiivista tarkennuspistettä tai -aluetta intuitiivisella ja kätevällä ohjainpainikkeella, joka on juuri peukalon kohdalla, kun kamera on nostettu silmälle. Voit siirtää aktiivista tarkennuspistettä myös koskettamalla ja vetämällä sormea tai peukaloa kameran kosketusnäytöllä.

Tarkennuksen haarukointi

Läheltä kuvattaessa terävyysalue voi olla hyvin rajallinen, joten EOS R10 -kameran tarkennuksen haarukointi on erinomainen ominaisuus makrokuvaajille. Yksi laukaisimen painallus käynnistää jatkuvan kuvauksen, ja tarkennusta säädetään automaattisesti alkuasennosta äärettömään.

Tuloksena oleva kuvasarja, jossa on hieman eri tarkennuspisteet, voidaan yhdistää yhdeksi yhdistelmäkuvaksi Digital Photo Professional -ohjelmistolla, jotta saadaan täydellinen terävyysalue koko kuva-alalle. Lisäksi EOS R10 -kameran syvyyssommittelutoiminnon ansiosta tämä prosessi voi nyt tapahtua kamerassa. Terävyysalueen rajaamisen ansiosta kuvaajat voivat määrittää, missä tarkennus alkaa heiketä.

Canon EOS R10 – tarkennuksen haarukointi

Tarkennuksen haarukointi

 1. Valokuvauksen aikana, kun käytössä on f/1.2-objektiivi, keskimmäinen tarkennuspiste ja kertatarkennus. Lämpötila 23 °C, ISO-herkkyys 100. Ei koske RF-objektiiveja, joissa on Defocus Smoothing -pinnoite.
 2. Kun kohteen kehys näkyy seurannan aikana, kameraan on kiinnitetty yhteensopiva objektiivi ja koko kuva-alueen automaattitarkennus on käytössä tai kohde on tunnistettu toisessa aluetilassa. Lisätietoja yhteensopivista objektiiveista on osoitteessa cam.start.canon Katso [EOS R7/EOS R10] ja [Lisätietoja].

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • HYÖDYT

  Ikuista sekunnin murto-osat

  Elämässä kaikki liikkuu melko nopeasti, joten tarvitset nopean kameran, jolla voit ikuistaa ainutkertaiset hetket

 • HYÖDYT

  Kerro tarinasi omalla tavallasi

  Kuvaa uskomattomia videoita samalla kameralla, jota käytät valokuvaukseen. EOS R10 on erittäin tehokas sisällöntuottaja, jonka avulla voit kertoa tarinasi liikkuvilla tai stillkuvilla.

 • HYÖDYT

  Katso. Kuvaa.

  Olitpa käyttänyt aiemmin älypuhelinta tai järjestelmäkameraa, Canon EOS R10 -kameralla pääset nopeasti alkuun ja voit kuvata täysin uusilla tavoilla.

 • HYÖDYT

  Kamera monipuolisilla liitännöillä

  EOS-kameroiden laatu ja älypuhelimen kätevyys tarjoavat täydellisen yhdistelmän niille, jotka haluavat kuvata sisältöä sosiaaliseen mediaan, tehdä muokkauksia tien päällä tai etäohjata kameraa. Olitpa sitten bloggaaja tai vaikuttaja, tai haluat vain jakaa kuvia ystäville ja perheelle, luovuuden vieminen verkkoon ei ole koskaan ollut helpompaa.

 • UUTISKIRJE

  Inspiroidu – rekisteröidy nyt

  Saat kaikki Canonin uusimmat tarjoukset, vinkkejä ja opastusohjelmia, uutisia sekä kutsuja paikallisiin tapahtumiin.