ARTIKKELI

Canon EOS-1D X Mark III: ammattitason videokuvaus

Canon EOS-1D X Mark III

Luovat videokuvaajat ja visuaaliset tarinankertojat voivat käyttää Canon EOS-1D X Mark III -kameraa täyden kennokoon 4K-videokuvaukseen 60 kuvan sekuntinopeudella. Videokuvan voi tallentaa sisäisesti 10-bittistä HEVC/H.265-pakkauksenhallintaa käyttäen Canon Log- tai 12-bit Raw -muodoissa, joissa on laaja dynaaminen alue ja joilla värinmäärittely on editointivaiheessa helppoa.

4K-tallennus ja 5,5 K Raw

Canon EOS-1D X Mark III sopii kaikkiin editointityökulkuihin – tallenna laadukasta kuvaa, joka ei tule luovuutesi tielle.

Kuvaa sisäisesti ylinäytteistettyä DCI 4K/60p -videota koko kennon leveyttä käyttäen*, jolloin objektiivien näkökenttä vastaa stillkuvia. Canon EOS-1D X Mark III -kameralla voi kuvata 17:9 DCI- tai 16:9 UHD -kuvasuhteilla ja tallentaa otokset joko H.264- tai 10-bit H.265 -pakkauksenhallinnalla Canon Log -muotoa käytettäessä. Näin kuvattu video on tarkoituksella matalakontrastista, jotta värinmäärittely on helpompaa jälkikäsittelyssä.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III voi tallentaa myös 5,5 K Raw -videokuvaa sisäisesti CFexpress-korteille – videokuvaajat voivat nauttia ennennäkemättömästä kuvanlaadusta. Koska värinmäärittely on luonnollisempaa ja dynaaminen alue on laajempi, voit nähdä yksityiskohtia kirkkaissa ja hämärissä alueissa, jotka ovat 12 askeleen etäisyydellä toisistaan.

Nämä 5 472 x 2 886 pikselin 12-bittiset CRM-tiedostot voi käsitellä mukana toimitettavalla Digital Photo Pro -ohjelmistolla tai useilla epälineaarisilla editointiohjelmistoilla. Canon EOS-1D X Mark III voi myös tallentaa samanaikaisesti 4K-välitiedostoa, jolla voidaan nopeuttaa editointivaiheen työnkulkua.

Käytettävissä on myös Full HD -tallennus Dual Pixel -automaattitarkennuksella jopa 120 kuvan sekuntinopeudella. Täydellinen valinta neljäsosanopeuksisiin hidastustehosteisiin.

* UHD 4K ei käytä kameran kennon koko leveyttä

Dual Pixel CMOS -tarkennus

Kun kuvaat videota, Dual Pixel -automaattitarkennus varmistaa tasaisen tarkennuksen kohteisiin, jotka valitaan napauttamalla kameran näyttöä (tai Canon Camera Connect -sovellusta käyttävän älylaitteen näyttöä).* Kasvoja ja muita esineitä voi seurata kuvassa ja kamera tarkentaa niihin uudelleen sulavasti, pitäen ne terävinä. Voit valita jopa kumpaan silmään tarkennusjärjestelmä keskittyy tai antaa kameran valita niistä lähimmän.

* Dual Pixel -automaattitarkennus toimii kaikissa tiloissa, paitsi rajaamattomassa 4K- tai RAW -tilassa 60p/50p -kuvauksessa.

Tarkennuksen korostus

Manuaalitarkennuksessa tarkennuksen korostustoiminto osoittaa tarkennetut alueet värillisellä ääriviivalla. Se osoittaa myös syväterävyyden korostamalla alueita, jotka näyttävät teräviltä valitulla aukolla.

Videokuvanvakaus

Tehokas viisiakselinen videon digitaalinen kuvanvakautus vähentää kameran liikkeen aiheuttamaa tärähtelyä käsivarakuvauksessa. Edistyneessä tilassa kuvanvakain tunnistaa ja korjaa kävelyn aiheuttamaa liikettä – esimerkiksi liikkuvaa kohdetta seurattaessa.

Tuloksena on suurenmoista, tasaista ja ammattimaista videokuvaa, joka ei kalpene laadukkailla videokameroilla kuvatun materiaalin vierellä.

Tarkkojen stillkuvien poiminta

4K-videokuvasta voi luoda 8,8 megapikselin stillkuvia. Toista hidastettua videota kameran näytöllä ja poimi kuva kameran laukaisimella. Kuvaamalla 4K 60p -videota saa siis kätevästi myös stillkuvia nopeasti liikkuvista kohteista.


< Takaisin Canon EOS-1D X Mark III -kameran yleiskatsaukseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit