ARTIKKELI

Canon EOS-1D X Mark III: kuvanlaatu

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon-lähettiläs

Hyvä, huono tai olematon valaistus – Canon EOS-1D X Mark III tuottaa erinomaista kuvanlaatua kaikissa olosuhteissa. Kuviesi varjojen syvyydet ja värien tarkkuudet näyttävät taatusti poikkeuksellisen hyviltä.

20,1 megapikselin CMOS-kenno

Canon EOS-1D X Mark III -kamerassa käytetään Canonin seuraavan sukupolven edistynyttä CMOS-kuvausteknologiaa. Tätä kameraa varten suunnitellussa täysikokoisessa kennossa on 20,1 megapikselin tarkkuus – täydellinen tasapaino kuvanlaadun, tehokkuuden ja työnkulun nopeuden välillä.

Canon EOS-1D X Mark III

Edeltäjiinsä verrattuna Canon EOS-1D X Mark III -kamerassa on suurempi dynaaminen alue, edistyneempi kohinanpoisto kaikilla ISO-herkkyyksillä sekä nopeampi kuvatietojen luku. Luontainen ISO-herkkyysalue ISO 100 – 102, 400 on laajennettavissa ennennäkemättömään ISO 50 – 819 200 -alueeseen, joka vie hämäräkuvauksen uudelle tasolle.

Canon EOS-1D X Mark III -kamerassa on myös Gaussian low pass filter (LPF), joka vähentää moiré-ilmiötä tehokkaammin kuin tavalliset alipäästösuodattimet, kuvan tarkkuudesta tinkimättä.

DIGIC X -kuvaprosessori

Canon EOS-1D X Mark III -kameran yksi DIGIC X -prosessori tuo aivan uuden tasoisen suorituskyvyn laatutietoisten valokuvaajien käsiin. Myös kameran energiatehokkuus on vertaansa vailla. Sen akun kesto on yli kaksinkertainen EOS-1D X Mark II -kameraan verrattuna.*

Kuvaa 20 kuvaa sekunnissa Kuvaus näytöllä -tilassa ja 16 kuvaa sekunnissa Canon EOS-1D X Mark III -kameran optisella etsimellä. Molemmissa tiloissa on jatkuva automaattitarkennus ja -valotus sekä yli 1000 otoksen kuvapuskuri. DIGIC X on muutakin kuin vain nopea.

DIGIC X mahdollistaa myös matalat kohinatasot kaikilla ISO-herkkyyksillä, parannetun terävyyden uudella selkeyssäädöllä sekä laajemman dynaamisen alueen. Edistyneet ominaisuudet ovat automaattisen valotuksen optimoinnin ja ensisijaisen huippuvalotoiston ansiota.

* Perustuu CIPA-testausstandardeihin

Canon EOS-1D X Mark III

DIGIC X on vastuussa myös Canon EOS-1D X Mark III -kameran syväoppimiseen perustuvasta automaattitarkennuksesta ja digitaalisesta objektiivin optimoinnista. Kuvankäsittely ratkaisee aberraation ja diffraktion kaltaisia optisia ongelmia, joita ei ole mahdollista korjata pelkällä objektiivin rakenteella. Koska digitaalinen objektiivin optimointi ei hidasta Canon EOS-1D X Mark III -kameraa ollenkaan, sitä voidaan nyt käyttää huippunopeuksilla uutis-, urheilu- ja luontokuvauksessa.

Tuki eri tiedostomuodoille

Canon EOS-1D X Mark III -kameralla voit valita parhaiten tehtävään sopivan tiedostomuodon.

CR3 RAW -tiedostot

CR3 RAW -tiedostomuoto on nyt myös EOS-1D-sarjassa.

  • Sitä voidaan kuvata pakkaamatta – parhaalla kuvanlaadulla, jossa on valtava dynaaminen alue ja 16 384 liukusävyä kutakin värikanavaa kohti. Täydellinen valinta jälkikäsittelyssä muokattaviin kuviin.
  • Tai pakattuna tiedostona, joka pienentää tiedostokokoa jopa 40 % ilman huomattavaa kuvanlaadun heikkenemistä suoraan kamerasta.

CR3 RAW -tiedostoja tukevat ilmaiseksi Canon EOS-1D X Mark III -kameran kanssa toimitettava Canonin Digital Photo Professional -ohjelmisto sekä myös merkittävät kolmansien osapuolten ohjelmistokehittäjät, kuten Adobe ja Apple.

JPEG- ja HEIF-tiedostot

Kun kuvia täytyy siirtää nopeasti, paras valinta on aina ollut JPEG-tiedosto – paitsi nyt. Canon EOS-1D X Mark III -kameralla voi kuvata myös HVEC-videopakkauksenhallintaan perustuvassa HEIF-muodossa (High Efficiency Image Format).

JPEG-tiedostoihin verrattuna HEIF-tiedostoissa on parempi kuvanlaatu samassa tiedostokoossa. Tiedostomuoto mahdollistaa 10-bittisten värien ja laajemman dynaamisen alueen HDR PQ -kuvien tallentamisen.

HEIF-tiedostojen yhteensopivuus kasvaa jatkuvasti. Tiedostot voi myös käsitellä kamerassa tavanomaisiksi JPEG-tiedostoiksi.

Erittäin tarkka valotuksen mittaus

RGB- ja infrapunamittausanturi, jossa 400 000 pikseliä on ryhmitelty 216 mittausalueeseen, takaa mahdollisimman tarkan valotuksen. Kameran optista etsintä käytettäessä kirkkautta arvioidaan jokaisella alueella ja valotus lasketaan äärimmäisen tarkasti.

Valotusanturi näkee saman kuin ihmissilmäkin – täysissä väreissä. Se tunnistaa kasvot ja muut esineet ja auttaa kameran automaattitarkennusjärjestelmää pitämään ne tarkkoina myös liikkeessä.

Canon EOS-1D X Mark III

Anturi tunnistaa näkyvän valon lisäksi myös infrapunavalon. Se auttaa tunnistamaan infrapunaa heijastavia kohteita ja hienosäätää valotuslaskentaa tarpeen mukaan. Infrapunaherkkyys auttaa myös ehkäisemään automaattitarkennusvirheitä monin eri tavoin valaistuissa tilanteissa ja parantaa automaattisen valkotasapainon, kuva-asetusten automaattiasetuksen, valotuksen optimoinnin ja välkkymisen tunnistuksen tarkkuutta.

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano

E-TTL-tasapainotus

Canon EOS-1D X Mark III -kameran 400 000 pikselin RGB- ja infrapunamittausanturi tekee salamavalotuksen mittauksesta tarkkaa. Uusi E-TTL-tasapainotusvalinta antaa valokuvaajille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa salamavalon ja ympäröivän valaistuksen tasapainoon.

Valon suhdetta voi muuttaa ympäristön etusijasta (jossa luonnonvalo on pääasiallinen valonlähde ja salama toimii täytevalona) salaman etusijaan (jossa valot toimivat päinvastoin). Käytettävissä on myös normaalitila, jossa salamaa ja ympäröivää valaistusta painotetaan yhtä paljon, muista EOS-kameroista tutulla tavalla.


< Takaisin Canon EOS-1D X Mark III -kameran yleiskatsaukseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit