ARTIKKELI

Canon EOS-1D X Mark III: suunniteltu kuvaajan jatkeeksi

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III tuntuu miellyttävältä ensihetkestä alkaen. Sen muotoilu on vuosien jalostus- ja kehitystyön tulos, mutta se hyödyntää myös uusia teknologioita, jotka mullistavat työtapasi.

Helppoa ja älykästä hallintaa

Canon EOS-1D X Mark III -kameraan on lisätty kaksi Smart Controller -ohjainta – toinen vaakasuuntaista ja toinen pystysuuntaista kuvausta varten. Täysin uudenlaiset ohjaimet on sisäänrakennettu kameran AF-ON-painikkeisiin. Ulkoasultaan perinteistä ohjainta muistuttavat ohjaimet toimivat minikokoisen kosketuslevyn tapaan, ja niillä voi siirtää tarkennuspisteitä näytön eri kohtiin.

Ohjainten herkkyyttä ja nopeutta on mukautettu siten, että ne reagoivat viipymättä myös, kun niitä käytetään käsineet kädessä. Kamera poistaa pystysuuntaisen kuvauksen ohjaimen automaattisesti käytöstä vaakasuuntaisessa kuvauksessa ja estää näin tahattomat liikkeet.

Canon EOS-1D X Mark III

Ikkunasi maailmaan

Canon EOS-1D X Mark III -kameran optista etsintä on ilo käyttää. Rajaaminen ja kuvaaminen on suuren, kirkkaan ja selkeän etsimen avulla intuitiivista. Pitkäaikaisessa käytössä se on elektronista etsintä mukavampi, koska reaaliaikaisessa näkymässä ei ole viivettä.

Canon EOS-1D X Mark III

Canon EOS-1D X Mark III -kameran älykäs etsimen kuvaustietojen näyttö tuo tärkeät tiedot näkökenttääsi, mutta ei häiritse kuvaamista. Sen tarjoamia tietoja voi luonnollisesti muokata tarpeiden mukaan. Ammattilaisurheilukuvaajilta saamamme palautteen perusteella näyttöön on lisätty myös kello, jotta pysyt ajan tasalla.

Tarkennuspisteet näkyvät punaisessa pistematriisinäytössä, joka on tarkempi kuin vastaavat näytöt muissa EOS-1D-sarjan kameroissa ja josta saa selvää myös pimeässä.

Kuvaa myös vaativissa olosuhteissa

Canon EOS-1D X Mark III on tehty kestämään ammattivalokuvauksen haasteet, kolhuista ja naarmuista kylmään ja sateeseen. Kameran suljin on suunniteltu kestämään 500 000 käyttökertaa ja sen magnesiumseosrungossa on pölyltä ja kosteudelta suojaavat vedenkestävät tiivisteet. Huono sääkään ei siis estä kuvaamista. Useat Canon EOS-1D X Mark III -kameran painikkeista on valaistu, joten ne näkee helposti myös pimeässä.

Canon EOS-1D X Mark III

Parannettu akun kesto

Canon EOS-1D X Mark III -kameran sydämenä toimiva DIGIC X -prosessori on tehokas. Mukana toimitettavalla LP-E19-akulla kameralla voi kuvata kaksi kertaa kauemmin kuin EOS-1D X Mark II -kameralla: noin 2850 kuvaa yhdellä latauksella,

EOS-1D X Mark III on yhteensopiva myös vanhempien LP-E4N-akkujen kanssa, vaikkakin suurin kuvausnopeus on rajoitettu 14 kuvaan sekunnissa.


< Takaisin Canon EOS-1D X Mark III -kameran yleiskatsaukseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit