ARTIKKELI

Canon EOS-1D X Mark III: Terävä kuva. Tarkennus kohdallaan.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Kuvaatpa sitten Canon EOS-1D X Mark III -kameran erinomaisella optisella etsimellä tai reilun kokoisella 3,1-tuumaisella kosketusnäytöllä, et voi olla huomaamatta sen vallankumouksellisen automaattitarkennusjärjestelmän nopeutta ja tarkkuutta. Syväoppimiseen perustuvat algoritmit on ohjelmoitu tunnistamaan eri urheilulajeja ja kasvojen ja silmien tunnistukseen puolestaan on lisätty edistynyt seurantatekniikka, joka seuraa myös laseja tai kypärää käyttäviä urheilijoita.

Canon EOS-1D X Mark III reagoi kaikkein nopeimpiinkin tapahtumiin ja säätää tarkennusta silloin kun sitä tarvitset.

Tarkennuksen oma kuvakenno ja -prosessori

Kun esittelimme EOS 650 -kameran vuonna 1987, CMOS-automaattitarkennuskennomme olivat järjestelmäkameroiden markkinoilla vallankumouksellisia. Niitä käytetään edelleen EOS-järjestelmäkameroissa, mutta Canon EOS-1D X Mark III edustaa uuden teknologian ensiaskeleita.

Canon EOS-1D X Mark III

Kun rajaat, tarkennat ja kuvaat Canon EOS-1D X Mark III -kameran optisen etsimen kautta, olet automaattitarkennuksen kehityksen kärjessä. Automaattitarkennus käyttää omaa CMOS-kuvaprosessoriaan, joka parantaa tarkkuutta ja mahdollistaa useammat tarkennuspisteet etsimessä. Automaattitarkennusta käsittelee oma DIGIC 8 -prosessori, jonka ainoana tehtävänä on huolehtia optisen etsimen automaattitarkennuksesta.

Canon EOS-1D X Mark III -kamerassa on 191 automaattitarkennuspistettä, joista 155 ovat erityisen herkkiä – ne ovat täydellisiä nopealiikkeisten urheilijoiden ja eläinten kuvaamiseen hämärässä. Tarkennuspisteitä voi käyttää itsenäisesti valikoivaan tarkennukseen pieninä, näkymässä siirreltävinä ryhminä tai kaikkia yhdessä siten, että kamera valitsee automaattisesti parhaat pisteet.

Canon EOS-1D X Mark III

Kameran jatkuvan tarkennuksen toimintaa voi säätää kuvattavan toiminnan perusteella. Valitse neljästä asetuksesta tai käytä automaattiasetusta, joka valitsee tilanteeseen sopivan toimintatavan.

Peilijärjestelmä

Jotta Canon EOS-1D X Mark III voisi tarkentaa myös suurilla jatkuvan kuvauksen nopeuksilla, sen heijastava peilijärjestelmä täytyi suunnitella kokonaan uudelleen. Jotta peilit voivat jatkaa valon suuntaamista AF-anturiin, on tärkeää, että kameran peilit palaavat jokaisen kuvan välissä lepoasentoonsa mahdollisimman nopeasti ja värähtelemättä. Peilit liikkuvat Canon EOS-1D X Mark III -kameran sisällä jopa 16 kertaa sekunnissa – kyseessä on harvinaislaatuinen insinöörityön taidonnäyte.

Dual Pixel CMOS -tarkennus

Kun Canon EOS-1D X Mark III -kameraa käytetään Kuvaus näytöllä -tilassa peilittömän kameran tavoin, tarkennuksesta vastaa Canonin kuuluisa Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusjärjestelmä. Se tekee käytännössä jokaisesta kameran kennon pikselistä kuvapikselin ja vaiheentunnistus-AF-pikselin.

Dual Pixel CMOS -tarkennus toimii nopeasti stillkuvaamisessa ja liikkuvia kohteita seuratessa sekä tasaisemmin videokuvauksessa, mahdollistaen ammattimaiset tarkennuksen siirrot kohteesta toiseen.

Canon EOS-1D X Mark III -kameran Dual Pixel CMOS -automaattitarkennustekniikassa on tarkennettavia pikseleitä kuvan koko korkeudelta ja yli 90 %:n leveydeltä. Kameralla on mahdollista kuvata 20 kuvaa sekunnissa nopealla ja tarkalla jatkuvalla automaattitarkennuksella. Sama syväoppimiseen perustuva automaattitarkennuksen algoritmi, jota käytetään etsintilassa, on myös Dual Pixel CMOS ‑automaattitarkennuksen käytettävissä, joten voit luottaa siihen, että seurattava kohde, eläin tai ihminen pysyy terävänä.

Canon EOS-1D X Mark III

< Takaisin Canon EOS-1D X Mark III -kameran yleiskatsaukseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit