VLOGGAAMINEN

Katso, miten pieni mutta mahtava Canon PowerShot V10 parantaa sisällön luomista

Neljä influensseria kertoo, kuinka Canonin pienikokoinen vloggauskamera on eri tyylilajien sisällön luomisessa ehdoton apuväline – urheilusta ruokaan, elämäntyyliin ja kauneuteen.
Vegaaniruoka- ja lifestyle-vloggaaja Madeleine Olivia kuvaa itseään ja koiraansa Canon PowerShot V10 -kameralla.

Sisällöntuottajille Canon PowerShot V10 on ehdoton taskuun mahtuva kamera. Se painaa vain 211 g ja on näin riittävän kevyt otettavaksi mukaan minne tahansa. Lisäksi se on täynnä älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät vloggaamisesta nopeaa ja helppoa laadusta tinkimättä. Pienestä koostaan huolimatta se pystyy tallentamaan terävää 4K-UHD-videota, ja sen sisäänrakennetut halkaisijaltaan kaksinkertaiset mikrofonit takaavat liikkuvalle kuvalle ja selostuksille erinomaisen äänen.

PowerShot V10:n kiinteä laajakulmaobjektiivi tallentaa laajan näkymän suoria kameraan tarkoitettuja puheenvuoroja tai ryhmäkuvia varten, ja sitä voidaan käyttää jopa verkkokamerana. Sisäänrakennettujen Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien sekä ilmaisen Canon Camera Connect -sovelluksen ansiosta suoratoisto sosiaalisiin kanaviin onnistuu, samoin kameran ohjaaminen etäältä ja tiedostojen lähettäminen älypuhelimeen välitöntä sosiaaliseen mediaan lähettämistä varten.

Tässä tavataan neljä tuotteliasta influensseria eri puolilta Eurooppaa. Heistä kukin luo toistaiseksi kiinnostavinta ja eniten mukaansatempaavaa sisältöään PowerShot V10 -kameralla. Herkullisesta vegaanisesta ruoanlaitosta kauneusvlogeihin – PowerShot V10 on avannut jännittäviä luovia mahdollisuuksia ja samalla nopeuttanut ja helpottanut työnkulkua. Jatka lukemista, ja saat tietää, miten Canonin pienin vloggauskamera tekee suuren vaikutuksen.

Manon Lanzan toimintavloggaus

Urheiluvloggaaja Manon Lanza pitelee Canon PowerShot V10 -kameraa tallentaen liikkeitään viilettäessään rullalaudalla skeittiramppia pitkin.

”Olen aina halunnut kertoa tytöille, että he voivat tehdä mitä haluavat”, selittää urheiluvloggaaja Manon Lanza, joka havaitsi, että Canon PowerShot V10 -kameran helppokäyttöisyys ja tekniset ominaisuudet todella avasivat hänelle vaihtoehtoja. Sisäänrakennetun jalustan ansiosta kameran pystyy asettamaan skeittiramppiin leveämpien otosten kuvaamista varten, mutta aivan erityisesti hän tykkää kantaa sitä kädessään: ”saan yleisön tuntemaan, että he ovat aivan vieressä.” © Manon Lanza

Rullalautaa pitelevä nuori nainen laittaa Canon PowerShot V10:n haalariensa taskuun.

”Isoa kameraa käytettäessä on niin paljon vaihtoehtoja ja asetuksia. Canon PowerShot V10:ssä tämä on tosi helppoa, sillä etuosassa on yksi iso painike, joka käynnistää tallennuksen”, Manon sanoo. © Manon Lanza

Ranskassa toimiva urheilija ja extreme-urheilun ystävä Manon Lanza luo sisältöä, joka taistelee naisten surffaamisen, luistelun ja lumiurheilun puolesta. Skeittipuistossa tai ystävien kanssa rannalla kuvaamiseen hän tarvitsee kameran, joka pysyy menossa mukana.

”Rakastan olla liikkeessä, ja urheillessani minulla ei tavallisesti ole reppua, joten tarvitsen jotain pientä”, Manon selittää. Canon PowerShot V10 mahtuu paikkoihin, joihin isompi kamera ei mene, joten liikkeellä kuvaamiseen löytyi täysin uusi työkalu. ”Kooltaan PowerShot V10 on hämmästyttävä, sillä se mahtuu taskuun, kun menen luistelemaan. 4K-laatu on aivan ehdoton, kun halutaan kuvata vlogeja, eikä haluta missata hetkeäkään.”

Manon tykkää ottaa liikkuvaa kuvaa lennossa, ja kameran Face Tracking -automaattitarkennus sekä videoiden digitaalinen kuvanvakain pitävät kuvan tarkkana käveltäessä ja jopa rullalautailun käänteissä ja varmistavat, että hänen seuraajansa pysyvät mukana, olivatpa hänen liikkeensä kuinka hankala tahansa. Hän innostui myös PowerShot V10:n sisäänrakennetuista mikrofoneista ja tuulisuojasta, joka auttaa parantamaan äänenlaatua ulkona. ”Olin niin vaikuttunut, kun menin kuvaamaan ystävääni, ja pyörien ääni maata vasten oli täysin kuultavissa. Ääni on niin hyvä, että sitä voi käyttää myös selostusten äänittämiseen.”

Madeleine Olivian vegaaniruoka- ja lifestyle-kanava

Canon PowerShot V10 jalustalla vegaaniruoka- ja lifestyle-vloggaaja Madeleine Olivian mökin ikkunareunuksella.

”Kun kuvaan, minun on yleensä laitettava kamera jalustalle”, selittää ruoka- ja lifestyle-vloggaaja Madeleine Olivia, mutta Canon PowerShot V10:n sisäänrakennetun jalustan ansiosta hän saattoi asettaa kameran muutamassa sekunnissa ja päästä näin kuvaamaan mökkinsä eri paikoissa. © Madeleine Olivia

Vegaaniruoka- ja lifestyle-vloggaaja Madeleine Olivia kuvaa itseään Canon PowerShot V10 -kameralla valmistamassa reseptiä keittiössään.

Madeleine yllättyi Canon PowerShot V10:n laadusta ja huomasi sen objektiivin sopivan vloggaamiseen monipuolisemmin kuin älypuhelimen tyypillinen selfie-näkymä. ”Se on paljon parempi kuin puhelin”, hän sanoo. © Madeleine Olivia

Vegaaniruokavloggaaja Madeleine Olivia on yksinkertaisen ja kestävän elämäntavan puolestapuhuja. Hän on jakanut kasvipohjaisia reseptejä ja kunnostusvideoita kauniista mökistään Cornwallissa Isossa-Britanniassa yli seitsemän vuoden ajan ja on kerännyt YouTubessa yli 550 000 seuraajaa. ”Aloitin Canonin digitaalisella peilikameralla, minkä jälkeen ostin Canon PowerShot G7 X:n [nykyinen vastaava on Canon PowerShot G7 X Mark III], koska siinä on kääntyvä näyttö.”

Madeleinen mielestä Canon PowerShot V10:n 5 cm:n kallistettava LCD-kosketusnäyttö on aivan ehdoton niin kameran edessä kuin sen takaakin tapahtuvassa ruoka videoiden sommittelussa. ”Ruokavloggaamisessa Face Tracking -automaattitarkennus on todella tärkeä ominaisuus. Voin suunnitella otoksen niin, että saan tarkennuksen vaihtamaan sujuvasti syömästäni ruoasta takaisin kasvoihini.”

Kotona Madeleine pystyy kuvaamaan sisustusohjeita tai ulkona ollessaan ostoksilla, ja PowerShot V10:n ansiosta lopputuloksena on vakaata liikkuvaa kuvaa ilman jalustaa. ”Kiinteä jalusta – ja se, että sitä voi kallistaa – mullistaa elämän. Kamera on niin pieni, että sillä pystyy vloggaamaan supermarketissa ja pysyä huomaamattomana. Ulkoisen mikrofonin liittäminen kameraan lisää mahdollisuuksia entisestään.”

Celia Castlen matka- ja lifestyle-vlogi

Matka- ja lifestyle-vloggaaja Celia Castle seisoo puistossa ja hymyilee eteensä ojentamalleen Canon PowerShot V10 -kameralle.

Canon PowerShot V10:n laajakulmaobjektiivin avulla lifestyle-vloggaaja Celia Castle pystyy upottamaan katsojansa kohtaukseen. ”Fanitan aidosti laajakulmaobjektiiveja, erityisesti vlogeissa”, hän sanoo. © Celia Castle

Celia Castle on aina käyttänyt Canonin kameroita arjen elämänsä jakamiseen maailman kanssa. ”Olen kotoisin aivan pikkukylästä Pohjois-Espanjasta. Kasvaessani ympärillä ei ollut paljon lapsia, joten minulla oli vain internet.” Celia löysi YouTuben vuoden 2010 tienoilla, sai pakkomielteen muotivideoihin ja hänen intohimonsa lifestyle-vloggaamiseen syntyi. ”Isällä oli aina pieni Canon-digikamera, ja kahden tai kolmen vuoden kuluttua hän osti minulle peilikameran. Minulla oli myös Canon EOS 700D [jonka nykyinen vastine on Canon EOS 850D], jossa oli ällistyttävä kääntyvä näyttö.”

Otettuaan Canon PowerShot V10:n käteen Celia tykästyi välittömästi sen kokoon. ”Sen voi ottaa mukaan minne vain, konserttiin tai matkalle.” Koska kameran suuri 1,0 tuuman CMOS-kenno kerää enemmän valoa, Celia sai itsevarmuutta ruveta kuvaamaan pimeän jälkeen.

Celian YouTube-videot on usein kuvattu tien päällä, ja PowerShot V10:n langattomien yhteyksien ansiosta hän saattoi jakaa sisältöään helpommin. "Olen siirtänyt videot ja valokuvat puhelimeen ilmaisella Canon Camera Connect -sovelluksella. Se on kätevä, kun on liikkeellä ilman kannettavaa tietokonetta, erityisesti TikTok-lähetyksissä.

”Tämä on ensimmäisiä kertoja, kun olen nähnyt brändin tekevän kameran erityisesti sisällöntuottajille. Se osoittaa, että he ovat kuunnelleet meidän tarpeitamme”, hän lisää.

Kauneusvloggausta Uche Natorin kanssa

Kauneusvloggaaja Uche Natori kuvaa itseään Canon PowerShot V10 -kameralla.

Canon PowerShot V10:n avulla Uche pystyy tallentamaan ja jakamaan liikkuvaa kuvaa suoraan sosiaalisiin kanaviin. ”Olen kuvannut vaaka- ja pystysuunnassa, pitkää ja lyhyttä sisältöä. On kivaa, kun videot voi tuoda suoraan puhelimeen, jossa niitä voi muokata ja josta ne voi lähettää.” © Uche Natori

Nigerialaisesta bloggaajasta Uche Natorista on tullut merkittävä influensseri Lontoon muoti- ja kauneuspiireissä. ”Aloitin tämän harrastuksena yli 10 vuotta sitten, ja olen tehnyt tätä nyt kokopäiväisesti kuusi vuotta”, hän kertoo.

Uche jakaa meikkiopastusta ja lifestyle-sisältöä yli 540 000 seuraajalle YouTubessa ja muissa sosiaalisissa kanavissa. Hänen kannaltaan Canon PowerShot V10 on kokonsa puolesta täydellinen kuljettaa mukana tapahtumissa. ”Pinta-alaltaan se on pienempi kuin puhelimeni.” Keveys ei kuitenkaan tarkoita heikkolaatuista liikkuva kuvaa. ”4K on parannus muihin pokkareihin nähden, ja laaja näkymä on todella kovassa nosteessa.”

PowerShot V10:n monipuolinen kääntyvä näyttö kallistuu 180 astetta, joten Uche pystyy helposti muuttamaan asetuksia ja säätämään digitaalista zoomia kuvaamisen aikana. Kamerassa on automaattinen ja käsisäätöinen valotustila sekä 14 värisuodatinta. ”Kun näyttö kääntyy ylös, kaikki painikkeet ovat takana”, Uche sanoo. Hän pitää myös siitä, että kamerassa on kosketusnäyttö, koska sen avulla voi helposti säätää asetuksia.

Kuvaamisen jälkeen myös jakaminen on Uchen mielestä helppoa. ”Puhelimen Canon Camera Connect -sovelluksella sisällön siirtäminen on helppo juttu, mikä sopii mainiosti saman tien tehtäviin lähetyksiin.”

Siihen katsomatta, mistä, milloin ja miten haluat tehdä sisältöä, PowerShot V10:n laatu ja ominaisuudet mahdollistavat sen, että pystyt tekemään kovaa laatua ja toimia samalla huomaamattomasti. Jalustan, itselaukaisimen ja kasvojen seurannan ansiosta vlogin tekeminen onnistuu ilman ponnistelua. Langattomien yhteyksien ansiosta voit jakaa välittömästi tai tehdä myös suoria lähetyksiä. Ja liikkuvan 4K UHD -kuvan sekä 15,2 megapikselin still-kuvien ansiosta upeaa sisältöä voi tehdä suoraan taskusta.


Teksti: Lauren Scott

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VLOGGAAMINEN

  Tutustu PowerShot V10 -kameraan

  Katso miksi Canonin kompakti 4K-vloggauskamera on täydellinen valinta aloittelevalle vloggaajalle.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • VIDEO

  Vinkkejä sosiaalisen median videoiden parantamiseen

  Neljä sisällöntuottajaa keskustelee siitä, mikä tekee sisällöstä mahtavaa ja miten verkossa erotutaan joukosta.

 • VLOGGAAMINEN

  Canonin parhaat vloggauskamerat ja -objektiivit

  Canon valmistaa kameroita ja objektiiveja, jotka sopivat erinomaisesti sisällöntuottajille. Tämän oppaan avulla löydät juuri sinulle sopivan laitteen.