KOMPAKTIKAMERAT

Katso miksi PowerShot G7 X Mark III on Canonin paras kompaktikamera luovan sisällön luomiseen ja jakamiseen

Katso miten pienikokoinen 4K-kamera auttaa sinua vapauttamaan luovuutesi ja striimaamaan erilaisia sisältöjä.
Nainen asettaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kannettavan tietokoneen viereen joogasession livestriimausta varten.

Jos haluat luoda kiinnostavia sisältöjä, tarvitset työkalut, jotka vapauttavat luovuutesi. Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kompakti runko, 4K-videokuvausominaisuudet, huipputarkka 20,1 megapikselin kenno ja kääntyvä kosketusnäyttö tekevät siitä täydellisen valinnan luovan sisällön tuottamiseen ja jakamiseen.

Voit käyttää kameraa webkamerana videoneuvotteluissa ja langattomaan livestriimaukseen. Kompakti PowerShot G7 X Mark III kulkee näppärästi mukana, joten se sopii erinomaisesti myös ulkokuvaukseen. Canon PowerShot G7 X III -kamerassa intuitiiviseen käyttökokemukseen yhdistyvät 24 mm:n laajakuvaobjektiivi, 4,2-kertainen zoomaus, edistyksellinen kuvanvakain ja muut huippuominaisuudet.

Tässä artikkelissa kolme sisällöntuottajaa – joogaohjaaja ja somevaikuttaja Sarah Malcolm, vloggaaja ja leikekirjojen asiantuntija Mei-Ying Chow sekä video- ja valokuvaaja Jamie James – kertovat miten Canon PowerShot G7 X III auttaa heitä kertomaan tarinansa ja jakamaan sisältöjä verkossa.

Mei-Ying Chow

Vlogi täynnä luovuutta

Canon PowerShot G7 X Mark III -kamera, SELPHY Square QX10 -tulostin ja leikekirja pöytätasolla.

Mei-Ying Chow opiskelee taloustiedettä King's College -yliopistossa Lontoossa. Hänen YouTube-kanavallaan on jo lähes 90 000 tilaajaa. Mei-Ying tunnetaan yhteisöpalveluissa leikekirjojen asiantuntijana, ja hän on kehittänyt omaa brändiään jo seitsemän vuoden ajan. Hän käyttää PowerShot G7 X Mark III -kameraa opiskelijaelämänsä dokumentointiin ja leikekirjataiteestaan kertomiseen.

"Olen tehnyt leikekirjoja kanavallani 5–6 vuotta, ja olen aina pitänyt päiväkirjaa", kertoo Mei-Ying. "Tässä kuvassa on leikekirjan sivu, joka kertoo sisareni valmistujaispäivästä vuonna 2018. Poikkeusolojen takia en itse voi juhlia valmistumistani tänä vuonna, joten ajattelin ottaa kaiken irti sisareni juhlapäivästä."

Jalustaan kiinnitetyllä Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla kuvataan leikekirjaa tekevää naista.

Mei-Ying kuvasi leikekirjan tekoprosessia ottamalla Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla lähikuvia ja kuvaamalla paljon ylhäältä päin. Hän yhdisti työhönsä myös SELPHY Square QX10 -laitteella suoraan älypuhelimesta tulostettuja värikuvia.

Nainen ottaa valokuvan leikekirjasta Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

Vloggaaja Mei-Ying Chow on ihastunut G7 X Mark III -kameran kuvanvakautukseen, koska hän kuvaa usein kuvaa käsivaralta.

"PowerShot G7 X Mark III -kameran kääntyvä kosketusnäyttö on todella kätevä, kun otan lähikuvia, koska kameraa on sen ansiosta helpompi pitää oikeassa asennossa, ja automaattitarkennus on todella nopea, kun tarkennuspistettä voi napauttaa näytössä", selittää Mei-Ying. Mei-Ying ylistää myös Canonin HG-100TBR-jalustakahvaa, koska se helpottaa kuvaamista pienessä opiskelija-asunnossa. Jalustakahva on täysin langaton ja sen mukana toimitetaan irrotettava Bluetooth-kaukolaukaisin BR-E1.

"HG-100TBR-jalustakahvan korkeus on juuri sopiva, jotta sen käyttö onnistuu pienessä asunnossani, jossa isolle jalustalle ei olisi riittävästi tilaa", kertoo Mei-Ying.

Selkeä äänentoisto on tärkeä osa Mei-Yingin videoita, ja hän lisää leikekirjaohjeisiinsa usein äänitehosteita. Canonin kevytrakenteinen DM-E100-stereomikrofoni on helppo kytkeä suoraan kameraan, kun haluat tallentaa stereoääntä.

Mei-Ying kertoo, että yhdessä kameran oman mikrofonin kanssa "PowerShot G7 X Mark III -kameran äänenlaatu on paljon parempi kuin käyttäessäni järjestelmäkamerani sisäistä mikrofonia. Huippuluokan mikrofonin ansiosta äänenlaatu on todella terävä, ja se kerää hienosti kaikki leikekirjan tekemisessä syntyvät äänet, kuten paperia leikkaavien saksien napsahdukset. En halua vaimentaa työskentelyn ääniä, mutta lisään videoihini musiikkia, koska minusta se tekee niistä kiinnostavampia."

Laiteohjelmiston viimeisimmän päivityksessä olevan uuden vloggaustilan ansiosta PowerShot G7 X Mark III on ihanteellinen Mei-Yingin kaltaisille vloggaajille.

Sarah Malcolm

Livestriimattuja joogatunteja

Nainen asettaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran kannettavan tietokoneen viereen joogasession livestriimausta varten.

Sarahin YouTube-kanavalla on yli 1 000 tilaajaa, joten hän voi livestriimata sisältöjä suoraan Canon PowerShot G7 X Mark III -kamerasta YouTube-palveluun.

Nuori nainen livestriimaa joogasessiota olohuoneestaan Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

"PowerShot G7 X Mark III -kameran kasvojenseuranta on todella kätevä ominaisuus", kertoo joogaohjaaja Sarah Malcolm, "joka varmistaa, että tarkennus seuraa minua koko joogasession ajan".

Lontoossa asuva joogaohjaaja ja somevaikuttaja Sarah Malcolm järjestää joogatunteja Zoom® -palvelussa.

"Pidin ensimmäiset joogasessiot internetissä vuoden 2020 alussa, kun minun piti sulkea joogastudioni poikkeusrajoituksien takia", kertoo Sarah. "Niistä tuli todella intensiivisiä, ja tunsin olevani yhteydessä katsojiini ehkä jopa aiempaa tiiviimmin. Iloisin yllätys oli kuitenkin kuvaamisen helppous.

Sarah käytti joogatuntien kuvaamiseen PowerShot G7 X Mark III -kameraa, johon liitetty DM-E100-stereomikrofoni tarjoaa huippuluokan äänentoiston. PD-E1-sovitin mahdollistaa jatkuvan kuvauksen, ja HG-100TBR-jalustakahva takaa, että kuva pysyy vakaana. PowerShot G7 X Mark III -kameralla voi HDMI-lähdön ansiosta kuvata myös 4K-videoita.

"En ollut uskoa kuvanlaatua todeksi, kun ensimmäistä kertaa kokeilin PowerShot G7 X Mark II -kameraa striimaukseen", kertoo Sarah. "PowerShot G7 X Mark III on kevyt ja helppokäyttöinen, ja sen laajakulmaobjektiivin ansiosta katsojat näkevät paljon enemmän kuin kannettavan tietokoneen kameraa käyttäessäni. Kameran 180 astetta kääntyvän kosketusnäytön ansiosta kuvan rajaaminen on todella helppoa, ja näen striimattavan kuvan koko ajan."

Harmaaseen puseroon pukeutunut nuori nainen kuvaa hedelmäsmoothieta ja kahvikuppia ylhäältäpäin.

Sarahiin teki suuren vaikutuksen Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran 20,1 megapikselin kennon erinomainen kuvanlaatu.

Hedelmäsmoothie, kahvikuppi ja appelsiiniviipale leikkuulaudalla ylhäältä päin kuvattuna.

Joogatuntien lisäksi Sarah emännöi Kitchen Club -nimistä ruoka- ja hyvinvointiaiheista podcastia, ja hän jakaa usein 17 500 Instagram-seuraajalleen kuvia herkullisista ruoka-annoksista ja terveellisistä juomista. PowerShot G7 X Mark III -kameran f/1.8-2.8-aukon ansiosta hän voi jakaa terävät ja värikylläiset kuvat suoraan kamerasta ilman jälkikäsittelyä. Kuva on otettu Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla (24 mm, 1/125 s, f/1.8 ja ISO 125). © Sarah Malcolm

PowerShot G7 X Mark III -kameraa voi käyttää webkamerana Canon EOS Webcam Utility -ohjelmistolla, joka on yhteensopiva yleisimpien videoneuvottelu- ja striimaussovelluksien kanssa. Se parantaa erilaisilla alustoilla striimattavan sisällön kuvan- ja äänenlaatua merkittävästi.

PowerShot G7 X Mark III -kameran kehyksen ympärillä on punainen reunus, joka ilmaisee tallennuksen tarkemmin. Näin voit olla varma, kun tallennus alkaa. PowerShot G7 X Mark III -kameran parannetut automaattitarkennuksen toiminnot mahdollistavat sen, että Sarahin kaltaiset sisällöntuottajat voivat olla varmoja, että he näkyvät tarkennettuina koko videon ajan.

Jamie James

Vloggaaja keskellä luontoa

Mies kuvaa itseään kallion reunan lähellä Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla. Taustalla näkyy meri.

Jamie James on toiminut ammattikuvaajana kuuden vuoden ajan ja hän on erikoistunut ulkokuvaukseen eri tuotemerkeille, kuten Vansille ja North Facelle. Monipuoliset ja korkealaatuiset varusteet ovat hänelle elintärkeitä.

Jamie otti Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran mukaansa kuvausmatkalle Dorsetin ja Itä-Devonin rannikolle. Kameran suuri kuvataajuus (jopa 120 kuvaa sekunnissa), 4,2-kertainen suurennus ja 24-100mm f/1.8-2.8 -zoomobjektiivi sopivat täydellisesti jyrkkien kalliorantojen kuvaamiseen. PowerShot G7 X Mark III -kameran 4 askeleen kuvanvakain estää kameran tärähtelyn vaikutukset pitkilläkin valotusajoilla kuvattaessa.

PowerShot G7 X Mark III -kameran viimeisimmässä laiteohjelmistopäivityksessä on parannettu kuvanvakain, joten voit kuvata huoletta. Siinä on mukana kasvojen automaattivalotus, jonka ansiosta liikkuvien ihmisten kuvaaminen on entistä helpompaa.

Mies kuvaa leirinuotioita rannalla Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla.

Jamie James on videokuvaaja ja valokuvaaja, joka ei halua suunnitella kuvaustilanteita liikaa etukäteen, joten hän on todella innoissaan Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran monipuolisuudesta.

Aallot lyövät hiekkarantaan iltahämärässä.

"Etsin kiinnostavia kuvauskohteita ja yritän välittää huomioni niistä valokuvissani", hän kertoo. "Usein otan vain kameran mukaani ja tartun tilaisuuteen, kun sopiva kuvauskohde osuu kohdalle." Kuva on otettu Canon PowerShot G7 X Mark III -kameralla (100,8 mm, 1/200 s, f/2.8 ja ISO 160). © Jamie James

"Kuvasin itseäni keittämässä kahvia ja venyttelemässä, koska halusin jakaa tämän tärkeän osan elämääni. Luonnossa liikkuminen tuottaa minulle mielenrauhaa", kuvailee Jamie. "Monipuolisen objektiivin ansiosta voin ottaa laajakulmakuvia, mutta toisaalta myös zoomata uskomattoman lähelle kuvauskohdetta."

"Pieni koko on tärkeä ominaisuus varsinkin pitkillä kuvausmatkoilla. Kompakti kamera mahtuu vaikka ulkotakin taskuun, josta sen saa näppärästi esiin tarvittaessa. Aikaa ei kulu varusteiden kaivamiseen kameralaukusta. Tallennus RAW-muotoon on myös uskomattoman kätevä ominaisuus", ylistää Jamie.

PowerShot G7 X Mark III -kameran viimeisin laiteohjelmistopäivitys takaa, että myös eri kuvasuhteilla on kehysviivat, mikä helpottaa sekä kuvausta eri alustoilla että tulostamista. Voit myös valita Instagram-otoksille sopivan rajauskehyksen, joka näkyy kuvauksen aikana näytöllä. Sen avulla tiedät, että sisältö sopii sosiaaliseen mediaan.

PowerShot G7 X Mark III -kameran raitakuvion avulla voit välttyä ylivalottuneilta kuvilta, sillä se merkitsee valottuneet alueet.

Mies ottaa Canon PowerShot G7 X Mark III -kameran takkinsa taskusta.

Jamie kuvaa paljon ulkona, joten hän tarvitsee kompaktin ja kevyen kameran, joka kulkee kätevästi mukana. Canon PowerShot G7 X Mark III on pienikokoinen kamera, jonka video- ja valokuvausominaisuudet vastaavat ammattilaisten vaatimuksia.

Canon PowerShot G7 X Mark III -kameraa voi käyttää myös webkamerana USB-liitännän kautta. Se on tärkeä ominaisuus sisällönluojille, jotka haluavat tarjota yleisölleen huippuluokan kuvanlaadun.

"Haluan, että kuvan- ja äänenlaatu tekee oikeutta striimattavalle sisällölle. PowerShot G7 X Mark III -kameran ansiosta voin esittää Zoom®-palvelussa elokuvamaisia videoita, joiden syväterävyys on huippuluokkaa."

Teksti: Lorna Dockerill

Vastaavat tuotteet

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • VIDEO

  Vinkkejä sosiaalisen median videoiden parantamiseen

  Neljä sisällöntuottajaa keskustelee siitä, mikä tekee sisällöstä mahtavaa ja miten verkossa erotutaan joukosta.

 • VLOGGAAMINEN

  Miten ryhtyä vloggaajaksi

  Tutustu aloittelijoiden vloggausvinkkeihin ja luo laadukkaita vlogeja.

 • VALOKUVAUS

  EOS R50 vs EOS R10

  Canon vertailee kahden EOS R -järjestelmän APS-C-kameran tärkeimpiä ominaisuuksia ja rakennetta.

 • VLOGGAAMINEN

  Tutustu PowerShot V10 -kameraan

  Katso miksi Canonin kompakti 4K-vloggauskamera on täydellinen valinta aloittelevalle vloggaajalle.